ערב טוב לכולם

ziviki g

New member
אם יורשה לי , ויורשה לי...../images/Emo6.gif

בס"ד אני מתחברת לשיגרה מאוד , אעפ"י שבהתחלה , לפני שראיתי את המילים חשבתי שהוא שר "בזמן שהשיגרה שוב השתנתה אני רציתי חופש" כי אצלי זה ככה - בכל פעם שמשתנים לי החיים אני מרגישה שדווקא בשיגרה לפעמים יש משהו מגונן , ושמכל השינויים אני צריכה קצת חופש. אבל זו אני... גם במילים המקוריות אני מוצאת נכונות ומסכימה שבשיגרה יש סוג של בריחה מהחיים.

מיטל52

New member
השיר שיגרה מאוד מדבר אלי כי גם

בחיי כשאני מרגישה שהחיים מעיקים והשיגרה השתלטה ואין באפשרותי לקחת את הרגליים ולצאת לחופש,לראות נופים חדשים ומדהימים ביופים אז אני משתמשת בכנפי הדמיון,אמנם המיקום שלי לא השתנה אבל לכמה שניות עיני כרואות את אותם הנופים שנשמתי כמהה להם.נכון זה לא הדבר האמיתי אבל לפעמים זה מחייה את הגוף והנפש{ממש פרסומת לרדבול יצא לי {@: } ...כשאני מאזינה לשיר זה מה שאני שומעת ומרגישה.

golf123

New member
גם אני חשה בשיר הזה את החיוביות...

שנוטפת ממנו. גם בעיניי, היכולת להתמודד עם שגרה בצורה שעמיר בחר להתמודד איתה (באמצעות הדמיון), זאת יכולת שמעידה על השלמה, בגרות, קבלה, שלווה פנימית ועוד כל מיני מושגים חיוביים אחרים. הלחן, בנוסף, הוא מלאכי משהו, לא מתריס, לא מתגרה ונטול ציניות, והוא בעצם זה שעוזר לי לקבל את התחושה של מסר חיובי, בסופו של דבר, ולא ההיפך. אבל ברור לי שהשיר המקסים הזה פתוח לעוד פרשנויות, והכל בעיניי המתבונן - או שמא צריך לומר - הכל באוזני המאזין
.

מוריאל5

New member
נראה לי שלא רחוק היום ו

על השירים של עמיר יבחנו בבגרות. [ספרות חמש יחידות לפחות!]

revchuk

New member
נדמה לי שזה משהו שהוא קונצנזוס

כאן בפורום . זו לא הפעם הראשונה שאנחנו אומרים את זה . וואי, איך אני מחכה ליום שהילד שלי יבוא והביתה ויגיד: אמא תעזרי לי בשיעורי הבית בספרות . ואני אענה לו - אוקי, מה הבעיה ? והוא יענה - שיר של המשורר עמיר בניון חזון אחרית הימים

gala21

New member
לעמירם... בנושא "שיגרה"

"הבריחה מהמציאות היא שיגרה".. תקשיב עמירם , הבאת את הרעיון הכי יפה לשיר . אני לא יודעת אם לכך התכוון המשורר אבל זה לא רלוונטי . אהבתי מאד את הכיוון . זה רדיקלי ..אני צריכה לחשוב על הכל מחדש. יחי עמירם הרויזיוניסט!! יום טוב, גלית דביר

עמירם04

New member
ראשית תודה ...

שנית.. את המשורר ובמיוחד את עמיר אפשר להסביר בהרבה פנים, האמת שלכל אדם השיר מתפרש איך שהוא חושב בדרך כלל, ואתם לבד ראיתם שאנשים הגיבו על השיר עם תחושותיהים כלפי עצמם. כי זה דרך של שירה אמיתית ,שנוגעת לרבדים העמוקים של כל אחד ועצמו הוא.. מה שכן לי עצמי היה כמה וכמה פרשנויות על השיר הזה ..ובסביבות הפעם ה50 ששמעתי את "שיגרה" [5 לפנות בוקר ..]זה היה נשמע כמו פעם ראשונה . וכ"כ התחברתי למילים וללחן המדהים עד כדי שהפרשנות הזו עלתה במוחי [על ההבדל בין החופש לשיגרה] ומאז שאר הפרשנויות כלא היו.. אבל אחזור שוב לעיקר .. השירים של עמיר ובמיוחד בדיסק האחרון איך שנראה.. הם הרבה מעבר ל"תרפיה" רגעית.. הם ממש לימוד .. כל אחד והסברו/פרשנותו.. יכול לקחת מהשירים המון תובנות חדשות. המון עומק מחשבתי.. והרבה כח להמשך הדרן למרות השיגרה/הבועה..וכו.. תודה עמיר.. יום מקסים אנשים טובים !!

oduder

New member
עמירם

בס"ד שלום =] מאוד הזדהתי איתך בקטע שאמרת שאפילו בפעם החמישים ששמעת את השיר "שיגרה" הרגשת כאילו זאת הפעם הראשונה כל שיר ושיר של עמיר שאני שומע אני מרגיש כאילו זאת הפעם הראשונה וזה משהו שמאוד מאוד ייחודי לו ועושה את החוויה של השמיעה לחוויה אחרת של מימד אחר כמעט באמת תודה לעמיר =].

