ערב מרהיב .

Aberforth

New member
ערב מרהיב .

ערב טוב, (28.11.06) אומנם הנושא שאני הייתי מעוניין לעלות בפניכם אינו קשור באופן ישיר לנושא הכללי שמדובר בפורום, אך דעתי היא שאתם יכולים לתת לי תשובה או מקסימום להפנות אותי לקישורים מתאימים. אני, כמוכם גם קראתי את ספרי הארי פוטר והחלטתי לקחת את זה צעד אחד קדימה, או למען הדיוק, צעד אחד אחורה ולרשום על השנים הקודמות של הוגוורטס, כגון; עליתו הראשונה של לורד וולדמורט, המאבקים של הוריו של הארי, שנות לימודיהם בבית ספר וגולת הכותרת - הוגוורטס היסטוריה (אותו ספר מדובר שרק הרמיוני קראה). הכל מסתמך על ספריה של רולינג, וספרים 'ספין אוף', ראיונות שפורסמו עם המחברת, ושחקנים. פה אתם נכנסים לתמונה, אני רוצה את דעת הקהל לפני שאתחיל לעמול על הוצאה לאור, לראות אם בכלל יש ביקוש.. כמובן שתהליך זה עובר דרך הסופרת עצמה - לאישור על זכויות יוצרים וכדומה. כמדומני שתהליך זה אורך כ-5 חודש, מאחר ושכ mugglent.com פירסמו את הספר התאוריות לגבי הספר ה-7, הם לקחו יוזמה ותוך 4 חודשים הוציאו את הכריכה למדפים. איפה אוכל לפרסם חלקים מהכתבים שלי? ואיזה ספר מאלה שמניתי מקודם הכי הייתם רוצים לקרוא? שוב, תודה רבה על האפשרות. ערב טוב .

מה יא

New member
עד שמישהו יענה../images/Emo96.gif

אני מפנה אותך לפורום פאנפיקים - 414.

The T Shirt

New member
אחלה רעיון

אני לא בטוח אם תצליח לעבור את כל הבלאגן של הזכויות יוצרים (למעשה, אני די בטוח שלא) אבל אם תצליח, זו יכולה ליהיות הצלחה אדירה, ואתה תעשה מזה גם לא מעט כסף. אני בטוח שיהיה ביקוש (אני בעצמי אקנה עותק.) בכל מקרה, מישהו פתח דיון עם השאלה "אם היה יוצא ספר נוסף בסדרה שלא מתרכז בהארי פוטר, מה הייתם רוצים שהוא יהיה", אז חיפשתי ומצאתי לך אותו, כדאי שתקרא אותו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=160&msgid=89378520 חלק מהכתבים שלך אתה מוזמן לפרסם פה, ואתה גם מוזמן להתייעץ איתנו לגבי היבטים של עולם הקוסמים שאתה רוצה חוות דעת שנייה לגביהם. אתה גם מוזמן ליצור איתי קשר (ICQ: 266731614, MSN: [email protected] או במסרים) ואני אשמח לעזור לך אם תיתקל בבעיות במהלך כתיבה הספר. והכי חשוב - בהצלחה..

The T Shirt

New member
שחכתי להוסיף ../images/Emo9.gif

אם אתה מתכוון לכתוב ספר כזה, חשוב שתקרא גם הרבה חומר רקע על העולם של רולינג מלבד לסדרת הקאנון (ושני הספרים הנוספים: חיות הפלא ומרבצן וקווידיץ' בכל הזמנים.) תנסה לקרוא תאוריות שאנשים העלו, דיונים מעניינים בפורומים וגם כמה פאנפיקים (ובתור אחד שקרא לא מעט פאנפיקים, אני יכול להבטיח לך שתמצא שם הרבה חומר טוב לבסיס, ורעיונות לגבי היבטים של עולם הקוסמים אליהם רולינג לא התייחסה בכלל. במיוחד בפאנפיקים באנגלית, שהם בדרך כלל ברמה יותר גבוהה.)

Gummy Bears

New member
למרות שזה פורום מעולה עם המון

דיונים שיכולים לעזור לך מאוד, והוא לא באנגלית. תסתכל בארכיונים ובטאגליינס (תאמין לי - חפרתי אותם במסיביות וזה היה ממש מעניין). אגב, איך זה עובד? אם אני רוצה לכתוב ספר נלווה לה"פ, אני פשוט צריכה לכתוב אותו ואז לשאול את רולינג אם היא מאשרת שזה יופיע? רולינג לא אמורה להמציא את הפרטים שלה? כל אחד יוכל להתערב ולהמציא מה שהוא רוצה לתוך עולם הקוסמים?

