עצוב לי

אלזה7

New member
עצוב לי

קשה לי עם חוסר השינוי בחיים , עם הלבד כל הזמן ,וגם הייתי בים ועכשיו חזרתי כיוון שאין תחבורה ציבורית ההורים שלי באו לאסוף אותי ואבא שלי ביקש מאמא שלי שתקנה לו משהו לאכל והיא נכנסה רגע לחנות ולא היה בדיוק מה שהוא רצה אז היא רצתה להראות לו מה יש ואם זה מתאים וביקשה רגע מהמוכרת להראות לו פתאם המרשעת הזו המטורפת התחילה לצרוח עם קללות שהיא לא מאמינה והיא מאחלת לנו דברים רעים ואיזה קללות בערבית ורצתה להרביץ לי שאמרה לי תרגעי מה קרה לך ?מה את צועקת על אמא שלי כל הזמן ?דחפה אותי על הרצפה ,אמרתי אל תרימי עלי ידיים !! והיה שם גבר שעצר אותה והלכנו משם ,איזה טיפוסים רעים שיש בעולם הזה וכל הזמן אני נתקלת בכל מני זבלים כאלו אין לי מילה אחרת ,וחוץ מזה גם כלום לא משתנה ואין לי כוחות יותר ...

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי אלזה

יש אנשים מפגרים אל תתיחסי לזה. אני כאן אם תרצי לדבר יש לך את המספר שלי

אלזה7

New member
הי כהנא

תודה רבה על העידוד הטוב ,צודקת יש כל כך הרבה אנשים רעים , כאילו שלא חסרות לי צרות ובעיות ,צודקת הם לא שווים התייחסות ,תודה רבה לך .

תושי18

New member
קשה לי להאמין שזה קרה. קשה לי

להאמין שאיזה מוכרת הפילה אותך
על הרצפה.
אם איזה מוכרת היתה מנסה לעשות
עלי "היפון" הייתי דוחפת אותה עוד
לפני שהיתה מניחה עליי יד.

אלזה7

New member
את

לא חייבת להאמין ,אני לא כותבת בפורום תמיכה נפשית כדי לזכות באמון שלך או לא אני כותבת את הצרות שעוברות עלי כדי לפרוק מהלב את מה שעובר עלי ומה לעשות זה מה שקורה לי לצערי הרב ... אם אין משהו תומך לומר אני אודה שלא יגיבו כלל ....לא חסרות לי בעיות מבלי לשמע גם בפורום תמיכה תגובות בלתי נעימות ....

אני בחורה עדינה ובשונה ממך לא מסוגלת לדחוף לפני שמניחים עלי יד וגם אחרי לא החזרתי לה ....לא כל האנשים בעולם אותו דבר ואת לא צריכה לחשוב שאם את מגיבה בצורה מסויימת זה גם מתאים למישהו אחר ....

תושי18

New member
כן, אבל את הלקוחה. איזה חוצפה זאת

לריב עד רמה של מכות עם לקוח/ה.

אלזה7

New member
נו וחסרים

אנשים רעים ,פסיכופתיים ,אלימים ,שמרימים ידיים על אנשים אחרים ?בין אם מדובר באלימות בתוך המשפחה או בחוץ ? חסרים כאלו שדוקרים על כסא נוח ומקום חנייה ?חסרים חמומי מוח ואנשים שמתנהגים כמו בעולם התחתון ?חסרים אנשים שמרביצים לילדים ולנשים ?חסרות נשים אלימות ? לצערנו הרב מאד נתקלים כל פעם בסיפור כזה או אחר על הישראלי המכוער שמרביץ מקלל ורב בכל מקום ,לא חסרים מקרים כאלו לאחרונה עוד התחילו לשמע עליהם במיוחד כי אנשים אחרים מצלמים ומעלים אותם לרשת ,אני לא נהגתי ככה יכול להיות שמישהו אחר במקומי גם היה עושה את זה ... וזה רק מה ששומעים לאחרונה ,תתארי לך את כל המקרים שלא שמעו עליהם עד עכשיו .. לא חסרים כל מני סדיסטיים ואלימים בעולם שלנו לצערי הרב מאד ....

