ערב טוב :)

ערב טוב :)

אני לא יודע מאיפה בדיוק לתאר את המצב שלי אז אני אנסה להתחיל מההתחלה: בכיתה ג' כאשר נערכו הבחינות למחוננים, עברתי רק את השלב הראשון ואילו בשני נכשלתי . לאחר מכן היו ציונים מאד טובים ביסודי, ולא קבלתי הצטיינות בגלל התנהגות (חח מכות רוסים מרוקאים.. ) . אחרי זה הייתה לי אפשרות ללכת למסלול מטמטיקה מוגבר שמסיים את הבגרות במטמטיקה 5 בכיתה י' , ומשם התחלתי לחשוד שיש פה משו מוזר , כי היה לי ממוצע של כ80 בכל המבחנים שם. בחטיבה הייתי בכיתה "מדעית" שלמדה את בהגברה את המקצועות המדעיים ,יצאתי משם בשעמום גדול. וכעת בתיכון , המורה לכימיה טוענת שאני מחונן. איך אני באמת יכול לבדוק את זה ? אני מפחד ממבחני איי קיו למנהם שאצא פחות ממה שאני מקווה ורואה את עצמי וכך אאבד מוטיבציה. אני גם לא יודע אם זה בעצם חשוב אם אני מחונן או לא, אבל הסקרנות הורגת אותי. האם יש דרך כלשהי אחרת ? ד"א משהו פה קרא את הסולאריס של סטניסלב לם, אחלה ספר. גם הסדרה של אנדר שקראתי פעם 3 :) . הגמד

s u p e r mind

New member
תראה...

אם תעשה מבחן IQ במנסה או אצל פסיכולוג, והתוצאה לא תעמוד בקנה מידה אחד עם הציפייה שלך... ולאחר מכן תתאכזב קשות וכפי שציינת המוטיבציה שלך תרד; אז אני מציע לך לוותר על כך. עדיף שתמשיך לחשוב שאתה מחונן (גם אם אתה לא) ותתנהג בהתאם לכך, מאשר שתאבד את ה"אמונה" בעצמך, או את הבטחון העצמי הגבוה ביכולתיך. כאן אני רוצה לציין כי אינטלגנציה מורכבת מ"אינטלגנציות", כאשר בכל רכיב של האינטלגנציה הכללית יכול להיות לך או למישהו אחר כשרון או יכולת/פוטנציאל גבוה יותר מן הממוצע. בכל אחד מן הכשרים הכלולים באינטלגנציה: הבנה מילולית, הסקת מסקנות, יכולת חשבונית, זיכרון, התמצאות במרחב, הבנה מכנית ועוד... יכולה להיות לך "מומחיות" בתחום מסוים. מבחן איי קיו מקצועי בודק כ10 תת מבחנים בקטגוריות מילוליות וביצועיות; לכל תת מבחן יש ניקוד משלו, ולאחר שעושים בין המבחנים השונים ממוצע מקבלים את התוצאה... אך מה זאת התוצאה הזאת? ממוצע של 10 מבחנים שונים! כך למשל בתת מבחן החשבוני יצא לך ציון גבוה מאוד, ואילו במבחן ההבנה המילולית יצא לך ציון נמוך מאוד, אז עושים בינהם ממוצע והתוצאה היא שאתה אדם ממוצע לחלוטין (זאת הייתה סתם דוגמא להמחיש לך את הטעות בלהסיק מסקנות רק מהתוצאה הסופית). אז אם אתה ממש ממש סקרן... תיגש למבחן איי קיו מקצועי ותתעלם מן התוצאה הסופית (מחונן-לא מחונן.. שטויות), ותתרכז בתוצאות של התת מבחנים ובדוק באילו תחומים אתה מוכשר יותר ובאילו פחות. ד"א- אם תביא לי קצת רקע על ילדותך, תחומים המעניינים אותך, מידע על הבשילה השכלית והגופנית, או בקיצור כל מידע רלוונטי שיתן לי חלקי פאזל מהם אוכל להרכיב תמונה בה אביט ואתן לך אינדיקציה אם אתה מחנן או לא (דעתי האישית).

יש לי הרבה תחומי עניין

בעיקר באזור המדע : ביולוגיה וכימיה קצת פיסיקה פילוסופיה ספרות מד"ב ופנטסיה ועבודה בחדר כושר. אני גם אוהב את כל סוגי הספורט :) מפינג פונג עד פוטבול. אמממ בקטע של זיכרון אני חושב שאני יחסית חלש . בשילה גופנית ? אני חושב שבסדר גמור ,אני די מנופח ועובד בחדר כושר 4 פעמים בשבוע לפחות.. (לא יוצא הרבה) . אני מעדיף לראות את עצמי כאדם שמשקיע כדי להגיע להישגים ולא אחד שהכל בא לו בקלות . לכן לא בא לי לעשות את המבחן IQ (גם מהסיבה שציינתי קודם) . הגמד

s u p e r mind

New member
../images/Emo13.gif

לגבי הבשילה הגופנית והשכלית... התכוונתי בגיל הרך, שנות חייך הראשונות. בכל מקרה, יש לך תחומי עניין רבים, ומן ההודעה הראשונה הסקתי שיש לך סיכוי לא רע לקבל את התואר "מחונן" (אם זה כ"כ חשוב לך), כמובן שדעתי איננה קובעת דבר, אבל הישגיך בחייך + הרושם שאתה עושה על אנשים אחרים (כמו על המורה שלך לכימיה) בהחלט מעידים על כך שאתה בחור די חכם, אז אם אתה מסתפק בתהילה חברתית- הרי לך

MelodicTruth

New member
יש אנשים

שמעולם לא עשו מבחן IQ, הם גם לא קיבלו את החיבוק הדרוש מהחברה, ועדיין זה לא עצר אותם בדרך למיצוי עצמי. לך עד הסוף עם מה שאתה אוהב, אל תחכה לאור ירוק ממבחן כלשהו. יש זוכי פרס נובל עם 120~IQ, לעומתם יש מיליוני "גאונים" שבוהים כל היום בטלוויזיה. אם אתה עושה מבחן IQ, כדאי שזה יהיה אך ורק מתוך סקרנות, לא מתוך ניסיון לקבוע לעצמך גבולות מראש. אגב, יש לא מעט אנשים שהופתעו כשקיבלו ציון גבוה בעשרות נקודות(!) ממה שחשבו

אוקיי.. תודה לך ולבחור/ה שמעל

הגעתי להחלטה להמשיך עם חיי כהרגלי :) אני לא רוצה שמבחן איי קיו ישנה לי את האופן בו אני תופס את עצמי. תודה רבה ולילה טוב. הגמד

tsf

New member
חחח קראתי את הספרים האלה

כל הסדרה של אנדר מ-מ-ש מצויינת ושל סטניסלב לב קראתי רק את כנס העתידנים, דווקא נחמד. בכל מקרה, יכול להיות שאתה מחונן ויכול להיות שלא, אבל המורה לכימיה זאת ממש לא אינדיקציה לאם אתה מחונן או לא... יכול להיות שאתה פשוט טוב בכימיה

למעלה