עצרת רבין

ממש לא.

את באמת משכנעת מדוע אסור שנתניהו יהיה ראש ממשלה. אותי שכנעת. מה את עצמך לא?

אשרת

New member
לא זכור לי מתי אמרתי שאני אוהבת

את נתינהו, גם בהודעות הקודמות שלי אני אמרתי שהאישיות של נתינהו די בעייתית. אבל זה שטרומן הדביק לי את ה'ביביסטית' שלו...

לא אמרת שאת אוהבת אותו

אבל בתשובה לשאלתו של sheketz השארת פתח רחב לאפשרות ששינוי תצטרף לקואליציה בראשותו. כשאני חושב על כל קואליציה בראשותו של נתניהו, נהיה לי רע.

אשרת

New member
גם לי...

אבל כאשר הבחירה היא בין נבלה לטריפה... צריך להחליט איפה שמים את הדגש ומי הכי מתאים. פוליטיקה אחרי הכל, זאת לא חתונה קתולית למזלנו.. אבל זה בסך הכל דיון תיאורטי, אף אחד לא ממש יושב בראש שינוי... ועד הבחירות... ייתכנו שינויים כאלו ואחרים... לך תדע.

אשרת

New member
לאף אחד מהמגיבים בשרשור

אין ממש השפעה , נכון לעכשיו, על מהליכי הסיעה בעתיד הקרוב. זה הכל.

ריאליסט

New member
שכחת הרבה דברים מר פורמן,

כשמנהיג אופוזיציה נואם בהפגנה שבה אנשים מכנים את רבין "בוגד",קוראים:"בדם ואש את רבין נגרש",מלבישים אותו בכאפייה כדמות ערפאת-והוא שותק,ואח"כ טוען בפלבול עיניים,שהוא לא ראה ולא שמע-אז יש לו אחריות-לא לעצם הרצח כמובן,אלא להסתה,שהיה לה יד ברצח.הרי הרצח לא התבצע באווירה נקייה שקטה מהשמצות. ביבי כראש האופוזיציה ביצע דה-לגיטימציה בממשלת רבין-אגב ממש כפי שביצע זאת בממשלת שרון.הוא אפיו לא עשה זאת מטעמים אידאולוגיים,כי כשנבחר המשיך בקו "אוסלו". כשאדם נושא ארון עליו כתובה המילה "ציונות",הוא מאשים את יריביו-קרי רבין,ברצח הציונות.זו הסתה שאין לה שום קשר לויכוח הלגיטימי בעניין אוסלו. האחריות של ביבי היתה בהיותו ראש האופוזיציה.לו הוא היה ח"כ קטן ממפלגה חסרת חשיבות,לא היה ניתן לצפות ממנו לכלום. לכן היתה לו אחריות לאווירה שהביאה לרצח רבין,וכל מי שעיניו בראשו יכול לראות זאת.כמובן שמי שמעריץ את ביבי (שהוא כלומניק בלי קשר),יכחיש זאת מטעמים מובנים.

את הפרובקציות הקשות ביצע סוכן שב"כ

למיטב זכרוני ביבי הקפיד להסתייג מכל הקריאות האלו והדגיש שוב ושוב שרבין אינו בוגד אלא טועה. מה ציפית שביבי יעשה בדיוק? יעזוב את ההפגנה כי איזה סוכן שב"כ בשם הקוד "שמפניה" החליט להלביש את רבין בבגדים של נאצים? דרך אגב, הקריאות "רוצח" היו במקור של השמאל כנגד שרון, מוזר איך שגלגל מסתובב. בכל מקרה, קריאות כגון דיקטטור, או לשאת ארון קבורה שעליו המילה "ציונות", אלו קריאות שנמצאות עמוק עמוק בתוך התחום הליגיטימי של חופש הביטוי.

אשרת

New member
מזל שאפשר להאשים את אבישי רביב.

העיקר לא לתת להאליל שלך לשאת באשמה נתינהו לא הסתייג משום דבר. לא ניסה למתן את הצד שלו. אתה יודע מה ההבדל - שבימין היה פסיכי שלקח את זה ברצינות.. בעוד שבשמאל... בנתיים לא התגלה אדם מספיק פטטתי ועלוב נפש לעשות זאת. אמנם אלו דברים שנמצאים בתחום חופש הביטוי, אבל צריך לקחת בחשבון גם את ההשלכות של עזה. הקיצר, איתי. לא משנה מה יאמרו לך. נתניהו צדיק , לא הסית, לא השמיץ,לא עשה דה-לגיטמציה. ובהכל התקשורת אשמה. כמה מתאים לאיש ימין.

