עצרת רבין

עצרת רבין

האם נציג שינוי צפוי לנאום הערב בעצרת רבין? והאם פעילים יקחו חלק בעצרת?

ביאטה

New member
למה שינאמו !?

שינוי זו מפחגה שדוגלת בשלום ומתנגדת לאלימות, אבל בין זה לבין לנאום יש מחרק רב... אם טומי היה עדיין שר המשפטים, אז הוא היה נואם. ולשאלתך השנייה, משיחות פרטיות שלי עם חבריי בשינוי אני יודעת שהמון חברי שינוי ישתתפו בעצרת, לא כנציגי שינוי אלא כנציגי העם היהודי, אזרחי ישראל, אנשים שדוגלים בשלום וכאלה שמוקירים את דרכו של יצחק רבין ז"ל. (בניגוד לאחד שהכריז לפני יומיים שהוא ממשיך דרכו של רבין)

למיטב ידיעתי לא

היות והעצרת הערב היא הצגה כוח של מפלגות השמאל בישראל. שינוי איננה מוגדרת מפלגת שמאל אלא מרכז, גם בשנים האחרונות לא השתתפנו ונדמה לי שגם לא הוזמנו. השנה הוזמן לנאום בעצרת עמיר פרץ. אני אישית היתי משתתף בעצרת לזכרו של רבין אילו היא לא היתה נושאת אופי פוליטי מובהק.

אשרת

New member
עצרת אשר נעשית לציון של אדם

אשר נרצח על רקע פוליטי לא יכול ממש להיות מנותק מזה.

snift

New member
מצד שני, עצרת שכל מטרתה היא

פוליטיקה ורק תופסת טרמפ על רצח היא עצרת שחצי מהעם לא רואה בה משהו תקין. אני לא הצלחתי למצוא את עצמי בשום עצרת ו/או טקס שנעשו לזכר רבין. כולם היו הפגנות של השמאל שרבין הוזכר בהם. אם כבר דיברו עליו, אז דיברו על האדם ולא על התפקיד והרצח. את האדם לא בהכרח סימפטתי.. הרצח הפוליטי הוא מה שצריך לזכור ואיך שהוא כל ההתעסקות ברבין משכיחה את הנושא האמיתי. דווקא ההתעסקות ברוצח, עם כמה שאני לא סובל אותה, מצליחה לגרום לנו לא לשכוח.

ריאליסט

New member
הערה:

היחידים שזכותם המוסרית היא לקבוע האם העצרת "תופסת טרמפ על הרצח",הם בני משפחת רבין,שבשבילם קודם כל אבד בן-משפחה. ומאחר שהם לא רק שלא טוענים כך,אלא לוקחים חלק פעיל בה,הרי שהטענה שלך אינה מבוססת. והעצרת חייבת להיות פוליטית,כי רבין נרצח בשל דרכו הפוליטית,וכדי לעצור אותה-ולא בגלל פרצופו. איך אפשר לדבר על הרצח הפוליטי בלי לדבר על רבין. הסיבה היחיה שאתה לא תגיע לעצרת היא שאתה לא ממש מתרגש מאותו רצח-וזה אסון,כי אין קשר בין מידת אהדתך לרבין ודעותיו,לבין הנסיון לעצור דרך פוליטית באמצעות רצח. אגב-ממש לא מובן לי איזה פוליטיקאי אתה כן מסמפט.הרי בעקומת היושר הציבורי,כמעט אין ויכוח שרבין נמצא באחד המקומות הראשונים.

