עצות מהורים בבקשה

Xzibit1300

New member
עצות מהורים בבקשה

מה קורה ?? אני מתגייס עוד שבוע וחצי (DAMNזה כבר קרוב...) והמחשבה על זה שאני אגרום להורים שלי לדאגה משגעת אותי! אז בתור הורים, יש לכם הצעות איך לגרום להורים שלי לישון בשקט? או בניסוח אחר... מה תרצו לשמוע מהבן/בת שלכם כדי להיות רגועים ? (דוגמא: הייתם מעדיפים לשמוע את האמת על כמה קשה וכמה מסוכן או לשמוע שקרים לבנים כמו "הכל בסדר הצבא זה קייטנה"?) תודה מראש ! Xzibit1300

אני סיפרתי להורי...

בשל"ג שאני בעורף ולצערי הם שמעו ברדיו על חברים מהיחידה שנהרגו ופגשתי אותם בבית העלמין שם השקר נחשף. אגב זה לא מנע ממני להמשיך ולהלבין את יתרת השירות כשסיפרתי שאני במקומות רגועים יותר מבאמת אבל הם כבר לא כ"כ האמינו. לשיקולך. שירות קל ובטוח.

סמדר בנ

New member
זה עניין אינדיוידואלי

אני אישית מעדיפה לדעת. אם משקרים זה בד"כ מתגלה בסוף. לא חייבים כמובן להיכנס לפרטי פרטים של הפעילות ולפרט בדיוק מה הסכנות. מה שמאוד עוזר בכל מקרה , זה אם תשדר להם שאתה מרוצה, ושטוב לך ביחידה. אין דבר יותר מלחיץ להורים מאשר לדעת שהילד סובל ולא טוב לו. הוריך בכל מקרה תמיד ידאגו לשלומך ויפחדו שאתה חשוף לסכנות. בהצלחה

אימשל2

New member
גם אני כמו סמדר מעדיפה לדעת

יש לי בן שריונר בתפקיד פיקודי ובן טירון בצנחנים. תמיד, בכל סיטואציה בחיים אני מעדיפה לדעת לגביהם כמה שאפשר יותר. אי הוודאות מבחינתי היא הגורם מספר אחד לחרדות. אתה תלמד מהנסיון מה מתאים להורים שלך. תצנזר מידע אם תחשוב שזה יעיל יותר אצלם, או במקרים המסוימים שתחשוב שעדיף כך. בשוטף, כמו שאמרה סמדר, הכי חשוב להורים זה לשמוע שטוב לך. שאף אחד ושום דבר לא מציקים לך. הקפדה על שיחות טלפון שיספרו מה קורה איתך, או אפילו SMS קצר שאומר שהכל בסדר (למשל אם חזרת מהשטח לפנות בוקר ולא נעים להתקשר), הם כדור הרגעה מצוין. אם אתה עומד לצאת לשטח לאימון או לפעילות מבצעית שימנעו ממך להתקשר, שיחה קצרה או הודעה שיגידו להורים שאתה לא תוכל להתקשר בימים הקרובים גם הם אמצעי מצוין לשמור על שלוות נפשם. בהצלחה. גיוס קל ושרות נעים.

oshiko

New member
אין לי אלא להסכים ...

למשיבים והמשיבות שלפני. אם בגדול הכל בסדר, פחות או יותר, אפשר להסתפק ב"סבבה" קצר וענייני, כמו שנהוג אצלנו. העיקר להשמיע קול, כמו שאמרה אימשל2. אם (ואני מקווה שזה לא יקרה, אבל ...) יש בעיה יותר רצינית שמעיקה עליך - נפלת על סגל שממש לא נחמד אליך, או חברים, או איזה כאב גופני מתעורר לו פתאום אי שם וזה לא מעניין אף אחד, או איזה דיכי רציני מתפתח לו בבטן - במקרה כזה אל תהיה יותר מדי גיבור ואל תשמור בבטן. זה לא בריא. תעלה את הבעיה למעלה מה שיותר מהר, שמישהו יקשיב ולפחות ינסה לעזור. וכאמור, אני מקווה שהכל יהיה בסדר, ותוכל להסתפק ב"סבבה"; במקרים משמחים במיוחד אתה יכול להרחיב קצת הדיווח ל"אחלה". שיהיה שירות מוצלח, באיזה תאריך אתה מתגייס?

עצם פנייתך מעידה על רגישותך להוריך

ומשום כך משוכנעת אני שתדע לעדכן הוריך על פי היכרותך אותם, מה מרגיע אותם ומה פחות. שיהיה לך שירות קל ונעים ובעיקר מעניין.

