ערב טוב ושביע מבורך

ערב טוב ושביע מבורך

שבוע מחדש מתחיל היום ומבטיחים לנו שבוע קר ורטוב אבל היום היה יום חמים ונעים לצבור חום שמש עבור כל השבוע

הערב ירד על העיר

יפה לראות את העיר מוארת שיורדת חשכה בערב ומחלון חדרי מתבוננת בשקיעה בין שני האקליפטוסים הגדולים בעבר השכונה שלי היתה מוקפת בחולות הינו רואים באופק את הים והגשם היורד היה שוקע במי התהום ממלא את הבאר הפועלת בשכונה ואיך אומר השיר נלבישך שלמת בטון ומלט , והחולות נעלמים מתחת למבנים והאופק שלנו מתמלא בנינים גבוהים , העיר סוגרת על השכונה שלנו

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

קמה לעוד יום של חששות ופחדים, עוד יום שאני אלחם בעצמי לא להיכנס להיסטריה כשלא מצליחה להשיג אותו. עוד יום...

בוקר אור

מתוקה זה הזמן לעשות משהו עם התחושות הפנימיות לשחרר את הטראומה וזה שאת מתגעגעת אליו זה טוב לאהבה ואניט בעד לקחת משהו להרגעה מתוקה שלי לא טוב להסתובב עם הפחדים הללו

להעלות שמחה לנשמה

את השאלה הזו הפניתי לפורום לפני כמה שבועות וקבלתי כל מיני תשובות והצעות לתרגל את הגוף מה לאכול כדיי להגביר שמחת חיים בגופי כיום אני מרגישה שזה בא לבד מבפנים שכאב לי בכיתי מבלי לדעת למה , דמעות ענקיות ואז לאט לאט התחילו חיוכים לעלוות לפנים ששופכים את הכאב עם הבכי מנקים את העיניים אז העיניים רואים דברים משמחים ומצחיקים ועשיתי את זה באמצעות שיחה עם אנשים בצט החשיפה לאנשים הביאה את שמחת החיים פנימה ולאט לאט המצב משתפר חייכתי פה ושם כל יום קצת הקלה על הגוף והנשמה כנראה שהכוס מלאה לא ניתן להכניס דברים וצריך לשפוך קצת כדי להכניס לנשמה דברים חדשים וככה להעלות את שמחת החיים בנשמה

בוקר מתוק...

אתמול הילד התעלף לימ ול העיינים ככה שאני מבינה בדיוק למה את מתכוונת שאת אומרת חששות ופחדים, אני מריצה שוב ושוב בראש שלי את החוסר אונים שליו נחרדת... קראתי לשכנה שידעה מה לעשות ואני פשוט רעדתי בפינת החדר. :-S

shirazan

New member
אני חושב שכל אמא

וסתם כל אדם צריך לשנן את עיקרי העזרה ראשונה בשביל להיות מוכן לכל דבר שלא יבוא עלינו. את אמורה לדעת לפחות בראשי פרקים מה לעשות במצב של עילפון של הילד שלך כדי את נמצאת איתו רוב הזמן, הצלת החיים שלהם יכולהל היות תלויה בך. יש כאן הסבר לכל מיני מצבים בריאותים וסכנות ודרכי פעולה לכל אחת מהם, לשמור במועדפים!!

אופירA

New member
מנהל
מסכימה, אבל גם מבינה את הבהלה של האמא

בדיוק קראתי מודעה על קורס קצר ומרוכז לעזרה ראשונה להורים מטעם טיפת חלב, ואני נורא רוצה להשתתף בו, למרות שנראה לי שלא יסכימו לרשום אותי, כי אני לא "הורים לילדים קטנים", אלא אמא של ילד בן 25. פשוט אני רוצה להיות השכנה שיודעת מה לעשות כשהאמא מבוהלת מידי. וגם אני יודעת שבמצבי חירום אני ניחנה בקור הרוח הדרוש, ולכן מתאימה לכך. כשהייתי אמא צעירה, הייתי מאוד קרת רוח ומחושבת במצבי החירום הללו (אבל גם לא קרו מצבי חירום קשים מידי, מודה). בכל אופן, האמהות שמבוהלות מידי בזמן אמת זה התופעה היותר מצויה והיותר מקובלת, כך שהנסיכה יכולה להרגיש יותר טוב עם התגובה שלה, ולדעת שזה מאוד מאוד נורמלי, הגם שזה פחות יעיל. בשביל זה יש שכנות. התעלפות של ילד, פרכוסים, כווייה קשה ודברים דומים הם מצבים במיוחד מבהילים ולא קלים, ואין להשוות אותם לילד שצריך תפירה או לילד שהלך לאיבוד - שגם זה מצבים לא קלים, אבל פחות טראומתיים כי יותר מוכרים ושגרתיים.

דחוף לברר במדא מתי יש קורס עזרא ראשונה לקטנים

יש הבדל במתן עזרה ראשונה לקטנים לעומת עזרה ראשונה למבוגרים אני ממליצה לגשת לקורס ה יתן לך מושג איךלגשץת למתן עזרה, הדקות הראשונות הן הקרטיות אני מדברת מנסיון אישי של חבישות וטיפול בקטנטנים , לא אחת תרגלתי הימליך ,וטפלתי במתייבשים הקטנים אבל זה לא דוגמא כי אני תרגלתי המון שהייתי בקבע, ושצרייך היה לעשות החיאה לאבי עשיתי למרות שידעתי שהמצב אבוד ולא הפסקתי עד שהגיע הנט"ן , התרגול נתן לי כח נפשי להתמודד עם המצב

למעלה