תושי18

New member
את מבינה את גודל החוצפה ? את אמורה

להתעצבן ולא להיכנס מזה לדיכאון .

אלזה7

New member
אני

גם כעסתי וגם זה מדכא אותי שכל פעם אני נתקלת בכל מני טיפוסים רעים ,אני גם ככה סובלת מדכאון קליני בשביל זה אני פה ואני משתפת במה שעובר עלי ,שלפחות יהיה לי מקום שאני יכולה לפרק בו ושיהווה לי תמיכה ..

את יודעת את מה ואת מי את מזכירה לי בתגובה הזאת?

כשסיפרתי לא מזמן לאחותי שהיה אצלי בבית איזה שהוא בעל מקצוע והוא הטריד אותי מינית, אז היא ישר שאלה אותי למה לא העפתי אותו מיד מהבית. שאלתי אותה: ומה, את היית מעיפה אותו? אז היא אמרה לי מיד: "ברור".

ואללה. איזה חוסר רגישות. איזה חוסר טקט. ואיזה חוסר הבנה לכך שיכול להיות מגוון רחב מאוד של תגובות, שאחת מהן יכולה, למשל, להיות לקפוא על המקום ולא להיות מסוגלת להגיב. או להיכנס להלם, להדחיק שזה באמת קורה, ולהבין רק אחרי שזה נגמר. או להרגיש שזו אשמתך ושאסור לך לסרב מאלף ואחת סיבות, כי ככה לימדו אותך תמיד, להיות מנומסת למבוגרים.

לאחותי היה ברור מאוד, כמו לך, שיש רק שחור או לבן. שיש רק תגובה אחת אפשרית - להניס את התוקף. ובכן, אני מציעה שתקראי קצת על freeze, fight or flight ותראי שישנם גוונים נוספים לתגובות לתקיפה (או לכל דבר אחר).

כשאחותי אמרה את זה, הרגשתי גם מטון הדיבור המתנשא והחד-משמעי שלה, שהיא שופטת אותי. שאולי בכלל רציתי את זה. שאני מפגרת שלא העפתי אותו. ועוד אלף ואחד דברים. חוסר גמישות מחשבתית ורגשית, זה מה שזה.

ואת יודעת מה עוד? זה שאת אומרת לה איך היא אמורה להרגיש - גם זה סוג של התנשאות מחשבתית. למה דווקא התגובה שלך או הרגש שלך הוא הרלוונטי? אולי היא הגיבה (או לא הגיבה) ככה כי ככה היא בנויה? אף אחד לא אמור להרגיש או לא להרגיש מה שמתאים למישהו אחר, ואת לא יכולה לקבוע לה מה היא אמורה להרגיש.

אלזה7

New member
אלומה - את כל כך כל כך צודקת

איך דרך טובה יותר לתאר ולהסביר את הנושא מהדרך שבה תארת והסברת עכשיו -כל מילה פשוט זהב

Gali04

New member
קיפאון, לחימה, בריחה

הזדהתי עם המשפט: "לקפוא על המקום ולא להיות מסוגלת להגיב. או להיכנס להלם, להדחיק שזה באמת קורה, ולהבין רק אחרי שזה נגמר"
&nbsp
לא תמיד את מעכלת מה שקורה לך באותה השניה, וגם אם כן.... את מרגישה אובדת עצות וברוב הפעמים לאחר האירוע את משחזרת ושואלת את עצמך למה לא נהגתי אחרת בנסיבות העניין?! כאילו את רוצה לחזור לאותה סיטואציה רק כדי שתהיה לך האפשרות לנהוג, כפי שהיה צריך לנהוג מלכתחילה.

תושי18

New member
קודם כל, אין כל כך מה להשוות. בכל זאת בעל המקצוע

הוא גבר שכל הסיכויים שיכול לגבור עלייך לעומת
המוכרת, שמספיק שאלזה היתה דוחפת אותה וסוגרת
נושא. מה גם שהיא לא היתה לבד, היו עוד אנשים, שאחד
מהם הגן עליה.
ומה עם אמא של אלזה ? אם היו פוגעים ככה בבת שלי
הייתי מורידה כאפה לאותה מוכרת.

