ערב טוב

CrimsonGlory

New member
ערב טוב

אני בהחלט מקווה שהגעתי למקום הנכון... אפשר לומר שאבדו תקוותי. מאיפה להתחיל...בתוך מחשבותיי הכול נראה כולכך מובלגן ומסובך שאני בקושי מצליח לבטא את עצמי במילים-ולרשום מה הבעיה. -אז אני פשוט אתן לאצבעות להוביל אותי-ונראה מה יצא מזה: אני בתחילת שנות ה20- לחיי, לפני זמן מה הכרתי מישהי,אפשר לומר "שהתחברנו" מיד...כלומר: אני נדלקתי עליה והיא נדלקה עלי(לפי מה שהיא סיפרה לי), מעצם היותנו זוג ביישנים-לקח זמן עד שמישהו עשה צעד (בלהתחיל אחד עם השני).שכמובן אני עשיתי את הצעד... הכול טוב ויפה...אין כמו הרגעים שחולקים ביחד בתחילתו של קשר. הרגשתי מאושר, הרגשתי שאני עומד על גג העולם. הרגשתי ששום דבר לא יכול להרוס לי את מצב הרוח עד ש: הבעיה כרגע היא כזאת(פחות או יותר) אני הקשר הראשון שלה, הבחור הראשון שהיא אי פעם התנקשה איתו -לא מפריע לי לחכות לה בקטע של לשכב אחד עם שני, אני מוכן לחכות לה-באמת- גם כך יש לה קצת בעיה להתנשק וגם זה אני מוכן לחכות...כי אני פשוט מאוהב בה- אני לא יכול לתאר במילים כמה ואיך...פשוט לא בגלל שאני הקשר הראשון שלה זה מובן שהיא מהססת, חוששת, לא יודעת מה לומר- אז לכן בלי לשבור שום מיתוסים- מעצם היותי גבר אני לוקח על עצמי לעשות את הדיבורים "הצעד הראשון" ביני לבינה. הדבר שמפריע לי הוא כזה- היא באה ממשפחה חד הורית- אמא שלה מאוד מגוננת, כשאחנו יוצאים בסופי שבוע אנחנו נפגשים בשעות מוקדמות ונפרדים בסביבות שמונה בערב- זה מפריע לאמא שלה שהבת שלה מסתובבת "בחוץ" בשעות כאלה(שמונה בערב-יום שישי!!!) ..עכשיו לאמא מפריע הרבה דברים... והן תמיד רבות על כול מיני שטויות...בגלל זה אנחנו לא יוצאים מחוץ לעיר, לא נשארים בימי שישי עד מאוחר- או בהרבה מקרים אפילו לא נפגשים...וזה מאוד מפריע לי- כי קשה לי לא להיות איתה- אני נותן לה מרחק וכול מה שהיא צריכה- אבל זה שאני לא איתה בסופי שבוע מאוד עושה לי רע...והיא מבינה אותי- הבעיה שתמיד שהיא מתחילה לדבר עם אמא שלה על הנושאים האלה-זה נגמר בריב...ומזה היא חוששת. אני מאוד רוצה שהקשר שלי איתה יצליח-בחיים לא הרגשתי רגשות כאלה, מעולם...חשבתי שזה קורה רק בסרטים, אבל באמת אני לא מסוגל לאכול כמו שצריך, בקושי נרדם בלילה...המחשבות שלי ברובם זה עליה... ואני רוצה לתת לה יותר, אני רוצה שהיא תהייה מאושרת, ובגלל שהיא תמיד רבה עם אמא -שנראה לי שדי לא אוהבת שאני עם הבת שלה(לא שיש לה סיבה מוצדקת מלבד היותה אמא מגוננת). אבל לריבונו של עולם- אני בן 20 פלוס וגם היא- אבל בתכלס היא פשוט פועלת לפי הגחמות של אמא שלה- אני לא אומר שהיא צריכה למרוד נגדה חס וחלילה- אבל בחייך את לא ילדה קטנה...את לא צריכה לעשות מה שאמא שלך רואה לנכון- את צריכה לעשות מה שאת רוצה-מה שיעשה לך טוב- ואני בטוח שעם הזמן אמא שלה תראה ותקבל את זה. ניסיתי לדבר איתה על זה...מדבר ומדבר...כמה אני יכול...אוקי סבבה אנחנו כולה בקשר של כמה חודשים- אבל עדיין! למען האמת אני לא יודע למה פניתי לפורום- אולי פשוט הייתי זקוק לפרוק את כול זה איפשהו כי אין לי למי...וכמובן זה יהיה נחמד לקבל עצות-מה לעשות...או סתם תמיכה. -אתם מכירים שיש הרגשה כזאת מעיקה בבטן שלא עוזבת אותך-ומלווה אותך כול היום- כך אני מרגיש כשאני לא נמצא איתה...זה אוכל אותי...עכשיו אני בהחלט מבין את משמעות השיר של נצרת-love hurts.כמה שזה נכון. ותאמת זה מצחיק-שמעתי או קראתי(לא זוכר) שאם לא היה יצור מוזר שקוראים לו "אהבה"-90 אחוז מהמוזיקה לא הייתה. -זהו-מצטער שזה יצא כמו שיכתוב של מיגלת אסתר....

