קרב מגע - אלי אביכזר
ראשית אני רוצה לאמר מספר מילים על המאמן וראש מדור קרב מגע בצבא שנים רבות וטובות ( אלי אביכזר כיום מפתח קרב מגן ישראלי ) , כמי שהיתה לו הזכות ללמוד שנים לא מעטות קרב מגע אצל אלי אביכזר וכמובן להכיר את מר איימי ליכטנפלד ז"ל. אני עוסק מעט שנים בתחום אומנויות הלחימה ( רק 35 !!!) , במגוון לא קטן של תחומים . אני יכול לאמר ולהיות שמח כי צברתי שנים של אימונים אצל מרביתם של מאמני אומנויות הלחימה בארץ ברמה כזאת או אחרת ומכולם התרשמתי עמוקות , הם תרמו לעיצובי האישי והמקצועי. אולם הדמות שתרמה לי יותר מכל היתה דמותו המקצועית של מר אביכזר . אני מעלה הקדמה זאת , מהסיבה הפשוטה ביותר . לאלי כראש מדור קרב מגע בצה"ל שנים רבות , היתה האפשרות לבחון תוך כדי יישום התרגילים בצבא (אולי המקום הטוב ביותר לעשות " מחקרים " על תרגילים כאלה או אחרים בתנאי אמת) , אני זוכר את הניתוחים , את החשיבה מאחורי כל תרגול ותרגול (והם היו שונים מעט מהנלמד בשיעורים במועדון) , המקצועיות הראייה וכו'.. היו מרשימים בצורה בלתי רגילה . זה לגבי המאמן ומי שביסס את מעמד הקרב מגע בצבא . לגבי התרגולות , ובכן הם מותאמים לצרכים ולרמת היכולות הקרביות של הלוחמים . ההתאמה תבוא בהתאם לצורכי התפקיד ובהתאם התרגולות . לבוא ולאמר דברים מסוג זה הם מקוממים ביותר . נכון גם אני חושב לעיתים כי תרגיל או תרגולות כאלה ואחרות הייתי מלמד או מתרגל אחרת , אבל מכאן ועד השמצה גורפת שכזאת ? לפחות בתחום הלחימה בידיים החשופות ( שוב במקומות הנכונים ) , הוכיחה העבודה את עצמה , ורמתם של הלוחמים ומקצועיותם אינה מוטלת בספק !!! כלל. המדריכים ביחידות המיוחדות במיוחד , אינם " מדריכים זוטרים " אלה בעלי ידע מעמיק ויכולות טכניות וקרביות מעולות ולשמחתי הכרתי לא מעטים מהם . לכן , ייטב לכולנו תהיה רמתינו ככל שתהיה לברור את מילותינו בקפידה , שמה נחטא בהשמצות שווא ממניעים לא נקיים . שוב אני מנצל את ההזדמנות להודות למר אביכזר על התרומה המקצועית שתרם לי באופן אישי למרות שכיום אינני עוסק בקרב מגע , אני זוכר לו חסד נעורים ומוקיר את תרומתו לי באופן אישי. ( מנצל את ההזדמנות לשלוח לוא יחולי החלמה ) . כהן חיים התגוננות רחוב