עכשיו לגבי אחותך, תגידי תודה שאני לא משווה אותך
לאחותי שלי. היא זבלה אמיתית.
כשפוטרתי מהמשרד שעבדתי בו, וחיפשתי עבודה
אחרת והתקשיתי למצוא, היא לא הבינה מה הבעייה
למצוא עבודה. פשוט לצאת ולמצוא בקלות.
וכשמצאתי וזה היה בתחום שונה, יותר בכיוון פיזי,
יותר בכיוון של משק בית, היו לה טענות שאני עובדת
בעבודה שהיא לא על הרמה שלי, כי סיימתי תואר
ראשון.
גם כשסיפרתי לה, שאני רוכבת על אופניים חשמליים
לכל מקום (היא נוהגת באוטו מפואר. זה יותר על רמה)
ושהחלום שלי הוא לגור בקרוואן, על זה היא אמרה לי
שההתנהלות שלי לא תקינה...
זה נקרא התנשאות. ככה גם היתה אמא שלי. כאילו
היא נסיכה ואני בזוייה.
אני חושבת שמה שאחותך התכוונה, שאם היא היתה במקום,
היא היתה מורידה כאפה לבעל המקצוע בשביל להגן
עלייך.
אחותי לא באה להגן עליי אלא לקנטר אותי.

הו לא

היא התכוונה לבית שלה. אילו בא אליה בעל מקצוע שכזה היא הייתה מורידה לו כאפה כדי להגן על עצמה.
&nbsp
חוץ מזה, נראה שלא הבנת שום דבר ממה שכתבתי, את ממשיכה לפזר דעות על אנשים מי היה צריך לעשות מה או להרגיש מה ואיך את היית נוהגת באותה סיטואציה.
&nbsp
ותודה שאת לא משווה, כי השוואות זה להיט באמת.

אלזה7

New member
את

שוב פעם שופטת ומניחה הנחות מאד לא נכונות ! מאין לך שהייתי דוחפת אותה וסוגרת נושא ????????????????????????????????מאיפה לך דבר כזה בכלל ?????? יש לך מושג איך אני נראית ואיך היא נראית ???????? יש לך מושג כמה כוח יש לי וכמה כוח יש לה ?????????????? היא בחורה אלימה ואני בחורה עדינה שלא ידעתי מאיפה שזה בא לי אותו דבר לגבי אמא שלי ואין אמא יותר מגוננת מהאמא שלי ,כל הנימה של התגובה שלך מאד לא נעימה והייתה גם אתמול ,את משליכה מעצמך על אחרים והעירו לך כבר שזה לא רצוי ולא נכון !!! את לא מכירה לא אותי לא את אמא שלי ולא את המוכרת ,שתינו היינו מבוהלות מאד ואנחנו נשים מאד עדינות ,את והבת שלך לא אז הייתן מעיפות כאפה ואולי גם המוכרת הייתה מעיפה לכן עוד כאפה והייתן הולכות מכות ומגיעות כולכן לבית חולים... והגבר לא הגן עלי ,רק אחרי שקרה משהו , הוא התערב ,שכבר היה מאוחר ,בכדי שלא יגרם עוד נזק ...

השלב הבא, אלזה...

יהיה שגם תפסיקי להתנצל ולהסביר את עצמך למי שמתעקש לא להבין אותך. סיפרת. הסברת. די, חבל על הוויכוח. את זו את, וזה בסדר גמור להיות את, ואין שום צורך להצטדק ולהרגיש לא נעים ושוב להסביר... די.

שמרי את הכוחות שלך למה שבאמת חשוב.

אלזה7

New member
צודקת לגמרי אלומה

חבל להשקיע בויכוחים מיותרים ,שיחשבו מה שרוצים ,לבריאות שיבושם

למעלה