עצירות

ponchik2

New member
עצירות

אני כבר לא יודעת מה לאכול ומה לא
ודיאטנית קלינית לא עוזרת לי ואני מיואשת מוצרי חלב הבנתי שזה לא טוב, ובאמת נפיחות וגזים אחריהם. פירות אוכלת במידה. ירקות במידה. כי יותר מידי גורם לנפיחות. שותה הרבה. פריכיות מאורז מלא מותר? לחם מלא זה בסדר? שקדים? חומוס תעשייתי? עוף, ביצים, טונה זה בסדר או להמנע? ביצים דווקא משבכיע אותי ומרגיע בבטן, לעומת בשר שמרגיש כבד וגורם לכאבים. אפונה? ירקות מבושל כמו גזר וקישוא ודלורית? קראתי שגזר מבושל גורם לעצירות.

0 אור 0

New member
עצירות זו אחת הבעיות שאפשר לפתור בקלות יחסית

אבל בכל זאת לא בזבנג וגמרנו, אלא על ידי התאמה אישית של התזונה ואורח החיים, ולפעמים תוספים כגון פרוביוטיקה או אחרים לתקופה ממסויימת. ממליצה לגשת ליעוץ נטורופתי אישי. דברים כלליים שבדרך מתאימים לכולם: הרבה מים, מעבר למזון טבעי יותר ומכיל יותר סיבים (אורז מלא, פשתן טחון, שיבולת שועל ועוד, ירקות - ולהוריד רק את אלו שגורמים לנפיחות), להוריד מזונות מטוגנים ותעשייתיים, ולא פחות חשוב - פעילות גופנית.

ponchik2

New member
אפשר המלצה

לנטורופתים באיזור ראשון והמרכז? איפה מוצאים כאלה? אני לא רוצה ללכת לראשון שקופץ שמו. אני אוכלת דברים עם סיבים, ירקות פירות דגנים מלאים (לחם מלא, ברנפלקס, אורז מלא) ושותה הרבה ועושה הליכות. הבעיה היא צריכה גבוהה של מוצרי חלב, עוף, טבעול, אלו לא עושים לי טוב בכלל- נפיחות ועצירות... ומצד שני אני מניחה שחיבים לצרוך אותם הרי זה חלבונים והכרחי לגוף

0 אור 0

New member
מה שלא עושה לך טוב לא צריך לאכול

אבל כמובן צריך לבדוק היטב אם המאכל עצמו לא מתאים לך, או שהצירוף בו את אוכלת אותו כרגע לא מתאים. בכל מקרה, אין הכרח לאכול מוצרי חלב, טבעול ובשר בגלל החלבון - צירופים של דגנים וקטניות, קינואה, זרעים ואגוזים מכילים את כל החלבון שאת צריכה. אני אראה אם יש לי בקשרי מישהו מהמרכז ואשלח לך מסר, אני בעיקר מכירה אנשים מהדרום, אבל כמובן יש רבים וטובים במרכז.

ponchik2

New member
תודה!

ביצים ודגים ועוף מבושל\אפוי (לא מטוגן) לא עושה לי בעיות. דווקא משביע ונותן תחושת סיפוק ורוגע מארוחה, אם אוכלת אותם לחוד מפירות\קטניות אז אין בעיות. כמובן במידה, מנה אחת בארוחה ולא הרבה.

0 אור 0

New member
בנוסף למה שכתבתי לך למטה

הבעיה היותר מטרידה אצלך היא לא רק העצירו, אלא התגובות של גזים ונפיחות ורגישות למזונות או צירופים. הכיוון של הקשבה לגוף שבו פתחת הוא נכון, כדי לסייע לזהות ולהפטר מגורמי הצרה - אפשר לנסות דיאטת אלימינציה - תעברי לתקופה מסויימת (שבועות) לדיאטה מינימלית של אותם מזונות שאת יודעת שהם טובים לך ב 100% ותני לבטן להרגע ולחזור למצב שאת מרגישה ממש טוב, ואז את יכולה להוסיף לאט לאט , כל פעם מזון אחד - כך שתדעי בדיוק מי הגורם המפריע שאת צריכה להפרד ממנו לחלוטין.

TheGreatNut

New member
יש לא מעט מטפלים שלא יסכימו עם:

"צירופים של דגנים וקטניות, קינואה, זרעים ואגוזים מכילים את כל החלבון שאת צריכה." יש הרבה שמאמינים שהאנרגטיקה של בשר אינה ניתנת להחלפה על ידי שום מזון אחר עבור חלק מהאנשים (שיש אנשים שיכולים להסתדר בלי בשר ויש כאלו שלא). כשאת מקבלת עצה חד משמעית ממטפל, יכול להיות שמאוד כדאי לבדוק אותה עם מטפל נוסף.