CrimsonGlory

New member
המשך

לפניה היו לי קשרים כאלה ואחרים- אבל לא "למדתי" כלום מאותם קשרים(שגם לא החזיקו מעמד יותר מידי) יש לי בעיה של דימוי עצמי נמוך-וגם לה...אפשר לומר שאנחנו חולקים "שריטות" דומות... היא מאוד מופנמת- ושאני איתה אני יכול להיות הבן אדם הכי חמוד הכי מצחיק, הכי מקשיב הכי לא מופנם...פשוט "הכי" אני עוזר לה והיא עוזרת לי...היא סיפרה לי שהיא מדברת יותר, שמאז שהיא הכירה אותי היא "למדה" יותר. יש פעמים שאני איתה אני כולכך מאושר ואני חוזר הביתה עם חיוך על השפתים...אבל תמיד צץ הנושא עם האמא- בכך שאני רוצה לקחת אותה לאנשהו- אני חושב שהיא אפילו די נרתעת לצאת-בגלל שהיא יודעת שזה תמיד יוביל למריבה עם אמא שלה- אני לא לוחץ עליה- אני פשוט לא רוצה שיגיע מצב שהיא תמצא את עצמה בת 30 עדיין מסוגרת בבית שלה- ומרצה את רצונותיה של אמא שלה...קודם כול אין לה הרבה חברות- כך שבלעדי היא בכלל לא הייתה יוצאת מהבית...היא טיפוס מופנם ולא מרבה לדבר...(עד שאני באתי) וזה לא בריא כולכך-היא אישה צעירה -היא צריכה לצאת לראות אנשים, עולם לחוות דברים...לסגל לעצמה כלים שיעזרו לה בעתיד... אמרתי לה שלאט לאט נצא כול ימי שישי נצא ונחזור מאחור יותר וכך כול פעם- נעשה- עד שיגיע מצב שהיא תחזור ממש מאוחר ולאמא שלה זה לא יפריע- אבל מגיע מצב שפשוט כול פעם לפני שהיא יוצאת מהבית היא רבה עם אמא שלה... כלומר אמא שלה מתחילה במריבה- והיא פשוט נעשת עצובה. וזכה כואב לי שהיא כך, וזה כואב לי שאני לא רואה. אני גם גך מרגיש אבוד בכול הקטע- בהתחלה עוד ראיתי עתיד לקשר שלנו אבל עכשיו אני כבר לא יודע...במיוחד עם זה ימשיך כך...אמרתי לה שאני מוכן לחכות לה לכול מה שהיא צריכה- אבל הדבר היחיד שאני לא מוכן לוותר עליו זה לצאת איתה או לראות אותה- וזה קשה לי...קשה גם בקטע של לחכות(מעצם היותי גבר) אבל אני מוכן -לא אמרתי שזה יהיה קל-אבל זה משימה שאני לוקח על עצמי.. אני לא יודע מה לעשות

CrimsonGlory

New member
:(

הקפצה קפצה לה... מישהו יכול לעזור לי...אפילו תגובה כולשהי תעזור. אני מניח שפה אני לא אמצא סימפטיה :(

