ערך המוסריות

האורך הגלות ................

מכיר השיר גלות גלות ווי גרויס ביסטי , שכינה הקדושה ווי ווייט ביסטי , וואלט ווען דער גלות אביסל קלענער געווען , וואלט די שכינה נענטער געווען , מכיר ?

בטח מכיר... המנגינה מעצבנת רצח

וואי וואי איך הזכרת לי את השיר. תדע לך שהשיר הזה הוא שיר רועים הונגרי עתיק. איך הייתי עושה פעם צחוק מהשיר הזה...

כן משומד צודק ,

זה שיר רועים הונגרי עתיק, ואצל חסידים מקובל שהרבי מקאלוב , קידש הניגון זה , פירוש , הוציא הניגון מטומאה - קליפות (אולי מישהו יכול להסביר לי מה זה קליפות - טומאה וכדומה , אודה לו ) למה דייקא הניגון זה כי מקובל שהלווים בבית המקדש (מישהו מתגעגע לזה ? ) שר בשעת הקרבת הקרבנות גם בניגון זה

כן אחי אבל למה דייקא אצל גוים

(נכרי) יש מזה (קליפות -שולעכץ) , ובהרבה , (עם חזון איש שיעור ) ?????????? ככה אבא שלי נהוג לומר

לישון ? מה פתאום ? עוד לא התחיל

הלילה , רוצה עור אימרות מ´אבא של דער משכיל ? בבקשה "לך ללמוד עוד , לישון ? אתה עוד ישן הרבה בקבר" , (אחרי המיתה )

לילה טוב חברהלעך ../images/Emo139.gif

אני רק מקווה שלא תופיעו לי בחלום עם פיג´מות וטלית גדול...

Le Fay

New member
ה"קליפות" לפי הקבלה הן הכוח החיצון,

כוח הטומאה, ממלכת האצילויות החשוכות והכוחות הדמוניים שאליה נפלו "העולמות" (שלוש אצילויות שאבדו מתוקף הדין) אחר בריאתם. על פי קבלת האר"י, שבירת הכלים גרמה לירידת האור, להתעצמות הקליפות ולהתהוות החומר הגס. ניצוצי האורות נישבו בין השברים והם מהווים את מקור החיות של עולם הקליפות. כל המשך הבריאה תכליתו "תיקון" הקלקול של שבירת הכלים, שעיקרו מעשים החוזרים ודגים את ניצוצי האורות מבין הקליפות. מספיק?

אחר

New member
נקודה נוספת לעניין ה"קליפות"

המושג מומשל לקליפות הקיימות בעולם הטבע. הקליפה של הפרי היא חסרת תועלת בפני עצמה אך יש לה תפקיד חשוב בשמירה על הפרי. כך כוחות הטומאה הינם רעים בטבעם, אך יש להם חשיבות בעולם הרוחני, בכך שהם מסייעים במובן כלשהו לכוחות הקדושה.

Le Fay

New member
תלוי על פי מי. הקבלה היהודית בעצמה

עברה לא מעט גלגולים, והשקפות הקבלה הגנוסטית וקבלת האר"י שונות באופן מהותי (גם בתפישת ה"טוב" וה"רע").

גל נעים

New member
ידידי היקר משכבר הימים.

שאלה קשה מנשוא אתה שואל, אך לעניות דעתי הפתרון פשוט מאין כמוהו. א.האם אתה מאמין שאתה חי עבור הסובבים אותך, ורעיון זה למעשה שולל את הלגיטימציה שלך לחרות המחשבה והעשיה בחייך הפרטיים,רעיון זה שולל גם את האפשרויות שלך לביטוי עצמי במרחבי החיים. ב.האם אתה מאמין שאתה חי עבור עצמך ועבור ביתך, ורעיון זה למעשה נותן לך את הכח המניע לשנות סדרי חיים עבור האמונה וההשקפה שבה אתה מעוניין לחיות. חשוב שתדע שרמת התסכול שחיי כפיה יגרמו לך בתוספת מפחי הנפש אינם שווים את המאמץ להשאר דתי אם אינך מעוניין בזה. אני חושב שתמיד שלווה נפשית ניתנת להשגה,גם אם צריך להלחם מרה עבורה. אני ממש מקווה שיבואו ימים יותר קלים.

Le Fay

New member
ואם אמך וגם אביך רוצים שתהיה מהנדס

ואתה חלש במתמטיקה ופיזיקה, אבל מוכשר בחזנות - מה עושים? ואם הם רוצים שתפתח עסק, ואתה מרגיש טוב ובטוח יותר כשכיר - מה עושים? ואם אתה רוצה לשאת אשה אחת והם מעדיפים אחרת, מה עושים? השאלה היא, בשורה התחתונה, אם כדי לרצות אותם אתה צריך לחיות את החיים שלהם - או את החיים של עצמך. ומה זה בדיוק "הרגו את עצמם בשבילנו"? אמ´שלי אומרת: רוצה להחזיר? תחזירי לילדים שלך, לא לי.

מפקפק

New member
חברים וחברות

תודה על כל התגובות, זה נותן מבטים שונים על החיים מבית ומחוץ, הבעיה נעוצה בכך, שאצל החרדים דרך שונה ממה שהורגל אצלם זה טעות חמורה מבחינתם, ופשוט מרחמים עליך, זה לא רק שלדעתם "טוב יותר" להיות שונה, אלא שרק זוהי הדרך, ולא יקבלו שום נימוקים לשינוי, כמובן שחלק מן התגובות עונות גם על הבעיה הזו, אבל עדיין זה לא דומה לשינוי כמו חזרה בתשובה שבאמת לפני החזרה, חונך הבן\ הבת שהרך בה יבחר כך ינהג, לא כן אצל היוצאים בשאלה, החינוך הוא הפוך, כל דרך אחרת היא מוות. ושוב תודה לכולם. אוהבים אתכם. משפחת פקפוק.

למעלה