ערב טוב

ערב טוב../images/Emo13.gif

קצת ארוך, אני רוצה לשאול אתכן משהו גם את אלה שבדרך וגם את אלה שכבר ילדו (אני מפורום נשואים טריים ושאלתי גם שם אבל זאת מחשבה שבראשי כבר הרבה זמן ואני רוצה לשמוע עוד דעות :אני מקווה שאסביר את עצמי טוב: אני נשואה לאיש קבע קרבי שבעוד שנה אמור לצאת(
)לשנתיים לימודים, אני מרגישה שאני כן רוצה כבר להיות בהיריון אשאני מוכנה להיות אמא(בהרגשה) אבל :אני אתחיל ללמוד תואר ראשון יחד עם בעלי( למדתי משהו והפסקתי כי לא ראיתי עצמי מתעסקת בזה כל חיי ואני מתכננת ללמוד משהו שאני באמת אוהבת רק שאת השנה הזאת פספסתי) ככה שכדי שאני אהיה בהיריון עם בעלי שהוא יהיה בביית (לימודים) ולא בצבא ושהוא יזכה לראות בערך את הילד בשנה הראשונה לחייו זה יצא לי בשנת הלימודים הראשונה וזה מפחיד אותי, גם להיות בהיריון בתק' לימודים קשה וגם ילד בתק' לימודים. אם אני אחכה אחרי הלימודים זה יהיה מבחינתי לחכות המון זמן (כי אני כבר רוצה) וגם בעלי לא יהיה בבית לעזור לי בתקופת ההיריון והילד. סיבכתי אתכן? מה אתן חושבות? יש פה כאלה שהיו בהיריון בתקופת לימודים לחוצה? וגידלו את הילד בתקופת לימודים?כאלה שמתכננות והן סטודנטיות? מצטערת על האורך, מקווה תהיה לי פה עזרה חוץ מזה בהצלחה לכולן

מיטלי23

New member
זה קשה

לפי דעתי זה קשה ללמוד עם בטן אבל מצד שני אם את רוצה אז למה לא? חברה שלי התחילה ללמוד, נכנסה להריון, וכשהיא ילדה היא עשתה הפסקה של סמסטר. התינוק היום בן חודשיים והיא מתכוונת להמשיך את הלימודים אוטוטו. לא חייבים ללמוד כל השבוע, יש קורסים שאפשר ללמוד רק פעם בשבוע ואז יותר קל . מקווה שעזרתי ולא סיבכתי... בכל אופן בהצלחה...

ו שתי

New member
מנסיון של חברות שלי

זה אפשרי ביותר. יש לי חברה עם ילד בן שלוש ובטן של אוטוטו... שבימים אילו כותבת את התזה שלה לתואר השני. הבן הגדול נולד בסמסטר הראשון (נדמה לי) של התואר השני, והיא עובדת במשרה מלאה כבר שנתיים (אמנם במערכת החינוך). עוד חברה ילדה בשבוע האחרון של תואר שני את בנה הבכור. ואיתי למדו כמה בנות שהפכו אמהות וסיימו בממוצע יותר גבוה מכולנו הרווקות העריריות, אבל אני לא יודעת אם הן עבדו בנוסף. אם את מדברת על תואר ראשון בתכנית מלאה+ עבודה במשרה מלאה + הריון, זה נשמע קצת מעייף (תלוי מה ואיפה תלמדי). להוסיף ילד לכזו משוואה זה כבר סופרוומן, אבל שמעתי על כאלו שעשו זאת. ואגב, גמני הגשתי מועמדות לתואר שני שנמשך שלושה סמסטרים רצוף (עד אוגוסט הבא), ומקווה להכנס להריון ולהתקבל ללמוד בו זמנית (ועובדת כמובן משרה מלאה). נגיע לגשר ונחצה אותו. מקסימום ירטבו קצת הברכיים.

mother2b

New member
דילמה קשה-ואלה האפשרויות:

אם יש לך עזרה מהמשפחה:הורים שלך/שלו,אחים/אחיות....אפשרות כלכלית למשפחתון+מטפלת,זה אפשרי להיות פנוי גם ללימודים, אבל...אם אין חלק מהנ"ל תתקלי בבעיה קשה למצוא לך זמן ללימודים. כמו כן, אם את טיפוס שיכול להתנתק ולהשקיע ביותר מתחום אחד,שהרי ילד זה אירוע "גדול" בחיים רגשית ופיזית(מאוד עייפים בהתחלה),אז את תצליחי לעמוד במשימה. אולי תתחילי בלימודים בצורה חלקית ולא מערכת מלאה,כי אז זה באמת לא אפשרי-מישהו מההורים כן צריך להיות בבית מדי פעם. מקווה שעזרתי!!!