תגובה

בגילה היא אכן לא צריכה לפעול לפי אמה, אבל אם זה מה שהיא רוצה, עליך לסדר את הקשר באופן שיתאים לזה ולהשתדל להנות ממנו כמו שהוא. לא נורא אם לא תצאו בלילה ביום ששי, טוב גם אם תפגשו בבית ותשוחחו. חשוב שתעבדו על התקשורת, להתענין בחיים ולהשתתף ברגשות. חשוב גם שתעבדו על העזרה והנתינה, לדאוג זה לזה. בעתיד אולי היא תעזוב את הבית, ותוכלו להיות חברים כמו שתרצו.

CrimsonGlory

New member
אז

זהו שבגלל שאנחנו מאוד מופנמים וביישנים- אנחנו מנסים לעבוד על התקשורת, וכמו שאמרתי מאז שהיא הכירה אותי היא יותר פתוחה משחוררת, מדברת, צוחקת... היא יודעת שהמצב כרגע לא הכי בריא בשבילה...אבל מעבר לזה היא לא כולכך יודעת מה לעשות... אני מרגיש שאמא שלה כמו דיקטטור שמכתיבה לה מתי לחזור הביתה, באיזה שעות ללכת לישון, מה לעשות, איך לעשות, עם מי ושות'.

שאלה לי אלייך :

האם יצא לך ולאמא של הבחורה לשוחח? האם האמא הצליחה להכיר אותך ?.. אתה בא אליהן הביתה?..

CrimsonGlory

New member
אממ

אם להיות גלוי...מלבד שלום והיי קוראים לי כך וכך שיחה רצינית עם האמא לא הייתה... כך שאמא שלה לא ממש הכירה אותי...ישבנו ביחד לארוחת ערב וזה...אבל לא ניהלו שלושתנו שיחה רצינית של מה בכך. הרבה לא הייתי אצלהן בבית...ודיברתי על זה עם חברה שלי שזה יעשה טוב לשנינו אם יום אחד ניגש ונדבר ביחד עם האמא... אבל בינתיים שום שיחה לא הניבה פרי בכול העניין הזה..או בכלל רצון לדבר עם האמא(שלושתנו) היא פשוט חוששת שכול דיבור יוביל ידליק ניצוץ שמאוחר ויתר יתפתח למריבה האמא בכלל מהדור הישן...יותר ישן מהדור של ההורים שלי...אולי זה בגלל שאנחנו באים ממשפחות שונות... היא לא נולדה בארץ, ואני כן...אבל זה שטויות...לדעתי נכון היא אם חד הורית וזה מובן שהיא מגוננת מעבר למידה...אבל איפה מרחב הנשימה? אני כולי נמצא בהרגשה ממש נוראה--תמיד שאני מדבר עם חברה שלי היא אומרת שהיא נורא התגעגעה ומרגישה שעבר נצח מאז התראנו...כאילו מילים כאלו עושות לי טוב...ואני מרגיש את אותו הדבר...אבל זהו- פה זה נגמר... אני רוצה לתת לה את הזמן שהיא צריכה עם זה בלהרגיל את אמא שלה שיש לה חבר או עם זה בלהנתשק וכו'... אבל מה אני אמור לעשות בזמן הזה....מאז שהכרתי אותה אני לא אותו בחור שהייתי- וויתרתי על הרבה דברים...אני פשוט בתקופה אחרונה בהרגשה מגעילה שמלווה אותי כול היום...אני לא יכול לעבוד כך, אני לא מסוגל להתנהל ביום יום...

אוקיי , אז זה די מובן ../images/Emo13.gif

מדובר במשפחה חד הורית, די פרמיטיבית. לילדה יש חבר. הוא בא ולוקח אותה. האמא לא ממש מכירה אותו. לא יצא להם לדבר . מה שעליך לעשות זה : להתחבב על האם. לתת לה הרגשה שאתה לא לוקח את הילדה שלה ממנה. להראות לה שאתה בחור טוב < בהנחה שאתה כזה
>. לספר קצת על עצמך. לשבת איתה בסלון ולראות יחד טלוויזיה. לבוא אל חברה שלך ופחות לצאת .. עד שהאם תפנים שהילדה שלה בטוחה איתך. קצת מעיק אבל מה לא עושים בשביל

CrimsonGlory

New member
נכון...את צודקת אבל...

