עקב צמצומים...

Cell o phane

New member
עקב צמצומים...

כמה פעמים אפשר להשתמש באותו שקיק תה? קצת כואב לי הגרון, אז אני לוגמת תה עם דבש כמו אירי בפאב. ששותה בירה, that is. ומישהו אולי יכול להמליץ על אמצעי חימום לחדר שינה שלא יגרום לי חרדות משריפה באמצע הלילה, ושיזלול פחות חשמל ממפזר החום שיש לי, יימח שמו וזכרו? יש לי משהו שנקרא "תמונה מחממת" שטרם תליתי והפעלתי. למישהו יש נסיון עם הדברים האלה? ואיזה צעדים דרסטיים אתם עשיתם כדי לצמצם בהוצאות מחיה, לאחר השוק הראשוני וההבנה שכל דבר עולה כסף כשגרים לבד, ושהוא נגמר ממש מהר?

אמ.. לגבי התה, אני לא יודעת אני לא מסוגלת

יותר מפעם אחת. אולי יצא לך יותר זול לקנות תה בתפזורת? לגבי מכשירים - מזגן, אבל ברור שאם אין לך זה לא שתרוצי לקנות עכשיו. מה שכן, מזדהה מאוד לגבי המשפט האחרון שלך. אצלי זה לא ממש צעדים דרסטיים, אבל בהחלט כל קניית הבגדים/נעליים/איפור טיפוח שלי שפעם הייתה ממריאה לכמה אלפי שקלים בחודש בצטמצמה פלאים. זה לא שאם אני *צריכה* מגפיים אני לא אקנה, אבל אני לא אקנה זוג רביעי או חמישי כמו שבטח הייתי קונה אם הייתי גרה בבית. גם ביציאות אני יותר מחושבת, זה לא שאני לא אצא מפאת תקציב,כי עדיין חיי חברה הם חלק מהשפיות שלי, אבל אני משתדלת לא להפריז בהוצאות.

לא עקב צמצומים....

עקקב טעם אישי- אוהבת תה בהיר
כל שקית תה מחולקת בעצם ל 2 שקיות תה. שקית אחת מחוברת לחוט והשניה סתם מודבקת לשקית עם התה. מה שאני עושה זה לחתוך את נק' החיבור בינהן ומקבלת 2 שקיות תה שלמות ויבשות. אני לא אוהבת להרטיב את כל השקית ולשמור לאחר כך
בהצלחה ותרגישי טוב!

../images/Emo5.gif להשתמש באותו שקיק תה??

מאז שראיתי את אמא שלי עושה את זה כל ילדותי, לא מסכימה לעשות את זה- להשתמש בשקיק תה כמה פעמים ומכניסים אחרי כל שימוש את השקיק למקרר... אנחנו קנינו תה שמכיל יותר תיונים והשתלם יותר לקנות אותו. לגבי אמצעי חימום לא דליק- אנחנו הבאנו עוד שמיכת פוך מהבית שלו וככה חם ונעים בלילה- אלא אם מישהו גונב למישהו אחר את השמיכה וכל פעם זה מישהו אחר
. אנחנו בכסף של שניים כך שיותר מרשים לעצמנו להתפנק אבל ממליצה לך לעשות דיאגרמת הוצאות ולראות איפה את מוציאה הכי הרבה ושם לצמצם, לא לקנות שטויות, להביא אוכל ללימודים/עבודה ולא לקנות. ו... תרגישי טוב

Cell o phane

New member
נראה לי חשוב לציין

שגם אם להשתמש באותו שקיק תה, זה רק במקרה שאני שותה כמה כוסות תה אחת אחרי השניה. לא שומרת שקיקי תה במשך שעות. יש לי דיאגרמת הוצאות, ואני אכן מנסה לצמצם. ואני עובדת על להביא את שמיכת הפוך הישנה והטובה שלי מההורים, איכשהו עדיין לא יצא. ולמי שנתן את הטיפ על כרית החימום מהניו פארם - תודה, אני בהחלט אלך ואקנה לי אחת :)

LullaBelle

New member
זה גם מה שאני עושה

יש לי "התקפים" כאלה שאני שותה 3-4 כוסות תה אחת אחרי השניה, ואז באמת משתמשת באותו השקיק. פשוט במקרה כזה להשתמש ב3-4 שקיקים נראה לי בזבזני.

dify

New member
חימום :)

