ערוץ 33

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

שקדי

New member
בגילך זה מובן................/images/Emo8.gif

וכל זה בלי שיש לי שמץ של מושג על גילך...........

magy

New member
סקופה

שאלתי מספר פעמים על המשחק......אף אחד לא הבין על מה אני מדברת.... סקופהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

גילי המולפג התכוונת...../images/Emo10.gif

קראו למשחק "מקלות" אבל אני לא בטוח, לכן לא כתבתי. גילי, כמו של רוב המשתתפים כאן, משהו, בין הבר מצוה לפגישה, עם אלהים.

סקופה...מגי בשבילך../images/Emo70.gif

עוד בעניין משחק המקלות. היו מכים, על המקל הקטן המחודד, מנסים להכות בו בעודו באויר. פיספוס היה מעביר את התור לקבוצה השניה. אם הצליחו להרחיק את המקל , היו לוקחים את "כל הקופה". פיספוס מצידם, היה מחזיר את התור, לקבוצה היריבה. אך אלה, לא היו רשאים להמשיך ולהכות. הספירה היתה נערכת, מהנקודה הרחוקה ביותר, אליה הגיע המקל הקצר, עד נקודת הבסיס. כפי שאמרתי. מספר הפעמים, שספרו את המקל הארוך.

magy

New member
איך אתה זוכר את כל הכללים<?

אני רק זוכרת מכה של מקל גדול ....על מקל קטן על הארץ. זה הכל.....ואת שם המשחק..... אבל זוכרת היטב את צעדי הקלאס.....החבל.......כדורים....... מחניים.........איזה מכות חטפתי בחזה......מהכדור..........

עיניים

New member
../images/Emo141.gif ה מ ח מ מ ו ת ,,,,,

כפי שהיום נוהגות ה"מעודדות" עם הסרטים והנוצות לעודד את קבוצות הכדורסל - אז היו נהגו המעודדים/מעודדות מהכיתה לעודד את ה " מ ח מ מ ו ת ",,,, סוד ההצלחה במשחק המחניים היה ה"חימומים". "לחמם" את היריבים פירושו היה - למסור מסירה ישירה, שטוחה, חדה והכי חזק שאפשר, על מנת לפגוע ביריבות בצורה כזאת שלא תוכלנה לתפוס את הכדור, ובכך - היו שורפות את שחקני היריבה - אחת אחת,,,. לשם כך, היו בנות ש"התמחו" בחימומים. קראנו להן - ה מ ח מ מ ו ת . הן תפסו את הכדור ביד אחת, העבירו אותה (ישרה לחלוטין) אל מאחורי הגוף, כשהכדור מונח על כף ידן, ואז בתנועה סיבובית של הגוף כולו, שהחלה בכריעה קלה לאחור - צברו תנופה, ובכל הכוח ירו את הכדור אל גוף היריבות. (יש להניח שאלה הפליקים בחזה שמגי זוכרת,,,) הו,,, אין לקנא באלה שכדור כזה היה פוגע בהן,,, וסוף שבוע לכם, שכולל שבת שלום ושבוע טוב גם,,,

Michelle1

New member
ארץ-עיר, צוללות

אבל זה רק לאינלקטואלים... מילה אחרת ליורמים. וחוצמזה היה משחק כדור שקראו לו סטנגה, אבל אני לא מבינה בזה כלום כי אני הייתי שייכת לאגף האינטלקט...

שקדי

New member
סטנגה..........

סטנגה זה משחק כדורגל שבו מותר לכל שחקן לבעוט בכדור רק פעם אחתעד ששחקן אחר יגע בו והיינו משחקים בו שעות וימים בעיקר במגרשים קטנים או אפילו בחדרים סגורים הרהיטים ותכולת הבית שילמו את המחיר

אצלנו "סטנגה", זה היה לפגוע בקורה..

...ולא להבקיע שער... ככה זה במלאבס...

אטיוד5

Active member
דודס כבר ענו לך.

ובחיפה היה שם נוסף, לא זוכר מה. והמשחק השני - 7 אבנים.

טיאה

New member
בחיפה, אם אני לא טועה...

פשוט קראו למשחק מטקות. יש חיפאים בסביבה שיכולים לאשר?

טיאה

New member
בוקר טוב, מאגי...

מעניין כיצד אותו משחק כונה בשמות שונים באזורים ובערים שונות בארץ. בעידן שבו התקשורת היתה נטולת טלפון זמין ונשענה על דואר הצבי שהתנהל במהירות צבית. להגיע לחיפה מפתח-תקוה, משימה מורכבת שארכה כמעט יום שלם. אוטובוס, זה עם החרטום בחזית, שהתנהל לאיטו ברעש מחריד, רציף הרכבת הומה וגדוש, צעקות ה-אסקימו אסקימו... ואמא שלי נגררת עם סלים גדושי סנדוויצ´ים... כמעט חוצלארץ, חיפה, עם הריח המלוח של הים. אז בחוצלארץ, גם הקודים בין הילדים שונים, וגם שמות המשחקים. רוצה לשחק מטקות? מה הולכים לים? לא ברחוב למטה... אבל, איך? מה, לא מכירה את המשחק? ואז מגלה לתדהמתי שדודס הוא מטקות בחוצלארץ של חיפה. וואו, ניעור אבק רציני ממגרת הזכרונות הפרטית שלי...

דודס?

לא המשחק הזה של חבטות, לא זוכרת במה? לקחו שני מקלות והיכו אולי גם הקפיצו, לא זוכרת אבל מטקות? משחק ידוע ומוכר הייתי אלופה לא רשמית אבל כשאני שיחקתי זה היה בכל הכח הכרעתי חזקים ממני והצלתי כדורים בעוז ובגבורה

למעלה