../images/Emo51.gifתודה ו -

אמא שלי מתכוונת להיות המטפלת ( אני בת יחידה ולכן אין בעיה שהיא תעזור לי ולא לאחרים וגם היא בקרוב אמורה לפרוש) ובעלי יהיה בלימודים ולא יעבוד(לימודים של אנשי קבע) ולכן אני מניחה שתהיה לי עזרה. ועוד שאלה, באוניברסיטה בד"כ מתחשבים בנשים בהיריון ועם ילדים? אשמח לשמוע עוד ותודה לאלו שעזרו

geni1

New member
כן

אצלי (בר - אילן) אפשר תמיד לדבר עם המרצים ובדר"כ הם מגלים הבנה.

geni1

New member
גם אני מתכננת הריון בזמן לימודים

נשארה לי עוד שנה לסיום התואר הראשון ואני מקווה שהשנה יצליח לי. בדר"כ מתכננים את הלידה לסוף השנה. למדה איתי מישהי שילדה כל שנה , יש לה שתי בנות וממוצע גבוה. אם את מסדרת לך מערכת דלילה ויש לך ביביסיטר - אין בעיה בכלל. את קובעת לך יום חופש במערכת שעות שבו את נמצאת בספריה ולומדת בלי התינוק וההסחות שבבית. בקיצור - אם יש לך משמעת עצמית ועזרה בבית - אפשרי ביותר ! בהצלחה!!!

שירן41

New member
../images/Emo45.gifמוצמולה בהצלחה!!!!

אומר לך קודם כל ----------
באים יש רצון יש יכולת........ בעלי גם בקבע,(היום פינסיונר) אך כאשר הייתי בהריון הוחלט להעביר אותו לבסיס רחוק בנגב,(ולא הייתה ברירה אלה רק העברה או פרישה מוקדמת) לאחר החלטות של שנינו הוחלט שהוא יעבור בסיס לפחות לשנה אחת כדי לראות כיצד זה יסתדר, ואני נישארתי בצפון לבדי בהריון בתאומים. את כל חודשי ההריון עברתי לבדי,עבדתי עד היום האחרון ללידה,ואת בעלי ראיתי רק פעם בשבוע שישי שבת ולפעמים גם זה לא היתאפשר. לאחר לידת התאומים החלטנו שאני עוברת לנגב,ארזתי את תכולת הבית לבדי,הכנסתי את המלאכים שלי לרכב, והופ אנו בנסיעה ארוכה של מספר שעות לנגב המידברית והחדגונית. (אציין שלא הייתה לי עזרה מההורים, לשנינו הורים מבוגרים וחולים) כאשר היגעתי לנגב, קיבלתי שוק,הלם, ולא לישכוח יש לי תאומים זכים לטפל בהם,אז לקחתי את עצמי בידיים והמשכתי. אנני יכולה לתאר לך את ההרגשה שוב להיתלקד למישפחה,לאחר שנה של פירוד שכל אחד גר במקום אחר ופתאום אנו ביחד, איזה כיף סוף סוף מישפחה. כשהתאומים היו בני שנה, מצאתי סוף סוף עבודה (בעיירה השכוחה בנגב זה היה ממש לוקסוס,)עבדתי 8 שעות ביום והתאומים היו במסגרת מעון גן. באותה שנה גם היתחלתי ללמוד,שנתיים עבדתי ביום ,למדתי בערב, ובין לבין העבודה, הבית, הטיפול במלאכים שלי שיננתי את החומר בנחישות והתמדה. ועל תשכחי היינו שם לבד לבד ללא מישפחה תומכת,ללא חברים קרובים. וכיום כאשר אני מסתכלת לאחור אני חושבת שאלו השנים הכי יפות שהיו לי. כיום התאומים כבר בני 12 מקסימים , בעלי פנסיונר מהצבא, ואני יש לי את הכול. כך שלסיכום אומר לך באים את כול כך רוצה,ואת ובעלך דיברתם והיגעתם ביחד (אני מדגישה- ביחד) להחלטה משותפת, לכי על זה מכול הלב. קל וחומר כאשר יש לך עוד אם היכולה לתמוך ולעזור לכם, אז.......... אני מאחלת לך בהצלחה בכול דרך שבא תבחרי.
" את הדרך הקשה כבר עברתי,אור בקצה המנהרה אני רואה"

