עצוב להזכר ...

nightbird

New member
אלי, שתהיה בריא

כל-כך הרבה אי-דיוקים בהודעה אחת... אש"ף כן הוקם על מנת להילחם בישראל בלבד, בעידודה ואם אינני טועה ביוזמתה של הליגה הערבית. מה שהיה בספטמבר 1970 אינו קשור לכך ישירות. חוסיין החליט, בצדק רב, שקיומם של ארגוני המחבלים על אדמתו מסוכן לשלטונו ולשקט בגבול עם ישראל ולכן חיסל וגירש את ארגוני המחבלים. הבעיות עם הפלשתינים לא - ממש לא, לגמרי לא ובהחלט לא - התחילו ב-1976. פידאינים היו כבר משנות החמישים המוקדמות. אש"ף קיים כאמור מ-1964, טרור בעזה היה ממלחמת ששת הימים עד 1970, כאשר אריק שרון חיסל שם את הטרור באותה דרך שהוא עושה זאת היום בטול-כרם וקלקיליה. לומר שהמתנחלים הם שעוררו את שנאת הפלשתינים לישראל, זה כמו לומר שבחורה במיני הפכה את הארלם לשכונת פשע. לגבי הנער שנולד לתוך כיבוש - מה בדיוק הטיעון שאתה מעלה? על מצבו הוא יכול לבוא בטענות רק להורים שלו. האם בגלל שהוא נולד וחי בחברה אלימה, שקרנית, מטומטמת ואכזרית כמו החברה הפלשתינית, אני צריך לוותר על האינטרסים החיוניים ביותר שלי, ובראשם זכותי לחיות בשלום? ולא הבנתי למה מה שהיה לפני קום המדינה אינו רלוונטי. הרי שם זה התחיל.

אלי.

New member
תודה, אני משתדל שלא ישתעלו לידי ../images/Emo13.gif

אחד אחד: אש"ף הוקם כארגון גג לישות הפלשתינאית. השם שנבחר הוא סמנטי לחלוטין, מכיוון שכידוע פלשתין זה לא דבר מוגדר (כמו גם א"י), ולפחות חלקים נכבדים ממנה היו צריכים להיות "משוחררים" מהכיבוש הערבי. אז מדינות ערב הקימו ותמכו (אגב, של מי היתה היוזמה ? של פלשתינאים או של מדינות ערב ?), ובפועל הם המשיכו (כמו שאמרת) את פעולות הפדאיון מתוך תחומן. הפדאיון היו ברובם פלשתינאים, במיעוטם אזרחי המדינות עצמן - אבל כולם היו חלק מצבאה של אותה מדינה (יענו קומנדו), ובגיבויו המלא של הצבא הסדיר, גיבוי שניתן גם בפועל, בלחימה, כשישראל פלשה לפעולות תגמול כנגד בסיסי הפדאיון. במילים אחרות: אש"פ זה טוב ויפה, אבל המלחמה (והטרור) בישראל נוהלה ע"י ירדן ומצרים. בעניין הזה, פרסמה צרפת ב-1966 מסמך הקובע שכל אש"פ מורכב מ-50 איש. אין לי מושג איפה ואיך הם ספרו את זה, אבל גם אם נחשוב שהם מגזימים ונכפיל ב-10, זה עדיין לא מדגדג את הסד"כ של הארגונים הסדירים המקבילים שהיו אז בצבאות ירדן ומצרים. והכי חשוב - את הסמנטיקה שאתה לא רוצה לקבלה כפשוטה, גם חוסיין לא קיבל בזמנו, ב-1964. 6 שנים אח"כ החבר´ה ניסו להפיל אותו (בפירוש יוזמה שלהם, לא של חוסיין) בעזרת סוריה ועיראק, והוא עשה את מה שכל מנהיג ערבי יודע לעשות הכי טוב לערבים אחרים. בנקודה הזו הוקם הפת"חלנד בלבנון. ונכון, טרור בעזה היה גם אחרי מלחמת ששת הימים, עד 1970, שם כיסח בו אריק שרון. כנראה שאז היה קל לכסח ביחידות טרור שהיו כאמור "סדירות", עם בסיסים מסודרים. אותו אריק שרון לא מצליח לדגדג את הטרור העכשווי, כשאינו מסודר ומאורגן בבסיסים שאפשר לבוא ולהשמיד. חבל. את ההלל על ההצלחה של אריק שרון בטול-כרם וקלקיליה אני מציע לנצור עוד כמה שבועות, ואז לנסות לבחון את זה שוב. ולגבי השטחים וההתנחלויות (לא המתנחלים) - ב-1975 עוד הציע אלון בכנסת לתת לערביי השטחים לנהל את חייהם בעצמם. ההצעה כמובן לא התקבלה. מיד לאחריה החלו פעילויות לישוב השטחים ביהודים, תוך כדי הפקעת אדמות וזכויות מתושביהם הערבים, ומתן זכויות יתר ליהודים שיושבו שם. באותו זמן אש"פ היה בלבנון ואח"כ גלה לתוניס, כך שאת כל הקרדיט על המצב העכשווי צריך לתת לממשלות ישראל לדורותיהן. ועכשיו שאלה לוגית: במדינה אחת קיימות שתי אוכלוסיות בעלות זהות אחת. אחת מהן נשלטת תחת השלטון המרכזי האזרחי של אותה מדינה, תוך קבלת הזכויות (הבסיסיות) של אותה מדינה, ואילו השניה נשלטת בעזרת שלטון צבאי-פיקודי, ונחשבת אוכלוסיה מסוג ז´ לעומת שכניה על אותה קרקע. האוכלוסיה הראשונה שלווה בד"כ, ולעומתה האוכלוסיה השניה גועשת ורועשת. למה אפשר, לדעתך, לייחס את הגעש והרעש של האוכלוסייה השניה ?