בפירוש אני זוכר שביבי הסתייג לא פעם

ולא פעמים מהקריאות האלו. הוא הקפיד שוב ושוב להסתייג מכך ולטעון שרבין אינו בוגד אלא בסה"כ אדם שטועה. אם אני לא טועה, בהקשר לשמאל, אחד בשם אורי אדיב דיי עבר את הגבול, לא? לא נדבר על ואנונו ודומיו. פסיכים וקיצוניים יש בכל מקום. יגאל עמיר ממש לא היה אדם טיפש שהוסת, אלא אדם אינטלגנטי אשר האמין באידיאולוגיה דתית קיצונית. מי שטוען שבגלל קריאות "רבין בוגד" עמיר רצח את רבין, אינו מבין על מה הוא מדבר. הדבר היחיד שהיה יכול להשפיע עליו הוצאת "דין רודף" שזה למעשה אישור הלכתי לרצח. את יודעת מה, בו תמצאי לי ציטוט אחד של נתניהו שהיווה הסתה. אחד. אני אסתפק אם תצטטי לי, פחות או יותר, מזכרונך התבטאות או התנהגות שכזאת. לגבי נתניהו, הוא ממש לא "צדיק" הדור. למעשה עד להיבחרו כשר האוצר לא בדיוק חיבבתי אותו. לגבי התקשורת, זכור לך עיתונאי בכיר שנתפס אומר לחבריו העיתונאים שצריך לשמור על שרון עד לאחר ההינתקות? רק תסתכלי על התקשורת איך היא שנתיים תקפה את עמיר פרץ ללא הרף, אפילו ביום הבחירות, ומייד לאחר שהוא נבחר פתאום התחילה להתחנף, ללקק ולפאר. התקשורת שלנו בעייתית מאוד מאחר ומספר גופים מצומצמם מאוד מאוד ובעלי אינטרסים שולטים בכלי התקשורת.

אשרת

New member
איתי

רוצח פוליטי לא קם משום מקום. הוא גדל בסביבה מסויימת, חי באוירה מסויימת. יגאל עמיר לא שונה בקטע הזה. ההפגנות הסוערות שהיו לפני כן, האמירות של אישי ציבור, כולל ביבי נתניהו, שנזכר להסתייג מהכל, אחרי רצח רבין (כמה מפתיע), חבל שאתה מתעלם מזה. אבל עדין , לא קם רוצח פוליטי מהשמאל (ולדעתי, זה רק עניין של זמן
) אני לא מכתוונת לצטט לך כלום, כי אני די הדחקתי את כל התקופה הזאת , אבל אתה מוזמן להריץ חיפוש בגוגל, או שמישהו אחר יעשה מצווה ויתן לך ציטוט. לגבי התקשורת - עניין של אינטרסים, אבל יש דברים שאי אפשר להעלים. כמו הקלטת הלוהטת של נתניהו, כמו "השמאל שכח מה זה להיות יהודים" או משהו כזה.... נראה לך שזאת אמירה ששופעת אהבה לצד השמאלי? והיתה לו עוד התחלקות, רק שאני לא ממש זוכרת אותה כרגע.

נו, ומה פסול באמירה שכזאת?

