ערב טוב לכולם

רוניY

New member
ערב טוב לכולם

עמירם היקר עליך נאמר "כולם נשא הרוח ...ורק אני נשארתי... כמובן להוציא מהכלל את המנהלת הנמרצת(מתי את ישנה?) ומובן גרציה ומאיה ועופר שמציץ מידי פעם (מזל טוב והרבה אושר) וגם את יקירתי. המחשב תקין אך לא זמין. ובכן חברים יקרים ותיקים וגם חדשים(ויש המון ב"ה) לגבי ניתוח השירים!!! ואני מקווה שגם ליאת שותפה מרכזית לניתוח (מציצה מידי פעם בפורום?) תסכים איתי, כי עמיר הוא עמוק ומורכב שכל יצירתו משלבת תוכן רציני שנוגע בכל אחד (גם אלה שאינם ממעריציו מלאים הערכה אליו). ובכן הואיל ולא שמעתי כל שיר לפחות 20 פעם כאשר 10 מהם תוך כדי נהיגה ו10 באוזניות בשקט במיטה. וכן צריך את כל האלבום כדי לראות את סה"כ המארג.עמירם צא וחשב 10 שירים כפול 20 שמיעות =200 שמיעות. ורד יקירה קיבלתי את שיגרה שמעתי.ובגדול נראה לי שבדיסק הזה יש תובנות חדשות על מהות הקיום.ונראה לי(אני כותב בזהירות)שעמיר רוצה לומר שהמציאות מתנהלת לה ביחד עם המציאות הדמיונית.האדם חי במקביל בשני עולמות. סליחה אני יוצא מהפורום לכמה דקות עכשיו שלחו לי את השיר הכל עד לכאן. חזרתי..בקיצור צריך לשמוע כדי להבין ואז החווי תהיה מושלמת כמו שהיצירה מושלמת. אתם יודעים מי היה המורה למוסיקה של עמיר? ערב נעים-רוני

עמירם04

New member
ערב נעים רוני.. לדעתי...

המורה של עמיר הוא עצמו.תובנות החיים שכ"כ נראים בשירים האחרונים ..מראים על ההכירות החדשה שלו עם עצמו.. וזה מדהים. מסע אל תוך עצמך!

רוניY

New member
המורה שלו למוסיקה היה-אלוהים.את זה

ראיתי באיזשהו סרט.לא מקורי

רוניY

New member
מצטער יקירתי, בי דווקא השיר "הכל עד

לכאן נוגע יותר משיגרה.יתכן שזה הבדל בין המינים או פער גילאים.

ו ר ד ב

New member
לא נראה לי שזה קשור לגיל...

כי גם אליי "הכל עד לכאן" יותר מדבר "משיגרה"

shai12123

New member
מה אתם בתחרות?שני השירים גדולים

וענקיים באותה מידה עם זה קצת יותר מהשני או הפוך הם לא נושא שיחה בכלל אז תתעסקו בדברים עם תוכן טיפה יותר מלא

shai12123

New member
ומה הקשר לחובות????מי אמר שאת חייבת

משהו למישהו מה כל כך קשה לך לקבל דעה שלא מתיישרת עם קו המחשבה שלך בלי להגיב (ומיילא להגיב אז שיהיה בצורה עיניינית) ולא במישור האישי

ו ר ד ב

New member
אז למה אתה לא אומר את זה לעצמך?

גם בעייני לא מוצא חן שכל ההודעות שלך ,או בקשות שישלחו לך שירים (ומידי פעם גיוון עם - הודעות נאצה למינהם) תלמד לקבל את השונה ממך ,בלי להגיב על כל דבר שלא מתיישר עם קו המחשבה שלך... ומילא להגיב שי, אז שיהיה בצורה עיניינית
לא נאה לך הנושא שעליו מדברים, מבטיחה לא לכעוס אם לא תפתח הודעות שלי!

1גרייס

New member
מציאות ומציאות דמיונית?../images/Emo105.gif

קצת סותר את עצמו לא? התכוונת הבן אדם חי בפנטזייה? סובל מפיצול אישיות מסויים?

רוניY

New member
גרייס היקרה.השתמשתי בזהירות בביטוי

מציאות דמיונית ולדעתי זה הייחוד של השירים החדשים. פנטזיה ופיצול אישיות זה מצוי בהרבה שירים. כאן המציאות והדמיון מתאחדים והופכיפ ממש למציאות.ואכן זו מציאות שמתפוצצת.המציאות הזו מתהווה ע"י התדמית שאדם רוצה לסגל לעצמו,באמצעות תקשורת אישית והמונית.מבנים סוציולוגים ועוד. שי היקר תגובתך לא ברורה לי.כוונתך היא להשתיק העדפות או דיון של אנשים בפורום?