nightbird

New member
אתה מתכוון להונגרים ברומניה?

אתה צודק, תושבי האוטונומיה הטרנסילבנית באמת משתוללים והורגים אזרחים רומנים בכל מקום בעולם, ובצדק. אפשר להבין את כעסם. זה לא ייפסק עד שהם לא יקבלו עצמאות ואת מחצית בוקרשט, והאחריות למצב היא על ממשלת רומניה. לגבי אש"ף - אני לא מבין מה מדבריך סותר את דבריי. אלא אם אתה טוען שהליגה הערבית לא הכירה בקיומה הלגיטימי של ממלכת ירדן. הפידאין לא היו באופן רשמי חלק מהצבאות הסדירים, אך נתמכו על-ידם. מה זה משנה לענייננו? המאבק הערבי/פלשתיני נגד ישראל מעולם לא פסק, הוא רק משנה קצת את הפורמט והדגשים מדי פעם. הבסיס הוא חוסר ההשלמה עם קיום היישות היהודית.

אלי.

New member
למה לרוץ כ"כ רחוק ?

מה עם הדרוזים בגולן ? גם הם לא עושים את מה שהפלשתינאים עושים ... מה שאני טוען הוא שהליגה הערבית תמכה/יזמה את הקמת אש"פ, בכדי שישמש כגוף נוסף בתעמולה כנגד הציונים כמייצגם של פלשתינאי א"י ה"גזולה", אבל את המלחמות המשיכה לעשות בעיקר בעצמה. מה שהיה בירדן בודאי לא היה יוזמה של הליגה הערבית, אלא הגולם שקם על יוצרו - וניגף. זה גם מה שמשנה לענייננו מה ומי היו הפדאיון - גם כאן הם (הפלשתינאים) שימשו כטרוריסטים בשרות מדינות ערב (ממש כמו הנוצרים בסברה ושאתילה, להבדיל). שום דבר לא נחתך ולא הוחלט על ידם, עד הפרידה בספטמבר 1970, שם הם כבר הפכו לגוף הרבה יותר גדול (בעזרת הפליטים מירדן), ועצמאי לחלוטין. בקיצור - כל מה שקרה כאן באותם שנים היתה מלחמה (במקרה זה מלחמת טרור והתשה) של מדינה במדינה, כשאש"פ הוא סטטיסט של הצד הערבי - ממש כמו ב-1948. כל זה, כאמור, עד 1970. ולמשפט האחרון אני מסכים לחלוטין - אין שום ספק שהמאבק הערבי והפלשתינאי (גם הם ערבים, מה לעשות) היה, הווה ויהיה, בכל מיני פורמטים. הרי גם המצרי המצוי לא "מת" על הישראלי, וזה בעידן "שלום". אז מה ? גם עם ירדן יש שלום, אבל אני יכול לנחש שרוב האוכלוסיה שם לא משלימה עם קיומה של מדינת ישראל. אז מה ?

nightbird

New member
הם לא צריכים למות עלינו

אם כי חלקם עושים זאת מדי פעם פשוטו כמשמעו. גם הבריטים לא סובלים את הצרפתים, הצרפתים מתעבים את הגרמנים והגרמנים את הפולנים. בני תרבות אמורים באיזשהו שלב להגיע להכרה שאי-החיבות והדעות הקדומות אינם אמורים להיות מדיניות רשמית. צריך לגדל את הילדים, ללכת לעבודה, להנות מהחיים במידת האפשר, להתקדם, להתפתח ולפתח. לא לעסוק רק בשנאות, התלהמות ודם, כדרכם של הפלשתינים.

