ערב טוב לכולם

avivity

New member
שוב הגעתי באמצע הלילה.......

קראתי בעיון את התגובות ורוח הדברים הנה "בערך" - לקום וללכת. אני האשה שמתהדרת בכישוריי החברתיים, בחוש ההומור הידוע שלי, ביכולת שלי להתחבר עם הקופאית בסופר ומנהל הבנק - אני - אותה אני - לא מצליחה ליצור קשר עם האדם שאמור להיות הקרוב אלי ביותר. יש בי תחושת פספוס עמוקה. מצד אחד - פתיחות ענקית. מצד שני - סגירות כלפי הבעל שלי. האם איני חוטאת לו ? האם אני - בהתנהלותי לא עודדתי אותו לאופן התנהגותו ? הרי יש לי לפחות חמישים אחוזים של אחריות לקשר ? ומה עם האהבה הענקית ? הרי אנחנו מאוהבים - בזה אין טעות (בתקופת "השולם"....) מה עושים איתה ? ומה איתו ? מה יהיה עליו ? הרי התנהגותו אינה נובעת מ"רוע לב" או אדישות. עוד מליון שאלות. אביבית ** רק רציתי להעיר שאני מכחישה בתוקף את העניין ההוא של גיל הארבעים........ שימו לב - לא את עניין המשבר........רק את עניין הגיל.........

seeyou

New member
אני מתחיל להבין את הראש שלך

ONE WISH GENIE A woman was walking along the beach when she stumbled upon a bottle. She picked it up and rubbed it, and *low-and-behold* a genie appeared! The amazed woman asked if she got three wishes. The genie said, "Nope, sorry, three-wish genies are a storybook myth. I'm a one-wish genie. So.. what'll it be?" The woman did not hesitate. She said, "I want peace in the Middle East. See this map? I want these countries to stop fighting with each other and I want all the Arabs to love the Jews and Americans and vice-versa. It will bring about world peace and harmony." The genie looked at the map and exclaimed, "Lady, be reasonable. These countries have been at war for thousands of years. I'm out of shape after being in a bottle for five hundred years. I'm good but not THAT good! I don't think it can be done. Make another wish and please be reasonable." The woman thought for a minute and said, "Well, I've never been able to find the right man. You know, one that's considerate and fun, likes to cook and helps with the house cleaning, is great in bed, and gets along with my family, doesn't watch sports all the time, and is faithful. That is what I wish for ... a good man." The genie let out a sigh and said, "Let me see that fuckin' map again."

מאי 39

New member
avivity

לקום וללכת את זה אני ממש לא חושבת שהוא הפתרון נכון ששווה בשווה האחריות שלנו לקשר וטוב לדעת גם את החסורנות שלנו וגם אותם אם רצון אפשר לתקן כן אפשר לשנות זה לא קל צריך המון כח וגם לכוחות יש עליות וירידות אסור להתייאש במיוחד אם עדין ישנה אהבה ואני מאמינה שההתנהגות היא לא מתוך רוע לב אלה דווקא מתוך חולשה לגבי האלימות עוד באותו יום ביררתי איפה אני יכולה לקרא חומר וכשהבנתי שזו ממש חולשה של האדם שנוהג כך היה לי יותר קל עם המון זהירות עם המון אהבה והמון אכפתיות להביא אותו להבין (הרי אלה הילדים שלו גם ואני בטוחה שאכפת לו והוא אוהב אותם) ומהנקודה הזו להתחיל אני אמרתי לו שיש בעיה לבן ויכול להיות שאני לא נוהגת בסדר ולכן אני מבררת איך אפשר לתקן אבל אמרו לי שיהיו חייבים לקרא לכולנו לשיחה ולכן אני מידעת אותך ומאחר ואני לא רוצה עדיין להחשף בפני מישהו אחר ואני בטוחה שגם אתה לא אז בא ננסה בכלים שלנו ואם לא נצליח אז אני פונה שיעיזרו לו מתוך הפחד שלו הוא הסכים והשתדל מאוד וזה עזר אביבית אפשר לשנות אפשר לשפר את החיים צריך לרצות ובכוחות משותפים להצליח אני גם ביקשתי מהילדים שגם הם ישתלדו מאחר ואנחנו רוצים לשנות וזה לא קל שהם לא ינסו אותנו וירגיזו בכוונה והם עזרו הם היו מודעים והעריכו את הרצון שלנו היום הקשר שלהם נפלא כשהוא היה בניתוח מוחלט וחוסר רצון שלהם לשמוע אותו שלא תחשבי שאני חזקה אני יודעת שאני יותר חזקה במיוחד בשביל הילדים ובכלל לאחרים לגבי כל הרצונות שלי והצרכים שלי אני חלשה עדיין אבל עובדת על זה והאמת הוא מאוד מנסה לעזור אפשר לשנות בהצלחה

