ערכים..

אז שוב...

את מכלילה, כי הנוער שסביבי (אני, חברות) חיות בשלום עם הדרך שלנו ולא מנסות להסתיר כלום. עם זאת אני גם בדעה כמוך שכדאי לדעת, אבל לכן העמקתי את הידע שלי באופן עצמאי ואני סוברת שמותר וצריך לעמול. לא כל דבר צריך להגיע לבד, השקעה היא דבר חיובי.

שוב,

אני מודעת לכך שיש את אלה שזה לא מפריע להם וכל הכבוד לך שאת בררת לבד. אבל דברים של א` ב` אין לי ספק שמוסד חינוכי שרואה את עצמו כמעצב הדור הבא צריך להעביר את זה לתלמידים ולא רק את מה שנח לו וקל לו להעביר. לידיעתך יש בנות שלא יבררו אם מחמת זה שאין להם למי לגשת או מעצלות וזה לא מוריד מהמחנכים את העול הזה! אני כמוך,בררתי אבל מה עם השאר?

אז זהו...

שאת הא'-ב' כן נותנים, זה בכל אופן מה שראיתי וקיבלתי בסמינר אבל ייתכן שיש מקומות אחרים שלא ואם כך את צודקת. בכל מקרה לגשת ולשאול תמיד יש את מי, ואם אני ואת ביררנו מסתבר שעוד בנות ביררו ועל זה בעצם דיברתי. אפשר לדעת אבל עם קצת עמל, לא מזיק.

זה הבעיה

המרצים בערכים מזלזלים בבחורי הישיבות. קשה להם להאמין שבחור שלא קרא שנה ושימש בענייני העולם ואפילו תעודת בגרות אין לו - יכול להתווכח איתם על דברים שפרופסורים מקבלים בהנהון ראש. ולכן , גם מהסיבה שהם כשלים בדיון עם בחורים, הם יעדיפו לטעון שזה לא באמת שאלות אלא תירוצים... זה מה שעושים כשנגמר מה לעשות... והסיבה פשוטה- כל החילונים -חכמים ככל שיהיו- מתמודדים בסמינר עם חומר שאינם מצויים בו, ולכן קל יותר למרצה שמרגיש כמו דג במים לטפל בהם. אבל בחורי הישיבות נמצאים הרבה יותר עמוק מהם בחומר בטענות ובהלך המחשבה, הם הרבה יותר 'יהודיים' (במובן האותנטי של המושג) מהם. ומכאן הדרך סלולה לכשל בהסברה.. ישנם אחרים (שממש לא שייכים לז'אנר שערכים מציעה) שכן יודעים להתמודד עם בחורים, והם (משום מה) גם אלה שטוענים שצריך לדבר עם הבחורים והבחורות על זה.... אחד ויחיד הרב א.מ. פ. שליט"א.

אתאיסט??שנייים

מה קורה איתך? אני חושבת שאתה טועה ובגדול לגבי ערכים! אני בטוחה שהסיבה לכך שהם לא פונים לציבור שלנו זה לא נובע מזלזול וגם לא מהפחד שבחור ישיבה יפיל אותם (סתרת את עצמך.אם הם מזלזלים ביכולת שלך להבין הם לא יפחדו) הם מביאים הוכחות ברורות שכל אחד שמתמצא במדע יאשר אותם ועצם זה שחז``ל עלו ע``ז בעבר זה מדהים! חוץ מיזה התהליך שלהם לשכנע אותך בהכרה אלוקית (חוץ מהפסכולוגיה שבה) היא נכונה לחלוטין.אין ספק שהם מצליחים לסתום פיות גם לכופרים שמכירים את התורה והמדע כאחד כשהם מתוכחים אחד מול השני

מה קורה?

