עצוב לי

*רק אני*

New member
עצוב לי

לפני חודש וחצי חבר שלי עזב אותי, אחרי שנה וחצי ביחד. היום אני יודעת שהקשר שלנו היה מאוד לא בריא ובעצם הפרידה אמורה להיות משהו טוב אבל ככל שהזמן עובר, יותר קשה לי ויותר עצוב לי. ועצוב לי שאני צריכה מישהו שיאהב אותי בשביל להרגיש שאני שווה משהו, כי זה רק מרחיק אותי יותר מכולם.

אז אל תתני לזה להרחיק אותך...

fake it till you make it- תצאי ואפילו תעשי כאילו את נהנית וכיף לך, ובסוף זה יחלחל אלייך מבלי שתשימי לב. וגם אני כזאת כמוך שצריכה להרגיש שאוהבים אותי כדי להרגיש שווה וזה אחד הנושאים שעובדת עליהם בטיפול שלי- ממליצה בחום על טיפול פסיכולוגי פרטני.

*רק אני*

New member
מממ....

כבר חודש וחצי שזה מה שאני עושה, וזה רק גורם לי להרגיש רע יותר. החלטתי להשקיע בעצמי, מה שלא עשיתי כשהיה לי חבר (אז השקעתי בעיקר בשבילו) וקניתי בגדים וסידרתי ציפורניים והסתפרתי ואתמול בערב זה התחיל לחלחל בי המחשבה הזאת של "בשביל מי אני טורחת בכלל? במילט אין אף אחד שיראה..." וגם בטיפול הייתי כמה חודשים, והיה לי מטפל נהדר שידע בדיוק למה אני מתכוונת גם אם לא נידבתי יותר מדי פרטים אבל זה לא שינה כלום.
הלוואי והייתי יודעת איך לשנות דברים.

magenta73

New member
את צריכה ללמוד לאהוב את עצמך

קל לכתוב, קשה לעשות... אבל באמת, לקבל אהבה עצמית. לא להרגיש שאת שווה משהו רק בגלל שמשהו אחר אומר לך שאת משהו. לדעת שאת משהו בזכות עצמך. מה עושים? בקטנה... עושים בשביל עצמך. להרגשה הטובה שלך. לא בשביל ש"משהו יראה אותך". בשבילך. להתיפות, אם בא לך, ללכת לאיזה חוג שמעניין אותך. לטפח את עצמך - מכל הבחינות. פנימית וחיצונית.

khamala

New member
אני פשוט אספר לך סיפור קטן...

ומה שתביני ...תביני... אני עבדתי במשרד אחד , משהו כמו - 5 שנים. היה לי בוס שפירגן לי כמעט כל דקה, בהתחלה, על כל דבר כמעט. אני פשוט הייתי בשמיים, לא הבנתי איך מצאתי את המקום המדהים הזה - שבו כל בוקר, אני מגיעה ושומעת כמה אני מדהימה, כמעט בכל תחום. קצב המחמאות פחת עם הזמן, התגלו ביננו ריבים מדיי פעם, ואם עברה תקופה ארוכה מדיי שבה הוא לא החמיא לי - הרגשתי שאני פשוט מתה כל פעם קצת, כמו קבצנית ממתינה לעוד מחמאה...מחמאונת...דלת קלוריות אפילו...משהו!!!! האמת הייתה, שאני מתתי בכל פעם שהוא נתן לי מחמאה , ולא להיפך. לפעמים מה שאנו רואים כהיחלשות - הוא התחזקות. ומה שנראה כהתחזקות הוא למעשה החלשות. כל מחמאה שקיבלתי ממנו - חיזקה אות כאילו..הרגשתי שאני שווה משהו עובדה. בו בזמן, היא החלישה אותי מאוד, היא לקחה ממני את היכולת שלי לחזק את עצמי, להעניק לעצמי כוחות...שכחתי איך עושים זאת, כי משהוא אחר עשה זאת כבר בשבילי. זה בדיוק כמו לחשוב שאנו מאוד "מסתדרים" כשאנו נותנים לאחרים- נאמר אפילו להורים שלנו לסדר לנו את הדברים בחיים. כל פעם שיש בעייה אנו פשוט מזעיקים את אמא או אבא - ואז דברים מסתדרים...איזה יופי! אבל למעשה החוזק שלנו , הוא למרות הקשיים, כשאנו מסתדרים בעצמנו בלי עזרתם, אפילו שאנו כביכול ברגעים מסויימים מרגישים חלשים, כי אין לנו את התמיכה שלהם. בסופו של דבר, כל מה שיגרום לנו , להסתדר בעצמנו, להתחזק בעצמנו - הוא משהו שיהפוך אותנו לחזקים יותר. אנחנו צריכים להיות חכמים - להבין איך מצב מסויים יכול לשרת אותנו. לו כל הזמן היינו נאהבים - לא הייתה לנו ההזדמנות לנסות לאהוב את עצמנו בכוחות עצמנו. ולכן לא כל מי שנאהב רוב הזמן הוא דווקא בר מזל. הוא פשוט מועד יותר לפורענות, אם הוא מצא בנאהבות ע"י אחרים בסיס יציב - כי זה אף פעם לא יהיה בסיס יציב.

*רק אני*

New member
צודקת בהחלט

את השורה התחתונה של הסיפור שלך הבנתי בעצמי אחרי שהאקס שלי עזב אותי. כל כך אהבתי אותו שויתרתי על כל מה שהיה חשוב לי בחיים רק כדי לבלות איתו עוד כמה דקות. ועכשיו נשארתי לבד ואני אפילו לא יודעת מי אני בכלל, מה עושה לי טוב ומה לעשות עם עצמי. ועכשיו אני צריכה להתחיל לבנות את עצמי מחדש. חבל שלא הקשבתי לתחושות הבטן שלי עוד קודם, שאני צריכה לעשות מה שעושה לי טוב ולא מה שעושה לו טוב. מקווה רק לא לחזור על הטעות הזאת שוב.

khamala

New member
לא חבל על כלום...../images/Emo8.gif

מה שחבל יהיה אם עכשיו לא תביני שיש לך הזדמנות פז להתחיל לבנות את עצמך. את לא יודעת מה היה קורה לו...היתרון במצב ששקועים בו הרבה זמן - למרות שכבר לפני כן היה אפשר לצאת ממנו - הוא שעכשיו מבינים יותר מכתמיד, בלי שום ספקות - שהמצב היה גרוע. זה בדיוק כמו מדען שממציא תרופה - ככל שיותר זמן הוא ינסה אותה על אנשים אחרים -או חיות אחרות - הוא ידע יותר בוודאות שהתרופה הזו טובה, או שלא טובה... עכשיו ברור לך יותר טוב, מאשר לו היית שומעת לתחושות בטן שלך לפני - שזה טוב המצב הזה שאת יכולה עכשיו לבד, בעצמך לבנות משהו יותר חזק ויציב. עוד כמה זמן, אחרי שתעשי זאת, וזה לוקח זמן - תוכלי להסתכל על כל המצב הזה ממרומי אישותך המפותחת - ולהרגיש איזה ברת מזל את - ואיך בכלל היית שקועה בזה- בדיוק כמו שעכשיו את כבר מתחילה להיזכר בתחושות בטן שהיו לך אז...

למעלה