עצות לחסרת ניסיון

shirah2

New member
עצות לחסרת ניסיון

שלום רב! אני סטודנטית להנדסת חשמל בטכניון וצפויה לסיים את לימודי באוקטובר הקרוב. התחלתי להסתכל במודעות דרושים וגיליתי שהם דורשים בד"כ מינימום שנתיים ניסיון, שכמובן, אין לי. יש למישהו עצה לחסרת ניסיון איך לכתוב את קו"ח החיים שלי כך שבכל אופן יזמנו אותי לראיון? האם התנאים האלה קשיחים או שהם נותנים צ'אנס גם לחסרי ניסיון? תודה, שירה

dc24

New member
אני בא מתחום התוכנה אבל

בכל זאת אנסה. בתחום שלי, בזמן הלימודים עושים כל מיני פרויקטים, החל מקטנים לכל קורס וכלה בפרויקט גמר או משהו כזה. אם בתחומך זה גם כך את בהחלט יכולה להוסיף תחת סעיף "פרויקטים" רשימה של פרויקטים שעשית. לא להגזים ולרשום כל שטות שעשית אלא את העיקריים. להדגיש כאלו הנוגעים למשרה שאליה את מציגה מועמדות, אך לרשום גם אחרות. כמו כן, אם יש לך ממוצע טוב - תרשמי אותו בשורה שבה רשמת "תואר ראשון ב... - ממוצע 91....". אם התמחית בנושא מסוים הדגישי זאת - שוב, בעיקר למשרות מתאימות.

ppl1

New member
שאלה

האם פרוייקטים שעשיתי במסגרת לימודי נחשבים לי כניסיון??

motior

Member
לא בדיוק

אבל הם יכולים לתת לך יתרון מול בוגרים אחרים ללא נסיון

Dvir27

New member
קודם כל, הרבה סבלנות

גם אני סיימתי הנדסת חשמל בטכניון בלי שום ניסיון ולקח לי כמעט שנה עד שמצאתי עבודה ומצד שני מכיר גם כאלה שמצאו אחרי חודש. לגבי הקורות חיים, לא יודע עד כמה זה יעיל באמת, אבל אני מניח שלאף אחד אין כח לקרוא מאות קו"ח אז כדאי להדגיש במסגרת בראש הדף את הפרטים העיקריים : שם בוגרת הפקולטה להנדסת חשמל בממוצע ##. חוץ מזה, כדאי להדגיש ולפרט לגבי הפרוייקטים, זה הדבר הכי קרוב שיש לך לניסיון ולכן סביר להניח שרוב הריאיונות יתרכזו בזה. והכי חשוב, אם חלילה החודשים נוקפים והתקווה אוזלת נסי למצוא עוד מהנדס מובטל ולהרים איתו איזשהו פרוייקט. זה ממלא חור בקו"ח מראה מוטיבציה ואפילו נותן מעט ניסיון. לי בכל מקרה זה עשה את כל ההבדל. בהצלחה ורק בריאות, דביר

shirah2

New member
קצת יותר פרטים

הי דביר! מי יודע - אולי אנחנו אפילו מכירים בפנים... הבעיה שלי לגבי פרויקטים היא שפרויקט אחד מהחורף נגרר ולא כ"כ מתקדם (ככה זה כשנופלים על מנחה שכל ההנחיה שלו מתמצת ב - "תסתכלו על פרויקטים משנים קודמות") ופרויקט שני עוד לא התחלתי (אמורה לסגור על אחד השבוע ולהתחיל לעבוד עליו בקיץ). בקיצור - אין לי מה להציע מבחינת פרויקטים כרגע, ואין לי מה לכתוב לגביהם בקורות החיים. הממוצע שלי הוא גם לא מזהיר (77 - ואתה בטח מכיר את התגובה בירידי התעסוקה של "זה לא 80 זה לא מעניין אותנו"). אז יש לי בעיה איך להציג את עצמי בצורה אטרקטיבית. מה שכן - הרעיון שלך של לעשות פרויקט בזמן חיפוש העבודה נשמע מאד מעניין, במידה, כמובן, שאין פרויקטים אחרים על הראש :) תודה, שירה

למעלה