ערבית חומר למבחן

BlackHat

New member
ערבית חומר למבחן

תעזרו לי בזמנים הבאים בערבית: ציווי, עתיד ,ב.פועל, ב.פעול תעזרו לי לפחות אחד מהם רק בזה אני צריך עזרה תודה רבה ויש עוד משהו שאני לא מבין מה זה "רשמבא" תודה רבה.!!!

../images/Emo54.gif

בינוני פועל בערבית לרוב משתמשים בב. פועל בשביל לתאר בעל מקצוע. זה בא על משקל פ´עיל فاعل. לדוגמא : סופר(كاتب), שומר, מוכר וכו´ الكاتب هو اخي. בינוני פעול בבינוני פעול משתמשים ממש כמו בעברית, כדי לתאר איזה מצב פסיבי בהווה. בא על משקל מַפ´עוּל مفعول לדוגמא: שמור, כתוב.

BlackHat

New member
תודה רבה

את פשוט לא יודעת כמה את עוזרת לי כמה הייתי מיואש מערבית והחלטתי שאין לי מה לעשות ושהשנה אני יגמור אם נכשל בערבית תודה לך תודה רבה.

BlackHat

New member
עוד דבר קטן שלא הבנתי זה הסיומות

של בניין העתיד בזה די קשה לי אם תוכלי לעזור לי בזה זה יהיה מצויין תודה!

קודם כל שאלה...

נכנסת לקישור שנתתי מקודם? יש שם את זה... וזה די ברור. פשוט נורא קשה לי להראות לך כאן כי אין לי שום תכנה נוחה לכתיבה בערבית וההסבר בעברית לא יצא ממש מובן. אם זה לא דחוף לך אני אנסה לסדר את הסורק שלי מחר ואני אעלה לך בכתב יד הסבר ממש פשוט... כעיקרון עתיד הוא הזמן הכי הכי קל בערבית. התחיליות הן זהות לתחיליות בעברית בכל הגופים אני אכתוב אתה תכתוב את תכתבי הוא יכתוב היא תכתוב אתם תכתבו אתן תכתבנה הם יכתבו והגוף הן שהוא טיפה יוצא דופן. עכשיו בקשר לסיומות (מתקיים רק בגופים את, אתם, אתן, הם, הן) תשים לב שהסיומות נורא זהות לעברית. הדבר היחיד שעושים בעתיד, זה מוסיפים נ´ מנוקדת בפתחה אחרי ל´ הפעל.
את - תכתבי - تكتبين
אתם - תכתבו - تكتبون
אתן - תכתבנה - تكتبن
הם - יכתבו - ىكتبون
הן - "יכתבנה" - ىكتبن
*** שים לב שהגופים אתם + הם (
) והגופים אתן + הן (
) זהים בסיומות. הדבר היחיד ששונה הוא התחילית. אתם יתחיל ב- ת´ והם יתחיל ב-י´ (בדיוק כמו בעברית) אותו דבר תזכור לגבי אתן והן. (הן הוא הפועל היחיד ששונה קצת מעברית, אבל לא צריכה להיות לך בעיה לזכור את זה....)

BlackHat

New member
רגע אבל למה באתר שנתת לי

הסיומת בגוף הם היא וואוו ואז אלף ואת כתבת את הסיומת עם וואווו ואז נון

יש להם טעות באתר ../images/Emo4.gif

ככל הנראה מי שהכין את זה בטעות התבלבל עם "הם", עבר... יפה ששמת
! צריך לשלוח להם אי מייל שיתקנו את זה... חבל שזה יטעה אנשים.

BlackHat

New member
יש הצלחתי להביןן את העתיד

ומכאן הצלחתי להבין את הציווי שנגזר מן העתיד לכן הייתי רוצה להגיד לך תודה רבה עכשיו אני עושה לי חופש של יום קטן (מנוחה) עד למחר ומחר אני מתחיל לתרגל.

אמממ... לאיזה בנין אתה מתכוון?