snift

New member
זה נחמד שאתה מנסה לנתח אותי

בלי להכיר אותי כלל. באותה מידה אני יכול להחליט שמי שלא מתרגש מהרצח זה דווקא אתה אך אתה פשוט משתמש בו כדי לקדם אג'נדה פוליטית מסויימת בה אתה דוגל. את רבין ספציפית לא הערכתי ואני באמת לא מעריך גם אף אחד מהפוליטיקאים של היום. רבין היה ראש ממשלה שעשה טעויות כמו כולם וככול האחרים היה רק אנושי. אין חובה לאהוב אותו כי הוא נרצח. לא הסכמתי עם דרכו הפוליטית, לא הסכמתי עם מעשיו לפני היותו פוליטיקאי ולא עם מעשיו אחרי. זה כמובן לא מוריד בשום צורה מהזעזוע שלי מהרצח עצמו. לעומת זאת אני כן חושב שמאז הרצח הוצא מהקשרו ולצערי אנשים רבים, כולל משפחתו של רבין השתמשו ברצח בדרכים שאני מאוד לא מסכים איתם. העובדה שבני משפחתו לא רואים בכך "תפיסת טרמפ" אינה רלוונטית לכלום. מקסימום היא אומרת שגם הם תופסים עליה טרמפ. דרך אגב, רובם לא, רק מעט מבני משפחתו יוצאים לתקשורת והם אכן תופסים על כך טרמפ. רבין אכן נרצח בשל דרכו הפוליטית, אך ההתיגות מהרצח לא אמורה להיות פוליטית. דווקא העובדה שצד מסויים של המפה הפוליטית ניכס לעצמו את השימוש ברצח דוחפת את הצד השני להתכחש לרבין ולנכר את העניין כולו. אם "מורשת רבין" היא הפעולות הפוליטיות של רבין מהתקופה של לפני הרצח, הרי שאני לא רוצה שום קשר למורשת זו. לעומת זאת, אם "מורשת רבין" היא לעשות הכל כדי שמחזה נורא כזה לא ישנה, הרי שיש להפנים אותה ולהפיץ אותה ולדאוג שתלמד בכל מקום.

העצרת היתה צריכה להיות א-פוליטית

ואם כבר מזמינים לשם נציגי מפלגות אז צריך להבין מכל הקשת הפוליטית ולא רק מהשמאל והשמאל הקיצוני.

ריאליסט

New member
באמת?

אולי גם את ביבי,שהסית מעל כל במה כנגד רבין,לא ראה ולא שמע,ושפך דמעות תנין? אולי את נציגי המתנחלים,שישבו וריקדו כשהודיעו באותו יום מר ונמהר על הרצחו של רבין? או אולי את מנהיג מפלגתך העלוב,שכינה את פרס "ראש יודנראט",בפופוליטיקה,מה שלא הפריע לו לעקוף את מר"ץ משמאל ,כאשר תמך בהתנתקות? באמת...

באמת

אם היו מזמינים את ביבי אני בטוח שהוא היה בא. אבל בנתיים חוגי השמאל מעדיפים להנציח את זכרו של רבין במועדון חברים סגור שהכניסה אליו מותרת רק למי שתומך נלהב בדעותיו הפוליטיות. לכן נראה בעצרת הזאת הרבה שלטים של מפלגת עבודה, מרצ, ותנועות אנטי ציוניות כדוגמאת חד"ש, הסרבנים, יש גבול ואנרכיסטים למיניהם.

ריאליסט

New member
ראשית,

בקהל היו בעצרות קודמות המון שלטי "שינוי",מאחר שמצביעי שינוי שייכים מדינית למחנה השמאל-גם אם זה לא מוצא חן בעיניך. אין כל דרך להגביל את אילו שנמצאים בקהל. זה שבקהל עומדים אנשי חד"ש,אינו אומר כלום לגבי דעותיו הפוליטיות של רבין.אם רבין=חד"ש בעיניך,אז כנראה שאתה לא מכיר את יצחק רבין ואת דעותיו. אני חשבתי שאתה מדבר על הנואמים,ולפחות בעצרת דהיום ינאמו פרס ופרץ בלבד-כאבל על רצח מנהיג מפלגת העבודה.לא נציגי מר"ץ,לא נציגי חד"ש ולא נציגים אחרים. ואם אתה באמת חושב שגם ביבי היה צריך להיות מוזמן לנאום שם,וגם אולי מנהיגי המתנחלים-אתה ליצן.

