ערב ג'נסיס בסינמטק

פרוגיא

New member
ערב ג'נסיס בסינמטק

מגיע כל הכבוד למושל על ערב מופק היטב. הגעתי עם ציפיות נמוכות מאוד עקב זכרונות קודמים מערבים דומים שנערכו בעבר שבכולם טחנו שוב ושוב את אותם חומרים ורובם היו באיכות ירודה. הופתעתי מאוד לראות חומרים באיכות סבירה שמעולם לא ראיתי גם העריכה הכללית של הערב עם שקופיות ההסבר ושיבוץ כל מיני קטעי ארכיון קצרים היה מוצלחת מאוד. ההופעה בשפרטון מצוינת ותופסת את ג'נסיס של אותם הימים. ראיתי הרבה תמונות סטילס של הופעות שלהם אבל איכשהו לראות אותם זזים על במה הפתיע אותי. פיטר גבריאל מטורף לא קטן ואני מבין עכשיו טוב יותר למה בזמנו אנשים היו בטוחים שהלהקה תתפרק כאשר הוא עזב, הנוכחות הבימתית שלו היתה מאוד דומיננטית יחסית לשאר חברי הלהקה שנראים כמו להקת הליוי הקפואה שלו. חבל שהערב נמשך עד שעה כל כך מאוחרת, אבל אני מניח שיש אילוצים שצריך להתחשב בהם מבחינת הסינמטק.

ההופעה בשפרטון - חובה בכל בית

המרתון באמת היה מוצלח מאוד, בעיקר בזכות ההופעה הנפלאה של ג'נסיס בשפרטון (1973) שעברה שיחזור דיגיטלי מעולה, היישר מן הסרטים המקוריים (פילם, 16 מ"מ) שנמצאו ונרכשו על ידי חבורת מעריצים מסורה. אני ממליץ בלהט על הורדת הדיוידי של שפרטון (הפצה עצמאית, ללא כוונת רווח, דיוידי חופשי במשקל 4.5 ג'יגה) דרך תוכנת ביטורנט. מי שאוהב את פיטר גבריאל לא יכול להרשות לעצמו לפספס את המסמך הקולנועי החד-פעמי הזה.

באיזו תוכנה אתה משתמש?

אני משתמש ב-uTorrent ואף פעם אין לי בעיות של "שר רטיו". כרגע אני באפלואד של 6 קב"ש וזה עובד מצוין. תצטרף לחבר'ה, יומיים וזה שלך!

eliavtu

New member
יש לך את השם של זה באנגלית?

(אין לי ביטורנט ואני רוצה להוריד מאימיול)

בוודאי שיש

Genesis - Shepperton, The 16mm film אני ממליץ בחום על ביטורנט, כיוון שמדובר בקובץ ענק. בעולם של ביטורנט, ככל שיותר אנשים מורידים ביחד - כך הקצב הכללי עולה עבור כולם. בגלל זה אני מנסה לעודד אנשים להצטרף, מתוך כוונה להקל על כולם להוריד יותר מהר.

eliavtu

New member
תודה רבה לך :)

והביטורנט היא אכן תוכנה מצויינת שמתאימה יותר לקבצים האלה אבל לי יש אינטרנט של 750 , זה לא מספיק בשביל הביטורנט היום כי היא תתפוס לי את כל הרוחב פס ואז האינטרנט לא ממש יזוז.. בכל מקרה - תודה לך.

ביטורנטים אוהבים לעבוד בלילה

"זה לא מספיק בשביל הביטורנט היום כי היא תתפוס לי את כל הרוחב פס ואז האינטרנט לא ממש יזוז" בגלל זה אני מעביד את הביטורנט כל הלילה, בזמן שאני ישן. תמיד עובד טוב. תנסה...

eliavtu

New member
כן.. אני יעשה את זה באמת

אין בכלל את הקובץ המקורי באימיול.. תודה :)

יש גם אתר חדש

מישהו בנה את האתר הזה, לא ברור מי
http://planet.nana.co.il/shepperton

kalimera1

New member
אחרי שראיתי הופעות מתקופת גבריאל

אתמול הבנתי איך יכול להיות שלהקה שנגנה רוק מתקדם כל כך טוב שינתה לגמרי את הכיוון המוזיקלי שלה...נראה שלשאר חברי הלהקה לא היתה "אג'נדה" מוזיקלית- אם אפשר להגדיר את זה כך..הם פשוט בתוך זה בשביל המוזיקה (או הכסף?) וזה לא נראה שמשנה להם מה גבריאל יעשה עם הרקע המושלם שהם מנגנים לו..(היו גם פה ושם חיוכים משועשעים כשפיטר התחרפן- או שאני דימיתי לראות אותם?) אבל אולי אני טועה..

תיאוריה מעניינת, אפשר קצת לפרט?