shai12123

New member
חלילה סתם לדעתי לא ראוי להשוות שירי

ם כאלו כאילו מדובר בשוק כנראה שאצלי משהו קצת שונה מכם אצלי השירים של עמיר כמו ילדים של אבא ואמא אני לא רואה מציאות שאוהבים ילד אחד יותר מהשני או להפך אבל כל אחד והאהבות שלו אני מצטער אם הסברתי את עצמי לא כראוי בראשונה ועוד יותר אם פגעתי בך אחי אבל שוב זאת דעתי ואם אני אמור להפנים אותה ולא להחצינה אז תגיד לי אתה אם לא מדובר בהשתקת חופש מחשבה וברצון להציגה שיהיה כל טוב אחינו

maia r

New member
שלום רוני שמחה שחזרת ../images/Emo9.gif

אל תעלם ככה!!! גם אני מתחברת ל"הכל עד לכאן" יותר משיגרה. אני חושבת בקשר לשיגרה, בתמציתיות ולפי דעתי בלבד- שזהו שיר על הרצון העז לצאת מהשיגרה הקיימת ולחיות קצת אחרת, אך אולי אין מספיק אומץ לעשות שינוי ממשי, ולשם כך באות הפנטזיות שהן בעצם מעין תחלופה למציאות אחרת. אני מאוד מזדהה באופן אישי עם חלומות ודמיונות (בצורה נורמלית כמובן)
וגם אני כותבת שירים. למרות שאני גם מאוד רציונלית ולא מרחפת- מה שאומר על ניגודיות. זה פשוט האופי של הבן-אדם, ולא כולם מסוגלים לעוף עם הדמיון, וכמו כן כמובן הכשרון העצום שנדרש ממשוררים.

רוניY

New member
מאיה -פיית הפרחים

המשפט שלך "אין מספיק אומץ לעשות שינוי ממשי....תחלופה למציאות אחרת" תפס אותי זה נשמע כ"כ נכון והגיוני.אך לדעתי מה שעמיר מנסה לומר שהפנטזיה היא אלטרנטיבית לשיגרה.כאילו עוד עוד מציאות לצד המציאות הממשית בד בבד איתה ישנה מציאות נוספת אלטרנטיבית שהאדם חי בה במקביל. כשהגירה משתלטת הוא מתעסק עם החפצים שלו.הפנטזיה מקבלת ביטוי של דבר ממשי -חפץ. למען האמת אני חושב שצריך לשמוע את כל הדיסק ולנסות לחבר תובנות. לי דווקא נראה שעמירם נמצא בכיוון הנכון יש כאן חיפוש ותובנות חדשות שאינן מויות ביתר הדיסקים. ליל מנוחה-רוני

maia r

New member
רוני ../images/Emo9.gif

לזה התכוונתי שפנטזיות במקביל, לא במקום "העולם האמיתי". פשוט הן עוזרות "לשרוד" את החיים- הדחקה/ הכחשה.
אגב, כל פעם אתה ממציא לי כינוי חדש? אהבתי.

עמירם04

New member
ערב טוב רוני וכולם.. "שיגרה"

לגעתי השיר המדהים הזה מגלה מסר מדהים שמי שמעמיק בו ומיישם אותו. זה הסוד לחיים מאושרים.. בשונה מ"הכל עד לכאן" שמדבר על ה"בועה המתנפצת" שזה דבר שקורה לכל אחד במהלך חייו . שמגלה את הרובד האמיתי בחייו ואת השקרים שסבבו/צבעו את העבר שבו הוא חי.. שיגרה.. זהו סיפור על אדם שחיי את חייו בנחת ובשלווה .ודווקא השלווה המוזרה הזו מביאה אותו להתבוננות עמוקה יותר על חייו {הרגועים לכאורה} וכשלעומק הוא רואה את הדברים שהתעלם מהם [ סוסים על הר..קוראים אליי מן המדבר] והזניח את טיפולו בם {למען אותה שלווה}.. בדיוק אז הוא מבין שהשיגרה המחשידה [טמינת הראש בחול].. השלווה הזו היא היא הבעיה. ומחזירה אותו לעבר הכ"כ כאוב.. [הכורסה הנעימה הפכה למן מטוס...נשפך מ:..השגרה שלי...] מכל זה... אותו אדם ישר זועק לחופש ..השיגרה כבר אינה מספקת ל"טייח" . אחרי מה שראה שהיא עצמה הובילה אותו על עברו .. כבר צריך טיפול יסודי יותר בבעיות העבר.. ואז הוא רוצה חופש... [לדעתי פה המסר הענק....} בשונה ממה שאחרים חושבים שהחופש זה התפרקות ובריחה מהמציאות .. לא ולא . הבריחה מהמציאות היא שגרה !! היא לא חופש !! החופש האמיתי הוא... "בתוך החפצים שלי בתוך העולמות המרתקים שלי" שאדם מוצא בעצמו את הנקודות החיוביות בתוך תוכו זוהי הדרך היחידה לשכוח ולבטל את מחשבות/אכזבות העבר.. [כמשל חצי הכוס המלאה] ואפילו שלפעמים זה " העולמות המשונים שלי".... אבל עדיין שאדם מתבונן בתכונותיו ועצמיותו האמיתית הוא באמת זוכה לחופש... ולא לבריחה מהמציאות...או בשמה היותר מוכר "שיגרה/סוחבים וכו... כמה עומק.. כמה תובנות חדשות.. כמה עמיר חדש... אשריך עמיר אוהבים אותך...השירים שלך זה לא תרפיה זה ממש בית ספר של החיים.. השירים שלך במיחד בדיסק החדש [איך שנראה] ... צריך לשמוע להתענג ולהשתנות ... יום מקסים לכולכם!!

למעלה