ערבות

ערבות

חבר שלי רוצה לקנות רכב, אני יודעת שיש לו בעיות כלכליות קשות בבית והוא עוזר לשלם. הוא רוצה לקנות רכב אך עליו לקחת הלוואה בסך 8,000 ש"ח. הצעתי לו שאני מוכנה לתת לו נגיד 2000 ש"ח למימון האוטו - הוא סירב. יותר מאוחר הוא פנה אלי ואמר לי שאם אני רוצה לעזור, אז יש דרך שאני אוכל לעשות זאת - שאני אחתום לו על ערבות! אני לא יודעת, אני מוכנה לעזור לו לשלם על האוטו, אבל ערבות, המילה הזאת קצת מפחידה אותי. לא התלהבתי מזה, והתחלתי לגמגם - והוא נשמע נעלב! מה לעשות? מה דעתכם בכלל?

BaBy BoY14

New member
לדעתי..

תגידי לו דבר כזה.. למרות כל הקשר וכל הרצון לעזור.. זה או 2000 שקל או כלום.. היה לנו במשפחה קטע עם ערבות וזה קטע מאוד לא נעים אם הוא יאחר בתשלום יעקלו לך ויבואו אלייך.. לא ממליץ לך להסתבך בזה..

non sence

New member
ואם יקרה משהו בניכם לרעה?

זה לא טוב , ההתחייבות הזו , תגידי לו שמע, אני באה לעזור לך בצורה הזו שבחרתי. לתת לך 2000 שקל אם אתה מוכן לקבלת העזרה שלי אז סבבה אבל למה אתה מכריח אותי לעמוד בדילמה כזו?? זה מצב לא נעים ערבות כי אם חס וחלילה תפגר בתשלום, יבואו אלי הנושים ויעקלו לי את הבית אני באמת ובתמים אוהבת אותך ומוכנה ומאוד רוצה לעזור! אבל אני לא רוצה לסכן את עצמי ואני בטוחה שגם אתה לא רוצה שאקלע למצב כזה בקשר בין אישי לא מערבבים עסקים והתחייבויות ועוד כאלה דברים איכסיים אולי מי מבטיח לך שתשארו בקשר? אולי תזרקי אותו יום אחד והוא יתנקם בך ויגרום להם לבוא? עזבי אותך מצרות תגידי לו שאת לא מסכימה ואם הוא יעז להציב לך אולטימטומים של אם את א חותמת לי אז אני עוזב אותך או דברימים מגעילים כאלה או אחרים אז תגידי לו שלום תודה ולא להתראות ו.. מצטערת שאני כזאת בוטה פשוט לדברים כאלה עדיף שלא להכנס תאמיני לי סיפור שלם..

enjoi butterfly

New member
שלום......./images/Emo140.gif

טוב אז ככה דבר ראשון שלום לך.... אני חושב שאת צריכה לתת לו את הערבות כי הוא חבר שלך והוא סומך אליך ואת אליו מערכת יחסים צריכה להיות בנויה מאמון ועם הוא צריך עזרה בכול דבר תעזרי לו...כי עם תצתרכי עזרה הוא יהיה שם בשבילך בסך הכול לא מדובר בהרבה כסף ואני חושב שאין לך מימה לדאוג הוא נישמע לפי איך שאת מתארת אחלה הן אדם והוא יחזיר להם את הכסף...וגם עם לא אז הוא יחזיר לך אני לא חושב שהוא יתן לך לממן לו את האוטו.. כי הצאת לו עזרה והוא סירב כי הוא רוצה לקנות את זה לבד אני חושב שאת צריכה לחתום לו על הערבות זהו שיהיה לך ולו בהצלחה במשך ותעדכני אותו בבקה מה קרה עם זה בסוף..

sh53

New member
כל החובות לבנקים במיליוני מיליונים

התחילו בסכומים קטנים. לא תמיד אנשים עומדים בתשלומים שהם התחייבו להם מלכתחילה, אולי היום יש לה 2,000 ש"ח בשביל הערבות, אבל אולי מחר היא תשתמש בסכום הזה? אם האשראי שלה בבנק לדוגמא בסכום זה בדיוק (2,000 ש"ח), אז זאת בעיה כי יחסמו לה את החשבון עד שתכסה את המינוס. כמו שאומרים: *חברים חברים, אבל עד הכסף. *עם חברים ועם משפחה לא עושים עסקים (כנראה מי שהמציא את המשפט הזה ידע למה הוא מתכוון ולא סתם המציא את המשפט הזה).

spirit noa

New member
אני חושבת ש....

דווקא את לא צריכה לחתום לו על הערבות... כאילו איזה מן ערבות זו? אתם חברים טובים, ויש בינכם קשר טוב, אז למה אתם צריכים ת'ערבות הזאת? אם אתה רוצה את יכולה לעזור לו ולהלוות לו את ה-2000 ש"ח ,אבל רק אם את באמת סומכת עליו, בקיצר. או שתתני לו ת'2000 שקל כי הוא חבר טוב שלך, ומה לא עושים בשביל החברים?, או שתגידי לו שאת לא יכולה לחתום על ערבות, כי לדעתי בין חברים אין דבר כזה ערבות! אחד סומך על השני. וממלא איזו ערבות זו?.. ממממ?
מקווה שאיכשהו עזרתי
,לפחות אמרתי את מה שאני חושבת אהמ

enjoi butterfly

New member
אני יסביר לך..