The T Shirt

New member
זה לא כזה פשוט

והעובדה שאף אחד עדיין לא הוציא לאור ספר (ממשי, לא סתם פאנפיק) היא הוכחה מצויינת. וגם אם זה אפשרי, צריך לעבור הרבה בירוקרטיה בנוגע לזכויות יוצרים, וגם אם רולינג (או המו"ל) איכשהו תאשר - זה עדיין לא פשוט. בכל מקרה, תמיד אפשר לנסות, לא כן..?

בעקרון אני לא חושב

שהסדר משנה, כלומר אפשר קודם לכתוב ואז לשאול את רולינג וסובביה לאישור, לפני שמפרסמים. אבל אני חושב שעדיף קודם לוודאות שאכן קיבלת אישור מהגורמים המוסמכים ( רולינג ), ואז לגשת לעבודת הכתיבה. כי במקרה שכתבת ואז היגשת בקשה לפרסמם ונענית בשלילה, זה יכול להיות הרבה יותר מבאס מאשר עם היית מבקשת לפני הכתיבה.

וואו. אני אשמח מאודמאוד לקרוא ספר

שכזה. אממ, אני הייתי ממליצה לך על החלק העובדתי-ניתוחי יותר, פחות על האירועים שקדמו לתקופת הספר (זה קצת נוטה לכיוון פאנפיקי, בכל זאת- זה תפקידה של רולינג) בקשר להוגוורטס תולדות, זה באמת רעיון מעולה!
כל הכבוד על היוזמה! לילה טוב:)

Aberforth

New member
הוגוורטס - היסטוריה

שלום שוב, זה שני הדפים הראשונים ממה שכבר רשום אצלי, ויש לי בערך 20 דפים רשומים. כמובן שהקטע עדיין צריך ליטוש ועבודה, אבל זהו הרעיון העיקרי. תרגישו חופשי להגיב כאוות נפשיכם - מחמאות או ביקורות, כי זה חשוב. זהו הקטע -

The T Shirt

New member
התחלתי לקרוא

ואני רואה שאתה הופך את זה לסיפור פרי מוחך. תשתדל להידבק יותר לעובדות ולא להמציא פרטים בעצמך. חוץ מזה, יש הרבה חוסר תאימות בין זה לקאנון, וחלק מהתוכן ממש בלתי-אמין.

The T Shirt

New member
גרר שחרר לי את התגובה באמצע

האירועים שאתה מספר עליהם, לפחות עד לאיפה שאני הגעתי, שזה בערך עמוד אחד לא מבוססים על שום עובדה קאנונית, וזה נראה כמו פאנפיק. אני מצטער שאני צריך ליהיות כל-כך ביקורתי, אבל אם אתה רוצה להצליח בקרב המעריצים של רולינג (ואיכשהו לזכות לאישור ממנה) אתה צריך להידבק כמה שיותר לעובדות ולהביא את הסיפור כמה שיותר קרוב למציאות. למשל העובדה שהוגוורטס לא הוקם בתור בית ספר בהתחלה ממש לא נכונה, שכן מצוין בפירוש שארבעת הקוסמים (והמכשפות) של אותו דור התאגדו כדי ליצור בית ספר שבו יהיה ניתן ללמד, וכבר מההתחלה הם לימדו שם, אם כי בהתחלה רק ילידי קוסמים, כי הם לא היו יכולים לזהות ילידי מוגלגים בעלי יכולות קסם. ההיסטוריה של המייסדים גם היא נראת לא מציאותית... בחייאת, גרינפנדור נלחם בענקים והפך שניים לאריות..? ובגלל זה האייקון שלו זה אריה..? אני די בטוח שגודריק לא נולד במחתרת, ושדווקא הוא לא הטיפוס שילך להשמיד ענקים או להילחם בהם... ובנוגע לאייקונים של הבתים, הדעה הרווחת היא שהחיות שמסמלות את הבתים הם למעשה צורת האנימאגוס של המייסדים. אני מצטער לבאס, אבל אני חושב שכדאי שתעבור על זה, ותקדיש הרבה יותר מחקר ועבודה לפני שאתה קובע עובדות, במיוחד אם אתה מצפה שאנשים יתפסו את העובדות האלה כעובדות קאנונית.

