לא
לא בילבלתי בין הוקינג לבין לייבוביץ.
הוקינג ביקר בארץ לפני מספר שנים. אני לא זוכרת מתי זה היה.
הוא נשאל בפירוש על קיום האלוהים, ותשובתו הייתה בדיוק כמו שהבאתי אותה, אל תתפוס אותי במילה,
אבל אני אנסה פחות או יותר לצטט את מה שהוא אמר:
"אני מאמין שאלוהים היה כאן, עשה מה שעשה ועזב אותנו לנפשנו"
אני זוכרת שמאוד התלהבתי ממה שהוא אמר וזה נחרט לי ממש בזיכרון.
הוא לא אמר שאלוהים אחראי למפץ הגדול, אלא שהוא היה כאן מתישהו.
זה מתיישב גם עם מה שתמיד חשבתי בסוגיה הזאת של יש אלוהים או אין אלוהים. זה מתיישב גם עם העובדה שאלוהים לא נמצא כעת. זה מסתדר לי עם העובדה שאלוהים לא עושה שום דבר כדי להקל על בני האדם ולא מונע מלחמות ואסונות טבע. אדרבא, ככל שעובר הזמן, הסיכוי שהאדם ישמיד את כדור הארץ רק הולך וגובר.
אני מעולם לא שללתי את קיומו של אלוהים בעבר.
אני תמיד שוללת את שליחיו מכל הדתות. אני יותר מבטוחה ומשוכנעת שאלוהים לא התכוון שיפרשו את תורתו כפי שיש כאלה המפרשים אותה בין אם הם נוצרים, מוסלמים או יהודים.
תורתו של אלוהים מסתכמת בעשרת הדברות. שם זה התחיל ושם זה נגמר.
לא בילבלתי בין הוקינג לבין לייבוביץ.
הוקינג ביקר בארץ לפני מספר שנים. אני לא זוכרת מתי זה היה.
הוא נשאל בפירוש על קיום האלוהים, ותשובתו הייתה בדיוק כמו שהבאתי אותה, אל תתפוס אותי במילה,
אבל אני אנסה פחות או יותר לצטט את מה שהוא אמר:
"אני מאמין שאלוהים היה כאן, עשה מה שעשה ועזב אותנו לנפשנו"
אני זוכרת שמאוד התלהבתי ממה שהוא אמר וזה נחרט לי ממש בזיכרון.
הוא לא אמר שאלוהים אחראי למפץ הגדול, אלא שהוא היה כאן מתישהו.
זה מתיישב גם עם מה שתמיד חשבתי בסוגיה הזאת של יש אלוהים או אין אלוהים. זה מתיישב גם עם העובדה שאלוהים לא נמצא כעת. זה מסתדר לי עם העובדה שאלוהים לא עושה שום דבר כדי להקל על בני האדם ולא מונע מלחמות ואסונות טבע. אדרבא, ככל שעובר הזמן, הסיכוי שהאדם ישמיד את כדור הארץ רק הולך וגובר.
אני מעולם לא שללתי את קיומו של אלוהים בעבר.
אני תמיד שוללת את שליחיו מכל הדתות. אני יותר מבטוחה ומשוכנעת שאלוהים לא התכוון שיפרשו את תורתו כפי שיש כאלה המפרשים אותה בין אם הם נוצרים, מוסלמים או יהודים.
תורתו של אלוהים מסתכמת בעשרת הדברות. שם זה התחיל ושם זה נגמר.