אלי.

New member
במבט לאחור, ובחוכמה של בדיעבד

אפשר להגיד שהדרך הטובה ביותר לייצר את המצב שאתה מדבר עליו היא אוטונומיה מוחלטת, כשלב שלפני העצמאות המוחלטת - אבל עכשיו זו באמת חוכמה קטנה מאד. אולי בפעם הבאה

resh0

New member
הפסקת אש אכן תהיה ללא תנאים.

הפרשנות שלך לקוייה עד מאוד! נכון, גם אני חולק על הודעתו זו של שרון, כי לדעתי מוטב שלא יידבר בכלל... אבל, שרון לא חידש כלום! שרון אמר כי 7 ימי השקט המוחלט מהווים את ביצוע השלב הראשון של הבנות טאנט: "הפסקה מוחלטת של הטרור, האלימות וההסתה, ללא תנאים". שרון מעולם לא התנגד להפסקת אש ו/או לשיחות שמטרתן להפסיק אש. אולי שכחת, אבל שרון הורה פעם על הפסקת אש חד-צדדית... "אש", זה לא אינטרס של מדינת ישראל! לא פה ולא כאן. אם ישנה דרך להפסיק את האש דרך מו"ם בטחוני, מצויין!!! זה נוסה בעבר והנסיון כשל, אני לא מאמין כי ישנם מילים שלא נוסו כלפי עראפת שיש בהם כדי לשכנע אותו לפעול להפסקת הטרור. אני משוכנע כי גם שרון יודע שאין מילים כאלו, אבל מה לעשות, הוא צריך להשתיק את השמאל... ולכן מאפשר שרון דיבורים על הפסקת אש, אבל לא מוותר על הפעילות הצבאית. השמאל ייקבל את ההזדמנות שלו לנסות לשכנע את עראפת (מסכן פרס, מזמן לא ישב בכסא המפנק של המחלקה הראשונה במטוס) והציבור שעדיין לא השתכנע, הפעם יוכל להשתכנע!!! דיבורים ומו"ם והסכמות עם עראפת בדבר הפסקת אש, הם לא יעילים! אבל... אם לשמחתנו יצליח פרס ו/או גורמי הביטחון הנושאים ונותנים להביא להפסקת אש בפועל וזאת ללא ויתורים מדיניים ("ללא תנאים"), הפסקת אש שתחזיק 7 ימים תמימים, כי אז תחל "תקופת הצינון" שמהווה את השלב השני בביצוע הבנות טאנט. פיגוע אחד בשטח ו...הופ! חוזרים אל תחילת השלב הראשון. ואם תעבור תקופת הצינון והשקט ימשיך לשרור, מכאן שהצדדים יבצעו "צעדים בוני אמון" (השלב השלישי) ובינהם הקפאת ההתנחלויות (להגיד: פעולת ההתישבות היא חוקית, עד שנגיע אל שלב זה, אם בכלל). ואם גם זה יעבור, כי אז נגיע למו"ם מדיני כאשר מי יינהל אותו??? אריאל שרון!!!! בתנאי שעדיין יהיה ראש ממשלה.... אלי, זוכר שפעמים רבות היו לנו דיונים על התמיכה לה זוכה ראש הממשלה בסקרים?? זוכר מה שאמרתי לך אז שצפוי? זה לא שיש לי כוחות של מגיד עתידות, אלא שמחשבה הגיונית היא זאת המאפשרת לנבא תהליכים. תסכים איתי, שהשמאל לוקה מאוד בתחום זה, לראייה הסכם אוסלו.

אלי.

New member
זו לא פרשנות - זה ציטוט.