זה רעיון מעולה...ולמען האמת בין כול המחשבות המיותרת שמתרוצצת במוחי(יותר נכון זה כמו קרב עקוב מדם שם בנבכי מחשבותי-הכול נע מצד לצד). מצד אחד זה אחלה של רעיון...מצד שני אני לא יודע אם היא מסוגלת לזה... אני מרגיש לפעמים שהיא חוששת שאני יבוא אליהן הביתה כי אמא שלה לא מרגישה בנוח בחברה של אנשים זרים. ואולי כשאני יהיה אצלהן הכול יתנהל טוב, ואחרי שאני אלך זה יוביל למריבה...ומזה היא חוששת...ותאמת גם אני... ולפעמים שאני רוצה לבוא אליה- אמא שלה לא מרגישה טוב, עייפה, תמיד יש תירוץ מסוים ... שהיא עצובה, זה מאוד כואב לי... אני כול הסוף שבוע מאזין לשיר שלי ושלה מריץ מהסוף להתחלה מהסוף להתחלה... אררר אני משתגע....לעזאזעל איתך בריאן אדמס והשירים הרומנטים שלך...!!

CrimsonGlory

New member
זה רעיון מצוין אני מדגיש שוב

אני אדבר עם חברה שלי(אכשהו) ונראה מה דעתה בעניין... תודה רבה...

ענתי44

New member
תנסה רגע לראות בעיניים של אמא שלה

נסיבות החיים הובילו אותה לגדל בעצמה ילדה ואולי ילדים. יתכן שאביה של חברתך נטש, פגע באמא או נפטר וכל העול נפל עליה. לא היה לה קל כל השנים. אומנם היא עשתה עבודה טובה וגידלה פרח יפה וטוב.בעיניה ביתה תשאר תמיד בת חמש שצריך לגונן עליה. כל יום שומעים על מעשי זוועה. על אונס על רצח או כל מיני דברים קשים. רק אתמול, בכינו כולנו מול המרקע עם האם, בבית המשפט בסיום הרשעתו של אונס ורוצח ביתה. זה נורא מפחיד. ועוד משהו. גם אם למדה כבר לבטוח בך שלא תפגע בבת שלה, אולי היא חוששת שתשבור את ליבה. ויש גם את קושי הפרידה. להבין שהילדההמתוקה שגידלת ושהייתן קרובות, רוצה לפרוש כנפיים. גם אם לא לעזוב בזמן הקרוב. בקיצור קשה לאמא שלה. יתכן וגם היא אישה ביישנית ואינה מעורה בחיי בני הנעורים ואינה מצליחה לנסות להכיר אותך ולעמוד על קנקנך ואולי עברה הרבה בחייה שהיא חוששת שאתה בטוח תכניס את ילדתה להיריון ותעלם. בקיצור, כמו שאתה מבין ( ומאוד התרשמתי מכך לטובה) שחברתך צריכה זמן כדי להפתח אליך אינטימית ואתה מבין וסבלן ושאתה זה שיוזם כי אתה הבחור, ככה אולי תהיה אתה היוזם בקשר לאם. תשאל את חברתך על אמא שלה, תשמע ממנה איזה אמא היא ומה היא אוהבת. אולי למשל תגלה ששניכם אוהבים לשחק שש בש ואז תזמין אותך לשחק איתך, או אולי היא מתעניינת בתחום מסויים ותוכל לדבר איתה על זה. בקיצור לאט לאט לשבוא את הקרח ולהכיר. ככה היא תלמד לבטוח בך, ולאפשר לכם להיות ביחד. בהצלחה.

