ערב טוב

זהות

New member
ערב טוב

לכל המשתתפים , החלטתי להכנס לכאן משום שבתקופה האחרונה דברים רבים שבעבר היו לי מאוד ברורים התערערו ...

glock X

New member
הרבה אנשים " מתעוררים " עכשיו

זה סימן שמשהו גדול הולך לקרות

glock X

New member
התכוונת להתערערו סליחה התבלבלתי קצת

קודם כל ברוך הבא לפורום , תשתף אותנו

זהות

New member
אירונית

הטעות בין התערערו לבין התעוררות ...בהחלט אני בשלבי התעוררות , מוזר להרגיש רגשות מעורבים כלפי מצבים . תודה על התיחסותך.

conatus

New member
שלום לך זהות

האם העובדה שלא ציינת מה הם הדברים שהתערערו מעידה על כך שאינך רוצה לדון דווקא בהם, אלא בעובדת התערערותם ? על כל פנים העובדה שהחלטת להיכנס לכאן מעידה על כך שלא התערערה בך היכולת לשתף אחרים ולנסות ללמוד ולהקשיב וזה כשלעצמו דבר חיובי מאוד. בכלליות אוכל לומר לך כמשתתף פעיל בפורום זה שאם תפרט יותר ותשתף יותר כך גם תקבל התייחסות עמוקה ועניינית יותר.

זהות

New member
החיים

שלי השתנו לחלוטין בעקבות אירוע שקרה לאימי . אימי , אישה מדהימה בת 57 לקתה לפני שנתיים בדום לב . היא ישבה בג´קוזי עם משקה בידה ופתאום נעלמה . אבי החייה אותה , בדיעבד הסתבר שההחיאה היתה לא מוצלחת . כעבור שבועיים וחצי התעוררה מהתרדמת עם סימנים שהעידו על נזק מוחי בלתי הפיך . כעבור חמישה שבועות הועברה לבית לוינשטיין לנסיון שקומי. שלושה חודשים מלאי עצב , תסכול ללא שינוי במצבה . היום , כבר שנה וחצי אימי שוהה במוסד גריאטרי , סעודית לחלוטין . מפאת גילה הצעיר אין לדעת עוד כמה זמן תחיה בעליבות הנוראית הזו . אימי ואני היינו קרובות מאוד , היא חסרה לי מאוד .....אני מתגעגעת אליה . היא בטח היתה מאוד מרוצה מהתהליך שעובר עלי . תמיד אהבה לחפור ולחפש משמעויות . היא היתה בעלת מודעות מאוד מפותחת ואני פחות אהבתי להתעמק ולחטט בתוכי . לאחרונה יש לי שאלות רבות , ועצוב לי מאוד שהיא לא כאן , איתי כמו פעם כדי לחלוק זאת ...

זהות

New member
החיים

שלי השתנו לחלוטין בעקבות אירוע שקרה לאימי . אימי , אישה מדהימה בת 57 לקתה לפני שנתיים בדום לב . היא ישבה בג´קוזי עם משקה בידה ופתאום נעלמה . אבי החייה אותה , בדיעבד הסתבר שההחיאה היתה לא מוצלחת . כעבור שבועיים וחצי התעוררה מהתרדמת עם סימנים שהעידו על נזק מוחי בלתי הפיך . כעבור חמישה שבועות הועברה לבית לוינשטיין לנסיון שקומי. שלושה חודשים מלאי עצב , תסכול ללא שינוי במצבה . היום , כבר שנה וחצי אימי שוהה במוסד גריאטרי , סעודית לחלוטין . מפאת גילה הצעיר אין לדעת עוד כמה זמן תחיה בעליבות הנוראית הזו . אימי ואני היינו קרובות מאוד , היא חסרה לי מאוד .....אני מתגעגעת אליה . היא בטח היתה מאוד מרוצה מהתהליך שעובר עלי . תמיד אהבה לחפור ולחפש משמעויות . היא היתה בעלת מודעות מאוד מפותחת ואני פחות אהבתי להתעמק ולחטט בתוכי . לאחרונה יש לי שאלות רבות , ועצוב לי מאוד שהיא לא כאן , איתי כמו פעם כדי לחלוק זאת ...ודווקא עכשיו כשהיא ב"תרדמת" אני בשלבי התעוררות , מעין החלפת מצבים . מרגישה מוזר ,בלבול , עצב , כאב , כעס , געגועים ויסורי מצפון...

