עצוב לי

Gali04

New member
אני בהלם, איזו טרללה המוכרת

לא הבנתי למה התעצבנה והתחילה לקלל.
הכל בגלל ששאלת מה יש לאכול?
ואיך זה הגיע לאלימות פיזית כזאת שאת רואה את הרצפה מקרוב.
&nbsp
אמאל'ה

אלזה7

New member
מה

שקרה הוא שאבא שלי בקש מאכל מסויים ושחפשנו אותו לא היה בחנות היה משהו אחר אז אמא שלי ביקשה לצאת להראות לאבא שלי את המוצר אם זה מתאים לו או לא והוא בסה"כ היה עם הרכב ממש על יד החנות ,גם אם זה לא התאים לה שנצא לדקה אחת רק להראות לו היא יכלה לומר זאת בדרך יותר נעימה כמו "אני לא יכולה לאפשר לצאת החוצה עם המוצר"או משהו דומה למרות שזה באמת היה רק להראות לו לשנייה אבל גם יש דרך לדבר , במקום זה היא התחילה להגיב באלימות יא שקרנית את רוצה את המוצר את לא רוצה להראות אותו את סתם רוצה לצאת איתו או להרוס אותו יא זבל י א נבלה אחת יחרב ביתך בערבית ועוד כמה קללות בערבית שלא הבנתי אינשללה יקרו לכם דברים רעים ועוד כמה מילים טובות שאני ממש ממש לא רוצה לחזור על זה ככה ברצף בהתקפת אמוק , בעקר כלפי אמא שלי וזה הרתיח אותי ,אמרתי לה איך את מדברת ? תרגעי ,בסה"כ היא רצתה להראות את המוצר ,ואז היא פתחה עלי ,"יא זבל את עוד מתערבת ?" ודחפה אותי על הרצפה .... התחלתי לצעק אל תרימי עליי ידיים .. והיה שם גבר שלא התערב קודם אבל אחרי שראה שהיא דחפה אותי הוא נגש והחזיק אותה ....
באמת מפחיד איזה אנשים אלימים שיש פה ....

Gali04

New member
וואו אני מזועזעת

איזו אלימות, איכס, כבר מפחיד ללכת ברח', להיכנס לחנויות, לעלות לאוטובוסים, מה נהיה במדינה הזאת?! איזה מסכנות שתיכן, שנאלצתן לעבור כזה דבר. מסכנה את אחרי בילוי בים היית צריכה את כל זה. הוציאה לך את כל הכיף מהאף. לא נעים ומרתיח.
&nbsp
המוכרת הייתה ערבייה?

אלזה7

New member
ממש

לא ,היא הייתה יהודייה , אם היא מדברת ערבית או לא בבית אין לי מושג אבל בקללות בשפה הזו היא שלטה היטב ....

Gali04

New member
חשבתי ערבייה בגלל הקללות בערבית

מסכנונת אלזוש, חיבוקי

קיבלת מכה בנפילה? כואב לך פיזית?

אלזה7

New member
תודה גלי

הנפילה עצמה לא נורא ,שטויות ,כאב קצת ויעבור אולי ישאר סימן אבל גם יעבור תוך כמה ימים ,אני פשוט המומה מכל ההתנהגות ,אולי גם לא הייתי צריכה לשתוק ,יש כאלו שהיו פונים למשטרה אבל אין לי כוחות לזה ... הייתי המומה מידי וכל מה שרציתי זה ללכת משם הבייתה ...

מבינה אותך. סיפור מפחיד.

ויש כאלה שהיו אולי פונים למשטרה. אבל את לא. וזה בסדר להיות את. וכבר דיברנו על זה שאין טעם להלקות את עצמך. אל תכעסי על עצמך
.

אלזה7

New member
מאד

מפחיד ותודה רבה לך ,את צודקת ,אין טעם בהלקאה עצמית ,צריכה לזכר את זה ,זה יעזור לי ,המון תודה לך אלומה .

Gali04

New member
אלזוש

לא לכולם מתאים להתלונן במשטרה, זה דורש כח נפשי ובתכלס לא באמת יעשו לה משהו במשטרה. סתם בזבוז אנרגיות.
&nbsp
תחשבי שיצאת מן המקום הזה ואת כעת במקום בטוח בבית, בדיוק לאן שרצית לברוח באותו הרגע.
&nbsp
זו סיטואציה לא פשוטה לעיכול מה שעברת היום.