טוקבק

New member
עמירם: אני מצטרף לדברי gala../images/Emo45.gif

טוב אחרי שקראתי כמה פעמים את מה שכתבת, לעיתים נדמה היה לי שמה שהפירוש מורכב יותר מהשיר. הכיוון שלך מעניין מאוד ועמוק מרוד - בהחלט מרשים. ובכל זאת אני עדיין חושב ש"שיגרה" מדבר על תהליך של התבוננות פנימה, ושהחופש הנחשק הוא לנפש שכלואה בשיגרה. אבל מעל הכל אני לא רואה מסקנה שמוגשת לנו, אלה דרך. בניגוד ל"הכל עד לכאן" שם המסקנה ברורה ומוגשת לנו על מגש. אולי בשל העובדה הזו הדיסק נושא את השם הזה. אני מעריך/מנחש שרוב התקליט יהיה יותר בכיוון של "שיגרה" ופחות הכל עד לכאן. אבל זו סתם השערה.

mitahat laor

New member
שיר ענקק שחבל על הזמן

כמה הוא משקיע בשיר....אני מתעמק יותר בלחן כשאני שומע בפעם הראשונה שיר..ואצל עמיר זה תמיד נהדר איזה יופי של לחן ויש בשיר הזה תחושה של הרגעה יעני זה שיר שקט שיכול להרגיע בנאדם עצבני או משהו כזה...בסוף השיר...שזה נכנס לקצב זה ניהיה עוד יותר מקסים

gala21

New member
עמירם / טוקבק וכו'.. בנוגע לשיגרתנו

אין ספק ששני הסינגלים מבשרים על זמן חדש . (2 נחליאלים מושלמים) גם אין ספק שעברו הרבה מים בצינור שהתפתל לו בגינה שלו.. חלק מהשירים נהירים לכל ויש שורות שלא מובנות לי עד היום. אינטרפרטציה אישית זה נחמד מאד אם לא התכונה המעצבנת הזו שלי לנסות ולדעת למה בדיוק בדיוק התכוון הגאון.. זה סוג של עוול פוטנציאלי אבל אין מה לעשות. השיר בא לעולם והוא הופך לנחלת המאזינים. בפעם הראשונה ששמעתי את "שיגרה" לא הבנתי מה קרה. בפעם השניה נפלתי. (כן , אבי חיון..אתה כמו תמיד קלטת את הגאונות במכה הראשונה) שמעתי ואהבתי מאד את העיבוד ( תהרגו אותי אבל המעבר בין הניקיון והמלודיות של תחילת/אמצע השיר והגיטרות החשמליות בפינאלה מזכיר לי בלדות של רוק כבד . קצת "קווין"???) ובעיקר את הרעיון של שילוב מציאות ודימיון. מישהו כאן קרא לזה בשם יותר מדויק:" מציאות ומציאות דימיונית". בול פגיעה. בקיצור - כל השיר התהפך לי בראש מאז "גירסת עמירם" . ואיך אני , אלופת ההדחקות לא חשבתי על זה לבד???? לילה טוב.

golf123

New member
בואנה, לא מכירה אותך גלה...

אבל את גדולה. זה בדיוק מה שאני חשבתי, לא יכולתי להימנע מהשוואה ל"קווין". פרדי מרקורי הגדול, זה סיפור בפני עצמו, כי כשהוא כתב את מלודיות הרוק הגדולות של קווין, הוא כתב אותן קודם כמוסיקה קלאסית ורק אחרי כן תרגם אותן לרוק. בעיני רוחו הוא אפילו דמיין מקהלת ענק מבצעת את יצירותיו, כמו באופרה. וזה באמת לא משנה מה קודם למה ביצירותיהם - הקלאסי לרוק או הרוק לקלאסי - אבל אצל שניהם, ובמיוחד כשמדובר ב"שיגרה", קשה מאד שלא להבחין בשילוב המוצלח בין שני הסגנונות. בקיצור גלה -
.

AviHayun

New member
הצורה של השיגרה...

יש מקום להתייחס גם לצורה המיוחדת בה כתוב השיר הזה. מצד אחד, השיר מדבר על שיגרה והרצון לברוח, מצד שני הוא כתוב בצורה שהיא כל כך לא שגרתית לשיר... מתי בפעם האחרונה מישהו נתקל בשיר עברי שכתוב מלמעלה למטה? אולי הצורה שבה כתוב השיר מביאה לידי ביטוי יותר מכל את הרצון לצאת מהמסגרת הנורמטיבית, ממה שבעיני הכל נראה כמקובל ונכון? יש מקום לחשוב גם על זה. ושוב, אני בטוח שעד כמה שאנחנו מסכימים אחד עם השני, עדיין רחוקה הדרך אל האמת שמאחורי השיר. עמיר בניון, תעשה לנו איזו טובה קטנה ותן לנו רמז...

gala21

New member
אני מרשה לי לענות..

אם תקרא קצת אחורה.. ( או קדימה??) יש צילום של עטיפת הסינגל . המבנה של הבית הוא צר וארוך . מאד חריג . ( ורד / מישהו , אולי תעלו פה את מילות השיר ואז זה יהיה ברור..)

למעלה