עקב צמצומים...

Cell o phane

New member
כשאני חולה

(כבר לא, אגב, תודה), אני גם מוסיפה כמויות נכבדות של דבש לתה, גם את זה יש להוסיף לחישוב. חוץ מזה, חלב אני בטח לא חוסכת, כי אני שותה את התה שלי עם חלב (תמיד, גם כשאני לא חולה). מצד שני, אפשר לקזז את זה עם העובדה שכשאני חולה אני לא כל כך יוצאת מהבית, ישנה רוב הזמן ואוכלת פחות (או שאמא שלי אפילו באה ומכינה לי אוכל על חשבונה, ראו שרשור מלפני שבועיים), אז גם את זה צריך להוסיף לחישוב. וגם שאני כותבת "cell o phane is sick" בפייסבוק ואז החברים מתקשרים אליי על חשבונם לשאול מה שלומי, זה חוסך הון תועפות. יאללה, טנן, להכניס מחברות לתיק ולהוציא מחשבונים. בוחן.

מIתר לי

New member
אצלינו הדבש זה חלק בלתי נפרד מהמדף...

חורף קיץ... לא מחכים להיות חולים כדי להתענג על כפית דבש
ולגבי החלב- לפי מה שידוע לי הוא מדכא את המערכת החיסונית ולכן לא מומלץ לשתות אותו כשחולים...

tenen

New member
משהו שחסך לי הרבה כסף השבוע

בכל הנוגע לאוכל שאוכלים בבית עברתי לתפריט צמחוני והמחיר אולי חצי ממה שהיה קודם ונראה לי שאשאיר התפריט כך כמה חודשים. דרך אגב, בנוגע לדבש בתה, אם סוכר זה משהו שאת נהנית לצרוך בכמויות תהני, אני משיג את אפקט החיטוי לגרון עם מים ומלח ועד היום זה עובד מצויין. בנוגע לחלב בתה, חלב כשלעצמו רחוק מלהיות בריא ובטח ובטח שלא בריא לגוף שחלש גם כך בזמן שאת חולה, אז אלא אם את מדברת על חלב סויה ואני בספק.

הייבי

New member
ואז תוציא הון תועפות על כדורי ויטמינים

אני צמחונית כבר מספר שנים ויש לי הוצאה חודשית די מכובדת על טופו+תחליפי בשר+כדורי ברזל+B12 (ואני נמנעת מויטמינים נוספים, אפילו שיש כמה מומלצים)... זה לא באמת חוסך ביחס לבשר (אלא אם לפני טחנת רק סטייקים איכותיים..)

NoaDe

New member
לאו דווקא

אני צמחונית וחוץ מטופו (שאני קונה כזה שעולה פחות מפסטרמה באותו משקל) אני לא אוכלת תחליפי בשר (כי יש לזה טעם של...) אוכלת הרבה קטניות וכאלה . אין לי צורך בB12 כי צמחונים יכולים לקבל את זה בהרבה דברים אחרים - מלבד המקורות מהחי כמו ביצים וחלב דוחפים B12 בקורנפלקס בבמבה במיץ ובעוד הרבה מזונות. אפילו ברזל יש לי כמו לגבר קרניבור ככה שאני מהווה הוכחה שזה גם תלוי בספיגה של הברזל (שאי אפשר לבחור בה) וגם במה שאוכלים. לקנות תחליפי בשר כמו טבעול זה בדיוק כמו לקנות אוכל בשרי מוכן ולא להכין אותו לבד! בקיצור ההמלצה הכללית היא לבשל יותר ולקנות יותר מוצרים גולמיים ופחות מזון מוכן.

אפרופו חלב

משום מה שקיות פשוט מתקלקלות אצלי. מטעמי חיסכון ויתרתי על הקרטונים, אבל עכשיו - שוב מטעמי חיסכון - חזרנו לקרטונים. אולי כי אנחנו משתמשים מעט מדי, חלב נגמר בערך פעם בשבוע.

מIתר לי

New member
../images/Emo45.gif

בשבוע האחרון גם עברנו לקרטונים ולו בגלל שרוב מה שאנחנו שותים זה תה (ולא קפה/שוקו כמו בקיץ...) בתקופות כאלו בהחלט חסכוני יותר חלב קרטון

בעניין החימום

אני לא אוהבת לישון עם מ\חימום דולק, פחות בגלל החשמל ויותר בגלל שזה ממש מייבש... אני פשוט מפעילה רדיאטור לחצי שעה לפני השינה ואז החדר חם, וישנה עם בקבוק מים חמים שזה פינוק נחמד...

הייבי

New member
עצה להתחממות

להתכסות בשמיכת פליז (שמיכת טלוויזיה כזו שעולה איזה 20 ש"ח בהום סנטר/סופרמרקט) ועליה לשים את הפוך, ככה יוצרים שכבת בידוד. עוד עצה- לעבור למצעי פלנל במקום מצעים רגילים (אם יש לך.. אפשר גם לשונרר מההורים סט אחד למקרי מחלה) זה יותר מחמם ומקצר את השלב שנכנסים למיטה והיא קרה.

למעלה