InnerKid

New member
לזהות

הרבה מלים לומר אין לי במצב כזה כמו שלך. אני לא מאחל לאף אחד ארוע מסוג שכזה, אני בטוח שזה לא קל, למרות שאפילו להגיד דבר שכזה אני מרגיש שאני לא יכול, כי איך אני יכול לדעת באמת מהי הרגשה שכזו. אבל זהות, אני חושב שהגדולה שלך היא בעצם זה שאת מגיעה לכאן, חושפת את עצמך ומשתפת במקומות הקשים שלך. את מוכנה להביט פנימה, יש בך את הנכונות, את הרצון, את חוסר המנוחה. כל הכעסים, הבלבוב, העצב, הכאב, הכעס, האשמה, כל אותן תחושות קשות שעולות הן שלב הכרחי בהתבוננות, שלב הכרחי בתהליך של העמקה פנימה, שלב חשוב מאוד של הכרות עצמית, שכן הנכונות לראות ולהכיר בכל התחושות הקשות האלו שקיימות בפנים ופועלות עלינו, היא כבר בעצמה פתח לריפוי עצמי. זהות, אמרת שבעבר לא כ"כ אהבת להתעמק ולחטט בתוכך, ולאחרונה יש לך שאלות רבות. האם את רוצה לספר על השאלות שעלו אצלך לאחרונה? את חושבת שיש משמעות לעובדה שאת רואה את ההתעוררות שלך דווקא כעת כשאימך בתרדמת ? הרבה אני לא יכול להציע זהות, מלבד אוזן קשבת ורצון להוביל אותך עם התהליך שלך, אל המקום שאליו תרצי ללכת.
מאור.

זהות

New member
שמחתי

לקרוא את התיחסותך . יש משמעות עמוקה מאוד לכך שאימי במצבה גורמת לי להתעוררות והיא מאוד מורכבת . אימי לא מוגדרת בתרדמת , היא פשוט כלואה בתוך גופה ותחנת הממסר נמחקה . אני יודעת שהיא שם , אני רואה זאת בעיניה , היא מודעת למצבה העגום - לא תמיד , לא באופן רציף , אך בהחלט מודעת ! זה מכאיב וקשה במיוחד משום שהיא בדיוק במצב שממנו חששה יותר מכל . היא נסתה לשוחח איתי לא הרבה לפני המקרה , על המוות וציינה באוזני שהיא התידדה איתו ! אני פשוט לא הבנתי , לא יכולתי , לא רציתי ... היו לה מספר חלומות מזעזעים שאני אטמתי את אוזני כמו ילדה קטנה ובקשתי שתפסיק לשתף אותי ... בנוגע לשאלות שעולות בתוכי ...מי אני באמת ? אילו חלקים ממני הם חלק מזהותי האמיתית ואילו חלקים סגלתי לעצמי מתוך רצון לרצות , לענות על הציפיות ? מה אני באמת רוצה להיות כשאהיה "גדולה"...מה אני עושה בתוך חיי הנישואין שלי ? מה אני מרגישה ? רוצה לדעת לזהות את מיקוד כאבי ולהכיל אותם , איך אלמד להיות פחות שפוטית עם עצמי ? איך אוהב אותי כמו שהיא אהבה אותי ??????????????????????????.איך מתמודדים עם הגעגועים העזים ? מהי השלמה עם המצב ? למראית עין אנשים חושבים שאני מתמודדת נפלא עם המצב ...עכשיו בעצם התחלתי לעבד עם עצמי את השנתיים העמוסות שעברנו . חודשיים אחרי המקרה התחלתי טיפול הפסקתי כעבור שנה ופתאום , בחודשים האחרונים התחילו ליפול לי אסימונים . ברור לי שלתהליכי הנפש שלי יש קצב משלהם ...