ערכים לא מפחדים. הם אנשים מספיק ישרים בשביל לזהות קושי ולהתמודד עימו. אבל לדעתם בחורי הישיבות זה לא קושי, לדעת המרצים אין כשלון בכך שלא נתנו תשובה לבחור ישיבה. למה? כי הם מחשבים שהרי הפרופסורים החכמים והגדולים השתכנעו (והם באמת משכנעים אותם, באקדמאי) , אז איך יתכן שדווקא הבחורים ה'בורים' אינם משתכנעים?! ולכן הם מגיעים למסקנה שאצל הבחורים והבחורות החרדיים זה 'תירוצים' ולא שאלות. וזה זילזול ביכולתם הבנתם ויהדותם של בני הישיבות. נ.ב. דברתי עם הרבה מהחבר'ה של ערכים ומבין השיטין הבנתי כי הם מזלזלים (למרות שאם היו נותנים לי לדבר דקה בסוף ההרצאה-אף חילוני לא היה משתכנע). ככה זה.

אתה באמת חושב

שהיו לך שאלות שלמרצים שם לא היו תשובות? אותי אישית הם שכנעו לחלוטין (במיוחד שבדיוק לפני שראיתי את הסידרה של המדע מול התורה קראתי מותחן מדעי שמראה כמה הנצרות נסתרת ע``י המדע ועל האסלם בכלל אני לא מדברת..) ובמה שאמרת יש משהו- אם פרופסור לא שולל את העובדות המדעיות שלהם אז בחור ישיבה סטנדרטי בטח שלא.. אולי הוא יכול לתקוף אותם בבמה שלו- שההוכחות התורניות אינן נכונות.

בלי להתווכח, בלי להתווכח

אם אכן יש תשובות לשאלות או לא, התפקיד של המרצה בערכים הוא לתת את התשובות למי ששואל. זה ברור. כשבחור חרדי שואל המרצה בטוח ש'אין לו מה להיכשל', שהרי, לפי הבנתו, הוא מסוגל לתת תשובות אפילו למדענים! מה שהוא לא יודע זה שבחורי הישיבות הם הרבה יותר עמוקים (בענייני יהדות) מהחילונים החוזבתים, אפילו שההם 'פרופסורים' ומשכילים. וזה טעות גסה ביותר. בא נסכם ונאמר שבחור חרדי שיש לו תמיהות ושאלות אין לו מה לחפש אצל המרצים של ערכים (בלי לזלזל בהם כלל), הוא צריך לנסות לפנות לאלה שיותר מכירים את העולם החרדי ואת הראש הישיבתי ושם יבוא על סיפוקו., אם אכן יש תשובות לשאלות או לא, התפקיד של המרצה בערכים הוא לתת את התשובות למי ששואל. זה ברור. כשבחור חרדי שואל המרצה בטוח ש'אין לו מה להיכשל', שהרי, לפי הבנתו, הוא מסוגל לתת תשובות אפילו למדענים! מה שהוא לא יודע זה שבחורי הישיבות הם הרבה יותר עמוקים (בענייני יהדות) מהחילונים החוזבתים, אפילו שההם 'פרופסורים' ומשכילים. וזה טעות גסה ביותר. בא נסכם ונאמר שבחור חרדי שיש לו תמיהות ושאלות אין לו מה לחפש אצל המרצים של ערכים (בלי לזלזל בהם כלל), הוא צריך לנסות לפנות לאלה שיותר מכירים את העולם החרדי ואת הראש הישיבתי ושם יבוא על סיפוקו.

יתכן

שכבנים שלומדים כל היום זה יותר מודגש שאין זה מספיק ולבנות זה מספיק, ויתכן שלא... מה נשמע חוצמיזה?

אץ קוצץ

New member
אגב

בקמפ שאבי מספר עליו כמה הודעות למעלה בנו של הרב פ. הראה למרצים בדיוק את הכיוון...

כל הירידה אצלנו זה ביגלל

שלא משרשים לנו את האמונה אלא זה ניהיה הרגל ומחייב

אבל השורש לה ..

זה חוסר אמונה תמימה...אנחנו עושים כי ככה הורגלנו ולא כמו החוזרים ביתשובה שעושים זאת מאהבה כי הם מרגישים מה האמת

למעלה