ערב קסום בפלמחים

ערב קסום בפלמחים

כהרגלנו בקודש , מתמקמים בחוף בסביבות השעה 18:00 , רוח מזרחית קלה מקדמת את פנינו וים שקט לחלוטין למעט גלי חוף מניאטוריים של כ-20 ס"מ (ממש כמו באילת) . מנסיון מצב הים אינו מצב אידיאלי לדייג פתינות וכבר מתחילת הערב מנמיך ציפיות ונכנס למוד של רוגע וציפייה לדייג מרמירים שהם היחידים שעושים טובה ועולים במצב ים כזה . 18:30 4 מקלות במים 2 עם קרסים מס' 4 ושניים עם קרסים כפולות 0/2 של היבוסה על ריג מתכת 20 ליברות הפתיון , רצועות קלמרי . בשעה 19:00 השותף מוציא זוג מרמירים קטנים של כ-12 ס"מ , מיייד מוציא את המקלות עפ הקרסים הגדולים והקלמרי מוחלף במרמירים החיים . 19:30 אחד המקלות עם המרמירים מקבל כיפוף חזק מאוד , רץ למקל הוק סט בריא ומתחילה מלחמה שמלווה בקפיצות צוקהרה עם פליקפלקים לאחור של הדג כולל הוצאת חוט מסיבית מהקלץ' , נהנתי מכל רגע של המלחמה שארכה כ-3 דקות ובסופה נוחת על החול גומבר יפיוף של כ-60 ס"מ . עד השעה 23:00 לא היו בכלל נגיעות על הקלמרי ואצל השותף שעבד גם עם תולעים היו מידי פעם תפיסות של מרמירים קטנים ובינוניים .השותף שולף יבלן יפה של כ-800 גרם על תולעת אז לקחתי ממנו תולעת וזרקתי למרחק רב את הריג , לא עוברות שתי דקות והמקל מקבל כיפוף ועצירה , בן זוגו של היבלן עולה אצלי . עד להיתקפלות לא נרשמו תפיסו נוספות . הציוד : מקל טיקה קוסטגארד עם רולר טיקה דולפין ,חוט 40 וריג מתכת 20ליברות עם שני קרסי היבוסה 0/2 מקל ליינאפה עד 120 גרם עם רולר אוקומה אוונג'ר 50 וחוט 35 , ריג שתי קרים קאנל מידה 4 .

aegent1

New member
העברתם ערב יפה, השיטה המלאה בהנאה

שונה לחלוטין מכל האחרות, מאפשרת ישיבת כייף, נישנושים , שיחות, ומעקב דייג. אכן כייף גדול, היציאות של הערב עד חצות+

בשרטי

New member
מברוק מייקל על הדגים!../images/Emo24.gif

כמובן שתמיד אתה מוציא דגים(
) אבל הפעם זה נראה ממש טוב! מעניין מה הרוחB הוציא אתמול ובכלל מעניין מה יצא לחברה באזור. אגב,לי עשו אתמול מסיבת הפתעה-בפאב האירי-למרות שהתעקשתי לחגוג בים-אמרו לי תבוא ותשתוק.אז שתקתי. שבת שלום!

wind b

New member
מברוק על הדג במציאות הוא יפה יותר

אצלנו למעט שתי מכות על החי לא היה כלום אבלל ממש כלום אני שברתי מפרקת קצת אחרי שנסעתם ובבוקר אפילו שפיצים לא היו רק טלויזיות ומרמירים בגודל מחזיק מפתחות

asia7

New member
../images/Emo45.gif אמרת קסום ..אמרת הכל .