0 אור 0

New member
לא כולם חייבים להיות צמחונים - זה נכון

ואכן למי שאין לו נטיות צמחוניות, ממש לא כדאי להגיע למטפל בעל אג'נדה טבעונית/צמחונית שלא יבין אותו. יחד עם זה, צריך להיות קשוב לגוף - אם אדם בפירוש אומר שהבשר והחלב לא עושים לו טוב, והסיבה היחידה שהוא אוכל אותם היא בגלל החשש לא לקבל מספיק חלבון, אז יש בעיה מאד רצינית אם הוא יגיע לדיאטן או מטפל שמאמין שלאנרגטיקה של הבשר אין תחליף. אני בפירוש עומדת מאחורי דברי, שאין שום בעיה לקבל את מלוא החלבון מתזונה צמחונית מואוזנת ומלאה. הבעיה היחידה שאני מכירה (וטבעונים מושבעים טוענים שגם לזה יש פתרון), היא בטבעונות מלאה שיכול להוצר חוסר ב B12 - ואנחנו לא מדברים כאן על הליכה לכיוון הזה, אלא על הורדת מוצרים שגורמים לה לנפיחות וגזים - וזה עדיין משאיר מוצרים מן החי כגון דגים וביצים, ואולי אפילו יוגורט ועוד. תשים לב, גם שכתבתי שאולי לא המזונות עצמם גורמים לה לאי נוחות אלא אופן הצירוף ביניהם - מאד יכול להיות שזו בכלל הבעיה העיקרית, ובופו של תהליך התזונה תישאר עם מרבית המזונות והמנעות ממספר קן של מוצרים וצירופים.

TheGreatNut

New member
אני באופן כללי מסכים עם מה שאת אומרת אבל...

אני חושב שאדם צריך לעבור חודשים של ניסוי וטעייה, אם לא שנים, של עבודה עם תזונה בשביל להבין מה באמת עושה לו טוב ומה לא. הרי מי שלא אוכל טבעי (טבעי - קשוב למה שהגוף מבקש לאכול) מאז שהוא ילד, שזה אני אישית מניח רוב האוכלוסיה, התנתק מהיכולת לחוש את הדברים האלו ולא ניתן לשחזר את היכולת הזאת תוך יומיים. יש סיכוי מאוד טוב שכשאדם מרגיש לדוגמא שבשר או חלב (או טחינה או פרי מסויים או לא יודע מה) לא עושים לו טוב, זה לא באמת כי המזון הספציפי הזה לא עושה לו טוב אלא בגלל שהוא נוטה לאכול אותו בזמנים או בשילובים לא נכונים, או שבכלל האדם למשל סובל ממלאות מסויימת ולכן כל מזון כבד יחווה עבורו לא טוב ויש עוד המון המון סיבות שאפשרי בעקבותן לקטלג מזון מסויים כלא טוב כשלמעשה זה ממש לא המקרה.

0 אור 0

New member
אכן, החוש הזה מתנוון אבל

ניתן לפתח אותו, ואחד הכלים הפשוטים ביותר הוא דיאטת האלימינציה שאנחנו משתמשים בה לעתים קרובות כדי לזהות רגישויות למזון, מה שכתבת היא אחת הסיבות בגללן אנו חוזרים וממליצים לעשות את השינוי התזונתי בליווי של מטפל אשר מביא מהידע והנסיון שלו, ובנוסף לכך תומך בתהליך האיזון של התזונה. סיבה אחרת ולא פחות חשובה היא יכולות האבחון והידע המקיף בשיטות תזונה שונות, ואני בדרך כלל ממליצה על מטפל רב תחומי כי לטעמי תזונה זה אף פעם לא הכל, ולכן משלבים בטיפול גם אלנטים נוספים שנחוצים לאותו אדם לאיזון וריפוי (כמו מגע, טיול בצ'אקרות, צמחי מרפא, משפטים מרפאים ועוד)

ממש מדויק!

קשטר הרבה לאנרגטיקה של המזון, ולחומרים שמהם הוא מורכב. לכל אחד הפן הייחודי שלו, ולפי התאמה, מותאם לו מזון. בשר הוא מקרקע מאוד למשל, אבל יש לו אפקטים בריאותיים קשים. אבל יש לו ויטמינים שאינם בנמצא במזון אחר... לא שתמיד צריך. כל זאת ועוד...

ינוקא1

New member
מוצרי חלב זה טעים

אבל זה ממש לא הכרחי לגוף , הם אפילו מזיקים - גם לפי הסינים , גם לפי הרמב"ם. אם את אוכלת עוף וביצים (מה עם דגים ?) - את מקבלת משם מספיק חלבון. לגבי הברנפלקס - יש הרבה סוגים של דגני בוקר , כדאי לבדוק כמה סוכר הוא מכיל. סוגים מסוימים של דגני בוקר הם ממש לא "אוכל בריא" בגלל כמויות סוכר אדירות. ברפואה סינית במקרה כזה כמו שאת מתארת מבצעים חיזוק של מערכת העיכול עם דיקור ופורמולות צמחים. גם תרגילי נשימה חשובים , לפי הרפואה הסינית הריאות קשורות בקשר הדוק למעי הגס.

nitzano

New member
לא לפי הסינים

לפי הרפואה הסינית הם מספקים לחות לגוף. כיום יש נסיון לדחוף את החלב בסין ואין שום התנגדות מצד רופאים סינים. יש התנגדות מצד רופאים סינים בארץ. אני אישית לא מתנגד אך מסכים שחלב אינו הכרחי ואינו מתאים לכל אחד.

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif החלב מעורר אמוציות חזקות אצל כולם

ואלי זה בגלל שהוא המזון הראשוני שלנו, יש לו תומכים ומתנגדים נלהבים שנהיים "מסיונרים" לגבי הבעד והנגד שלו, בשורה התחתונה, כפי שאמרת, זהו מזון שיש לו המון יתרונות, אבל הוא לא מתאים לכולם - בדיוק כמו מזונות אחרים, שהם אולי טובים לאחד אבל מזיקים לשני.

למעלה