שויו

New member
מסכימה עם "אילתית", אתה אכן נשמע

מספיק רגיש ובזמן אמת תדע מה להגיד. כמו שאושיקו אמר, סבבה מספיק אבל אם משהו מציק, כדאי לספר להורים. חוץ מזה , רק שתדע שלהורים בדר"כ יש את הרגישות הזאת לדעת מה שלום הילד רק על פי קולו ואיך שהוא מדבר בטלפון. זאת אומרת , שאם לא תרגיש שם טוב או תהיה לחוץ, או משהו לא מסתדר(מה שאני מקוה שלא יקררה לך) הם "יריחו" את זה גם אם תגיד להם נהדר. אז באמירת האמת (לא חייבים לפרטי פרטים) תחסוך להם הרבה ניחושים ודאגות כי לפעמים המחשבות שלנו הולכות יותר מדי רחוק בגלל הדאגה. חוץ מזה, נכון שהמ"כ וסמל המחלקה יתדרכו אתכם מה להגיד להורים אבל אני לא תמיד מסכימה עם זה. כשהבן שלנו התגייס (לפני 3 חודשים) תדרכו אותם " לא משנה מה אתם מרגישים , אתם תמיד חייבים להרגיע את אמא. תמיד תגידו לה : הכל בסדר, אוכל טוב, ישן טוב הכל בסדר". מין מנטרה כזאת. אז בפעם היחידה שהבן שלי באמת השתמש במשפט הזה. ידעתי בודאות שמשהו לאבסדר. בהצלחה רבה מאד

תשמע משו...

אני יכולה לזהות לפי הקול של הבן שלי אם הוא מדבר בישיבה עמידה או בשכיבה לאמא שלך יש אותן תכונות בכלל לאמהות יש חוש מיוחד שנובט כשהילד מתגייס. לא תמצא את זה בגוגל..אז אל תחפש. הכי חשוב: תשמור על קשר רצוף עם ההורים יהיה לך שעת ט"ש כל ערב שבה תוכל לעשות כרצונך חלק לך את הזמן ככה שתצליח לדבר איתם.

tomerp2

New member
עצה של אמא

בוא נהייה מציאותיים. כולנו יודעים שהצבא זה לא קייטנה ולא פיקניק. לא צריך לשקר להורים, אבל מצד שני אם הם כל כך חוששים, תעדן את הדברים המלחיצים יותר. הם הורים וזה מאוד טבעי שהם חוששים. האם יש הורה שלא חושש? אם זה כשאנחנו ילדים, חוצים את הכביש, מחזיקים הגה ונוהגים, ויש עוד מלא סיבות להורים ממה לחשוש. אז עכשיו מגיע הקטע של הצבא. בהצלחה בצבא ושיעבור לך בסבבה.

oshiko

New member
אמא של תומר - ברוכה הבאה!../images/Emo24.gif

יש בפורום הורים לתותחנים שהתגייסו ביחד עם הקמת הפורום במרץ - ועכשיו מסיימים מסלול. הם יוכלו ללות אותך בדרך הארוכה. שיהיה שירות מוצלח!

tomerp2

New member
צהריים טובים לאנשים הנפלאים

תודה לך אושיקו. אכן, אתמול נכנסתי לפורום בפעם הראשונה, קראתי בו קצת. יש כאן אנשים מקסימים ואווירה מאוד נעימה ומרגיעה. ממש כמו תמיכה משפחתית. שמחה להצטרף אליכם. זהו פורום חשוב מאוד. תומר מתגייס עוד 3 שבועות. ואשמח לשוחח עם חבר'ה מהתותחנים, קצת להרגע. (למרות שכבר עברנו גיוס אחד של הבן הגדול), זה כל פעם מלחיץ מחדש. למרות שהפעם זה קצת שונה. יש פה בחור שהולך עם מוטיבציה בשמיים וסופר את הימים עד הגיוס. אני לא יודעת אם אני יותר פוחדת מהמוטיבציה הגבוהה שלו או שיותר אתגעגע אליו. מה גובר על מה. שיהיה לכולנו סופ"ש מקסים עם הרבה שמחה בלב וחיוך על השפתיים.

סמדר בנ

New member
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

יש לנו כאן יחסית הרבה הורים לתותחנים - גם אני למשל. נסיוני עם החיל טוב מאוד. הטירונות באוהלים, טירונות חורף, אמור להיות די קר
, בעיקר בלילות. אין ביקורים בזמן הטירונות בשיבטה, יציאות בד"כ בימי שישי פעם בשבועיים. בשבוע הראשון לטירונות ממיינים את הטירונים הבנים ליחידות השונות. במהלך הטירונות תזומנו ליום הורים (בד"כ לטקס ההשבעה - אצלינו זה נערך בשיבטה עם הפגנץ ירי הכלים - הבנתי שבמחזור האחרון זה היה בבית התותחן בזכרון
). זה נהדר שהילד בא עם מוטיבציה גבוהה. אני בטוחה שהוא יימצא את מקומו בחיל, ואפשרויות הקידום קיימות ושמינות למי שרוצה ומתאים. שיהיה בהצלחה.

../images/Emo39.gif ברוכה הנמצאת

חן חן לך על המידע. וכמו שאמרת, גם אני בטוחה שהוא ימצא את מקומו בחיל. אני מכירה אותו כבר 18.5 שנה. חחחחח.

למעלה