יש לך נטייה לעוות את המציאות

לא ידוע לי על שלטי שינוי שהיו בעצרת הקודמת. היות והמפלגה לא קיבלה החלטה רשמית להשתתף בעצרת. אלה כנארה היו אנשים פרטיים. על פי בדיקות וסקרים שנעשו בפירוש לא כל מצביעי שינוי שייכים למחנה השמאל ובטח שלא למחנה השמאל שמתאים להגדרות שלך שהוא למעשה שמאל רדיקלי. טומי לפיד רחוק מלהיות איש שמאל מכל הבחינות וגם פורז הוא לא איש שמאל במובן של מרצ. אבל למה בעצם שהחברים שלך יתנו לביבי לנאום הרי הם רוצים לשמר לעצמם את הבלעדיות על טקסי הזכרון שהם בעיקר הזדהות עם דרכו הפוליטית (קרי אוסלו)

אשרת

New member
למה?

כי אדון נתניהו היה אחד בין ראשי המסתירים בכל אותם עצרות שבהם הסיתו נגד רבין. רק אנשים עם נטיה התאבדותית יתנו לו לנאום.

זאת קביעה מוגזמת

יגאל עמיר עשה את המעשה נפשע והמתועב שלו כי סבר שניתן לעצור תהליך מדיני על ידי רצח. הוא לא עשה את זה בגלל נאום כזה או אחר. לא זכור לי שום נאום של ביבי שבוא הוא קורא לפעול באלימות. ההתנגדות לדרכו הפוליטית של רבין היא לגטימית. אם רוצים שזכרו של רבין יהיה נחלת כל העם ורוצים להעביר מסר שלא פותרים ויכוחים פוליטיים באלימות צריך לשתף חוגים אחרים שלא בהכרח מזוהים עם השמאל המסורתי.

אשרת

New member
גרשון.

קביעה מוגזמת? תחפש בארכיון ותראה מי הוביל את מסע ההכפשה בתקופה שלפני. ברור שיגאל עמיר רצח לבדו, אבל יגאל עמיר לא חי בואקום, והוא השופע מהלך הרוח ששרר אז במדינה. להזכיר לך שהאדון הלך לפני ארון קבורה שעל שמו היה כתוב "רבין" או משהו כזה? להזכיר לך את כל הכרזות שהיו בהפגנות הימין , כאשר הוא היה על המרספת? אתה רוצה לומר לי שהוא עיוור? חירש? הרצח , הוא רצח פוליטי. אתה לא יכול להוציא את הפוליטיקה מתוך הרצח הזה. אבל זה בסדר, אתה לא היחיד שלא אוהב את כל זה, גם אני לא אוהבת את כל 'פסטיבל' רבין שנערך כל שנה מחדש. אבל זה מטעמים אחרים לחלוטין.

snift

New member
רק שלא יבלבלו אותכם עם עובדות..

על הארון היה כתוב "הציונות". האזכור היחידי של רבין באותה אצרת היו שלטים שלו עם כאפיה והמילה "בוגד" ואת השלטים הללו הניף לא אחר מאשר סוכן השב"כ "שמפניה" והארגון הפקטיבי שלו. היו צעקות "רבין בוגד" ו "רבין רוצח" וגם אם ביבי שמע אותן, הרי שהוא לא יכול היה לדעת שהם יובילו למעשה רצח. קריאות "בוגד" היו הרבה לפני רבין. כפי שנכתב לא מעט במהלך ה"סמפוזיון" השנתי לזכר רבין, עם היום לא הוגשו כתבי אישום נגד רבנים שהוציאו גזר דין רודף ובעצם אף אחד לא ממש יודע מי הם אותם רבנים. יש הרבה שמועות אך הם מעולם לא טענו שהם הוציאו פסק דין כזה והפרקליטות מעולם לא טרחה להאשים מישהו במשהו. סביר להניח שההתלהמות שהיתה בעם באותו זמן בהחלט תרמה לאומץ (אם זו המילה הנכונה) של יגאל עמיר, אך אף אחד לא יכול לדעת האם הוא לא היה עושה זאת בכל מקרה, גם ללא ההתלהמות. מטרתו היתה הפסקת התהליך המדיני ולא הקרבה עצמית כקדוש מעונה. הרצח הוא רצח פוליטי, זה נכון. לא ניתן להוציא את הפוליטיקה מהרצח - גם זה נכון. אולם לא ניתן להציג פן מסויים מאוד בפוליטיקה ולטעון שזה הדבר היחידי שיש. כשהנואמים על הבמה מתעלמים מהמהות ונושאים נאומים שמקומם בהפגנות בעלות צוויון מאוד מסויים, אזי העצרת הופכת להיות הפגנה כזו ואל עצרת לזכרו של ראש ממשלה שנרצח כי היו כאלו שחשבו אחרת ממנו.