glock X

New member
פשיייי את בטח מרגישה,,,,,

את בטח מרגישה שאת הולכת בתוך אגם מלא בוץ כל צעד שאת לוקחת קדימה מתיש אותך עוד יותר, המחשבה הזאת היא נטל כבד מנשוא במיוחד כשזאת אמא שלך, מאוד מעניין איך אנחנו הבני אדם סובלים כשמישהו קרוב אלינו סובל יש פעמים שעוברות מחשבות לא נעימות בראש, מחשבות של לגאול סוס מכאבו , את יודעת על מה אני מדבר, הקרע , החוסר אונים, הרצון לעזור ולהיות לו לשבריר שניה אלוהים , אבל מה לעשות זהות,,,,אנחנו בני אדם שנולדנו לראות ולחוות אינסוף חוויות כואבות ושמחות , אני בטוח במליון אחוז אפילו יותר שאם היה לך הכוח לשנות ולעשות אנשים חולים בריאים עוד פעם, אני מאמין באמונה שלמה ועיוורת שהיית מחזירה לאימך את חייה הרגילים בחזרה. לפעמים אלוהים שנמצא בהכל ובכל דבר קושר לנו את הידיים באזיקים ומראה לנו מה החוזק שלנו, כמו מציל בבריכה שידיו כבולות לסוכה בזמן שאדם אחר טובע בבריכה מולו, אך ידיו של מציל זה ישתחררו מתי שאלוהים יראה שהגיע הזמן הנכון לשחררם. אמא שלך יכולה לדעת את האושר שלך גם כשאת חושבת שלא בדומה לאותו טובע המסתכל על המציל הנאבק בכל כוחו לשחררו מהמים הבוציים הרי בסופו של דבר כולנו באותה בריכה שוחים . אל תשברי

זהות

New member
תודה על

הפרח . בתחילה הרגשתי שאני פשוט נופלת , צניחה חופשית ולא תהיה לי רשת בטחון . עכשיו אני באגם . המחשבות על לגאול אותה מיסוריה לא נותנות לי מנוח , במיוחד משום שהיא אמרה לי באחת מהשיחות לפני המקרה שהיא סומכת עלי שאני אמצא את הדרך לשחרר אותה ואני כעסתי עליה מאוד גם משום שלא יכולתי לדמיין לעצמי עולם בלעדיה וגם משום שזו בקשה נוראית ... כשזה קרה הייתי בהלם מוחלט . זה קרה בשבועות , היינו בים עם חברים וביתי האמצעית היתה איתה . החברים שאצלם התארחו הורי וביתי השאירו לי הודעה ואני חזרתי אליהם כעבור שעה . החבר צעק באוזני שהיא איבדה את ההכרה! ואני חשבתי על ביתי ... טסתי לביה"ח , התפרצתי לטיפול נמרץ וראיתי את אימי שוכבת בחדר המחורבן הזה , מחוברת לכל המכשירים האפשריים בחדר ,כמו החלום שהיה לה ולי נעלם הקול והכל . חבקתי ונשקתי אותה וחשתי דחף עז לנתק אותה ...כמו שהיא רצתה ...היה שם רופא שפשוט קלט אותי והזהיר אותי ... מה זה חוזק ? אין לי אלוהים ...ככה היא גדלה אותי , אתאיסטית אין לי את המותרות האלה . עשיתי כל מה שיכולתי כדי לנסות לעזור לה להגאל מיסוריה . החל מפגישות עם עו"ד חושן שידוע בתחום של המתות חסד (ויש לי בעיה עם המונח) וכלה בהצטרפות לעמותת ליל"ך ... לא אשתף בעוד מחשבות בנושא אבל היו לי רבות . עד המקרה חייתי בארץ האגדות (בפרוש לא : אין שכל , אין דאגות ) אבל היו דברים שהעדפתי לא להתעסק , לחטט , לחשוב וחיי היו מאוד מסודרים , בטוחים ברורים . פתאום הבנתי שכולנו כאן על זמן שאול , ואין לדעת מתי ואיך זה יקרה לי . קבלתי נוקאאוט ! נפלתי , אבדתי את עצמי , היא היתה כל כך איתי ...לא ידעתי איפה היא מתחילה ואיפה אני נגמרת , סימביוזה ...( תנסה לא להיות שפוטי איתה ואיתי לגבי הסימביוזה ) אני מרגישה כמו ילדה שלומדת עכשיו ללכת לבד , ליפול ולקום . מוקפת בחברות טובות ותומכות שלי , שלה ...אבל רוצה לבד לעולם לא אתן לעצמי להיות בקשר כזה עם איש ...