Aberforth

New member
אוקי

חוץ מהספרים שכבר הוזכרו פה יש איזה שהם מקורות שעל פיהם אפשר לבסס את הסיפור, ואם כבר אז אני מבקש בלי פאנפיקים של אחרים - כי בסופו של דבר, זה גם סוג של פאנפיק שמבוסס על השערה. כי חוץ מהספרים שהגיעו לחנויות (של רולינג, חיות פלא וקווידיץ') והראיונות איתה, אני לא ממש יכול למצוא עוד מקור. ואין הרבה עובדות על הזמנים ההם. נ.ב - אני יודע שלסלית'רין נבחר סמל הנחש כי הוא היה מין היחידים שיכלו לדבר עם נחשים,זה רשום בספר ,זה לא קשור לאנימאגוס שלהם. אולי זה בעצם הפטרונוס אבל גם זה בגדר השערה.

Aberforth

New member
בעצם תן לי דוגמאות של פאנפיקים

אולי יש בהם קצת מן האמת.. השאלה היא למה למייסדים בכלל להגיע למצב שבו הם רוצים להקים בית ספר? המניעים שלהם היו כמו של דמבלדור ווולדמורט, להעביר את הידע הלאה? אני מתאר לעצמי שהם ביססו את השיעורים הנלמדים ע"פ הדרישה של התפקידים - נניח הילאי - יצטרך לדעת נוגדנים ותקיפה וכ"ד... והנושאים שרולינג לא נגעה בהם - הכוונה היא למהו המקור של הקסם? מאיפה הוא בא? ואיך מתבצע הקסם עצמו? פרט לכך - מה הם עשו שנה לפני הקמת הבית ספר? מה הפך אותם לקוסמים הכי גדולים באותם זמנים? מאיפה סלית'רין הביא את הבסיליסק? ואיך זה שכשהרעים מסתכלים לו בעיניים הם לא מתים? עובדות קרות ומוכחות זה משהו שאני בקלות יכול להגיד על הקונדסאים, כבר עכשיו אני יודע שגרייבק נשך את לופין, ושג'יימס היה שוער, ושהתחילו עם סוורוס ושהוא היה יפה ובעצם אני יודע הרבה על שנות הלימודים שלהם. ומשום מה - הוגוורטס היסטוריה בטח נכתבה 50 או 100 שנים אחרי שהוגוורטס הוקם. כי 50 זה מספר שרולינג אוהבת, ואיך תרשום היסטוריה אם הוא לא היה קיים למשך כמה זמן. - העניין הוא שספרים קסומים מתעדכנים עם הזמן (נניח שהרמיוני קראה שניקולס פלאמל הוא בן 200 אז אחרי 4 שנים היא תקרא שהוא בן 204), האם הוגוורטס היסטוריה מסקר את כל השנים של הוגוורטס או קטע מסוים של ההקמה והתהליך הזה ואז הוא נפסק ורק מתעדכן עם השנים? יש הרבה שאלות ..