שימוש חוזר בשקיק תה תלוי בטעמך האישי ובחוזק התה. אני למשל תה שחור מדלדלת מאד כי הוא נורא חזק לי (זה אומר שני ספלי ענק ורק אז זורקת) אבל יש לי הצעה הרבה יותר אפקטיבית- מצאי את חנות הרוסים הקרובה למקום מגוריך וקני מיצבור של 2-3 קופסאות ב10 שח. אני מנסה כל פעם חברה אחרת וכך מצאתי 2 חברות שממש ממש ממש טעימות לי (פי אלף יותר מויסוצקי שלדעתי דלים מאד מאד בטעם). לגבי חימום- בקבוק חימום ו/או כרית חימום. הבקבוק הוא פלסטיק כזה שממלאים במים חמים, הוא עולה גרושים, קניתי אותו באיזה סופר רגיל, תבדקי אולי יש לחברים או שתקני לך אחד. הכרית היא גרגרים שמתחממים במיקרו. קיבלתי מתנה כך שאני לא יודעת עלות. שני המיקרים מחמממים בעלות אפסי והיתרון שלהם, לדעתי, זה שהם מחממים נקודתית (אם כואב הגב או הגרון ממש נעים לשים אותם ולהתחמם במקום הכואב :):):)) כמובן שכדאי להקפיד בלבוש חם, כולל נעלי בית ו/או גרביים עבות (יש לקנות ממש במחירים זולים בשווקים או ברחובות מרכזיים, תלוי איפה את מסתובבת) שמיכת פוך נוספת ב100 שח לשמיכה זוגית... מה עוד? :):):)

iditush forever

New member
שקיות תה עד פעמיים שימוש

הרבה שמיכות ולהתלבש כמו שצריך. ותרגישי טוב

evilihi

New member
יש לי כרית חימום

שדווקא עזרה לכאבי גב כשקניתי אותה לפני חודשיים פלוס - אבל עם כאבי מחזור..איזו טעות...הכאבים כ"כ התגברו איתה פשוט העפתי אותה ממני
עלתה 30 שקלים בניו פארם...כייפית מאוד אפילו סתם להתפנק במיטה איתה - אבל שמתי לב שעכשיו צריך 2 נגלות של דקה כל אחת בחימום במיקרו בשביל לחמם אותה מספיק. החום מספיק לשעה בערך. עוד שיטה שאני משתמשת - מקלחת חמה לפני המיטה ואז המיטה מתחממת ונורא כיפית. תגידו, מזגן זה באמת זול? כי אני שוקלת לקנות רדיאטור לדירה....

רדיאטור לא מסוכן

אבל אם קר לך כשאת נכנסת למיטה ולא כשאת מתעוררת סתם באמצע הלילה אז עדיף להשתמש בבקבוק חם/כרית חימום למיקרו - זה ממש מחמם ונעים!

tenen

New member
באמת שאין צורך לחסוך בשקיק של תה.

למה שלא להתמקד בדברים הגדולים יותר? פשוט לדבר פחות בסלולאר לאכול יותר בבית ופחות בחוץ ובנוגע לאמצעי חימום אז אין קסמים כאן, חום זו אנרגיה ולכן חשמל רב, חוץ מזה שהכי כיף זה מתחת פוך בחדר קר.

tenen

New member
אשמח אם תחשבי כאן כמה בדיוק זה חוסך לה :)

בטח שזה חוסך, אבל החיסכון כאן הוא זניח לדעתי.

מIתר לי

New member
לא יודעת מה איתך...

אבל כשאני חולה קורים שני דברים: 1. אני לא שותה תה רגיל (שהוא הכי זול...) 2. אני שותה תה בכמות של פי 4 או יותר מיום חורפי רגיל אי לכך ובהתאם לזאת החיסכון אולי לדעתך זניח, אבל אני מצליחה "לחסוך" סכום של בערך שקית חלב (שזה גם זניח לדעתך? או שאולי אפשר לעבור לקרטון כי גם שם הסכום זניח?) מעבר לכך- תרשה לי לשער שאם היא חוסכת בשקיות התה היא חוסכת גם בדברים אחרים שלא העלתה כאן (כי מה לעשות, לא זאת היתה שאלתה...)

tenen

New member
הלוואי שההשערה האחרונה שלך הייתה נכונה

מי שחוסך בשקיות תה לרוב לא עושה זאת מפני שהוא כבר חוסך בדברים אחרים אלא משום שלא מצליח לחסוך בצורה טובה יותר ולכן מחפש את האגורות שיחסכו לו מהתה. לא צריך לעזור לאותו אדם לחסוך בתה אלא לעזור לו לחסוך בצורה הטובה יותר שזה מה שבאמת יעזור לאותו אדם.

מIתר לי

New member
לא דווקא...

ובלי קשר אני לא חושבת שצריך לזרוק שקיק תה בידיעה ששניה אחרי שתסיים לשתות תכין לעצמך עוד כוס תה... בדיוק כמו שאני משתמשת בפלח לימון לתה פעמיים אם אני שותה שתי כוסות ברצף אני גם לא שוטפת את הכוס וגם לא את הכפית... אין בשביל מה! צריך לעזור לחסוך בתה *וגם* בדברים נוספים.

למעלה