היי זהות...../images/Emo140.gif

קראתי את סיפורך... גם אני כמוך עברתי משהוא דומה עם אבי כשהיה בגיל 56 שנים. גיל מאד צעיר עבור אירוע מוח. אבי השתכם בבית לוינשטיין וכעבור שנה בערך חזר לתפקד ואפילו חזר לנהוג ולעבוד. אבי עבר ארוע קשה, ואני לא העזתי אפילו פעם אחת לחשוב על ניתוקו מן המכשירים. תביני, אל ארוע מוחי אפשר להתיחס כמשהוא כמו ריי סט במחשב, אפשר להתיחס אל הפגוע כתינוק בן יומו ואז מאד קל להתמודד עם הנושא. את תארת שאת אמא ובתור שכזו את גידלת תינוקות שהפכו לילדים, הזכרי בבקשה בשנה הראשונה בה תמכת וגידלת את בנותייך. אם תצאי מאותה נקודת התיחסות תוכלי בקלות לשקם את אימך ולו בזכות העובדה שהייתן כל כך קשורות. תביני על פי אמונתי שום דבר לא קרה במקרה, זה הוא עניין של בחירה של אימך. תנסי לחשוב על כך שיש לך הזדמנות אדירה להתקרב יותר ויותר אל אימך בצורה הכי אינטימית כמו אמא אל תינוקה. אם תוכלי להסתכל מנקודת המבט הזו הרי שכבר מחר על הבוקר את יוצאת אליה עם קלטת של שירי ילדים ומתחילה להשמיע לה אותה. אם לא שירי ילדים אז שירים שאימך אהבה. המוח יכול ומסוגל להשתקם, המדע על המוח לא כל כך מפותח ולכן יש המון דברים נסתרים שאת יכולה לעשות בתנאי שתאמיני בהם. לאחר שהפעלת את חוש השמיעה את יכולה להתחיל לעסות את גופה של אימך בשמן תינוקות, כן כן כמו שהיית מורחת על תינוקייך לאחר האמבטיה. כמובן לאחר שתתגברי על המבוכה שלך, ככל שתתמידי לעסות דווקא את הצד המשותק ואחר כך את הצד היותר בריא את תראי איך ניסים קטנים הולכים ומתקיימים. גופנו הינו מכונה כל כך משוכללת. יש לו את היכולת לתקן את עצמו. מוחה של אימך יכול ליצור מעקפים. המדע לא יודע הכל... אמונה פשוט אמונה בעצמך בתחושותיך ובאינטואיציות שלך. מצאי דרך להפעיל את כל חמשת החושים של אימך חוש הטעם חוש הריח חוש הראיה. אני סומכת על היצירתיות שתתגלה לך. בדיוק כפי שפעלת עם ילדייך. אני מבטיחה לך שלא ירחק היום נניח 40 יום מעכשיו אם תפעלי בנחישות את תזכי לראות את הנס הראשון. בהצלחה. הרבה אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול אהבה אין סופית מיכל

זהות

New member
מיכל ,

כנראה לא הבהרתי טוב , אך לאימי לא ארע אירוע מוחי אלא דום לב . בעקבותיו לא היתה אספקת חמצן למוח והוא נפגע באופן בלתי הפיך . במקום הזה שתארת , של החלפת תפקידים , כבר הייתי . החזרת אותי בדיוק לתקופה ההיא בה השמעתי לה את כל הדיסקים האהובים עליה 24 שעות ביממה , עוד בתל השומר כשהיתה בתרדמת . עיסיתי את גופה במו ידי , בדיוק כפי שעשיתי עם ילדי , דברתי אליה ללא הפסק , ניסיתי ... הבאתי מטפל סיני ... את התאוריה על יצירת מעקפים במוח , קראתי אך המקרה שלה לצערי הרב , הוא אכן בלתי הפיך . קראתי ספרות מקצועית בנושא , וההבדל בין תאי מוח לבין שאר התאים בגוף אינם מתחדשים !!!!!!!!!!! תאים שנהרסו שם פשוט נהרסו . אגב , אימי אינה משותקת אך כל המערכת העצבית שלה נפגעה ולכן היא ע כסא גלגלים . היא מסוגלת להניע את הגפיים אך לא תנועות רצוניות . אין לה שום תקווה !!! תקוותה היחידה נגזלת ממנה בשם האנושיות הצבועה והפתטית שמסירה מעליה כל אחריות . נחישות ...מצחיק , אימי היתה עונה לך שזה הכינוי שלי .

