ערב בבאן

ערב בבאן

לא ברור לי למה אין פה יותר ביקורות על הבאן, המקום מפוצץ כל ערב ומציע חוויה שונה ומשתלמת.
אני מודה ומתוודה שאני מגיע לכאן פעם בשבועיים בערך ושאני מחבב את הבעלים. הגישה של אוכל אסייאתי לא מתיימר מאוד מדברת אליי.
התיישבנו שלושה על הבאר, שתינו לכל אורך הארוחה את התה הקר הנהדר שלהם. כשהוגשו התפריטים התברר שהתבצע רענון בתפריט. מספר מנות הוצאו ממנו ומספר מנות חדשות נוספו. בעיניי זה שינוי מבורך מכיוון שכבר אכלתי כמעט את כל התפריט הישן, מספר פעמים.
תיאור המנות יהיה מוגבל מכיוון שקשה מאוד לזהות את כל המרכיבים מה גם שהתפריט לא מפרט אותם.

אכלנו:
סובה סינטה: סלט של אטריות סובה קרות, פרוסות סינטה צרובה, פלפל חריף ועלי כוסברה, רוטב חמצמץ חריף. מנה חדשה בתפריט שהופיעה כספיישל בעבר, שילוב נהדר של טעמים עם הטריות הקרירה של האטריות.

אוקטופוס פלנצ'ה: ספיישל יומי של פרוסות תמנון על הפלנצ'ה על סלט של כרוב אדום וסלק, שוב רוטב חמצמץ חריף אך שונה (כמו שכתבתי, אין לי מושג מה יש בו). פרוסות התמנון שלדעתי בושל לפני שעלה על הפלנצ'ה היו קריספיות אך עסיסיות ושולבו בסלט שמזכיר מאוד את הסלט התאילנדי של המקום, טעים.

באן קריספי בורי: עוד מנה חדשה בתפריט, פילטים של בורי בלחמנייה מאודה, מיונז יפני, בצל מוחמץ. מבחינתי המנה החלשה בארוחה, טעמי הדג נאבדו בתוך הלחמניה והמיונז.

ראמן: ציר עוף טוב, אטריות ראמן, ביצה רכה נהדרת, פרוסות פרגית צלויה עסיסית, ממרח צ'ילי יפני שידרג טעמים. רק דף האצה שהוסף למנה לא מסתדר לי, אז השארתי אותו בצד.

אודון: בסוף תמיד חוזרים לאודון, ציר דאשי מתקתק, אטריות אודון מעולות, נטיפי ביצה, באק צ'וי. יש משהו זול בציר המתקתק, אבל זה פשוט ממכר, את הקולות שהפקתי בזמן שאיבת האטריות הרחבות היה אפשר לשמוע ברחבי המסעדה.

הרענון בתפריט הוא מבורך, גם אם הוא מוגבל. בשיחה שניהלתי עם הבעלים בפעם הקודמת שהייתי כאן הוא ציין שהשינוי בתפריט הוא בשביל לשמור על העניין שלהם. אני מאוד מעריך את הגישה הזאת ואת התעוזה שבלהחליף מנות פופולאריות, למרות שבאותה שיחה הובהר לנו שיש מנות שהם לא יעיזו להוציא דוגמאת האודון או המפורק.

יצאנו ב279 לפני טיפ, מבחינתי זה VFM טוב מאוד לארוחת ערב טעימה, שונה ומשביעה.

מקום כייפי וטעים!

נחמד לשמוע על השינויים בתפריט, בהחלט אלך בשביל האוקטופוס והמרקים.
באמת מקום נחמד ושווה.

bruno01

New member
נשמע ממש טוב ומעניין!

היו פה לא מעט ביקורות עליהם, וחלק גדול מהן דיברו על אוכל טעים ושירות שנע בין לא נחמד לגרוע.
אבל אין ספק שהדיווח שלך גורם לי לרצות להגיע לשם ולנסות בעצמי

לגבי השירות

אני מניח שאפשר להגדיר אותו כמאוד לא פורמאלי, לדעתי עובדים על זה שם והוא השתפר לאחרונה. זיהיתי שם בפעמים האחרונות יחצנית ידועה שגם עוזרת ומשפרת שירות.

בדרך לאן? לאסוף את שירונת כמובן
...

ולקפוץ לבאו.
הדיווחים המשותפים שלכם מצויינים. הרבה ערך מוסף.

bruno01

New member
כמעט מדויק
נפגשנו שם.

קודם כל, תודה.
אם רק הייתי יודע לכתוב חצי טוב ומעניין כמוה הייתי שמח.
אבל לפחות אני מצלם לפעמים

אני די נהנתי, ונראה לי ששירונת קצת פחות.

דווקא הבאן שהזמנו, עם הבשר המפורק, היה לא הכי מוצלח. הבשר עצמו היה די יבש, וזה קצת הרס. לא מנה רעה, אבל לא כזו שאזמין שוב. אם שירונת היתה אוהבת דגים היינו כנראה לוקחים את זה עם הבורי, שנראה מעניין יותר. גם העבודה שהם מאדים את הלחמניות מראש וחיממו אותן במיקרוגל לפני הרכבת הכריכים קצת מבאסת (ישבנו על הבר שממש מול המטבח וגם קיבלנו חלק מהשירות מאנשי הפס, אז ראינו את המיקרוגל בפעולה). נחמד שהמנה מגיע בשתי לחמניות קטנות, וזה נוח מאוד לחלוקה.

אחרי הבאן, האוכל השתפר לגמרי. סלט הסובה שגם מושחתים הזמין היה באמת מצוין, עם נתחי בשר דקים וטובים, אטריות חלקלקות ורוטב חמוץ-חריף. אחלה סלט קר.