אלישבע24

New member
אור ואלוש,

מצטערת על הדברים הקשים שנאלצתן לעבור,
אור,זה שאת צריכה להיות עם טכנאי לבד בבית
זה ממש רע,אולי תוכלי לתאם בזמן שהשותפה
או התומכת נמצאות?
זה לא הגיוני להיות איתם לבד.
שולחת לשתיכן הרבה חיבוקים!!!

כשאת אומרת תומכת את מתכוונת למדריכה שיקומית?

כן, זה רעיון טוב, אבל זה לא תמיד מתאפשר. וחוץ מזה היום אני כבר לא פוחדת. עם איך שאני נראית לא היו מתקרבים אליי אפילו (וטוב שכך).

Gali04

New member
קישתא תת מודע, אתה לא רצוי כאן

מכות בטוסיק אני אתן לך

די עם הדיבור השלילי והשטותי הזה

ואם לא הבנת אני מתייחסת לסייפא של דברייך.

אני לא חושבת כמו אלישבע, שצריך להיות בסוג של פאניקה, כשאיש מקצוע מגיע לביתנו. לדעתי, את לא זקוקה למישהו/לשותפה/"לסייען" כדי "שיחזיקו לך ת'יד" בשעת ביקור של איש מקצוע בביתך.

כן, אה

זה דווקא לא תת-המודע אשר דיבר הפעם. אני מודעת לעצמי מאוד

&nbsp
ונכון שלא צריך מישהו ש'יחזיק את היד' אבל תמיד יותר נעים כאשר יש עוד מישהו בבית במקרים כאלה.

Gali04

New member
דפוסי ההתנהגות/מחשבה מקורם בתת מודע
NLP

הייתה לי תחושה שזה מה שתעני לי

&nbsp
לא התכוונתי למודעות בהקשר החיצוניות (אני רזה/אני מלא/אני שמן ואני יודע זאת), אלא לדפוס ההתנהגותי-המחשבתי בכל הקשור לדימוי עצמי וגופני ("היום אני כבר לא פוחדת. עם איך שאני נראית לא היו מתקרבים אליי אפילו").
&nbsp
לפי שיטת הNLP, הסיבות להתנהגויות המקובעות שלנו מגיעות במידה רבה מאיזור התת מודע של מוחינו. רוב האמונות שלנו בחיינו אינן מודעות, אנו פועלים כאילו מדובר בעובדות מוצקות ולא עוצרים לבחון האם האמונות שלנו מקדמות אותנו או דווקא חוסמות התקדמות. וכך קורה, שפעמים רבות, האמונות אינן משרתות אותנו ואפילו פוגעות בנו

&nbsp
התודעה שלנו נחלקת לשני חלקים לא שווים: המודע והתת מודע. כדי שנוכל להצליח, להתקדם וליצור שינויים אמיתיים בחיינו, חשוב שהמודע והתת מודע ישתפו פעולה ביניהם. לא פשוט להגיע למצב, שבו המודע והתת מודע יהיו בסנכרון מלא. הנחה בNLP היא, שלרוב, קיים קונפליקט בין שני חלקים אלו.
&nbsp
ההערכה היא, שבסה"כ כ-3% מכוח העיבוד של המוח נעשה בחלק המודע שלו ועוד כ-97% הם תהליכים לא מודעים. בתהליכים כמו למשל: עיכול מזון, הגנת המערכת חיסונית, ריפוי פצע, הגוף איננו צריך את המודע כדי לבצעם. באופן דומה, גם תהליכים ריגשיים רבים מעובדים מבלי שנהיה מודעים לכך.
&nbsp
לרוב, כשאנו מעוניינים בשינוי ופועלים באופן מודע כדי להשיגו, אנו משקיעים את כל כוח הרצון שלנו להשגת מטרתנו, אך אחרי זמן מה מתייאשים והמצב חוזר לקדמותו וזאת משום שכוחות עצומים (לא מודעים), שבתוכנו משפיעים רבות על היכולת שלנו לחולל שינוי.
&nbsp
ולמה זה קורה?
&nbsp
בגלל 3 חסמים:
1. חסם התנהגות - למשל: נטייה לדחיינות.
&nbsp
2. חסם מחשבה - למשל: מוטיבציה ירודה/מחשבות טורדניות, שמשתלטות ולא מאפשרות התקדמות.
&nbsp
3. חסם רגש - למשל: פחד/אשמה/כעס/קנאה.
&nbsp
הסיבה האמיתית לכישלון בשינוי הינה פנימית ולא חיצונית (דוג' לסיבה חיצונית: אנשים לא תמכו), ולרוב, אינה מודעת. היא יכולה להיות נעוצה באירועים שחווינו בעבר, ושאולי נשכחו לגמרי מתודעתנו, אך התת מודע לא שכח אותם.
&nbsp
כשאנחנו רוצים לטפל בחסמי השינוי, הדרך לטפל בכך היא לתקשר עם התת מודע, לגשת אל התכנים החבויים בו ולהעלות את הסיבה העמוקה אל המודע. רק כאשר התכנים יימצאו בחלק המודע נוכל לחולל שינוי.
&nbsp
&nbsp
(לא התנסתי...)
&nbsp
יצא

