ערכי התנועה:

fresh mishmesh

New member
אז זה לא נכון...

(שזה סובלנות) כי "האדם ואושרו" יכול להתפרש בכ"כ הרבה מובנים... מי אמר שמדברים בהכרח על סובלנות? אני מדברת על להגדיר את זה בצורה יותר ספציפית מ"אושרו של אדם", כי אני אישית מסוגלת להיות מאושרת אם יקנו לי אוטו... אז אחד מערכי התנועה זה שאתה צריך לקיים אורחות חיים במטרה לקנות לי אוטו?
(כמובן שזאת הייתה דוגמא מוקצנת... נא לא לקחת את הקטע הספציפי הזה ולטחון אותו מכל הכיוונים) הכוונה שלי היא שאושר של אדם זה דבר מופשט מדי... זה לא משהו כל כך ברור ומובן מאליו שסובלנות תיגזר מהערך הזה... לפחות לא בעיני...

אני דווקא חושב

ש"האדם ואשרו" מתפרש בהרבה מובנים שכמובן - אחד מהם הוא סובלנות...

fresh mishmesh

New member
בסדר, לא אמרתי שלא

אבל הקטע הוא שזה יותר מדי מובנים אז אני אמרתי מלכתחילה- למה לא להגדיר את זה ספציפית כסובלנות?

ה טמבל

New member
גם להגדיר סובלנות זה לא כל כך

פשוט... אפילו דיי מסובך אני חושב שבשביל זה יש את סמינר סובלנות שנותן את ערך הסובלנות.

tuty fruty

New member
בשבילי זה להיות ישראלי

הבאתי לכם כתבה נחמדה שיאיר לפיד רשם... להיות ישראלי. לפתוח טלוויזיה בלילה ולראות שבמקום "רמבו 3" משדרים סרט מתח מקומי, בהשתתפות כולנו. לקוות שאין שם אף אחד שאתה מכיר, לשמוח שאין שם אף אחד שאתה מכיר, להתבייש ששמחת. להמשיך להסתכל על המסך למרות שאתה יודע בדיוק מה תהיה התמונה הבאה. להגיד, "לפני שבועיים הייתי שם, זה לא ייאמן". להרגיש שניצלת למרות שאפילו לא היית קרוב. לעשות סיבוב בבית בשתיים בלילה, להסתכל בשקט איך הילדים ישנים. לחשוב שככה, מתחת לשמיכות, הם שוב נראים קטנים פתאום. להיות ישראלי. לדעת שקרה משהו לפי השירים ברדיו. להרהר, רק לעצמך, שדווקא בפיגועים יש את השירים הכי יפים. להבין שאם הקריין אומר "יש נפגעים", הוא מתכוון בעצם שיש הרוגים, וש"אנוש" פירושו נאבק על חייו. שאול את עצמך מה זה בדיוק "נפגעי הלם" ולהבין לבד אחרי כמה שניות מחשבה. לטלפן למשפחה למרות שמאוחר ולשאול מה נשמע כאילו סתם. ללכת לקניון כאילו יצאת למילואים, ללכת למילואים כאילו יצאת למלחמה. להגיד, "אם היה לי טיפת שכל, הייתי עובר לאוסטרליה", אבל לא להתכוון ברצינות. לריב טיפה יותר עם מי שאתה חי איתו, אבל לא להודות בפני עצמך שזה בגלל המתח. להיות ישראלי. להגיד, "צריך להיכנס בהם", בלי לדעת במי בדיוק. להגיד, "זה לא יכול להימשך ככה", אבל לחשוש שאולי ככה זה בדיוק יימשך. להגיד, "צריך לכבוש את עזה", רק בשביל לשמוע את עצמך אומר את זה. להבין שאין פתרון פשוט, אבל לקוות שאולי בכל זאת יש. להקשיב לתוכניות רדיו שבהן אנשים מתקשרים ואומרים דברים איומים, לחשוב שזה מוכיח כמה הידרדרנו, אבל קצת לרצות להתקשר בעצמך. לזכור שכבר סמכת בחיים על יותר מדי מנהיגים שאכזבו אותך, אבל למכור לעצמך שאולי יש עוד מישהו. להגיד לעצמך שהגיע הזמן לכתוב צוואה, אבל לא לעשות את זה. להיות ישראלי. להרגיש באמצע היום עייפות בלתי מוסברת, שמתחילה בכתפיים ואז יורדת לאורך עמוד השדרה. להיות חילוני ששואל מה עם אלוהים, או דתי ששואל מה עם צה"ל. להגיד, "בתאונות דרכים מתים יותר", אבל לא להיות בטוח שזה עדיין נכון. לעשות חשבון שאחרי ירושלים וחיפה בטח יגיע התור של תל-אביב. לכעוס כשאומרים "פיגוע מתוחכם", כי אפילו המחמאה הזו לא מגיעה להם. לפגוש חבר ששואל אם שמעת שג'ורג' הריסון מת ולחשוב שהוא חי על המאדים. לדעת, ידיעה ברורה ומשתקת, שבתוך יום, מקסימום יומיים, יתברר לך שהכרת מישהו שמת. ואם לא זה, אז מישהו שמכיר מישהו. להיות ישראלי. לומר, "שלומי טוב, המדינה חרא". להתחיל משפטים במילים "חוץ מהמצב". לבטל נסיעות כי זה לא הזמן, ואז לנסוע בכל זאת כי לעזאזל הכל.להיזכר משום מה ברבין. לגלות שאף פעם לא דיברת עם הבן שלך על המלחמה ההיא ולהישבע שתמצא לזה זמן. לרצות ללכת לסרט הגרוזיני שכולם מדברים עליו, כי בא לך משהו ישראלי. לאכול קצת יותר מהרגיל, לקום מאוחר ואז לרוץ, לשים לב שכולם מספרים בזמן האחרון בדיחות. לדעת שכל זה מסמל משהו, אבל לא להיות בטוח מה. להיות ישראלי. להרגיש שהמדינה קצת גדולה עליך. להחליף משפטים מוכרים עם אנשים זרים, לשמוע משפטים זרים מאנשים שחשבת שאתה מכיר היטב. לשמוע את ראש הממשלה מדבר על "כושר עמידה" ולהבין, באיחור, שהכוונה אליך. להתנחם בזה שהשנה לפחות יורד גשם. לעמוד ליד החלון עם כוס תה ולחשוב, לראשונה זה שנים, כמה יפה מצד אלוהים לנקות ככה את העולם. להסכים לקבל צ'ק דחוי, כי גם זה קשור למצב. לשבת בלילה עם החשבונות ולהחליט שמוכרחים להצטמצם. להסתכל בתמונות במקום לקרוא את העיתון. להיות ישראלי. להיות אדם קצת טוב יותר ממה שחשבת שאתה מסוגל להיות.