אשרת

New member
אמרתי שזה נדמה לי...

לא קבעתי נחרצות
ולכן גם לא עשיתי זאת בכוונת תחילה. אתה לא יכול להתעלם מהאוירה ששררה באותה תקופה עם כל מה שהיה ,ונתינהו הסית והשמיץ עד אין סוף את רבין, וכל מה שהוא אמר ברגע שנודע לו על הרצחו הוא צביעות אחת גדולה, היה עדיף אם לא היה מגיב כלל. לגבי עמיר,אף אחד לא יכול לדעת אם באמת רק זאת היתה המהטרה היחידה שלו, אולי הוא גם רצה להיות "הגיבור" אשר הציל את המדינה מעתיד כלשהו. ואוכל אף לומר לך שבאחד השיעורים שלי בתיאוריות בקרימינולוגיה, מן הסתם היתה גם התייחסות ליגאל עמיר, והמרצה אמר, שמבלי להכנס למה שיש לו, הבחור סובל מבעיות אישיות כאלו ואחרות. אז לך תדע עוד אילו מניעים היו לו. כמו שאמרתי לך - גם אני עצמי בתור "שמאלנית" (השם ישמור או שלא..), לא אוהבת את כל מה שהולך סביב. אבל מצד שני הדרישה להוציא את הפוליטיקה מזה - היא מופרכת מיסודה עקב העובדה הבסיסית שהוא רצח פוליטי, ולא משנה כיצד תהפוך את זה. זה פוליטי. נקודה. אולי באמת עדיף להשאר עם העצרת הממלכתית וזהו.

איזו הסתה והשמצה בדיוק?

אם כבר ביבי הוא פוליטיקאי שמושמץ בעקביות ע"י התקשורת וע"י גורמים רבים במערכת הפוליטית, ראי, למשל, את הודעתך שבפועל מאשימה אותו באחריות לרצח. לגבי ההפגנה היום, מדובר חד וחלק בהפגנה של מפלגות שמאל, ושמאל יחסית קיצוני לדעתי. כל מי שנמצא במרכז וימינה פשוט לא יכול לקחת חלק בהפגנה שכזאת. במקום לדבר על מי שנרצח הם מדברים על "הדרך שנרצחה" ולא רק שהדבר הזה גורם להתרחקות של כל אנשי המרכז והימין מאירועים שכאלו אלא שהוא גם פשוט קשקוש מוחלט. אם כבר, ערפאת (וברק?) רצחו להם את חלום השלום, שיבואו אליהם בטענות.

אשרת

New member
מסכן נתינהו.

כולם משמצים אותו. כולם שונאים אותו והוא- שה תמים. עשה לי טובה- נתיהו הוא האוייב מספר 1 שלו, ולא צריך הרבה על מנת לראות את האישיות הלא משהו שלו. אבל עזוב. אתה יכול להמשיך להעריץ את האדם ולטעון שהוא לא הסית ולא ליבה, אבל אטען אחרת. וזה לא ישנה. ואחראי לרצח, יש רק אחד - וזה יגאל עמיר. אבל המחבל זה לא צומח יש מאין. כמו שהמחבלים הפלסטינים לא באים משום מקום. איתי, אמרתי את דעתי על כל סוגית העצרות. אז על מה אתה בדיוק מתווכח איתי?

אשרת, אני יכול לקחת את המשפט הבא

שכתבת: "עשה לי טובה- נתיהו הוא האוייב מספר 1 שלו, ולא צריך הרבה על מנת לראות את האישיות הלא משהו שלו.", ולתת אותו כתשובה לשאלה של sheketz. אבל שם דווקא נתת תשובה שונה. אני לא רוצה להיכנס לויכוח לגבי האחריות לרצח רבין, אבל את מאוד משכנעת בנימוקייך מדוע אסור שבנימין נתניהו יהיה ראש ממשלה.

למעלה