The T Shirt

New member
אני אשתדל לענות

מקורות על הזמנים ההם, באמת אין הרבה, אני לא מבין למה אתה בכלל מתאמץ לכתוב ספר על נושא שכל כך מעט ידוע עליו, אבל אם אתה מתעקש - תקרא את השירים של מצנפת המיון, זה מקור המידע הכי גדול שאני יכול להפנות אותך אליו. למה המייסדים הגיעו למצב שבו הם רוצים להקים את בית הספר..? הנה חלק מהשיר של מצנפת המיון בספר החמישי: "בימי עבר בצעירותי / כשהוגוורטס אך נוסד חשבו ארבעת מייסדיו / לפעול יחדיו לעד הן מטרה רמה אחת / איחדה, ליכדה אתם שבית ספרם, הזה, יהיה / הטוב שבעולם יחדיו נבנה ונלמד / אמרו מבלי שער שיום יבוא וברית רעים / תופר ללא הכר כי סלית'רין וגרינפנדור / נדרו אחוות עולם והפלפאף ורייבנקלו / קרבו מקשר דם" זו הוכחה קאנונית לעובדה שהוגוורטס הוקם כבית ספר לכישוף וקוסמות. השיעורים הנלמדים... אפשר להסיק מהשירים של המצנפת, שהמייסדים עצמם הם שלימדו את השיעורים בהתחלה, אפשר אפילו לחשוב שכל אחד לימד לבד את תלמידי ביתו. אני די בטוח שבתקופה ההיא לא היו 'הילאים' ומסלול לימודים שמתמקד בהכנה למקצוע מסוים גם כנראה לא היה נפוץ. זו הייתה רק ההתחלה של מערכת החינוך המרוכזת בעולם הקוסמים, אל תשכח. כנראה שהם פשוט הסתפקו בללמד את התלמידים כמה שיותר קסם. הנושאים שרולינג לא נגעה בהם - יש המון, בעיקר פוליטיקה והתאוריה שמאחורי קסם. איך נוצר הקסם, איך אפשר ליצור קסמים, איך הקסם פועל, מה השימוש של תנועות השרביט ומילות הקסם, האם אפשר לבצע קסם ללא-שרביט או ללא-מילים, וכיצד, מדוע נבחר דווקא השרביט כפוקוס שמשמש לביצוע קסמים וכו' וכו' וכו'... עוד נושאים שלא כוסו הם מקצועות הלימוד, מה בדיוק לומדים שם, ומקצועות לימוד שאותם הארי לא לומד (אבל על זה כבר כתבתי בדיון שנתתי לך קישור אליו מקודם) מה המייסדים עשו לפני הקמת בית הספר? אף אחד לא יודע, ולכן קשה מאוד לנחש, עדיף שתתרחק מהנושא הזה כמה שאפשר. מאיפה סלית'רין השיג את הבסיליסק? לא אמור ליהיות רשום בכלל בהוגוורטס: תולדות שום דבר על חדר הסודות או הבסיליסק חוץ מכמה פרטים על האגדה, הרי אף אחד לא ידע שבחדר הסודות באמת קיים. בנוגע לקונדסאים, אני בטוח שג'יימס לא היה 'שוער', כי הוא לא משחק כדורגל. אולי הוא היה 'שומר', זה כבר יותר הגיוני, אבל גם זה לא נכון. רשום במפורש בספר החמישי (בזיכרון של סנייפ) ואולי גם בעוד כמה שג'יימס היה למעשה 'מחפש' בדיוק כמו הארי. בנוגע לשאלה האחרונה, עם העדכון במשך השנים. ישנם 3 אפשרויות: 1. הספר נכתב כמה מאות שנים לאחר הקמת בית הספר, ולא הוצאה מהדורה מחודשת מאז. 2. הספר המקורי אומנם נכתב לפני המון זמן, אבל מהדורות מחודשות יוצאות פעם בכמה שנים (הכי הגיוני) 3. יש על הספר קסם שנותן לו להתעדכן באופן אוטומטי עם כל אירוע חדש - ראיתי את התאוריה הזאת בכמה פיקים, אבל היא לא נשמעת הכי הגיונית.

Aberforth

New member
באמת תודה . הגעתי להחלטה אמיתית.

אני לא אמציא כלום. פשוט ארשום ספר שלם של עובדות ושל שמועות בלי למה ומתי. ואז אחזור לכם בהקדם האפשרי. נ.ב - ג'יימס היה שומר בספר הראשון (גרסת ארה"ב) אבל רולינג שינתה את זה בחמישי לטובת הסרטים.

Aberforth

New member
לכבוד T SHIRT פרד ויזלי - דחוף!

"You all know, of course, that Hogwarts was founded over a thousand years ago - the precise date is uncertain - by the four greatest witches and wizards of the age. They built this castle together, far from prying Muggle eyes, for it was an age when magic was feared by common people, and witches and wizards suffered much persecution." -- Professor Binns (CS)

The T Shirt

New member
הוצאת את המשפט מההקשר

שים לב לפיסוק במשפט. לא רשום שהוגוורטס הוקמה בגלל שבתקופה ההיא מכשפות וקוסמים נרדפו על ידי המוגלגים. רשום שהוגוורטס הוקמה במקום רחוק בעיניהם הסקרניות של המוגלגים כי קוסמים ומכשפות נרדפו בתקוה ההיא. המטרה של הוגוורטס היא לא מכסה מפני המוגלגים, אלא פשוט מאוד, בית ספר. וזו הייתה המטרה החל מהיום הראשון (לפחות על פי הקאנון, אי אפשר באמת לדעת מה עובר במוח של רולינג.. אבל אני אזכור לשאול אותה בפעם הבאה שאני רואה אותה בקניון)

למעלה