ערב טוב

ערב טוב

אני אדם חרדי בן 18.5, האמת שהאמונה היא לא הצד החזק אצלי, מכמה טעמים, לכן אני לא מוצא את עצמי, מצד אחר יש לי חברים ומשפחה מהמגזר, מצד שני אני לא רואה עצמי יכול בצורה כזו לשמור מצוות ללא טעם, מצד שלישי לפי הבנתי רוב היוצאים בשאלה, ואולי כך זה נהוג בצד החילוני, יש להם חברות שהם פה ושם מקיימים יחסי מין, אבל לא מה שאני מחפש שזה להקים משפחה בעוד מקסימום 8 שנים שנים, למשך חיים שלמים, האם יש סיכוי סביר לכזה מצב? או שזה אחד לאלף? בקיצור, מה אתם מייעצים לי לעשות? (אבקש לא לענות תשובות בסגנון תעשה רק מה שטוב לך, כי אני לא ביקשתי אישור ממכם לעשות מה שטוב לי, אלא שואל מה טוב לי?)

naty 1

New member
רוב

היוצאים בשאלה יש להם חברות שהם פה ושם מקיימים יחסי מין ?! בעיקר פה (תשאל את אבזץ..)

דסדס

New member
אין ערבות לזה

שתיהיה מישהי שתרצה להקים איתך בית לנצח בתזמון של עוד 8 שנים. זה לא שידוכין, שהיא יודעת שיש זמן מוגבל שהיא צריכה למצוא שידוך ולהתחתן... לך ולה יש דעה חופשית. יכול להיות שתיהיה לך חברה, ותגורו ביחד (ופה ושם תקיימו יחסי מין) ויכול להיות שתתחתנו, ויכול להיות שלא. באותה מידה של סבירות, יכול להיות שכמה שתרצה אהבה, לא תיהיה לך חברה. בהצלחה. האמת, שיקול מעניין... חבר'ה, אם אתם רוצים משפחה, וסקס בצורה קבועה, תישארו חרדים... הרבה זה לא קשור לאמונה, מה איכפת לכם לעשות דברים שאתם לא מאמינים בהם? הרי אין גירושים בחברה החרדים, אם מתחתנים (גג עוד 8 שנים) אז זה משפחה למשך חיים שלמים...

Raja Sing

New member
כן אבל

אם אין גירושין מי *ערב* לו שאשתו גם בעוד 10 שנים ו10 ילדים תהיה *ערבה* לו...

רוצה להתחתן למשך חיים שלמים???

אשפז את עצמך במוסד למשך חיים שלמים זה אותו דבר, עצתי לך: תתחתן כל יום מחדש "בכל יום יהיו בעיניך כחדשים". מי מתחתן היום ליותר מ3 שנים... מה זה פה אצ'קלונה????

uri80

New member
יש כאלה, תתפלא.

ואחרי שראיתי כמה כאלה שגם הצליחו מקרוב -אני יודע שנותר לי רק לקנא בהם. הלוואי עלי.

ממה שהקורוזיה בזכרוני מעלה

הרי שבישראל אחד מכל שלושה זוגות שמתחתנים, מתגרשים. ואחרי שנבדוק שאלות שוליות כמו האם סטטיסטיקה זו כוללת את שיאני הגרושין - שמתחתנים ומתגרשים ומתחתנים ומתגרשים ו... ו... ו... ו! - ישאר לנו רק לבדוק את הסטטיסטיקה של מספר הנישאים מקרב הציבור. וכדי שתמצא תשובתי שימושית, אצרף קישור לאסטרטגיית גירושים חשוב מאד: אל תפספס שם את הקישורים ל- איך מתחילים צעדים ראשונים הקדמת בן הזוג עצירת תהליך מלכודות גירושים עצות "מבינים" ואם תשובתי לא נוחה, אתה יכול לשבור עלי את הכוס (-: זכר לחורבן.

Le Fay

New member
בלי לאשר את הבנתך או להפריך אותה,

תמיד תוכל לנקוט בשיטה שלי: לשתות, לעשן, לישון ארבע שעות ללילה ולנהוג די מהר, שנישואיך יספיקו לחיים שלמים. נ.ב. אצלי זה לא עבד.

mirmiyam

New member
למרות הכל אני מאמינה באהבה נצחית

אם הבנתי נכון, אתה רוצה להקים משפחה תקינה עם ילדים ולא לבגוד באישתך וכמובן שהיא לא תבגוד בך דווקא טוב לדעת שיש גברים כמוך, זה מצרך מבוקש בקרב נשים אין שום מנהג לצאת עם כמה שיותר בנות ולקיים פה ושם יחסי מין יש גברים שלא מסוגלים לאהוב ולקחת אחריות ולמצוא כל יום מחדש את הטוב בקשר עם בת זוג אחת ויש גברים נדירים שכן מסוגלים לזה וזה לא קשור לאם הם יוצאים בשאלה או חילונים מלידה או כל דבר אחר על עצמי אני יכולה להעיד שאני כן הייתי רוצה גבר שירצה אותי ויהיה איתי כל עוד חיים ויגדל איתי ילדים וכו' אני חושבת שמי שיודע לאהוב ולבנות קשר וזה הדדי יכול להיות מאד מאושר.

תם עידן הנישואין

כמו כל דבר לא מוצלח גם מוסד הנישואין פושט את רגלו הצולעת. בימינו אנו אין צורך בדבר הארכאי הלזה, הרוצה לאהוב יאהב ללא תעודת כשרות מהרבנות, או אישורי בניה מהעיריה! ילדים אפשר להמליט גם ללא פישפוש הרשויות במסמכינו- זיין והמלט....

Le Fay

New member
השאלה היא לא איך ממליטים ילדים

בלי נישואין, אלא מי מגדל אותם. המלט דומה מאד להימלט.

התפיסה שלך כלכך חרדית...

ואל תחשוב חלילה שאני מבקר אותך. אני עצמי מנסה להשיל ממני את שיריי התפיסה הזו. אתה כותב שאתה מתכנן להקים משפחה עוד מקס' שמונה שנים, ושואל האם זה סביר בעולם החילוני כמו שזה סביר בחרדי. כמו"כ אתה גם שואל מה טוב לך. ייתכן ותתחתן עוד שנה והאהבה תחזיק 80 שנה. ייתכן ובכלל לא תרצה להתחתן. ייתכן ותתחתן עם יותר מאשה אחת. ייתכן ותתחתן יותר מפעם אחת. ייתכנו הרבה מאוד דברים. (למה שעשיתי עכשיו קוראים אנאפורה, יו הו אני לומד ספרות) אתה צריך יותר לזרום, התפיסה החרדית אומרת שאסור אף פעם לזרום והכל צריך להיות מתוכנן מראש. אז פשוט הפסק לתכנן. נסה כל מיני דברים ולבסוף השאר במקום שטוב לך.

צודק ולא צודק

ייתכנו אומנם המון דברים, המציאות גרועה מן הדמיון. אבל עדיין מותר לאדם לתכנן משהו גם אם זה אומר שבנושא המתוכנן הוא לא יזרום, זה שחרדים חושבים כך (הבעיה היא שרובם לא זורמים וגם לא מתכננים) לא אומר שאסור לו לחשוב כך. פעם חשבתי: 'גם אם זה היה טוב לסבא שלי זה לא אומר שזה טוב לי' היום אני חושב: 'גם אם זה היה טוב לסבא שלי זה לא אומר שזה רע לי'

קבל מחמאה:

היה שווה לכתוב, רק כדי לראות אותך:) צ'מע, לא התכוונתי שכיוון שזו התפיסה החרדית, אסור לו לילך בה, בבחינת כל דבר חרדי הוא מוקצה מחמת מיאוס. להפך, אני עצמי מאמץ הרבה דברים שלכאורה אפשר לומר שהם "של" חרדים. אלא, לדעתי עניין התכנון מראש שטבוע אצל הרבה צעירים חרדים, לא מגיע ממקום טהור. וחוץ מזה, איזה מן אדם מאמין הוא זה שאומר "אני מתכוון להתחתן עוד 8 שנים" ?! בעצם עכשיו אני נזכר שכתב "אני לא מאמין..."

Le Fay

New member
../images/Emo45.gif

ועוד אחד -
- לטובת האנאפורה.

אממ מעניין מי לימד אותי לכתוב כך:)

(את זוכרת את ההודעה הראשונה שכתבתי כאן, וענית לי עליה? אני זוכר משהו במעורפל, הייתי דלוק אז על שפינוזה, קשת ד"א, ונורא רציתי להיות כמוהו או משהו כזה, ושאלתי איך עושים את זה, איך הופכים לאדם גדול - סתם נוסטלגיה)

למעלה