ערב טוב

dibablas

New member
ערב טוב

אתמול, ראיתי באינטרנט את הראיון של אמנון לוי עם עופר לוי,
בהחלט ראיון מעניין שלדעתי מתחבר במידה רבה לפרויקט המופלא של אמנון לוי על השד העדתי,
אך במידה רבה גם מציג אדם שאומר את מה שחושב ללא היסוס ובלי לפחד.
אבל הנקודה המעניינת ביותר לדעתי היא האמירה שיצאה משם, על כך שבעצם הזמרים המזרחיים האחרים (זולת עופר לוי)
ברובם הגדול לפחות (אם לחשוב על עוד זמר מזרחי מצליח ששומר על אותנטיות בתחום הזה אז-עמיר בניון)
משלבים במוזיקה שלהם מוטיבים מערביים.
כך שאולי המוזיקה המזרחית כפי שהיא נקראת היום איננה באמת "מוזיקה מזרחית"?
והכינוי זמר מזרחי, הרי לא קוראים לזמר ממוצא מזרחי ששר שירי ארץ ישראל כמו יהורם גאון, יגאל בשן או אבי טולדנו "זמר מזרחי",
אלא רק לזמר ששר שירים מסגנון שנחשב מזרחי, אבל אם במילא המוזיקה לא לחלוטין מזרחית...
מעניין אם אפשר לכנות זמר ממוצא אשכנזי ששר בסגנון "מזרחי" (נניח שיהיה דבר כזה) זמר מזרחי?

http://www.youtube.com/watch?v=qEhXxlyvfx0

ערב טוב דיבבלעס וכולם

לא ראיתי את התוכנית המדוברת למרות שמאוד רציתי. הקדימונים היו מאוד מפתים אך לא היה מקום בהקלטות ולכן וויתרנו על התוכנית הזאת.
לא אהבתי את מה ששמעתי ממנו, מהמעט ששמעתי. אני מסכימה רק בדבר אחד. נוטים להגדיר את המוזיקה הנוכחית של הזמרים הים תיכוניים כמוזיקה מזרחית כאשר היא לא ממש מוזיקה מזרחית אלא מן שעטנז של מזרח ומערב ולכן רבים הם המזלזלים בה או לא אוהבים אותה ונוטים לכנות אותה כמוזיקת זבל. המוזיקה המזרחית והאותנטית בדרך כלל זוכה לפרגון ולהערכה גם אצל המבקרים הכי גדולים.
הקטע הוא שהמוזיקה של עופר לוי היא אפילו לא מזרחית. המוזיקה שלו היא מוזיקה ערבית. או שאתה אוהב את המוזיקה הזאת עד כלות עד כדי סגידה, או שאתה שונא אותה עד כדי רצון לתלות את עצמך במידה ואתה מחויב לשמוע אותה. לכן אני באופן אישי לא שומעת אותו ולא את המוזיקה שלו ואני מודה שגם הדעות שלו לא מקובלות עלי. לא אוהבת את הפרימיטיביות שלו המוסוות בתור "חכמת חיים". מסוג האנשים שבטוחים שהם גילו את האור. הם יודעים יותר טוב מכולם מה קורה ואיפה קורה ולמה זה קורה. אני מכירה היטב את הטיפוסים האלו. אני ואפסי עוד. אני לא סובלת אותו לא בגלל המוזיקה שלו אלא בגלל האישיות שלו. לא הייתי יכולה לחיות עם טיפוס כזה אפילו לא יום אחד.
היום ראיתי בטלוויזיה את ישי לוי. ישי לוי עבר בחייו המון דברים. היה למעלה בטופ והגיע עד לתחתית התהום ואיכשהו הצליח לקום ולהתרומם חזרה. מלבד המוזיקה הטובה שהוא עושה, ניכרת בו חכמת החיים שהוא ספג במשך השנים. אהבתי את ההתייחסות שלו לפרשת אייל גולן. עם כל אהבתו את אייל, גם הוא לא ממש הבין למה הוא עשה את זה ובשביל מה הוא היה צריך את זה. אהבתי את התובנות אליהן הוא הגיע בחייו. מרגישים אותן גם בביצועים שלו.

לדוגמא השיר שלו 'עננים' שמצליח כל פעם מחדש לצמרר אותי כשאני שומעת אותו
http://www.youtube.com/watch?v=J95oLITSN3A

מכאן, באופן בלתי נמנע, כמו שתיארתי לעצמי, לגמר הכוכב הבא הגיעו האחים גת, טינה, אביתר קורקוס ורינת. עומר דץ הלך הביתה למרות שהביצוע האחרון שלו היה ממש טוב אבל זה לא הספיק.