זהות

New member
מיכל

קראתי את הנבואה השמימית ונהניתי ממנו , אשמח לקבל המלצות נוספות ...

התובנה העשירית ספר ההמשך...

ולגבי אתמול בערך עשר פעמים ניסיתי להעביר לך המשך להודעה... המחשב לא נתן לי... האם את מאמינה ביכולת שלנו להעביר אנרגיה דרך המחשב? האם את מאמינה שבעזרת כוח המחשבה שלנו אפשר לשבש פעולות אלקטרוניות? אני אישית מאמינה ואתמול הייתה לי הזכות לחוש את התופעה במלוא עוצמתה. הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

זהות

New member
קשה לי

להאמין ... באמת במלוא מובן המשמעות בדברים שאני לא חוויתי . יודעת שיש תאוריות למיניהן בנושא . נהניתי מקריאת הנבואה השמימית אך נראה לי שאסתפק בו . לגבי אנרגיות בינאישיות מוזר לי לקרוא לזה כך כי אנרגיה מתחבר לי למושג מתמטי , לנוסחה ... אני קוראת לקשרים , לחיבורים האלה בשמות אחרים אך איןזה משנה משום שהכוונה ברורה לשתינו . בואי נאמר שהמקריות נתבה זאת כך שהמסר שלך לא עבר ... מעניין . אשמח לקבל ממך המלצות נוספות.

לדעתי האישית בלבד אין מקריות ישנה

הכוונה משמיים. ישנה תוכנית מלמעלה ודברים פשוט קורים בסדר שהם היו צריכים לקרות. ביום שנלמד לקבל את המהלכים ולזרום איתם יהיה זה רגע הגאולה. כמובן שלאדם ישנה זכות הבחירה. לבחור בדרך הקשה והארוכה דרכם של הכרישים והמפלצות. ישנה הדרך הקלה הדרך הקצרה דרכם של החכמים שהתנסו במהלכים בעבר. לכל אחד יש זכות בחירה לבחור את דרכו. הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif מה ההבדל בין מקריות והכוונה

משמים? איני מוצא כל סתירה בינהם...

מקריות איננה הכוונה...../images/Emo140.gif

היי אינקה!!! על פי אמונתי אין דבר כזה ששמו מקריות. במקרה פגשתי אותו... במקרה הייתי כאן או שם... במקרה ענית תשובה... אין שום דבר לדעתי שקורה במקרה. מה שכן אולי יש צירופי מקרים על ציר הזמן. על פי הכתבים העתיקים של העם היהודי לעם ישראל אין זמן ואין מזל ומכאן שאין מקריות. ישנה תוכנית שפועלת על העם מאז בריאת העולם ועד עכשיו. אדם שמחובר לנשמתו ונשמתו העליונה יכול להתרומם מעל כל מה שנרשם למעלה. התכנית מוכתבת מלמעלה אני לא אמרתי מהשמים אני כתבתי למעלה מה שיכול להיות גם מעבר לשמים ומעבר ליקום ומעבר לקוסמוס... על פי אמונתי פרוש המילה שמים הוא: אש + מים = שמיים. כלומר חיבור של שני יסודות עולם: השמאל והימין שמתמזגים בינהם. מי שטס במטוס בשמים יכול להרגיש גם את יסוד האויר החסר במטוס. ומכוון ששמים הם מראה של הארץ וההיפך הרי יש לנו כאן את יסוד אדמה ואת כל ארבעה יסודות עולם שמרכיבים את השלמות. אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

למעלה