ערב טוב חברים

דיבבלעס

New member
ערב טוב חברים

ביום חמישי לפני שבוע היתה לי סחרחורת במהלך העבודה איכשהו סיימתי את המשמרת אני מניח שזה היה שילוב של עייפות, מחסור בשעות שינה, לחץ ואי שמירה על הקפדה בנושא של שתייה ותזונה... בכל אופן לא על עניינים טריוואליים כאלה רציתי לדבר איתכם

בעקבות המקרה מאז פשט נתתי לעצמי כאילו קרדיט לעשות את הדברים יותר לאט, להוריד מעצמי עומס, גם לוותר על עשייה של דברים מסוימים
פשוט להוריד הילוך..שום דבר לא בוער...אני עושה את מה שאני יכול-ושהעולם יקפוץ לי.ככה אני מרגיש מאז,
ומשהו בגישה הזו עשה לי טוב אני חייב להגיד, פתאום דווקא כאחד שאוהב את העשייה ואת המרץ הזה של לעשות דברים במקביל וכו'
פתאום הרוגע הזה נותן תחושה אחרת, משהו אחר...
היום גם נפגשתי עם מישהי מאוד מיוחדת מבחינתי שמסיבות שונות חשבתי שעדיף לנתק את הקשר, אבל היום אחרי המפגש חשבתי איזו טעות זו היתה לחשוב כך

קיצור, קחו לכם הפסקות מדי פעם לפעמים החיים נראים יותר יפים באיזי

לתפוז:אין לקדם הודעה זו!

תודה לאל וערב טוב ישראל

סוף סוף מישהו פותח פוסט וזה לא אני

ולא. אני לא מקדמת שום דבר, רק נועצת עם מסמר

אז לעניינינו, בטח אין לך ספק שאני בגישה שלך מאז ומתמיד, למרות שעל פני השטח נראה כאילו אני לא נחה לרגע. אבל גם אני למדתי עם הזמן לקחת את הרגעים שלי ולהוריד הילוך. הגוף משדר לנו מתי הוא זקוק למנוחה ולרגיעה בין אם זה ע"י סחרחורת ובין אם זה ע"י כאב ראש או כל סימפטום אחר.
כשהגוף רגוע והנפש רגועה, אז גם ההתייחסות שלנו לאנשים היא שונה. פתאום דברים שחשבנו שהם X פתאום מתברר שהם Y ותופסים את עצמינו מהר בבחינת WDF מה חשבנו לעזאזל?

בשורה תחתונה אני מאוד מסכימה עם מה שאתה אומר ושמחה שלמדת את זה מהר

דיבבלעס

New member
תודה

רק הבהרה קטנה:על נעיצה כזו שלך אני שמח,
אני התכוונתי לתפוז שהם מקדמים לעמוד הפורומים או לעמוד הראשי שאני לא מעוניין בכך (קרה לי פעם וקצת הביך אחרי זה [יש כמה מפורומים שונים פה שמכירים אותי אישית ויש מצב שיראו תמיד, אבל מעדיף שהסיכוי שזה יקרה יהיה לא גבוה מה שאפשר], סטטיסטיקה וכאלה
)

ושיר

http://www.youtube.com/watch?v=B1989HvuJSs

רגע רק רגע

Active member
רק לציין...

שגם לי ביום חמישי שעבר הייתה סחרחורת עקב אי הקפדה על שתייה נכונה.
שתיתי שתי כוסיות יותר מדי

לחיים

אוי נזכרתי במשהו, אפרופו שתיה

תשמע מקרה ותשמע טוב טוב כי זה חשוב.
החתן של חברה שלי, בחור מקסים, בדיוק סיום קורס מאוד חשוב שהיה צריך לעבור כדי להתחיל עבודה טובה, ולרגל סיום הקורס עשו מה שנקרא "הרמת כוסית". הוא שתה שתי כוסיות יותר מדי ורצה המקרה ובדרכו הביתה שמח וטוב לבב עצרה אותו המשטרה וגילו בדמו אלכוהול מעל המותר. קיבל 6,000 ש"ח קנס ומשפט. עכשיו הוא גם צריך לשלם לעורך דין שיטפל בעניינו. בקיצור, מכה לא קטנה כי הם זוג צעיר שבקושי גומר את החודש.
אז רק רציתי להגיד לך ששתי כוסיות יותר מדיי יכולות לעלות לך מאוד ביוקר. באמת.

