עקירת עצים על ידי כביש 6

המטיייל

New member
ש...

המסמך דווקא מעודד: רוב רובם של העצים (לפחות אלו החשובים) מועתקים ולא נעקרים ומושמדים. חלק קטן בלבד נעקר ומדובר לפי המסמך - במטעים.

ש מים

New member
אחוזי קליטה...

נסה לברר (במקורות מקצועיים ואובייקטיביים) בדבר אחוזי הקליטה של עצי בר מועתקים (בעיקר אלונים). אני יכול לאמר לך (אבל אל תאמין לי, לך לבדוק בעצמך!) שהאחוז קרוב לאפס(!), תלוי כמובן בעונת ההעתקה ובעוד גורמים המשפיעים. אגב, "מטעים" (גם אם הם עצי פרי) הם אוויר/ריק בעיניך?? אין להם שום ערך נופי וסביבתי

המטיייל

New member
מטעים הם לא אויר ריק

אך בהחלט אינם משולים לעצים "טבעיים". עץ פרא שגדל באופן טבעי "חשוב" בעיניי עשרות מונים מעצים שנשתלו על ידי האדם היות והאחרונים ניתנים לשיחזור ושיקום על ידי נטיעתם מחדש. לגבי אחוזי הקליטה אני לא יודע ולא יודע היכן לברר. למרות זאת אני משוכנע כי חוסר מקצועיות היא עיקר הסיבות לכשלון.

ש מים

New member
מספר בעיות ועובדות

1. לעניין קליטת עצים מועתקים: בבקשה, פנה למר שלמה ברנד, יערן קק"ל, הוא יתן לך הסברים "סופר מקצועיים" בנושא. הוא המקור העיקרי לנתונים שאני הבאתי (אך לא רק הוא). בכל מקרה, המקור לברר הם אנשי יעור מקצועיים, העוסקים בתחום. בראש ובראשונה - יערני קק"ל, אך אתה יכול גם להתייעץ עם אדריכלי נוף ואגרונומים המתמחים בנטיעות ו-"שיעתוקים". 2. לגבי מטעים: כדי לטעת מחדש אתה צריך קרקע/מיקום, וכי מניין תשיג אותה?? (למעשה, להבדיל מ-"עצי פרא", שאותם מעתיקים ו-"ממלאים בהם חורים", עץ פרי, מתורבת, שנעקר הנו עץ שיעלם לחלוטין מהנוף!)

סוקסציה

New member
למנהר את הכביש בקטע 18

ביום חמישי יערך דיון בבג"צ על מינהור הקטע. נוכחותכם חשובה

למעלה