נו, ומה ההבדל בין ההנחות האלה לבין

גישתו של הסקס-מניאק הווינאי?
&nbsp
אני לא באמת רוצה לדעת

&nbsp
סתם, גם לא בא לי לנצל"ש את השרשור של אלזה.
&nbsp
*ודווקא כן ניסיתי

&nbsp
ותודה על החפירה החביבה

Gali04

New member
מתכוונת לידידנו משכבר, זיגמונד?

מעט על ההבדלים בין השניים:
&nbsp
בתחילה, ניסה פרויד להיעזר בהיפנוזה. תחת היפנוזה, ההגנות הפנימיות שלנו, שמסייעות לנו להדחיק זכרונות טראומתיים עוברות למצב נינוח יותר. עד מהרה גילה פרויד שהיפנוזה אינה התשובה. תוצאות הטיפולים לא היו החלטיות וחולים רבים חזרו לסבול מבעיות נפשיות מאוחר יותר. הנינוחות הרגועה של המצב ההיפנוטי, מטשטשת את ההגנות הנפשיות ומחלישה אותן, ובכך מפריעה לשים את האצבע על הקונפליקטים הבעייתים.
&nbsp
הפיתרון של פרויד היה שימוש באסוציאציות חופשיות. הוא הנחה את מטופליו לדבר על כל דבר שעלה במוחם ללא סדר, היגיון או שיפוט כלשהו. רעיון סתמי, מילה שנזרקה לאוויר, זיכרון חסר חשיבות, כולם היו נקודות התחלה טובות לשיחה. פרויד האמין שאם מטופל ירגיש חופשי לומר כל מה שעולה בדעתו, ללא חשש מביקורת חיצונית, ההגנות הנפשיות יונמכו והשיחה תנווט את עצמה באופן טבעי אל הדברים שבאמת מטרידים את המטופל. המטפל יוכל לשים את האצבע על הבעיות ולדרבן את המטופל לדבר עליהן במצב נפשי רגיל, ולא היפנוטי. פרויד השכיב את מטופליו על הספה ,כדי שיהיו נינוחים וישב מאחורי ראשיהם, כדי שהבעות פניו לא יעוררו חשש משיפוטיות וביקורת.
&nbsp
שיטת הNLP מתבססת על אותן הנחות של הפסיכואנליזה של פרויד, אולם פיצוח הקונפליקטים נעשה בדרך שונה. הפגישה הראשונה, ולעתים יותר מאחת, מוקדשת להגדרת המטרה באופן מפורט ובר ביצוע, כך שהמונחה שלם איתה ורק לאחר מכן ממשיכים קדימה, להשגת המטרה. שיטה זו מתאימה מאוד למי שרוצה לטפל בנושא נקודתי בלי להיזקק לתהליך מקיף. תהליך טיפוסי אורך כ-10 פגישות של שעה כ"א. הטיפול של פרויד הוא אסוציאטיבי, שיחתי, ארוך ומקיף. בNLP אנו מגדירים מטרה (ולא בעיה) ומתקדמים במהירות להשגתה. חלק מהטיפול מתבצע בעיניים עצומות.
&nbsp
ניתקלתי בתרחיש שמתאים בול למקרה שלך (דרישות ותנאי שכר, משקל). זה בדיוק מתייחס למה שכתבתי לך לפני מס' ימים בשרשור על העבודה, הבוס והאיחורים.
&nbsp
את חייבת להיכנס
http://www.netagolan.com/נטע-גולן/nlp/
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה