ערב טוב, כמה שאלות:

ערב טוב, כמה שאלות:

1. כשגל אלקטרומגנטי עובר מתווך אחד לשני, מהירותו משתנה. כמו כן, נתון שגם אורך הגל שלו משתנה. האם גם התדירות משתנה (לא בהכרח ביחס הפוך, שכן המהירות משתנה), או שאפשר לקבוע שהתדירות נשארת קבועה? ההימור שלי הוא שהתדירות נשמרת, אבל אין לי הסבר לכך. 2. נתון מיכל מרובע שבתוכו N מולים של גז אידיאלי. על המיכל לוחצת בוחנה בעלת מסה M ושטח פנים S, מלבד המשקל של הבוכנה, אף כח לא מופעל עליה על מנת להגדיל את הלחץ. כמו כן נתון שהטמפרטורה K קבועה. הבוכנה עולה ונעצרת בשלב מסוים, ונשאלת השאלה מה הגובה H. ע"פ הנוסחא PV=nRT: P=MgS (ברור למה) V=HS n=N R=R, T=T לכן MgS*HS=nRT כלומר הגובה שווה ל nRT/MgS^2 אני צודק? כי זו שאלה אמריקאית והאפשרות הזו לא מופיעה תודה.

בדיקת יחידות מראה שהתשובה שלך שגויה

יצא לך שהגובה שווה ללחץ חלקי אנרגיה. די ברור שזה לא יחידות של גובה (מטר). השגיאה שלך מקורה בזה שכתבת P = MG*S. לחץ אינו כוח *כפול* שטח, אלא כוח *חלקי* שטח. (כמובן, כי הרי אם תפעל אותו כוח על משטח גבוה יותר ברור שכל יחידת שטח תחוש פחות לחץ). אחרי התיקון יוצא nrT/MGS. שזה לפחות ביחידות של מטר (קל לראות, כי nrT שווה לנפח*לחץ, ובמונה יש לך כוח ומטר בריבוע, אז בסך הכל שורד רק יחידה של מטר).

ארמ, תיקון טעות

הפוסל במומו פוסל וכו'. כמובן שהתשובה הנכונה היא h = nrt/MG. וזה טוב כי nrt זה לחץ כפול נפח, שזה לא פחות ולא יותר מאשר מטר כפול כוח. אז אם מחלקים את זה ב-MG (כוח), נשאר לנו מטרים.

למעלה