אשריי הדייג שנהנה מהדייג ! תמשיך עם המרמירים ובסוף תזכה גם במוסר , לגביי הקרסים - תמיד תבדוק לפניי הדייג את החוד . לא מנצל"ש אבל שניי דברים מהיום : הלב אמר דייג בורים , הראש החליט זרזור ...איזה טעות . חוט בד שישב על חוט נילון בסטרדיק , עף והתנתק כולו + נקל על הבוקר ( נזק חבל"ז..) , מזל שתמיד יש לי רולר ספר או שפולה רזרבית . תמשיכו לחגוג .

zulunation

New member
באמת ערב קסום אתמול בפמחים ומתקפת גומברים

גם לי אתמול היה מתקפת גומברים שקרעו קרס אחרי קרס

shragam

New member
דוח של חווי ה , יופי של גומבר ויבלן ../images/Emo45.gif

נראה לי שאני צריך להחזיר את אלון קצת לפתיונות מדי פעם

רמי האן

New member
גם לנו היה ערב קסום בפלמחים

שלמה ויענקל'ה חנכו שתי חכות חדשות. אני חנכתי את הסטנד הכפול ששופצר בעזרתם האדיבה של יוליוס ושלמה. ליענקל'ה יצאו שלושה סרגוסים גדולים ויפים, ובנוסף נתפסו על-ידי חברים אחרים עוד שניים או שלושה דגים. אפילו אצלי יצא דג לא וירטואלי בכלל - מרמיר גדול ויפה שנשמר לצורך אכילה. בהמשך היו סלטים שהוכנו במקום, דניסים על האש ולקינוח - מרקחת תוצרת בית (מאשתו של יענקל'ה). שבט הזולו הגיע מאוחר ונשאר במקום אחרי שעזבנו - הדיווח שלהם כבר מופיע למעלה. בקיצור - הכל היה בסיידר, חוץ מהקור העז.

ronbs

New member
ערב קסום עם חוג פלמחים

אנחנו התמקמנו בצד הצפוני אצלי לא הייה גלום חוץ מאיבוד כ 5 קרסים לטובת גומברים או אבו נפחות היה לי כיפוף רציני אחת היה דג אבל בסוף החוט חזר ללא קרס ההמשך מתואר בדוח של רמי

gaichuk

New member
סחתיין על הגומבר וההתמדה על חי!

אני מבין שאין יותר חוכמות אצלך והכל על כבלים בריגים הכבדים? באיזה קרסים של קנל אתה משתמש?משהו בסגנון של קרסים לבוייליס במקרה? הגומבר נשך את המרמיר לשניים ובלע או שבביס הראשון כבר נתפס? המרמיר היה חי אחרי השיפוד או שזה לא מטריד אותך והעיקר שיהיה משופד טוב?

מאחר ואני בדרך כלל עובד עם מספר חכות במקביל

תמיד יהיו שתיים עם כבלים ממתכת המיועדות לגומברים , בדרך כלל אני מעובד עם ריד הבנוי משני קרסים אחת צפה שאותה נועץ בפה הדג ומוציא מהראש והשניה ננעצת בזנב , בדרך כלל הדג נשאר חי למספר דקות אבל האמת לא משנה לי אם חי או מת . הגומבר בלע את כל הדג ונתפס בשתי הקרסים . לגבי הקאנל מצ"ב קישור לאתר היבואן , נוח לי לעבוד איתם משום שיש להם צואר ארוך המתאים לרצועות קלמארי כמו כן הן חדות בטירוף

מאחר ואני בדרך כלל עובד עם מספר חכות במקביל

תמיד יהיו שתיים עם כבלים ממתכת המיועדות לגומברים , בדרך כלל אני עובד עם ריג הבנוי משני קרסים אחת צפה שאותה נועץ בפה הדג ומוציא מהראש והשניה ננעצת בזנב , בדרך כלל הדג נשאר חי למספר דקות אבל האמת לא משנה לי אם חי או מת . הגומבר בלע את כל הדג ונתפס בשתי הקרסים . לגבי הקאנל מצ"ב קישור לאתר היבואן , נוח לי לעבוד איתם משום שיש להם צואר ארוך המתאים לרצועות קלמארי כמו כן הן חדות בטירוף

למעלה