אתה צריך רק את הראשון או את כל העשרה? אני מניחה שרק את הראשון.... בכל מקרה, בקשר לרשמב"א: רשמב"א - ריבוי שאינו מציין בני אדם. למה הכוונה? קח את המשפט : מורות יפות "יפות" זהו ריבוי שמתייחס לבן-אדם, משום שמורה היא בן אדם (..לא כולן
) וקח את המשפט : מטוסים קלים ה"קלים" מתייחס למטוסים. ומטוסים לא מציינים בני אדם. אז למה בעצם עושים את האבחנה הזאת? כל ריבוי בערבית, שלא מציין בני אדם (כלבים, מטוסים, שולחנות וכו´) בערבית יבוא בצורה של הנקבה היחידה: אם בעברית אומרים מטוסים קלים אז בערבית זה יכתב "מטוסים קלה"... אם בעברית אנחנו אומרים רחובות מלוכלכים בערבית זה יכתב "רחובות מלוכלת" (כלומר מוסיפים למילת התואר ביחיד את ה-תא מרבוטה) אני מקווה שהבנת בערך.. אני כבר לא הכי טובה בערבית אם אני אמצא הסבר ברור יותר מאחד הספרים אני אקליד פה.

BlackHat

New member
תודה הבנתי את זה ומה עם הבניין

לדוגמא ציווי רק אותו אני לא מבין

ציווי (בניין 1)

קודם כל, הציווי בערבית בבנין הראשון דומה מאוד מאוד לציווי בשפה העברית. הציווי מתקיים בגופי הנוכחים בלבד (אתה, את, אתם, אתן) לדוגמא: אתה - כתוב! את - כתבי! אתם כתבו! אתן - כתבנה! בציווי דבר ראשון אתה צריך להבחין בין שני מצבים: א) פעלים שע´ הפעל שלהם תנוקד בעתיד בדמה (و) ב) פעלים שע´ הפעל שלהם תנוקד בעתיד בפתחה או כסרה.
פעלים שע´ הפעל שלהם דמה
מה שצריך לעשות זה : 1.לשים אליף (ا) מנוקדת בדמה (و) לפני פ´ הפעל. 2. לנקד את ע´ הפעל בדמה. למשל, נשתמש בשרש כתב كتب - כתוב! = אוכתוב! اكتب (ה-ב´ תנוקד בסוכון, כמו בעברית) כתבי - אוכתובי! اكتبي *כתבו = אוכתובו اكتبوا ( בציווי אתם, אתה צריך פשוט לזכור להוסיף תמיד ا אחרי ה- و...) כתבנה = אוכתובנה اكتبن (לא מוסיפים תא מרבוטה, אלא מנקדים בפתחה את ה-נ´)
פעלים שע´ הפעל שלהם היא כסרה או פתחה
מה שצריך לעשות זה: 1.לשים אליף (ا) מנוקדת בכסרה
לפני פ´ הפעל. 2. לנקד את ע´ הפעל כסרה או פתחה (בהתאם לניקוד של ע´ הפעל) שאר הנטייה זהה לנטיה הקודמת...
הדבר היחיד שצריך לשים לב הוא הניקוד של ע´ הפועל, ועל פיו להחליט אם לנקד את האליף של הציווי בדמה או בכסרה. אם הסורק שלי היה עובד הייתי סורקת לך הסבר ממש פשוט ונוח... קשה נורא להשתמש פה במקלדת הערבית מכיוון שאין אפשרות לנקד בכלל...
מקווה שהבנת. אם לא אל תחשוש לשאול שוב

פ´ הפעל תמיד בסוכון (שווא)

מצטערת על האיחור
אם אתה רוצה אתה יכול גם לפנות אליי גם במסרים ולא רק בפורום... אתה מבין גם אתה עתיד והבינוני פעול / פעול?

BlackHat

New member
תודה רבה

ועוד שאלה קטנה בעתיד מה הסיומות לא ממש הבנתי לדוגמא בגוף אני מה מתווסף וכו´...

למעלה