קודם כל מזל טוב לנישואין וברוכה הבא

הבאה לפורום. מנסיון של רבות, קשה לתכנן והחיים לא תמיד זורמים בדיוק לפי התוכניות. לכן אם את כבר רוצה ילד , אין לי ספק שתוכלי לשלב את זה עם לימודים. נכון שילד במיוחד הראשון הוא מרכז העולם ועוד הרבה לפני שהוא מגיע חושבים עליו ימים ולילות. אבל ילד גם יגדל וחבל שתחושי החמצה שלא יצאת ללמוד בגלל לידה או הריון. מאוד מקובל בחברתנו שהאם יוצאת מהבית ומממשת את עצמה כדי לא להשאר מתוסכלת. בכול החלטה שתחליטי- תהיי שלמה עם עצמך ותרגישי טוב.

סנונית 1

New member
את תעברי את זה כמו גדולה

אפשר ללמוד ולהיות בהריון הרבה נשים מסביבי למדו והיו בהריון, חוץ מזה שלימודים באוניברסיטה הם לא כאלו קשים הרי רב הזמן אנחנו על הדשא
אבל ברצינות זה בסדר גמור להיות בהריון וללמוד/לעבוד. תהייה רגועה ותתחילי להשתולל עם החייל שלך. בהצלחה.

זוג חדש

New member
גם בעלי בקבע

מוצמולה חביבה כמו שאת רואה בכותרת - גם אני מנשות הקבע. כשתכננו את ההריון, בעלי אמור היה לצאת ללימודים (אקדמיה), וחשבנו - כמה נחמד יהיה אם הוא יהיה בלימודים ובדיוק יוולד לנו הילד/ה הראשון. בסופו של דבר - אני לא נכנסתי להריון ובעלי- לא יצא ללימודים, עדיין.... אבל המשכנו בנסיונות בכל מקרה. אחרי 9 חודשים נכנסתי להריון, ועדיין לא בטוח שהשנה הוא יוצא ללימודים, אבל על הקמת משפחה אנחנו לא מוותרים. אמנם אנירואה אותו רק פעם בשבוע, וגם זה לא תמיד, אבל אני מוכנה נפשית, לגידול הילדה שבבטני, תוך כדי נסיעות תכופות לאבא שלה שמשרת כרגע אי שם בדרום הארץ. החלטנו שאנחנו רוצים משפחה, ואי אפשר להחליט את כל ההחלטות בחיים לפי השיקולים של הצבא. אם את חושבת שתוכלי להתמודד עם הקושי, לכי על זה. ותהיי שלמה עם עצמך.

עוד שאלה קטנה לזוג חדש

מה את עושה בימים אלה שאת בהיריון?(
) את סטודנטית או עובדת? אני רק עוד שנה אתחיל תואר ראשון ואני רוצה לדעת אם זה בכלל אפשרי היריון/ילד ולימודים. בכל מקרה תודה על העזרה - גם בעלי משרת בדרום (ואנחנו עוברים לשם עכשיו על מנת שהוא יוכל לבוא לאפטר פעם בשבוע), אז אולי הם מכירים???

זוג חדש

New member
מוצמולה - אני עובדת במשרה מלאה

במרכז הארץ, ואני גרה עדיין אצל הורי בשביל לא להרגיש לבד. אמנם אנחנו בחיפושים כדחתניים אחר דירה, אבל זה לא ממש פשוט. טוב לנו אצל הורי אז אנחנו לא ממש ממהרים וחוץ מזה זאת תקופה טובה לחסוך... אני שולחת לך מסר.

Galit29

New member
אפשר גם וגם וגם

זה תלוי בך ובעזרה שיתנו לך , אבל גם לבד זה אפשרי.....

pinukit1

New member
עוד סטודנטית לעתיד

גם אני אתחיל ללמוד תואר שני יחד עם הכניסה להריון... תואר שני במקצוע היי-טק. אני בלי הורים שיעזרו לנו לשמור על הילד העתידי כי הם גרים רחוק אבל אני מקווה להסתדר. כבר יצא לי לראות כמה בנות שעשו את זה והכל היה בסדר (כולל מתרגלת שלי בסמסטר האחרון). לגבי תואר ראשון במקצוע כנל אני בקושי הצלחתי להסתדר ללא הריון... תשתדלי לא לקרוע את עצמך. למזלי אני לא אצטרך לעבוד תוך כדי תואר כך שאני מקווה שיהיה יחסית קל. המון בהצלחה לכולנו!

למעלה