אחריו לקחנו את הראמן שגם הוא היה מצוין בעיניי. הציר היה טוב ועשיר, התיבול שערבבנו פנימה הוסיף קצת חריפות כיפית והעוף הצלוי הכיל לא מעט שומן (ולכן אני חושב ששירונת פחות אהבה אותו), אבל היה עסיסי וחרוך היטב. גם אני לא ממש הבנתי את תפקידה של האצה, אבל היא הגיע גם במרק שהזמנו מיוקה, וגם שם הרגישה לי די מיותרת.
די משעשע לחלוק את המנה הזו בקערה אחת, במיוחד עם האטריות הארוכות שקשה להעלות בכף.

יחד עם 2 בירות החשבון הגיע ל-196 ש"ח, ובמציאות של היום מדובר בעיניי באחלה מחיר לארוחת ערב עם קצת אלכוהול, שגם היתה די טעימה וגם השביעה אותנו לגמרי.

אגב, מושחתים, הייתם רק שניים עם כל האוכל שהזמנתם? הייתי בטוח שנאכל יותר, אבל אחרי המרק כבר די התפוצצנו

השירות היה בסדר לגמרי. קצת איטי ומבולבל, אבל לא ציפיתי להרבה יותר, והוא בהחלט לא היה גרוע כמו שזכרתי מדיווחים קודמים. כנראה שבאמת למדו שם משהו.
אני אחזור לשם בשמחה כדי לנסות את מרק האודון ועוד כמה מנות שנראו לי מעניינות.

לקינוח הלכנו מעט אל אורנה ואלה שכבר היתה די ריקה בשעה מאורחת זו, והזמנו טארט שוקולד שהיה מאוד מוצלח, עם פצק פריך ומדויק ומלית רכה ומאוד שוקולדית, ולא מתוקה מדי.

שמח שלפחות אתה נהנית

לגבי חימום הלחמניות במיקרו, גם אני שמתי לב לזה, אבל הן טעימות אז זה לא מפריע לי (תתפלא לשמוע שמיקרוגל נמצא בשימוש בהרבה מסעדות, דיוויד צ'אנג אפילו מכין עוגת ספוג במיקרו). מצטער לשמוע שהתאכזבתם מהמפורק. דרך אגב, יש גם לחמנייה סודית עם פורק בלי ליודעי עניין, זה לא כתוב בתפריט.

המרקים אכן ממלאים, היינו שלושה בארוחה שתיארתי, לשניים זה באמת יותר מדי.

bruno01

New member
גם שירונת נהנתה, אבל כשדיברנו על זה אחר כך

נראה שהיא נהנתה פחות ממני.

פחות מפריע לי השימוש במיקרו לחימום דברים מאוד ספציפיים, ויותר מפריע לי שהוא משמש לחימום הלחמניות שעל שמן נקרא המקום, ושאידוי שלהן בזמן ההזמנה לא ייקח הרבה זמן וישפר עד מאוד את המרקם שלהן.
הן לא היו רעות, אבל קצת הורגשה הלחות על פני הבצק שהמיקרו לפעמים יוצר. בעייתי לחמם בצק במיקרו.

לשירונת גם הפריע לראות עוד כל מיני הכנות במטבח, כמו מילוי של כלי פלסטיק ענקיים בציר של המרק, שממתינים לחימום מתחת לעמדת ההכנות. לי זה פחות הפריע, כי ברור לי שהציר מוכן מראש בכמויות גדולות, אבל יש דברים שפשוט לא אמורים לעשות מול הקהל במטבח פתוח, גם אם ברור שהם מתרחשים בכל מטבח

תיארתי לעצמי שהייתם יותר משניים

innocence

New member
המטבח שלהם די קטן,

ולזכום ייאמר, ציר של ראמן לוקח לעיתים שעות להכין.

bruno01

New member
נכון, ובאמת מורגש שהוא בושל שעות.

וגם המבטח באמת קטן, ולכן, לפחות לדעתי, יש הכנות ודברים שצריך לעשות לפני שהלקוחות מגיעים, או אחרי שהם עוזבים.

shironet3

New member
מנת הדגל של המקום מחוממת במיקרו?!

זה אשכרה נופל לקטגוריית "ככה גם אני יכולה לבשל", ולא הרבה דברים נופלים בקטגורייה הזו
.
כמו שברונו סיכם, אני חשבתי שהיה אוכל סביר: ה"מפורק" היה יבשושי ומאכזב, והחלק שהכיל רק לחמנייה מחוממת במיקרו, ללא הבשר, היה הטעים ביותר. הסלט סובה היה חריף לי מדי. המרק היה טעים, אבל העוף היה שמנוני מדי. בקיצור, העוגה והשוקו
של אורנה ואלה עשו את הערב.

passioneta

New member
זה היה זריז

כשהייתי שם, פעם אחת סמוך לפתיחה המרק היה באמת מצוין. אבל למה לאכול את האטריות בכף? אוכלים אותם בצ'ופסטיקס, ואת המרק אוכלי בכף (או שותים מהקערה אבל בבאן הקערות לא מתאימות לזה).
את הלחמניות שלהם אני לא אוהבת. הן לא עשויות מספיק טוב לטעמי. כשאני מכינה בצק לבד הוא מוצלח יותר.

bruno01

New member
כנראה שזה הדבר ההגיוני לעשות

אבל אני אוהב לאכול באותו ביס את האטריות והמרק ביחד

פולני נשאר פולני!

bruno01

New member
זו כבר באמת בעיה כשחולקים

אגב, זה קטע הוידאו האהוב עליי של בורדיין, וזה הקטע שאני שולח לראות בכל פעם שאני מדבר עליו עם מישהו שלא יודע מי זה.

למעלה