סורי טיילר אבל זה די החליט שלא בא

לו לסרוק .. בכל אופן זה מה שכתוב: "בוגר הרואה במסורת ישראל מקור להשראה ולא לסמכות" אנו מגדירים את עצמינו כיהודים ורואים את עצמנו כחלק מהעם היהודי. אך לא כולנו יהודים דתיים, אלא חלקנו יהודים חילוניים. חילוניותנו מתבטאת בכך שאיננו מקבלים את החוקים והכללים של הדת היהודית (ההלכה) כמקור סמכות, ראה וקדש, אלה חלק מהוויתנו ומקורותינו שממנו אנו מקבלים השראה שמובילה לעשייה על פי השקפתנו הריבונית ולא לפי השקפת הדת. קטע מאת ו.גפן .... עדיין לא ברור אם יש אלוהים, אבל בטוח שיש יהודים. יש כל מיני יהודים: חצי יהודי יהודי לא ברור כזה, אחד שאמא שלו גרושה כוהנת שהתחתנה עם נוצרי כושי, ואבא שלה הוא ממזר שאוכל חזירים. מאוד לא ברור. שלושת רבעי יהודי זה היהודי הצבוע, המסורתי, זה שמדליק נרות בשביל הדקורציה. ביום שישי הוא מדליק נרות, אחר-כך לוקח סיגריה, מדליק מהנרץ נוסע בשבת, אבל לא מאותת, כי מסורת זה מסורת ... היהודי השלם וחצי זה היהודי הכי יהודי בעולם, זה שלא מספיק לו שהוא יהודי, הוא גם צריך הוא גם צריך לדעת אם אתה יהודי. וכל יום הוא הולך עם נר קטן, ברחובות החשוכים, ומברר. ישראלי? יהודי? ישראלי הוא אדם שחולק ונוצר, אדם שמעולם לא יהיה גמור, לא יהיה מושלם. אדם פתוח למה שיש סביבו, קשוב למה שיש קדימה, ועם זה נושא בהמשכיות הדברים שכבר היו. הרצף הזה איננו כדי להביא אותך לאיזה מקום, ושם להוריד אותך ולאמר: סוף, כאן יורדים,כאן סוף המסע. הרצף הזה הוא כדי להביא אותך אל צומת חדש של דרכים, של הכרעות ושל בעיות וקשיים, שאין אתה בן-חורין להפטר מהם, גם אם יעיק הדבר עלייך, גם אם ברצון היית פונה ועולה דברים אחרים. אין נמלטים. הסיפור של יונה שניסה להמלט, נכון לכל מי שמנסה להימלט: הוא לא יברח. לפיכך הנושא המרכזי, שתהיתי עליו, בתפיסת היהודי הישראלי החילוני, הוא אולי, העוז שנטל על עצמו ליהיות אדם בוחר, לשאת באחריות לכאן, וביצירה שכאן. (ס. יזהר, רעיון העבודה) * כל מה שכתוב פה יצא מילה במילה, באותו סדר ובאותו הכל(!) הישר מתוך החוברת הדרכה של לפני 5 שנים! לא ממש שמתי לב למה שכתבתי, אין לי מושג מה כתוב פה ואל תתווכחו איתי כי באמת שאין לי מושג! ואם זה לא רלוונטי, ומאוד יכול ליהיות, אז מצטערת. פשוט לפי הכותרת היה נשמע שכן*

אופס בטח התכוונת לזה ...

"בוגר השואף להגשים את עצמו במדינת ישראל ושותף לתהליכי בנייתה והנהגתה." אנו רואים עצמינו ציוניים, וחושבים כי מדינת ישראל היא המקום היחיד בעולם בו יכול העם היהודי להתקיים כעם ריבוני ככל העמים המפתח את תרבותו ומחשבתו העצמאית. אנו רואים בעם היהודי עם נורמלי, ולכן מאמינים בזכותו לקיים מדינה ואורחות חיים ככל העמים. זוהי משמעות הציונות בעיננו ולכך אנו מחנכים. מכתב ליורד\ עמוס קינן .... אני מניח שהססת, עד שיום אחד נשבר לך. אינני יכול להאשים אותך, מפני שאני מהסס, ויום יום נשבר לי, ואני רואה בעיני את כל הרעות החולות ששברו אותך. .... היית צריך להשאר איתנו עד שניראה כולנו את האור בקצה המנהרה, או עד שיבוא החושך, אם יבוא. ואומר לך מדוע: כי על החלום צריך להאבק! לא רק במלחמות הירואיות, אלא ביומיום המדכדך. ומדוע? מפני שזה היה, ועדיין אני מאמין בכך, אחד החלומות היפים ביותר, ולא רק של העם היהודי, אלא של האנושות כולה. א"י, כפי שריא היום, נבנתה בידי האנשים היפים שהיו אי-פעם. כל כגד של אדמה זאת ספוג ספוג באהבתם של אנשים נפלאים, בעלי שיעור קומה רוחני-גבוה, העדית של עם גדול עם הסטוריה גדולה. אי אפשר להפקיר את כל זה, ללא מלחמה. אי-אפשר שלא לנסות לפרוע חוב של כבוד, לחלום הזה שהוא אתה! אי אפשר גם להמלט מהטרגדיה, כאשר אתה גיבורה! ויש עוד קטע ארוך שקוראים לו "ליוסי אין ברירה" שאולי אני יעתיק אחר כך .. קצת נמאס לי בינתיים ..

נ ו ם

New member
אני לא אקרא מה כתבתם אבל אני אגיד

לכם מה אני חושבת על הנושא
נראה לי שעיני הטעו אותי - יכול להיות שכתבת שלא קראת את הדיון אבל זה נראה לך קשור?

את הדיון בפורום קראתי ברפרוף ..

שמעי ... הוא ארוך! ובדיוק אז קראתי את הקלסר וראיתי את הכותרת בגדול "יהודי? ישראלי?" וחשבתי עליו

למעלה