ערוץ 33

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
ערוץ 33

קליף ריצ´ארד במיטבו.......גבר בגילו......ונראה כמו פעם בדיוק. שר כמו פעם.....ואפילו צללית אחת ליוותה אותו........ ממש שידור נוסטלגי - עכשווי............ עומד להסתיייייייים

magy

New member
מי שיחק דוקים כשהיה קטן?

כאלה? ויו-יו ב- 1920 או מונופול ורכבת חשמלית שנקנתה עבור הילדים? ורמי אבנים שההורים שיחקו בימי שישי? והקוביה ההונגרית שגם החוברת לא עמדה לה....(הבן שלי הצליח, הממזר)

magy

New member
או

בלורות, כפי שקראנו להם בצפון, ולא ג´ולות צבעי שמן , עוד לפני הפנדה וכל יתר הפטנטים הולה הופפפפפפפפ שמעתם על סולם יעקב? יש דבר כזה....ואני גם זוכרת .... והמכוניות הקטנטנות? מצ´בוקס ואז הגיעו הדרדסים הכחולים...

gingit1

New member
מי שיחק

שכחת גומי, חבל, ארבע מקלות, שבע תחנות, חמש אבנים, גוגאים, מחבואים הרבה לפני המכוניות והדרדסים

טיאה

New member
ו... הקדרים באים... בבריכה...

וריכוז ארץ אדמה... וקומ-פנ-יון, או משלוש יוצא אחד, או אן-דה-טרואה... אבנירו, מספרים... אבני-פלא... דודס, או אלמבוליק... אחת שתים שלוש דג מלוח... אטלה... שירלי טמפל קופצת ככה...

שקדי

New member
הקדרים או הקטרים????.

האמת שאף פעם לא ידעתי והתבישתי לשאול וכעת ממרום גילי המופלג ובחסות הוירטואליה מישהו......מה באמת אומרים ומה הפירוש..... בילדותנו במשך כל הקיץ לא הפסקנו לשחק הקדרים באים הבריכה אצלנו היתה בריכת אספלט והמים היו עכורים אז זה היה ממש דיג במים עכורים והיינו משחקים גם קבוצה נגד קבוצה עם נקודות והיו כאלה שבחסות חוסר הראיה היו טוענים תמיד לא נגעו בי...... ועד שלא תפסת אותו בכח והוצאת אותו החוצה לא היה מודה איזה ימים יפים ותמימים...............

שקדי

New member
ואני חשבתי כל השנים...............

שרק אני בסיכלותי לא מבין את עומק משמעות השם עכשיו אתם מספרים לי?????????

רק עכשיו

שאלת. אז מה רצית? שנתנדב גם לספר לך איך באים ילדים לעולם? אצלנו זה עם חסידה במגזר החקלאי - בתוך כרוב

שקדי

New member
להביא ילדים............

זה לא בעיה בכלל הבעיה היא איך לא להביא אותם אז אחת שמאד חששה שאלה את הרופא תגיד דוקטור.....אפשר להיכנס להריון בבית שימוש אפשר.....ענה לה הרופא אבל זה מאד לא נוח..........

sagol kehe

New member
יש כאלה ש-12 שנה עשו את כל המאמצים

איך לא להכנס להריון ואז 12 שנה הם עשו את כל המאמצים איך להכנס כן להריון... ולענין הבית שמוש:שאלו את הרופא אם אפשרי להכנס להריון מישיבה על אסלה,ענה הרופא:תלוי אם יש מישהו שעדין יושב עליה... והמשחקים של ילדותנו:ארצות-אף אחד לא הזכיר את ארצות,מסמנים עגול גדול על אדמה לחה וזורקים סכין שנינעץ בתוך העיגול,מושכים קו מדוח לדוח לפי כיוון הלהב ולוקחים חצי עגול וכך הלאה כל אחד בתורו..
5 אבנים ,פעם היו עצמות קטנות כאלה לפני המתכות..

שקדי

New member
חמש אבנים................

אצלנו היו עושים אותן מבלטה......לא זאת משכם והיינו שוברים אותן עם פטיש קטן ומביאים אותן למרובעים מה שיותר מעוגלים בפינות ולפעמים כל הרחבה שממול ביה´´ס היתה מרובדת בעשרות זוגות או שלישיות של ילדים שהיו משחקים בלהט במשך שעות.......עד העת לאופנת המשחקים הבאה

טיאה

New member
גם אצלנו סתתו בלטות, עד ש...

אבא של מ. החליט לצ´פר אותה והכין לה 5 אבנים מעצמות כבש... אח"כ יצרו אותן ממתכת.

rob roy

New member
לא על שם הקדרים בתנועת הנוער?

תמיד חשבתי, ואולי גם שמעתי היכנשהו, שזה על שם קדר כמנהיג, של תנועת הנוער הסובייטית. כעת זה נשמע טיפשי, אבל הרי הרבה דברים אז התבססו על האורים ותומים מרוסיה הסובייטית.

sagol kehe

New member
איך קראו למקלות שהיו מחדדים

משני הקצוות והיו לוקחים מקל שטוח יותר ומכים בכח על קצה מחודד של מקל שרוע על האדמה וכשהוא היה עף באויר מעוצמת המכה ,היו מכים בו שנית שיעוף כמה שיותר רחוק....ואז היו רצים ....זה היה תחנות?או הקפות? והאבנים השטוחות שהיו שמים אחת על השניה במגדל (7?)והיו מעיפים כדור קטן שיפגע באבנים וימוטט אותם...זה היה תחנות...הכל מתערבב לי בזכרון

לא היו "תחנות"

היה קו בסיס, ממנו היו מכים במקל ארוך, במקל קטן מחודד. ההמשך היה, מכה על הקצה המחודד,של המקל הקטן. משם מנסים להרחיק אותו במכה נוספת , בעודו באויר. ספירת הנקודות היתה על פי מדידת מס´ הפעמים, שנמדדו, כאורך המקל הארוך, עד נקודת המוצא. אני חוטף, כאב גב, רק מלהזכר בספירה הזו. אז, איך אני יכול להזכר, בשם של המשחק?

טיאה

New member
אלמבוליק בירושלים, או דודס בת"א...

כאילו בייסבול, תוצרת הארץ... מישהו שיחק סטנגה?

למעלה