מיהם האנשים ללא האג'נדה? איך הגעת למסקנה הזאת? לא הבנתי לגמרי את התזה...

kalimera1

New member
אולי לא הסברתי מספיק טוב

וגם שכחתי סימן שאלה בסוף... אני מכירה טוב את המוזיקה אבל לא מספיק טוב את הרקע (סיפורים, ראיונות וכו') לכן מה שכתבתי הוא השערה, בעיקר בעקבות ההקרנות אתמול: חברי הלהקה נראו מאוד לא מעורבים בשירים מבחינת הביצוע- הם באו לנגן נטו. כל אחד מאוד מרוכז בכלי שלו, אין להם נוכחות בימתית מיוחדת או "שואו" וזה מאוד בלט לעומת התיאטרליות של גבריאל. בהמשך, הסגנון המוזיקלי השתנה לחלוטין (אולי אפילו פעמיים- התקופה המוקדמת והאקוסטית יותר של פיל קולינס ו "תקופת האיצטדיונים") ונראה שחברי הלהקה "זרמו" עם זה באופן טבעי כאילו לא ממש אכפת להם (האקט עזב- אולי כי לו זה הפריע?) זו לא ממש "תזה" פשוט נראה ששאר חברי הלהקה פחות מעורבים, הם משמשים יותר כנגני ליווי לרצונותיו של גבריאל (ומאוחר יותר- קולינס). זו דעתי. זה הכל. נ.ב-ניסיתי למצוא באתר הרשמי ועל גבי טרספאס וסלינג את מחברי המילים והלחן ולא מצאתי. אני מניחה שפיטר גבריאל. מישו יודע יותר?

יש בזה משהו

בתחילת הדרך, גבריאל היה באמת הכוח המוביל בלהקה. מהבחינה המוסיקלית, טוני באנקס היה המוביל. אבל האישיות של ראת'רפורד ושל באנקס תמיד היתה מאוד מרוסנת ושקטה, ולכן נראה כאילו הם פסיביים לגמרי. האקט גם הוא היה ביישן ולא ידע לבטא את הרצונות שלו. הדבר היחיד שהיה באמת חשוב בעיניו היא היכולת שלו להשתפר על הגיטרה. רק בשנת 1975 והלאה הוא החל להביע רצון עצמאי ולצבור ביטחון עצמי. וקולינס? בשנה-שנתיים הראשונות בלהקה הוא היה על תקן הבחור החדש שבא לתופף. גם הוא צבר ביטחון, ולאחר פרישת גבריאל גילה מחדש את היכולות שלו ככוכב בימתי. הוא גם סחף אחריו בהתחלה את האקט, שהיה על מסלול המראה בזכות עצמו. בקיצור, הלהקה מאוד השתנתה אחרי גבריאל - וגם לטובה: אנשים גילו שהם יכולים להיות יותר דומיננטיים ויותר חברותיים.

RamiSun

New member
אני חושב שאתה צודק

במיוחד בנוגע לפיל קולינס שהפך להיות הדומיננטי ביותר לאחר שגבריאל עזב, אגב הוא גם אמר את זה בעצמו כמה וכמה פעמים.

jerur1

New member
דעתי על המרתון

לקוח מתוך אימייל שכתבתי לחבר שלא יכל לבוא: Well - the marathon was nice, but a bit late. They had rare footage from Belgium (I think) - including Gabriel putting the dress & fox head on stage(!), and some earlier stuff in black&white. They also showed a longer clip from the Dutch TV (might have mixed it up)- 35mins of good footage - playing stuff from trespass & nursery cryme. This show was without audience, and Gabriel was without any makeup, and no costumes, it was nice. The crown of the evening was an hour (or longer?) show from Shepperton - full live stage act, including audience, and lots of costumes. The good news, it's downloadable. This show IS cool! It's the show from where some of the live recordings in the "genesis archives" come from. No official footage at all exists from the Lamb Lies Down shows. Shame! They showed 5 mins of garbled fan footage. Then there was a break. After that, they showed 45mins of Phil Collins era - but singing stuff from Trick of a Tail, Wind and Wuthering, and mostly the good old stuff - they did the Cinema Show, with 2 drummers - when he wasn't singing collins went back to the drums. Nice. Then suddenly it became an 80's show - collins fatter, shaved & balding. They started by doing old stuff, and in a מחרוזת went to pop-crap. BAH! That's when we left. We couldn't bother to stay and listen to Invisible Touch... We left at 3:30, and I guess there was at least an hour more after that. Don't feel too bad you couldn't come - since the crown jewel is the Shepperton concert, which we'll watch when it arrives. התנצלות על הפוסט באנגלית. ושאלה לאורי ברייטמן: הטורנט שצירפת בעייתי - הטרקר דורש להגדיל לרטיו טוב יותר. רעיונות? חוצמזה שמצאתי את ההופעה באי-מיול, אם כי באיזשהו DIVX - תופס רק 700MB. מעניין אם האיכות ירודה באופן משמעותי. תודה

איך להוריד את ההופעה של ג'נסיס

הקישור הזה אמור לעזור לך - אפשר להוריד כאן את קובץ הטראקר. אני רץ על אפלואד של 6 קב"ש, זה אמור להיות מספיק בשביל לעבוד. הסיפור לוקח יומיים של הורדה, והקובץ הסופי באיכות גבוהה, פורמט דיוידי, בנפח 4.5 ג'יגה (מצטער אם אני חוזר על עצמי - לגבי קובץ DIVX אני לא ממליץ מכיוון שהחבר'ה עבדו קשה על שיפור האיכות).

jerur1

New member
תודה אורי. יורד, אבל ל א ט ל א ט

לא ממש יודע למה כל כך לאט (3-4K), אבל יש לי סבלנות. נקווה שגם למי שמפיץ את זה :)

למעלה