לא יכול להיות שבגלל שיש איזה רוצח פסיכי אחד חופש הביטוי יזרק לקרן זווית. אני מעדיף שירצחו עוד 5 ראשי ממשלה מאשר נהפוך למדינה כמו אירן שם מוציאים להרוג (או זורקים לכלא) אנשים על כי פתחו את פיהם. לעולם להפגנה כנגד החזרת שטחים יגררו אנשים קיצוניים, בדיוק כשם שבעצרת לרבין הגיעו כל מיני אנרכיסטים, אנשים אנטי ציוניים וסרבני מצפון. אנשים שרבין לא רק שלא סבל אותם אלא גם תקף אותם בחריפות. מה דעתך, האם עוזי לנדאו בהתבטאויות שלו נגד שרון הסית לרצח? ואם כך, האם בהתבטאויות נגד ביבי שהוא "מרעיב את העניים" אין משום הסתה? אני זוכר היטב את התקופה ההיא. היה בסיס מוצק מאוד לקריאות "רבין דיקטטור" (כשם שקראו לשרון). אני מצטער אשרת, לא רק שאני אכנה את ההתנהגות של שרון, למשל בהקשר להינתקות, כדיקטטורה מוחלטת, אני גם אצפה שפוליטיקאים יעשו כן. אני לא אהסס לכתוב שפרץ מסוכן לכלכלת המדינה ואני בהחלט אצפה (והם גם עושים זאת) שפוליטיקאים משינוי ידברו באותה הצורה כנגדו. אני לא מתכוון לבלום את פי בגלל החשש שאיזה אדם קיצוני יבין את הדברים שלי כ"אישור לרצח". מה את חושבת, שביבי רצה שזה יקרה? חשב שזה יקרה? את חושבת שהוא בכלל רצה או התכוון להסית? את חושבת שביבי עמד על הבמה ובאמת שמע את הקריאות שהיו ועודד אותן ולו בשתיקה? אני לא סתם אומר לך שאני זוכר במפורש שביבי הסתייג בעקביות מהקריאות הללו. באמת שאני זוכר אותו מסתייג, לא פעם ולא פעמיים.

אשרת

New member
איתי

מי אמר שצריך להגביל את חופש הביטוי? אה? רצית ציטוט נחמד של נתינהו, קבלת. לא אמרתי בכלל שזה קשור לרצח, אלא ר הוכחה לכך, שהפה שלו יכול להפיק מרגליות. זה הכל. תגיד לי, מישהו אמר שנתניהו התכוון שדבריו יובילו לרצח? קשה לי להמאין, שאפילו אחד כזה יאחל כזה גורל ליריבו. קשה לי להמאין שנתניהו לא ראה את הכרזות שהיו שם. זה מה שקשה לי להמאין. הוא לא הסתייג בשום צורה שהיא מאותם כרזות (שלא רק אבישי רביב החזיק ביד, אלא אם לשיטתך יש לו עשרות זוגות של ידים אם לא מאות). ואם הוא לא ראה -- כנראה שהוא עיוור, וכדאי שילך לרופא עיניים. גם ראליט לא טען שנתניהו התכוון בדבריו שירצחו את רבין, אף אחד לא חשב שיהיה דפוק שיקח את הדברים ברצינות יתרה וינסה להיות "מושיע העולם". אבל הניסון שלך לנער את נתניהו מההסתה שהיתה אז, היא ניסון עצוב. אבל כל אחד וגישתו שלו הוא. אני את הדיון בנושא הזה, בניגוד לאדם אחר, באמת שמציתי ומבחינתי הוא הסתיים.

ריאליסט

New member
לגרשון,

הייתי מספר פעמים בעצרת הזכרון לרבין,וראיתי שלטים של "שינוי". לא טענתי שמפלגת שינוי קיבלה החלטה "רשמית" להשתתף בעצרת,ואיני בטוח שמלגת חד"ש קיבלה החלטה "רשמית" כזאת. אבל-מאחר שרוב בוחרי שינוי שייכים לשמאל המדיני (והעבודה אינה שמאל מדיני רדיקלי,כי "אוסלו" הוא הרבה פחות שמאל מאשר ההתנתקות למשל),הגיוני שיהיה להם ייצוג שם.הזכרון לרבין אינו קשור להשקפות כלכליות,אלא למדיניות-וגם אם לא נוח לך,רוב מצביעי שינוי הם שמאל מדיני.

asafz8

New member
../images/Emo45.gif

בנוסף יכולנו לראות היום בעצרת דגלים אדומים. השמאל הישראלי נמצא בתוך ביצה קולקלת ורקובה ולטובת כולנו יצנח בבחירות הבאות.

ריאליסט

New member
אתה נמצא במפלגה שרוב

החכי"ם שלה הם שמאליים מיצחק רבין במובן המדיני. אולי בגלל זה אתה לא שם???

לא בדקתי את הדעות הח"כים

לעומק. אבל בשינוי גם חברים אנשים שדעתם לא בשמאל. אנחנו שומרים על פלורליזם מדיני. אני מביע את דעתי הפרטית.

ריאליסט

New member
גם אני לא,

אבל מה לעשות-מפלגה ניכרת לפי נציגיה בכנסת. ונכון להיום-רוב מוחלט של נציגי מפלגתך בכנסת ישראל,עוקפים את רבין משמאל ובגדול.

למעלה