וואלה הנושא הזה יצא לי מכל חור אפשרי

אבל אני לא חושבת שהמוזיקה המזרחית של היום היא באמת מוזיקה מזרחית. היא הפופ של ישראל-אבל לא פופ איכותי אלא משהו בסגנון של האלבום החדש של בריטני ספירס. יש שונות, ההוא שלכאורה לא ידע שהיא בת 15 היה לדעתי אחד הטובים יותר אבל ירד לי מהעיניים.

בגלל זה אם כבר אני מעדיפה ת'כבדים, מה שקוראים דיכאון או שירי בית סוהר, לא יודעת זה לפי דעתי הדבר שהכי מתקרב היום למוזיקה מזרחית אמיתית. מבחינת האותנטיות. עמיר בניון מינסטרימי מדי, חביב התקשורת. כל אחד שתשאל גם כאלה שלא אוהבים מוזיקה מזרחית יגיד לך שהיחיד שבסדר זה עמיר בניון. אבל המוזיקה המזרחית האמיתית של פעם הייתה בועטת, בדומה לראפ של טו-פאק. אלו היו שירים שצמחו מהחצר האחורית של מדינת ישראל. עמוק מתחת לסלסולי יהורם גאון ושרהל'ה שרון ושירי המולדת של נעמי שמר. ולפי דעתי זה הכי אותנטי. מה שיש היום זה עיוות ממוסחר בטירוף לדעתי ואין קשר בינו למוזיקה מזרחית אמיתית.

זה קשה לעיכול אולי, וקשה לענטז לצלילי זה, אבל זו מוזיקה מזרחית אמיתית: http://www.youtube.com/watch?v=go0nYqnmFgM

אז לשאלתך לגבי האשכנזי-המוצא לא משנה פה (האמנם?) כמו החוויה, אם הוא גדל עם מוצץ מזהב בוילה ברשפון הוא לא יכול לשיר שירים כאלה, אבל הוא חי חיים כאלה, אז כן.

magy

New member
קופי פייסט

וואלה הנושא הזה יצא לי מכל חור אפשרי. טוב שאת כתבת את זה.

בעיקר שאין דבר כזה...... כולם מעורבים...חצי מזרחיים וחצי שיכנוזים..
היו נישואי תערובת בשישים השנים האחרונות.... אולי דיבבלעס לא שם לב...
גם במשפחתי.....שני דורות אחורה.....

אם מישהו חושב שיש קיפוח מזרחי,
שיבוא לראות את מצבי הכלכלי, ויבין שיש אשכנזים מקופחים.
לא רק מקופחים, גם קפואים בקור הזה....כדי לא להדליק חשמל מיותר שאי אפשר לשלם
וגם כי החוטים לא יחזיקו מעמד במכשירים זוללי חשמל..... בית שכור וישן.....
ועל היתר בכלל לא נדבר.......
אושרה לי תכנית לתיקון שיניים על ידי קרן (שאסור לי להגיד את שמה)
התורמת למיעוטי יכולת.
כי אני אשכנזיה עשירה..........
20 אלף שקל אושרו על ידי הקרן
ועוד 2000 שקל על ידי הרווחה..... ....כי לי אין כסף
כדי לעשות את זה בכוחות עצמי.
אשכנזיה ממוצא רומני, ילידת גרמניה, הגיעה לארץ בגיל 11 חודש
ילדיה שירתו בצבא והקיזו את דם.......למען הארץ הזו...

קיפוח? לא. סתם סטטיסטיקה שאינה לטובתי.

dibablas

New member
אני לא יודע לגבי קיפוח היום

אם כי יש פערים,
אני אגב בשרשור הזה לא העליתי את נושא הפערים, אלא לגבי המוזיקה.
יש היום פערים בכל מקרה, למשל פערי שכר של 25% בין מזרחים לאשכנזים לטובת אשכנזים ועל פי מחקרים נוספים פי 3 מזרחים עניים מאשכנזים.
אין זה אומר שאין אשכנזים עניים, מסכנים וכו' זה רק אומר שיש יותר מזרחים במצב כזה, אבל דיברנו על הנושא הזה כבר הרבה, כרגע אנחנו מדברים על מוזיקה...
לגבי הערבובים וחצי-חצי, עדיין רוב האוכלוסיה היהודית בישראל היא או מזרחית או אשכנזית המעורבים (חצי אשכנזים-חצי מזרחים) מהווים מקסימום רבע מהאוכלוסיה היהודית, מתישהו המעורבים יהיו הרוב, אבל זה לא המצב כרגע, זה יקח עוד הרבה זמן (עשרות שנים).
ומה לגבי המוזיקה מגי? את אוהבת מוזיקה מזרחית? מה את חושבת עליה?

