בשם אומרו
מהי מוסריות אנושית ? מהצגת הדילמה נראה שאתה מרגיש שמוסריות היא משהו חיצוני, שתלוי בתוצאות. מעשה הוא מוסרי או לא מוסרי אם הוא גורם רע או טוב לאנשים. מהבחינה הזו ענתה לך "דתיה אבל שובבה" תשובה פשוטה: תעשה חשבון! והיכן שלתוצאה הכוללת יהיה משקל רב יותר, במעשה הזה תבחר. אבל, יש השקפה אחרת שנוגעת ללב שלי יותר. השקפה זו טוענת שאין לך אחריות על התוצאה אלא על הכוונה. לא אחת אנו נתקלים במקרים בהם כל החישובים שלנו מתבדים. אתה נותן צדקה לעני והוא מתגלה כמסומם שמממן את הסם בכספך, אתה נותן מס הכנסה למטרות טובות וכולנו יודעים לאן זה מגיע, וניתן למצוא עוד אלפי דוגמאות כאלו. אז מה נשאר לנו ? כוונת הלב. הלב הוא לבדו יכול להיות טוב בלי הגבלה. אם אתה עושה את מעשיך מתוך כוונה טובה הרי מובטח לך שלבך טוב והוא שנותן את הערך המוסרי למעשה שלך. הדילמה שלך מוכיחה שלבך טוב. השיקולים שלך מראים, שיש בך המון רצון לגרום אושר להוריך. רק תזכור, שבמידה ותחליט להישאר בעולמם של הוריך רק בגלל דאגתך להם (אני הייתי במצב הזה), סופך שתצבור כלפיהם כעס וטינה בליבך ואז המעשה כבר לא יהיה טוב. בנוסף, החיים אינם מורכבים רק מהחלטות גדולות כמו לעזוב או להישאר. אפשר לעזוב ועדיין לכבד את ההורים בחיי היום יום, להתחשב, לוותר אבל תמיד להיות כנה איתם ולספר את האמת. ואפשר גם ליפול בדברים הקטנים, להיתעקש, להתריס, לעשות דווקא. אה כן, להשקפה הזו התוודעתי דרך הפילוסוף עמנואל קאנט. בהצלחה, טנטרי.