עקרונות המדע

עקרונות המדע

(מוקדש לנפטיס) פישפשתי בקלסרים שוחרי האבק שלי, ומצאתי במבוא לפסיכו´ את עקרונות המדע. 1. אובייקטיביות - גישה מחקרית נטולת השקפות ועמדות אישיות. 2. אמפיריות - כאשר ניתן לבדוק את הנתונים על ידי ניסויים בשטח, ולשחזר את אותו ניסוי מספר פעמים. 3. פומביות - כשהנתונים ניתנים לבדיקת הכלל ונמצאים ברשות הרבים (למשל - מים רותחים ב 100 מעלות). 4. כימות - ביטוי הנתונים בכמויות/מספרים. מי שיצליח להוכיח שמאגיה היא מדע על פי העקרונות האלה, יקבל.... ... ... ... נשיקה מנפטיס
(או ממני, אם תבקשו יפה).

Blackice

New member
מה זאת אומרת?

איך אתה מגדיר מאגיה? אני מסתכל על מאגיה בתור האקט המאגי. אם כבר, אז מיסטיקה, שעוסק פחות בפעולה ויותר בהבנה. כי זה מה שעושה המדע- מנסה להסביר את העולם, להבין את פעולתו. האם המיסטיקה עובדת לפי העקרונות האלה? לא חושב, לא בצורה כללית. כלומר, אפשר ללמוד מיסטיקה בצורה כזו, אבל לא תגיעו רחוק. זו לא הצורה הכי טובה שיש. האם מאגיה היא מדע? לדעתי זו שאלה סרת טעם כמו לשאול האם בנייה בלגו זה מדע. הבנייה עצמה- אין שום קשר למדע. התיאוריה שמאחורי הבניה- יכולה להיות מדע, תלוי איך מפתחים את התיאוריה. ארז

סוף סוף!

לא ראית את הדיון הארוך שהלך כאן בימים האחרונים? אנשים מנסים למדוד מאגיה, ומנסים להוכיח שהיא מדע. אני ניסיתי להראות שאין שום סיכוי שמאגיה היא מדע, מה גם שלדעתי זה מוריד חלק מה"קסם" אם איכשהו יצליחו להכניס מאגיה לתוך תבנית.

Blackice

New member
לא ניסו להוכיח שזה מדע...

מה ששאלו זה האם ניתן לֵכַמֵת (מלשון כמות) אנרגיה מאגית... מה שלדעתי אפשר. אבל מאגיה היא לא מדע- היא טכניקה. אם כבר אז דיון יכול לשאול אם מיסטיקה יכול להיות מדע. ולדעתי אי אפשר להכניס את כל המיסטיקה למסגרת מדעית. המדע מתבסס על מערכת לוגית, כמו למשל סתירות. אם א סותר את ב אז לפחות אחד מהם לא נכון. ואני לא חושב שזה הכרחי במיסטיקה. שאין בעיה עם שני דברים נכונים סותרים. כלומר, המבנה הלוגי מאחורי המיסטיקה שונה מהמבנה הלוגי של המדע. אבל זו דעתי. ארז נ.ב. מה הבעיה להכניס מאגיה לתוך תבנית? ואם בעוד 100 שנים יצליחו לבנות מחשב שאוהב ושונא ומרגיש רגשות וכל זה, והוא יצליח לעשות מאגיה- האם לא יהיה ניתן למדוד את המאגיה ולקבוע יחידות וכויל?

לפי ההגדרות הללו.......

שום דבר הוא לא מדע... אובייקטיביות??? איך זה אפשרי? תראה לי משהו אובייקטיבי במדע... אלון. (שעייף עכשיו ולא יכול להרחיב אבל ישמח להגיב בהרחבה לתשובות שיתנו לו)

אלה ההגדרות איתן בודקים

אם פסיכולוגיה היא מדע או לא, וכל תחום ש"שואף" להיות מדע, צריך לעמוד בארבעת הקרטיריונים האלה. זה משהו אוניברסלי לגבי הגדרת המדע.

אך....

אובייקטיביות היא גישה אבסולטית וככזאת סותרת את עצמה, לא ניתן להגיע לאובייקטיביות מלאה, ניתן לשאוף לאובייקטיביות.

nepthys

New member
שניכם לא כל כך הבנתם את העיקרון

דוגמא לניסוי - לבדוק אם כדור כדורת וכדור נייר, שנופלים מאותו מקום, יגיעו לאותה נקודה באותו הזמן. התוצאות הן לא משהו שיוכל להיות מושפע מהנטיות של המבצע את הניסוי. כלומר, אם הוא חושב שהכדור נייר יעלם באוויר, בעוד הכדור כדורת פשוט לא יגיע לשום נקודה, זה לא ישנה את התוצאות, יהיו מה שיהיו. וזו אוביקטיביות.

מתמטיקה זה אובייקטיבי לחלוטין, למשל

וגם כימיה. זה שמים רותחים במאה מעלות זה דבר אובייקטיבי לגמרי, זאת עובדה, לא מובעת כאן שום דיעה או נקודת מבט.

למעלה