עצרו את כל השעונים

עצרו את כל השעונים

למי שמכיר את השיר של אודן, הנה תרגום חדש: עִצרו את כל השעונים, נתקו את התקשורת תנו עצם לכלבים שישתקו, ובתזמורת הדמימו את הפסנתרים, הכו בתוף עמום הוציאו הארון, קִראו לאבלים לקום. תנו למטוסים לחוג בבכי מעלינו - לרשום למעלה בשמיים: "הוא איננו" ענדו סרטי-אבלות על צוואר יונים בכיכרות ידי שוטרי תנועה הלבישו בכסיות שחורות היה הוא בשבילי צפון, דרום, מזרח ומערב היה הוא שבוע עבודה והשבת שאחריו חצות לילי וצהריי, דבריי ושירתי חשבתי שלעד נאהב, אך הוא כבר לא איתי איני רוצה עוד כוכבים, כבּו נא את כולם אִרזו את הירח, השמש קחו מהעולם רוקנו את מי הים, בָראו היערות כי מעכשיו - שום טוב כבר לא יכול לקרות

ישעיהו פלס:

עצרו את כל השעונים, נתקו הטלפון, מנעו נביחות כלב עם עצם בגרון. השתיקו את הפסנתרים בקולו של תוף אחרון, הרשו למצעד האבלים לעבר על פני הארון

אהרון אמיר

עצרו השעונים כולם, הטלפון הַתיקו; בעצם דשנה הכלב הנבַּח הַשתיקו; הדמימו פסנתרים, ולמלמול תופים הוציאו הארון, יבואו אבלים.

המשך יבוא - אורחי השבת הגיעו

וחידה - איזה סרט הביא לשיר האהבה הקווירי הזה פרסום ענק?

חציחצי

New member
../images/Emo70.gif

"ארבע חתונות ולוויה". מפי ג'ון האנה

עמינדב דיקמן

עיצרו את כל השעונים, נתקו נא את הקו, על עצם רפודת שומן שלא ינבח עוד הכלבלב הַסוּ את כל הפסנתרים, ולהולם תוף עמום, הכניסו את ארון המת, אִמרו למקוננים לקום

שלמה טנאי

עִצרו את כל השעונים, נַתקו את הטלפון, מִנעו את הכלב מלנבוח בעצם עסיסת לתיאבון, הַשתיקו הפסנתרים ולתוף חנוּק צלילים הוציאו הארון ויבואו האבלים.

מרדכי אלון

עִצרו את השעון, נתקו את הטלפון בכוח זִרקו עצם לכלב שיפסיק לנבוח תנו לתוף לרעום, מספיק עם התילים, הביאו הארון ושיכנסו האבלים

נפלא! בשירה אני מבין עוד

פחות מאשר בחסידות, אבל אהבתי את התרגום לשיר הזה, שאני כך כך אוהב את הקצב הפנימי והקדרות שבו מצד אחד, ואת האהבה מצד שני.

יש לי שאלה מעניינת

אתה מתרגם שיר. עומדים בפניך הרבה תרגומים קודמים? במקרה שלפנינו, ברור כנראה שכן. נראה לי שלקחת כאן , במקרים רבים, קטעי מפשטים מוצלחם במיוחד מתרגומים קודמים , הוספת הרבה משלך, והתוצאה, לטעמי, היא אחד התרגומים הטובים ביותר לשיר הזה, מבחינת יופי הלשון, שמירת המקצב המקורי, ונאמנות לתוכן. השאלה היא - איך מסתדרים בדילמה של רצון ליצור תרגום כמה שיותר מקורי מחד, לעומת הרצון להשתמש במטבעות לשון מוצלחים ש"כבר תפסו" המתרגמים הקודמים?

ההפך, גוטה

אני משתדל לא להסתכל על תרגומים אחרים. כדי שלא ארגיש שזה לא ממש שלי (רגשות אשם, למרות שאני לא מפולניה). במקרה הזה ,אחרי שכבר תרגמתי מצאתי משהו שפתר לי בעיה באחד התרגומים האחרים - (להכניס את המלה "ככרות" לשורה עם היונים...), וגנבתי בלי בושה :) . אני מניח שיוצאים לפעמים אלמנטים דומים לתרגום אחר בלי שרואים את התרגום השני.

נהדר

תרגמת עוד שירים? בוודאי שיוצאים אלמנטים דומים, הרי מתרגמים את אותו השיר? אני מוכן לשלוח לך אופליין את כל האחרים אם אין לך אותם

באמת תרגום מצוין

שמרת על התוכן ביחד עם החרוזים. רק שורה אחת התפקששה לדעתי: let the mourners come ≠ קראו לאבלים לקום.

../images/Emo32.gif סתם מזכיר לי

פעם קראתי מאמר בפסיכולוגיה בנושא: תהליך האבל. הכותרת שלו הייתה: Grief - the mourning after. אהבתי את הכותרת.

עוד תרגום קטן חדש (לא יכול להתאפק :) )

לשיר ילדים של א.א. מילן המקור:
Wind on the Hill ------------------------------ No one can tell me, Nobody knows, Where the wind comes from, Where the wind goes. It's flying from somewhere As fast as it can, I couldn't keep up with it, Not if I ran. But if I stopped holding The string of my kite, It would blow with the wind For a day and a night. And then when I found it, Wherever it blew, I should know that the wind Had been going there too. So then I could tell them Where the wind goes... But where the wind comes from Nobody knows.​
רוח על ההר אף אחד לא יודע איש לא מספר מהיכן בא הרוח ולאן הוא חוזר הוא טס מאי-שם במהירות שם בחוץ לעולם לא אשיג אותו גם אם ארוץ אבל אם אשחרר עפיפון משתולל הוא יעוף עם הרוח כל היום והליל כשאותו אז אמצא מתנשף אתיישב ואדע שלשם גם הרוח נושב לכולם אספר אז נושב הוא לשם… אך מאיפה הוא בא לא נדע לעולם

למעלה