ערום בגיל 3

ניניששש

New member
מה זאת אומרת

"לא רואים לי"? במקלחת אני רואה, בהחתלות אני רואה. כשצריך אני רואה. אבל אין שום סיבה שהוא יראה את הגוף שלי ערום.

תאירעות

New member
למה את רואה לו והוא לא לך?

תראי,אני לא באה חלילה לרדת עלייך,אני מניחה שככה גידלו אותך ובגלל זה את רואה את הדברים כמו שאת רואה אבל זה בדיוק מה שאת עושה לבן שלך...

ayala26

New member
אבל התוקפנות שבה את מנסה להעביר את המסר

בדיוק משדרת שעירום זה משהו שיש להתבייש בו, לא בסדר, לא מוסרי, טאבו... כך חבר שלי גדל, אפילו בחוף הים הוא לא מוריד את החולצה.. (ואני בכלל משתזפת בלי חלק עליון) לעירום יש מקום ובטח שה-מקום להיות בו עירום אם זה מה שאתה אוהב לעשות זה הבית שלך... הגישה שלך, להגדיר את היחס בין ילד להורה כ "מישהו סתם" כבר מצביעה על בעייתיות מסויימת במסר שאת מעבירה לילדייך. אני גם לא מבינה למה את חושבת שמעירום בבית הילד לומד ללכת עירום בחוץ.. בבית אנחנו גם לא מקפידים על לא לשים רגליים על הספות, כלומר שמים ובאוטובוס אני מלמדת אותו שלא שמים רגליים על הכסאות....

ניניששש

New member
אבל זה באמת משהו

שצריך להתבייש בו כשלא צריכים להיות ערומים. עם הרופא לא צריך להתבייש, כשאמא מקלחת או מחתלת לא צריך להתבייש, אבל כשזה ללא צורך יש להתבייש בזה (ותאמיני לי שאין לי כל בעיה עם הגוף שלי, אפילו להפך).

ayala26

New member
לא, זה לא משהו שצריך להתבייש בו

זה "משהו" שיש אנשים שמתביישים בו, כמוך למשל לפי ההודעות שלך. הדעה שלי היא שלא צריך להתבייש בעירום. ברור שלא הולכים עירומים ברחוב, אבל לא מהסיבה של בושה. אני לא מקשרת לעולם בושה עם הגוף שלי או של בני. אני גם חולקת על דעתך שרופא זו הדוגמא שלך. נראה אותך לא מתביישת מול רופא ו-10 סטאג'רים... אותי גם חינכו בשיטה שלך שעירום זה משהו שמתביישים בו ועוד איך התביישתי בגיל 12 במרפאת גדילה מול הרופאה והסטאג'רים. רק בבגרותי למדתי שאין לי שום סיבה להתבייש בגוף שלי. חבל שהורים מעבירים מסר כזה לילדים שלהם. בושה בגוף יוצרת דימוי עצמי נמוך וזה מקרין לבעיות אחרות.

ליבי777

New member
לא הגזמת בכלל...

אנחנו מסתובבים חופשי ערומים ליד הילד בן השנתיים ושבע. מעולם לא הרגשתי לא בנוח ולא נראה לי שזה מפריע לו. הוא רגיל לזה. מבחינתו ערום זה דבר טבעי. האמת? עד לשרשור, בכלל לא חשבתי על זה ומהסיבה הזו כנראה שלא עובר לבננו מסר שלילי לגבי ערום. אני לא יודעת מה יהיה הלאה. כרגע זה הכי טבעי בשבילנו. אמרת חוסר צניעות? בפני מי אני אמורה להיות צנועה? אמרת חוסר פרטיות? מה הקשר? אני לא פוגעת בפרטיות של בני והוא לא פוגע בפרטיות שלי מכיוון שזה לא מפריע לי. אמרת חוסר כבוד? חוסר כבוד כלפי מי? ילד שמלמדים אותו שגופו זה משהו שיש להתבייש בו זה חבל ועוול נוראי לילד הרבה יותר מערום שלא מפריע לאף אחד.

ניניששש

New member
אין פה לימוד שצריך להתבייש בגוף

יש פה לימוד שצריך להתבייש בעירום כשלא צריך אותו ויש פה הבדל ע נ ק.

מה ז"א לא צריך אותו?

תלוי איך מסתכלים על זה, אז את יכולה לומר שאת לא צריכה להתערטל לגמרי במהלך סקס עם בעלך, תחשפי רק חלקים חיוניים וגמרנו.

ליבי777

New member
למה צריך להתבייש בערום כשהוא בבית ולא בחוץ

ובגיל כ"כ צעיר?

ayala26

New member
עוד הבדל ענק בשבילך

לא ללכת עירומים כשלא צריך להיות עירומים לא ללכת עירומים כשצריך להתבייש בעירום לדעתי האישית לא צריך להתבייש בעירום לעולם. ועדיין, זה לא אומר שצריך ללכת עירומים ברחוב. הבדל ענק.

down under1

New member
אני לא חושבת שזה עניין של בריא

מן הסתם את גדלת בבית שבו עירום זה טאבו. אולי את מבית דתי או שאולי להורים שלך יש חרדות מהנושא. אבל שימי לב שעירום בבית הוא לא דבר גס או משוייך למיניות, זה חלק מחיי היום יום. זה לא שילדתי ילד במחשבה עכשיו יהיה לי בפני מי לטלטל את משמני, אבל הוא ינק עד מעל גיל שנה, לא רק שראה את הציצים שלי גם מצץ אותם. אצל מבוגרים זה אקט מיני, בין תינוק לאמא שלו זה דרך הטבע. מגע של עור לעור עם תינוקות וילדים הוא חשוב להתפתחות שלהם. כשהיה קטן בילה המון בידים שלי עור לעור. שוב בין מבוגרים יש פה קטע מיני מאוד בין אמא לתינוק יש פה דבר טהור ובריא. גם אמבטיה משותפת או מקלחת משותפת עם תינוק היא דבר טבעי ובריא. ואני לא מדברת על מאיפה הוא יצא ואיך הוא נכנס לשם. אני ושבת שהבעיתיות היא בדרך בה את חונכת להרגיש לא נוח עם עצמך וגופך כד כדי כך שתינוק בן חצי שנה גורם לך מבוכה. תינוק שרואה בגוף של אמא שלו חלק משלו

שיר ל 2

New member
אני בנתיים אין לי שום בעיה

אני מניחה שכשהוא יגדל יותר , אני אקפיד שלא להיות לידו ערומה, כי מגיע שלב שהילד מסתכל בצורה אחרת , להבדיל מהסתכלות סקרנית של ילד בן שנתיים. חוץ מזה, הוא מסתובב רק עם טיטול (בקיץ כמובן) וגם כשהוא במקלחת וכו' וכל הזמן מקבל מחמאות לגוף המתוק שלו , נשיקות וביסים , כך שדימוי גופני וערך עצמי גבוה לא בהכרח מותנה בכך שאני אסתובב עירומה לידו. אבל מצד שני גם לא להסתיר בהגזמה ואם הוא נכנס בטעות לחדר או משהו, לא לעשות עניין.. שלא יחשוב שזה משהו איום ונורא (אני מתייחסת לגיל שכבר "לא מתאים")

למעלה