ערב מרהיב .

Aberforth

New member
ברור! נקודה למחשבה.

היא הוקמה כי המייסדים רצו להקים מקום שיהיה הבית ספר הכי טוב באיזור. בזה אתה צודק. אבל פיספסת את הנקודה שלי - הם כן נרדפו ע"י מוגלגים! וזו הנקודה החשובה! אני יודע שכל מה שרשמתי היה פרי דימיוני וכנראה שלא הייתי צריך להתחיל סיפור משלי אלא להדבק לעובדות. אבל, עכשיו כשיש וכשנשיג עוד עובדות לפחות עכשיו נוכל לקבל תמונה ברורה יותר על מה קרה בזמנים ההם. ובעזרת זה נוכל לרשום רקע עובדתי ונכון למה שקרה מסביב, בזמנים ההם (בלי שום קשר להקמה עצמה).

עוד משהו קטן.

גם לי יש ציטוט, מהספר השלישי בעברית עמ' 10. בימי - הביניים, אנשים מחוסרי קסם ( המוכרים יותר בשם "מוגלגים" ) פחדו במיוחד מפני קוסמים, אך לא היטיבו לזהות אותם. בהזדמנויות הנדירות שבהן הם בכל זאת הצליחו לתפוס מכשפה אמיתית או קוסם אמיתי, לא היתה כל תועלת בשריפתם. המכשפה או הקוסם היו פשוט מבצעים כישוף בסיסי לקירור - להבות ומעמידים פני צורחים מכאבי - תופת, בשעה שלמעשה חוו לא יותר מאשר תחושת דגדוד קלה ונעימה. סופר שהמכשפה וונדלין המופרעת נהנתה משריפות אלו עד כדי כך, שאיפשרה למוגלגים ללכוד אותה בתחפושות שונות לא פחות מארבעים ושבע פעמים. כך שהרדיפות לא ממש הטרידו את הקוסמים והמכשפות. וגם כפי שידוע לי, המחלוקת היחידה בין המיסדים, או יותר נכון בין שלושת המיסדים ובין סלת'רין, היתה בשאלה אלו תלמידים לקבל ואילו לא. ולא מוזכר אפילו צל של ויכוח או שנאה כולשהי, בין שאר המיסדים. שוב הרעיון שלך לדעתי בכללי, מצויין ואתה בהחלט יכול להמציא דברים מהראש, אבל שלא יפגמו בעובדות שכבר ידועות. בעניין הענקים, אין לי דעתה נחרצת, ייתכן שיש לזה סיכוי, אך אני לא בטוח לגמרי. אני מציע לך דבר כזה, יש כאן בתפוז בין האנשים שמתכתבים וכותבים כאן גם סופרים מהז'נר של סיפורי פנטזיה. אני ממליץ לך להתייעץ גם אם כמה מהם, לדוגמה: בפורום רומח הדרקון יש גבר מאד חביב ונחמד, שהוא מתרגם ספרים שאני בטוח שישמח לעזור לך עם תפנה אליו. הניק שלו זה strahd והשם שלו זה, צפריר גרוסמן. הניק שלי שם זה "גדילן קוץ-רגל היחיד.

Aberforth

New member
כן.. אבל !

אקדחים ורובים הורגים גם מכשפים וקוסמים. פה אין לחש שמונע מין הכדור להרוג אותם. כנראה שאז לא היה ממש נשק כמו שיש בימי הארי פוטר ולכן לא חשבו על זה. זה מעלה סברה מאוד מנותקת מהמציאות שהארי יכול להרוג את וולדמורט ע"י רובה או אקדח אבל אף אחד מהם לא יעשה את זה. כי מה הטעם בספר בדיוני עם כשפים אם אנשים יתחילו להרוג אחד את השני באמצעים מוגלגים?

The T Shirt

New member
בהחלט נקודה מעניינת

ראיתי הרבה פארודיות קצרות שבהם הארי השתמש באקדח כדי להרוג את וולדמורט בלי בעיה. באחת מהן, של הכותב המצוין Rorschach's Blot (פאנפיקיישן.נט) הוא שכר פלוגה צבאית, ובסופו של דבר הרג את וולדמורט עם צלף ממרחק של 400 מטר. בפאנפיקים אחרים, גם נתקלו באותה בעיה, ואחד הכותבים עלה עם תאוריה שדי אהבתי, והיא שאמנה מאחדת את כל הקוסמים וקובעת שחל איסור על קוסמים להשתמש בנשקים מוגלגיים (כן נשמע קצת דפוק, בפיק הוא נתן הסבר יותר ארוך ומפורט.) אותה אמנה היא קדומה מאוד וחשובה מאוד, ואפילו וולדמורט לא העז להפר אותה. אפשרות שלישית, שנפוצה בפאנפיקים היותר טובים לפי דעתי (אלו שבאמת הקדישו מחשבה לפני כל דבר שהם כתבו) טוענת שקליעים הם כמו כל כישוף פיזי אחר. כמו שיש כישוף מגן שעוצר קללות (פרוטגו, למשל) יש גם כאלה שעוצרים עצמים מוחשיים (למשל כדור אש שנשלח על ידי כישוף.) אותם מגנים יהיו שימושיים כמובן גם כדי לעצור קליעים. זה פתרון מאוד יעיל לשאלה המתעוררת של למה לא להשתמש ברובה... אחרי הכל, כשמביאים בחשבון שאפשר לעצור את הקליעים בקלות, שרביט נתפס כאופציה יותר טובה. חוץ מזה, קראתי גם כמה פיקים בהם הארי (או הגיבור הראשי) נשא גם אקדח וגם נשק משני, לפעמים חרב, לפעמים פיגיון, לפעמים אקדח ולפעמים שלושתם. אני מניח שאין שום דבר שעוצר קוסם מלהשתמש בשרביט ואקדח בו זמנית, אבל מכיוון שאנחנו בסך הכל מדברים על ספר, רולינג לא התחילה לסבך את החיים לקוראים המסכנים. בנוגע לרדיפות הקוסמים בימי הביניים. אי אפשר לדעת אם המייסדים חיו בימי הביניים (500-1500 לספירה) הרי לא ידוע בדיוק מתי הוקם בית הספר, אבל אפשר להניח שהם באמת חיו בתקופה הזו. מה שצריך לזכור זה שלמרות שמוגלגים לא יכולים לפגוע בקלות בקוסמים, הם יכולים לעשות את זה. והיחס באוכלוסיה בין הקוסמים בבריטניה למוגלגים בתקופה ההיא צריך ליהיות 1:5,000 במקרה הטוב ביותר. ולא משנה כמה יתרון יש לקוסמים, הם לא יכחדו די מהר אם הרשויות המוגלגיות יגלו את קיומם של הקוסמים ויחליטו להשמיד אותם. עם זאת, הוגוורטס עדיין הוקם כבית-ספר. ייתכן שבשלב מסוים התבצרו שם הקוסמים הנרדפים להגנה, אבל לא סביר במיוחד. ייתכן גם שכוחות האור התבצרו שם במהלך השנים (אפילו יותר מפעם אחת) במלחמה כנגד 'לורדים אפלים' (נו, בחייאת, dark lords) אבל מטרתו העיקרית הייתה מאז ומתמיד לימוד הדור הצעיר והכשרתו בתור קוסמים ומכשפות.

L o r d a

New member
נמ

נשמע ממש חביב! לקחת דברים אחורה זה סגיד. אני כתבתי פעם פיק חביב על השנים שג'יימס וסיריוס למדו שם. ועשיתי לג'יימס אחות XD חוחו. =] נמ זה רעיון טוב. =]

למעלה