עצירת T

RieM

New member
כן, אבל המעצור בניגוד לגלגל

אינו מסתובב ואגב כך יוצר את החיכוך הנחוץ לעצירה. עכשיו, מה קורה כשהחיכוך מגיע ל-90 אחוז ? כלומר, איזו אבן קטנה שנתקעת בין המעצור לבין הקרקע ? אתה פשוט נעצר בבת אחת בלי שום שליטה על עוצמת העצירה ואז ממש לא חשוב אם עמדת בעמידת "מספרת" או איך שתקרא לזה, אתה פשוט מאבד שליטה (ואז מתרסק ..
) מכיוון שבעצירת T מרכז הכובד מאוזן יותר, הגלגלים מקדימה "מגהצים" מהמורות והמעצור מאחורה יוצר את החיכוך הנדרש, יש לך הרבה יותר סיכוי לשרוד תנאי דרך קשים. בכדי לעצור בבת אחת בעצירת T, אתה יורד לכמעט כריעה בברך הקדמית כאשר הגלגלים האחוריים שכובים על צידם ונגררים על פני הקרקע.

הנתן

New member
אני חולק עליך

לפי ניסיוני המועט אז הסיריון צודק הוא, עצירה עם מעצור היא הרבה יותר יציבה מאשר עם T. כאשר אתה עם מעצור מאד קל לשנות את תנוחת הרגליים ולעבור ממצב נסיעה למצב בלימה כאשר שתי הרגליים על הקרקע והגלגלים לכיוון הנסיעה. בעצירת T המצב הוא אינו כזה ודווקא אז אם פתאם נתקלים במכשול אז מאבדים שיווי משקל מאד מהר כיוון שאת הרגל מאחורה קשה להעביר קדימה במהירות מספקת ולשחזר את שיווי המשקל. מקרה כזה קרה לי לפני כמה שבועות בTAR כאשר כולם נתקעו בחריץ העמוק ההוא וגם אני, שהייתי במצב של T נתקלתי ועפתי לקרקע בלי יכולת שליטה.

RieM

New member
אם אתה מספיק מיומן

עצירת T טובה יותר מכיוון שמרכז הכובד שלך נמצא במרכז ציר התנועה שלך שיוצרת הרגל הקדמית, לעומת עצירת מעצור שבה מרכז הכובד מתחלק בין ציר התנועה לציר הבלימה, דבר שיכול לגרום במקרים חריפים של עצירה מיידית כתוצאה מתנאי דרך קשים, להסתובבות סביב מוקד הבלימה, מה שיעיף אותך אל הקרקע ללא שום אפשרות שליטה. חריצים בקרקע בעיתיים בכל מקרה ואם אתה לא מזגזג ביניהם, סופך להיכנס לאחד מהם (אפקט "פסי הרכבת") ולאבד שליטה. אני לא אומר שעצירת מעצור היא "מוקצה". אפשר לתרגל אותה במקביל לעצירות אחרות וסביר להניח שהיא יותר בריאה למפרק הברך על פני עצירת T, אבל כשצריך לבלום בפתאומיות .. אין על עצירת T !

מדוע אתה חושב שחלוקת המשקל

היא לא על הקו המחבר את הרגל האחורית והקדמית? ובעת עצירת מעצור, הרגליים מצויות בקו אחד (או קרוב מאד למצב זה), מה שגורם למרכז המאסה להיות ישר אחרי מרכז הבלימה - כך שאין מומנט סבסוב. ודרך אגב - לבלימה פתאומית במהירות גבוהה - אם יש לך די זמן להכנס לתנוחה מתאימה ומספיק רוחב, הבלימה תהיה ממשפחת הסלייידים - הוקי (פחות טובה), פרלל או מג'יק. אם אין - אז לפי מצב הרגליים בפרוץ מצב החרום - מעצור או T.

RieM

New member
שים לב למרכז הכובד בעת העצירה

שים לב לחלוקת המשקל והמומנט בין שתי הרגליים. ואם אתה מעונין, אפשר לעשות ניסוי קטן בשטח ולראות איזו עצירה הכי טובה. ואולי הכי טוב שנתרגל בלימת חירום תוך כדי TAR, כאשר אגב כך יתורגלו גם כל המופתעים מאחורה
בבלימת חירום גם הם.
(זה גם הכי בטיחותי !)

RieM

New member
לפני TAR לא יהיה זמן

מכיוון שיהיו צעקות, קללות ויתעופפו פריימים לפנים.

Sierion

New member
מאיר, כעוצרים עם מעצור

משקל הגוף הולך אחורה, כלומר את מעביר את משקל הגוף למרכז המאסה, כמו ב-T

RieM

New member
"משקל הגוף למרכז המאסה"

מה הכוונה ?!
לא כל כך הבנתי את הלוגיקה במשפט שלך : "משקל הגוף הולך אחורה, כלומר את מעביר את משקל הגוף למרכז המאסה, כמו ב-T" אם הוא הולך אחורה אז איך הוא יכול להיות גם במרכז ?
זה קשור איכשהו לפיזיקה גרעינית או תורת הקוונטים ??

RieM

New member
התכוונתי ש-

אם אתה מספיק מהיר מיומן, אז תוכל לברוח לפני שישתמש בך בתור מעצור חי ! ברררר !!!

וכאן אתה שוגה.

בעצירת T, אם המעצור "נתקע" בקרקע, המשקל עובר קדימה יותר. כתוצאה - מרכז הכובד על הרגל הקדמית עובר מהמעצור אל הגלגלים, והמעצור מורם מעל הקרקע ומשתחרר. (אני מסכים עם הטענה בדבר היציבות הטובה בעצירת T, אבל לדעתי גם בעצירת מעצור מבחינת קדימה-אחורה המצב יציב מאד).

נתן.ל

New member
ראה תגובתו

כי זה בדיוק התגובה שאני רציתי לכתוב לך. מעולם לא נתקלתי בשום סבסוב כלשהו. אם המעצור נתקע במשהו משקל הגוף עובר מעט קדימה והרגל עם המעצור יורדת על הגלגלים להמשך תנועה ובשניה אפשר לחזור לתנוחה של בלימה.

RieM

New member
אפשר לעשות איזה סשן עצירות

בספורטק ולפרסם את התוצאות בפורום. בינתיים, איש איש באמונתו יחיה ובשיטתו יעצור. והכי חשוב - בכוחות עצמו ולא באמצעות אנשים אחרים המחליקים לפניו.

ראימ, ראימ ...

אני מעדיף מעצור אם הדרך משובשת. (חריג: אם יש חריצים המקבילים לכוון ההחלקה, אני מעדיף לא להגיע לשם). בכל מקרה, מנסיוני, עצירה על קצת חצץ עם מעצור מספיק יציבה. גם עצירת T באותם התנאים. יש לי אי הסכמה קלה עם סיריון - בעת עצירת מעצור, אני עם כמעט כל הלחץ על המעצור (חלק אחורי של רגל מובילה), ונשען רק קצת על מרכז הרגל הנגררת (רק כדי לשמור על מגע עם הקרקע). במצב כזה, המספרת אולי פחות קיצונית, אבל ניתן להעביר משקל במהירות כדי לשמור על שווי משקל. חברים, בלי פאניקה!

Sierion

New member
עצירת T בהחלט יעילה../images/Emo70.gif

בכל תוואי דרך בו ניתן להחליק, ניתן לבצע עצירת T ביעילות
מי שלא יכול, פשוט לא שולט בעצירת מספיק טוב ועליו להתאמן עליה יותר...

למעלה