CrimsonGlory

New member
אממ

אין לי כלום נגד אמא שלה, להפך אני כולכך מבין אותה...ואני יודע שכול "המריבות" זה רק מדאגה ומחוסר ידיעה נקרא לזה כך... אני לא יודע איך זה לגדל ילד לבד- אבל אני בטוח שזה לא חוויה, ובכלל לפני מה שחברה שלי סיפרה, לפני שהם עלו לארץ הם הרבו לטוס ממקום למקום, האמא הייתה נשואה פעמיים, נשואים שלא הצליחו- ונכון אולי אפילו מפה נובעת הבעיה- אמא חוששת שמה שקרה לה בחייה הפרטיים יעבור לבת שלה -הבת היחידה..ואת זה אני מבין כולכך...אני מבין את הדאגה. אני מבין שזה רעיון או יותר נכון "הרעיון" או בעצם הדבר היחיד שאפשר לעשות "להתחבר" עם האמא...אני עד עכשיו שוקל עם עצמי את אפשרויות, מה לעשות, מתי, איך....אני רוצה להתייעץ עם חברה שלי בעניין הזה...אני רוצה שתראה את הצד שלי בעניין- אני פשוט לא יודע איך להסביר לה את הצד שלי בעניין. כמו שאמרתי אני בהחלט מבין את האמא, אני לא רוצה להיות המקור לבעיות ולסיכסוכים בבית...אני רוצה להגיד את המשפט שבימים האלה הכי שנוא עלי "לתת לזמן לעשות את שלו" :( אני לא רואה בררה אחרת, זמן להתחבר עם האמא...שבאמת תכיר אותי כמו שציינו פה. הדבר השני שמפריע לי זה המעוקה שאני מרגיש- הדבר הזה שנקרא "אהבה"....אני מנסה להיות עם אנשים בשביל לא לחשוב עליה, אני מנסה להיות פעיל, תזיזתי לעשות משהו- אבל שום דבר לא עוזר...כול מה שאני עושה מזכיר לי אותה...

אם היא תמשיך לחשוש כל הזמן

וזה ימנע ממנה לעשות דברים לא תתקדמו לעולם. נכון שיש חשש אבל צריך לנסות להתמודד

CrimsonGlory

New member
נכון!!!

וזה בדיוק מה שאני מסביר לה... גם הקטע של המופנמות- יגיע שלב בחיים שלה שהיא תצטרך למצוא עבודה- היא תגיע לראיון עבודה- ומה היא תעשה שם? תדבר עם המראיין- אני בספק.... ובגלל זה ובגלל מה שאני מרגיש כלפיה אני רוצה לגרום להיות יותר פתוחה איתי עם הסביבה עם העולם... אני לא אומר שלי קל כולכך להיות פתוח עם העולם-כי גם לי זה עניין קשה...אבל ביחד אפשר לעבוד ולעזור אחד לשני

luda88

New member
../images/Emo45.gif

תבוא ותשאל לשלום אמא שלה, תנסה לנהל שיחה של סמול טוק, וככה כל פעם.. מה שכן הסכמתי עם מה שאמרת על זה שהבחורה בת 20+ והיא עדיין נכנעת לגחמותיה של אמא, לדעתי אתה צריך לדבר איתה על זה שיחה ממש רצינית, ולא שיחה פה שיחה שם.

CrimsonGlory

New member
כמעט

כול פעם שאנחנו נפגשים אנחנו (יותר נכון אני) מנהלים שיחה על הנושא הזה...היא יודעת שאני צודק...היא אומרת לי את זה...אבל מעבר לזה אני לא רואה שם צעד קדימה, שום שינוי.. אני תמיד שואל אותה אפילו בהומור "אמא שלך בבית, היא אכלה כבר, היא נחה, חזרה מהעבודה" תמיד תמיד עושה סמול טוק

luda88

New member
לא יודעת, זה כבר לא תלוי בך לדעתי

זה תלוי אך ורק בחברה שלך. היא צריכה להבין שאם היא לא תעשה צעד כלשהו לשינוי אז היא תאבד אותך.. חשבת אולי לתת לה לקרוא את מה שכתבו פה, אולי זה יעזור לה להבין אותך?

CrimsonGlory

New member
אממ

חשבתי משהו בנוסח "דיברתי עם חברים שלי"(במקרה הזה אתם) ולתמצת לה את עיקרי התוכן-חח

למעלה