magy

New member
הבוקר- בארבע בבוקר

העליתי רשימה ענקית של זמרים ויוצרים שאני אוהבת
תפוז החליט להתעלל בי ולהעלים הודעות...
ניסיתי שוב........ זו היתה רשימה מאד ארוכה....
אין לי מושג אם אוכל לשחזר אותה...... כי באשמורת ההיא , הראש עבד טוב.
כעת..........צריך שוב להזכר בעשרות הזמרים שכתבתי.
חלק מהם אני מעריצה ממש

נגמר השד העדתי - צא כבר מהבקבוק הזה, זה דופק רק אותך להיות תקוע בסטיגמה הזו

dibablas

New member
השורה התחתונה שלך היה ראוי שלא תכתב

אני אכן לא רוצה לחזור לדיון הזה כי מיצינו אותו לדעתי, כפי ששמת לב אנחנו מדברים על מוזיקה, אז בואי נדבר על מוזיקה ונעזוב את השטויות, הסטיגמות ומה שאת מפרשת מדברי על סמך שורה וחצי...

dibablas

New member
הכל בסדר

לא צריך לפחד, אבל הבעתי את דעתי ודעתי בלבד.
קחי פרח בינתיים

magy

New member
אני כועסת ומרגישה קיפוח מוסיקלי

לא משמיעים שירים ברומנית ברדיו, גם לא ביידיש.... (היידיש הוחרמה בארץ והיתה אסורה להצגה והשמעה על במות, אם לא ידעת). כולם רצו למחוק לכולם את השורשים..... כדי שכולם יהיו ישראלים כמו דן בן אמוץ.
אני רוצה שירים ברומנית....... חצי שעה ביום........

אגב, אני אוהבת שירים צועניים שכידוע, אינם אשכנזים......
איפה הרשימה שלי מאתמול.....................? שיטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט

איזה מין שיר זה?

https://www.youtube.com/watch?v=Bkj80FMmFjM

dibablas

New member
הטון שלך לא נעים

"אם לא ידעת" וכאלה.
אז-א' ידעתי, ב' אם לא שמת לב ניסיתי לשים את הויכוח הזה מאחור ולהמשיך הלאה, הדיון הוא על מוזיקה לא על קיפוח.
אם את רוצה להמשיך הלאה-אחלה, אם את רוצה לריב-אז לא איתי.
כל טוב.

http://www.youtube.com/watch?v=GHovNvacK6c

magy

New member
זה הטון שלי

הוא אמיתי..... . זו האמת שלי...... ולא רק שלי.
לא נעים אבל לא נורא.
לא רציתי להצטרף לויכוח...... כי כולם אוהבים שירים מזרחיים
לא ברור? תלוי במילים אם הן משובחות - או : אני מת עלֶך, אני אבוד, לא יכול בלעדך,
תחזרי אליי לפני שאתמוטט, לא בוגד בך לא בוגד......... שלופים.
והלחן לא לקוח מאיזה תחנה מרכזית מעזה.........
משוררים , פזמונאים, תמלילנים,,,,,,, אוקיי אבל ברמה מסויימת.. לא שפת רחוב זולה
מלחינים, אוקיי, אבל למה בכי ...?
שיר זה לא בכי.....לא קינה....... ולא פיוט....... גם לא חזנות.....
כולם יודעים מה זה שיר טוב.....
מה זה זמר מזרחי? אין לי מושג..... אני אוהבת שירים טובים....
לא חשוב לי איפה נולדו הוריו.......העיקר שהשיר ידבר אליי....

magy

New member
קובי אפללו, אני עפר לרגליו

שירי לדינו,
הגשש - 2 שליש מזרחיים - מי לא שפוט שלהם?

בכל פעם שאזכר בזמר או להקה, אכניס את שמם.... כי הרשימה ארוכה כגלות.

magy

New member
עליזה עזיקרי

רונית אופיר
קובי אוז
הפרברים
עדנה גורן
אסתר גמליאלית
ניסים גרמה
שלמה בר
ג'קי מקייטן
מרגול
ניסים סרוסי
שלומי סרנגה
ליאור נרקיס
מושיק עפיה
דקלון

להמשיך?

magy

New member
אבנר גדסי

עופר לוי
סמיר שוקרי

כל השמות הם זמרים אהובים עליי.

יש עוד.......

רינתי77

Well-known member
למה שתפחדי לכתוב? רק בגלל שלדעתו לא היית

צריכה לכתוב את הדברים? אז זאת דעתו. אני, לעומת זאת, חושבת בדיוק כמוך ומבחינתי טוב שהדברים נכתבו. כל עוד אין בדבריו של כותב עבירה על תקנון תפוז הרי אין מניעה לכתוב אותם. תמיד יהיה מישהו שהדברים לא ימצאו חן בעיניו. שיתמודד.

למעלה