נגיד שאת רוצה לקנות משהו..וזה יקר כמו אוטו ואת צריכה 8000 שקל שאין לך.. אז את הולכת לבנק אומרת שלם שאת צריכה הלוואה..והם אומרים לך רגע..רגע... איך תחזירה לנו את זה??? הם רוצים להיות בטוחים שתחזירי להם את זה עד תאריך מסוים...אז הם צרכים מין ביטוח כזה שניי ערבים שעם הוא לא יחזיר את הכסף עד אז הם ישלמו בשבילו...זה כול הענין..

sh53

New member
אז הם ישלמו בשבילו... זה כול הענין

אם היה לה 8,000 ש"ח לתת לו - אז אני בטוחה שהיא היתה מציעה לו 8,000 ש"ח והחבר יחזיר לה כל פעם קצת, הרי לבנקים משלמים ריבית, הבנק לא נותן כסף סתם ובחינם. למה שהחבר ישלם ריבית לבנק, אם הוא יכול לשלם ריבית לחברה? לא חבל על הריבית? אם הוא לא יחזיר את הכסף והם יצטרכו לשלם במקומו, אולי לחברה אין 8,000 ש"ח? מה היא תעשה אז? אם החבר לא ישלם, מה יקרה? האם שווה להעמיד את החברות במבחן בגלל 8,000 ש"ח או אולי כדאי לשמור את מבחן החברות למקרים אחרים?

enjoi butterfly

New member
שושי הבנק קצת יותר חכם...

הוא לא יתן לה לחתום עם אין לה אליך לחזיר...הם צרכים תלוש משכורת של מי שחותם...אז שישלמו בימקומו.... הוא לא יחזיר להם??? אני לא מבין מה קורה לאנשים פה... מה זה לא שהם מכירים מהיום..אני לא מבין אין לכם אמון באנשים?!!?!??!?!

enjoi butterfly

New member
זה לא נכון שושי

וחבל..שאת חושבת ככה... עם חבר שלך יבוא אליך ויבקש ערבות חבל שלא תיתני לו...שושי כסף זה כול דרך להתקדם לא יותר מיזה...לא רבים על זה... גם עם זה בין מישפחה וגם בין חברים...

sh53

New member
חשבתי שאין דבר כזה חברים ../images/Emo8.gif

שהכל אינטרסים - אז אם הכל אינטרסים, למה שאחתום על ערבות? יאיר אתה מתחיל להאמין באהבה או שנדמה לי?

enjoi butterfly

New member
יש כזה דבר חברים...

וזה לא קשור לאהבה... עם הם ביחד וטוב להם ביחד והם כבר לא ילדים אז היא צרכה לחתום ...שושי זה מה שיהרוס להם את היחסים... ולא אני לא מתחיל כלום הכול אותו דבר...שינאר...שאין כזה דבר.

sh53

New member
אני לא הייתי חותמת על ערבות

למרות שסה"כ בכללי מדובר על 8,000 ש"ח (לא נכנסת לכיס הפרטי שלך ולא יודעת מה מצבך הכלכלי). לפעמים אנשים חותמים על מסמך ולא מבינים את מהות המסמך עליו חתמו. לפעמים אנשים חושבים שהם ערבו לחלק מהסכום או עד גבול מסויים של הסכום, אבל לא תמיד זה ככה, כי יש דברים במסמך שלא כולנו מבינים (כי לא כולנו משפטנים, ולכל מילה מבחינה חוקית יש משמעות אחרת ממה שאנו מבינים אותה בחיי היום יום). יכול להיות שאת מתכוונת לתת רק 2,000 ש"ח, אך במידה והבנק יתן לחבר 8,000 ש"ח ולחבר פתאום לא יהיה מאיפה להחזיר - האם את חושבת שהבנק יוותר על הכסף או יפנה אלייך? נראה לי שיש מקום לשאול את השאלה גם בפורום חוק ומשפט.

נינושש

New member
לדעתי..

לדעתי את לא צריכה לחתום לו על ערבות.. אני בטוחה שהוא יקבל את הסרוב שלך... למה לך להיסתבך עם כספים.. ואם הוא לא יצליח להשיג את הכסף? יש לך מאיפה להוציא 8000 שקל... ובמידה ותצטרכי לשלם את זה את אני בטוחה שתיכנסי למצבים לא נעימים עם חבר שלך.. למה לסבך את הכך.. מקווה שעזרתי.. בייוש.. נינושש!

CASTRO line

New member
ערבות

שלום לך קראתי את פניתך ולמען האמת אני די המומה מהחבר... אם אין ביכולתך אפשרות לעזור לו מהסכום המנוקב אז את לא חייבת לתת לו כלום. ואם חבר שלך מודע היטב מהו מצבך הכלכלי, ומציע לך ערבות הייתי מציעה לך לשקול את מערכת היחסים שלכם, על מה בדיוק היא מבוססת, הוא בתור חברך אמור להתחשב בך ואת הסכום המינימלי שאת יכולה להציע הוא צריך להעריך את זה . וערבות ? אל תסכימי בשום פנים ואופן , את עדיין לא נשוא אל תתחייבי לכלום , בטח שהוא נלהב מן הרעיון כי בראשו רק לקנות את הרכב אשר לו הוא זקוק,,, בכל אופן אמרתי את דעתי האישית עשי חשבון לא עם הלב אלא עם הראש.. באהבה זה נורא קשה אבל לפעמים זה מצריך חשיבה. שיהיה לך המשך יום נעים :)

לדעתי

במקום בו מתחיל הכסף מסתיימת החברות . שאלי אותו האם הוא מוכן להקריב את הקשר בינכם בכדי לקנות אוטו . אמרי לו שכנראה תרגישי מתוחה מאוד בגלל הערבות ותציעי לו שיערב מישהו ניטרלי בכדי שלא תסכנו את הקשר בינכם .... בתקווה שהוא יבין ...

למעלה