רגע רק רגע

Active member
תראי,

אם הבחור עלה על ההגה לאחר ששתה, לדעתי, מגיעה לו גם שלילה! (בכוונה לא כותב מאסר מחשש שיבוא לי איזה צדקן ויגיד שאני מחמיר מדי)
בתור אחד ששותה, גם לא רואה מקום לתירוץ העלוב: "זה כולה שתי כוסיות. מה זה כבר משפיע..." אז זהו... זה משפיע!
הביוקר שלי הוא אובדן חיי אדם ולא קנס גבוה או גבוה יותר שיוצר בכיס אי-נעימות ברת חלוף.
בכל פעם שאני קורא על נהג שיכור שרצח (כן, רצח) מישהו בתאונת דרכים, אני מתפוצץ.

תגידי לי שלפחות בזה אנחנו מסכימים.
אם לא... נכין איזה נס עם עוגיה.

בוודאי שאני מסכימה איתך

זה היה בהקשר לכך שכתבת ששתית שתי כוסיות יותר מדיי,
וגם הוא אמר שהוא שתה כולה כמה כוסיות...
אז רציתי להזהיר אותך לא לשתות שתי כוסיות יותר מדיי

רגע, אז אחרי ששתית לא נהגת ברכב?

שרוני68

New member
וסיגריה... שכחת גם את הסיגריה :)

אם איני טועה, אז לפי החוק החדש, אסור לנהוג
אפילו אחרי שתייה של כוסית ולו הקטנה ביותר.

רגע רק רגע

Active member
הסיגריה זה built in.

יד אחת אוחזת ת'הגה.
היד השניה מחזיקה סיגריה בתנוחה על החלון.
בין הרגלים בקבוק בירה, כשברקע מוזיקה מזרחית רועשת.

ויש שיקפצו על הסטיגמה הנ"ל כמוצאי שלל רב

לגבי החוק - באם קיים, מבורך.

דיבבלעס

New member
לא פשוט, אבל מלמד לקח חשוב

לפעמים צריך לחטוף מכה "לא קטנה" כדי להימנע ממכה גדולה יותר בעתיד ודי לחכימא...

שרוני68

New member
הבעיה היא שלא תמיד אפשר....

אנחנו רוצים תמיד להספיק עוד ועוד...

דיברתי בדיוק השבוע עם חברה. היא מנהלת שיווק
באחד המפעלים באזורנו.
היא סיפרה לי שעד לפני מספר שנים, העובדים היו כועסים אם היה עליהם להישאר נוספות בעבודה. היום הם ממש דורשים להישאר שעות נוספות ולהוסיף משמרות. אנשים לא מספקים לגמור את החודש ומוסיפי על עצמם עוד ועוד...

היום אנשים חולים יותר מאשר פעם

פעם הרפואה הייתה פחות מתקדמת אבל האנשים היו בריאים יותר.
היום הרפואה מאוד מאוד מתקדמת והאנשים מאוד מאוד חולים.
נכון להיום, עם כל הקידמה ועם כל הלחץ להספיק ולעבוד ולהתקדם בחיים מבחינה כלכלית, ישנה פגיעה רצינית בבריאות ולמרות תוחלת החיים הגבוהה מאוד (עקב רפואה מתקדמת מאוד) אבל האנשים פשוט חולים. סובלים ממיני מחלות שלא שמעו עליהן בימים עברו.
זה אפילו מחזיר אותי לדיון שהיה כאן לא מזמן, האם עדיפה תוחלת חיים ארוכה אבל רוויה מחלות וסבל, או עדיף חיים קצרים בכמה שנים אבל ללא סבל מיותר.