תקשורת בעייתית

הוא לא יודע לבטא את רגשותיו ה"רעים" (כעס, אכזבה וכו') ולהביע את רצונותיו באופן אסרטיבי וברור ולכן מפגין אותם בשפת הגוף. את לא יודעת איך לדבר אליו באופן בו יסכים להפתח ולשוחח ונאלצת "להיכנע". הבעייה הינה בעיית תקשורת בראש ובראשונה ואת זה ניתן לפתור. אני מציע לך להתעניין בסדנה הבאה. זו סדנה של סוף שבוע ואתם יכולים ללמוד בה הרבה על הריטואלים השליליים שמאפיינים את התקשורת ביניכם. אני מדבר מנסיון אישי כמי שהשתתף בה בעבר ומאמין שאם שניכם תעשו אותה ביחד יהיו לכם גם סופשבוע של כיף וגם כלים חדשים כדי להתמודד עם הבעיה שהעלית. בהצלחה.

47גרציה

New member
הי אביבית

זה נשמע שאת שואלת שאלות כי את באמת רוצה להבין. יש ספר שנקרא "נשים שאוהבות יותר מידי" . שווה לך לקרוא אותו. אולי זה יעזור לך להבין קצת יותר. גם קודם כתבתי לך. זה לא תפקיד שלך לטפל בבעיה של זוגך. רק להבין יותר את עצמך, להבין יותר מה מתאים לך ומה לא ואח''כ להחליט מה את עושה עם הזוגיות הזו.

avivity

New member
תודה רבה לכולכם על התגובות

קראתי בעיון והספר המומלץ - אגיע לספרי עוד השבוע וארכוש גם ארכוש...... ולו רק כדי להבין קצת יותר (או אולי קצת פחות...) את עולמו ובדרך גם את עולמי. העניין הוא כרגע אנחנו בתקופת "רגיעה" ומקנן בי החשש שכל רגע יכול לבוא הפיצוץ. הרי לפיצוץ אין שום הודעה מראש, זה יכול לקרות באמצע "ירח הדבש העולמי" ולא להבין מאיפה נחת. אולי האזהרה האחרונה שלי בה הבהרתי לו שאני לא בטוחה שאצליח לחזור ולאהוב אותו אם עוד פעם הוא ילך ממני - אולי זה ישנה משהו בגישתו. שוב תודה לכולכם שהייתם קשובים והענקתם לי מנסיונם. אולי אוכל גם אני להועיל (ככה, מדי פעם.....). אביבית

avivity

New member
אגב? משונה מאד.......

משונה לי מאד לחלוק עניין אישי ביותר (אין בעולם מישהו שיודע על העניין למעט ילדיי, אפילו לא החברה הקרובה ביותר.......) עם אנשים שלכאורה זרים לחלוטין......... מסתבר שקרבה היא עניין מאד גמיש........ אביבית

מאי 39

New member
זה כל הנפלא במדיום הזה

גם אני מרגישה כך אבל סוף סוף אני מצליחה לספר דברים שאצלי חלקם אף אחד אבל אף לא יודע זה כל כך עוזר ואת יודעת מה כשאני כותבת לאחרים אני בעצם מחזקת גם את עצמי לפעמים אני המומה שאני זו שכתבתי את הדברים מקווה שגם את תהיי משתתפת פעילה

למעלה