אתי 104

New member
היום אנשים חולים יותר מאשר פעם

את צודקת היום אומנם תוחלת החיים ארוכה יותר, אך ישנם הרבה יותר לחץ יום יומי.
בעבר לא שמענו על שחיככת ילדים ברכבים, כמו שקורה לאחרונה. זה הלחץ שקיים יום יום להספיק כמה שיותר.
המרוץ אחרי החיים להספיק כמו כולם גם כשאין . צריך לנסות להדביק את הקצב מרוץ החיים.
אומנם יש רפואה מתקדמת, אבל מלא זנק פוד שאוכלים להיכנס לסופר בלי לעבור במאפיית זה ביילתי אפשרי.
ההורים עסוקים מאוד ולא משקעי ם בתזונה בריאה, הרבה אוכל למיקרו המון ממתקים.
בזמני זה לא היה ההורים רוצים לתקתק כמה שיותר מהר ארוחות ערב ג'חנון, מלוח וקדימה למיטה

צריך חיים ארוכים ואיכותיים

בריאות ושוב בריאות

אתיחס רק למשפט אחד שלך

"היום..סובלים ממיני מחלות שלא שמעו עליהן בימים עברו."

אז יש לך ד"ש מצרעת, טיפוס, כולרה, פוליו, אבעבועות שחורות...להמשיך?
נכון שיש מחלות שלא שמעו עליהן כי לא ידעו שהן קיימות ואז אמרו שהבנאדם מת מ....
שלא לדבר על מחלות עיניים שמטופלות יותר טוב.
ובכלל, מוזר שככל שאנחנו אוכלים יותר ג'נקפוד תוחלת החיים עולה...גם זה משחק בסטטיסטיקה.
לכן כשאומרים ש"ששים זה הארבעים החדש" מתכוונים לתוחלת חיים גבוהה ואיכותית.

בוא לא נלך כל כך רחוק

לא לזה התכוון המשורר...
לא התכוונתי שעדיף לחזור למאה הקודמת ואף לא לשנות הארבעים והחמישים, אלא לאמץ אורח חיים אחר פחות לחוץ ופחות תחרותי ואז באמת עם כל הרפואה הקיימת, אפשר להגיע לא לגיל 80 אלא אפילו עד גיל 100 בבריאות טובה.

אתי 104

New member
אתיחס רק למשפט אחד שלך

טוב אומנם השישים זה הארבעים החדש, והמחלות שנקבתה כמעט ולא שומעים אליהם אבל היום אתה שומע על ילדים קטנים שסובלים משומן יתר, בתקופתי לא היו קפיטריות בבתי הספר שמכרו בצקים, ההורים היו דואגים להכין כריך בראי מכול הלב. היום ההורים דואגים לתת כסף וקדימה לעבודה ומכאן המחלות של היום. סוכר לחץ דם גבוה טוב מספיק ודאי להיום העיקר הבריאות ושנדע לשמור על חיים טובים ומאושרים

תגידו, רק אני לא יכולה להירדם

כי בערוץ 20 יש שיקופית המודיעה שיש משימה עכשיו?

חודשיים שהתרגלתי להירדם מול המסך לקולו המרדים של דור או לצלילי קולה החתרני של ענת, הלחישות של טהוניה ולבנה, המלמולים של ביז'ו ויניב, צלילי השקט של דורין, וכן הלאה וכן הלאה... וכך הייתה נופלת עליי התרדמה כשאני מאושרת ושלווה.
ניסיתי לזפזפ בין הערוצים ופתאום כל הצלילים מקפיצים אותי ומחרידים. יריות, חריקת מכוניות, דיבור באנגלית. שוב מוזיקה. צלילים מאיימים צלילים מרגיעים, רעש. המון רעש. נשבעת לכם התרגלתי לשקט של הבית. רק דיבורים בעברית. בלי פרסומות. בלי דמויות קופצות ובלי מוצרי מזון. והעיקר בלי הפרסומות של שוקה ותשעה מיליון. כן, אני יודעת הן קורעות מצחוק. אני כבר לא. הבנתי. מיציתי. נמאס לי מפרסומות. אני רוצה שקט. אני רוצה לראות את הבריכה. אני רוצה לראות אנשים. למה הם במשימה עכשיו בדיוק כשאני רוצה להירדם מולם? למה?
עכשיו הלכה לי השינה בגללם

אז בכל זאת שיהיה כאן לילה טוב
http://www.youtube.com/watch?v=GAjInKiOkqo

למעלה