פעם היו (נדמה לי) 21 ימי שקט, אח"כ ירדנו ל-7, ועכשיו נאדה. הכיוון מבחינתי תקין, אבל על הקצב יש לי השגות. אז עכשיו פרס נפגש עם אבו-עלא, והם דנו (לפי הודעתם) במסמך המשותף להם. האמת, גם בלי שהם יגידו את זה אפשר היה לנחש שאם מדובר בשניהם, אזי לא מדובר במו"מ בטחוני אלא מדיני. גם זה בכיוון הנכון (מו"מ תחת אש), וגם זה מאד איטי, לטעמי. בעניין השתקת השמאל ... נו ! לדעתי, הימין פרש מהממשלה בגלל מה שאתה קורא "השתקת השמאל". הם עד כדי כך מטומטמים ? תגיד אתה. נכון - שרון עדיין עם שאריות של שרון הישן, ולכן הוא לא יכול בלי אש. נו טוב, היום נוספו לנו עוד 7-8 הרוגים - אולי זה ישנה משהו ? אולי. נחמד שאחרי ביטול 7 הימים אתה עדיין חושב שתקופת הצינון תתקיים. דעתי קצת אחרת, ואם שרון רוצה להמשיך - הוא צריך להמשיך ולזוז שמאלה, ולוותר גם עליה. נראה. ואחרון - לגבי התמיכה בשרון: בויכוחים בינינו, דעתך היתה שהתמיכה תימשך כל זמן שלא יזוז כלום. אז עד לפני שבוע-שבועיים שום דבר לא זז - והתמיכה צנחה. לדעתי, היא צנחה בגלל הקפאון. אתה חושב אחרת ? אז עכשיו, אחרי הסקרים הנחמדים מלפני שבוע - הוא סוף סוף זז - שמאלה. נמתין לתוצאות.

resh0

New member
שרון זז שמאלה? אתה מצחיק!

הדיון על "ימי השקט" היה במסגרת ניסוח פרשנות מוסכמת למילה "מוחלטת" המופיעה בסעיף הראשון של הבנות טאנט. נוהל מו"ם בין הממשל האמריקאי לבין שרון ולבסוף התקבלה הסכמה. בלעדי ההסכמה הזאת (על שבוע), לא היתה ישראל מקבלת עליה את ביצוע הבנות טאנט. במילים אחרות: שבוע השקט הוא המבחן של הפסקת האש! הרי זה מגוחך להגיד שיש לקיים שבוע של שקט כדי לנהל מו"ם על הפסקת אש... אז נעמיד דברים על דיוקם ואל תסלף את העובדות: 1. שרון מעולם לא פסל מו"ם על הפסקת אש ואפילו היו כמה נסיונות, נכון? 2. הפסקת אש הוא עניין מבורך, אך כדי להתחיל את השלב השני של הבנות טאנט, על הפסקת האש להחזיק שבוע שלם, עפ"י הפרשנות שמוסכמת בין הצדדים. מה לא ברור כאן??? אני לא מודע למגעים שבין פרס לאבו-עלה. אני מעדיף בחורות... גם אם ידברו על חיי המין של היתושים במאה ה 16 , אין למגעים אלו כל משמעות!!! אפילו אבו-עלה יודע שכדי "לסגור" עניינים מדיניים, יש לעשות זאת מול שרון. הוא יודע גם את הדרך להגיע אל המו"ם המדיני, ביצוע מדוקדק של הבנות טאנט. ואכן השמאל במצבו העגום מנסה לשדר "כאילו" ששרון ויתר ומוכן לקיים מו"ם מדיני תחת אש, למרות שברור כי הדברים בכלל בכלל לא נכונים. אז לפרס יש להיכן לטוס ועם מי לקיים מגעים, ל"כוכבי השמאל" יש מה להגיד ברדיו, אך בפועל??? לא השתנה כלום!!! ממשלת שאינה חורגת מהכלום. ממשלה ששמה לה כיעד מרכזי את ההשרדות במנעמי השלטון. כך משתיקים את השמאל. שרון מתחיל להראות צורת התנהגות כמו קודמו ברק. נגרר, מזגזג, מודאג ומתעסק בחיבוק כסאו בכל מחיר... ליברמן ואילון מרגישים זאת היטב!!! הם יקטפו את הפירות בבחירות שתהיינה להערכתי בנובמבר. מפלגת העבודה היתה "מתה" שתהיה לה סיבה כלשהיא לפרוש, אבל שרון משתיק אותם וגם הכסא נוח מדי... אומללים. אולי לא שמת לב, אבל אני לא מתייחס לכמות הדם בהודעותי. לא מכובד. שרון לא זז לשום כיוון וכפי שציינתי תמיד, תפחת התמיכה בו אט אט לקראת הבחירות. אפילו שרון יודע כי אם יזוז מאלה, אז גם שרי הליכוד יפרשו!!! אם לא, מרכז הליכוד שכעת גם לך ברור כי נתניהו לוקח אותו "בהליכה", "יוציא חוזה" נגד כל ח"כ שיישאר נאמן לשרון. שרון נוהג כמו עראפת! הוא רוצה להנות מכל העולמות: להנות מכליאתו של עראפת, להנות מההתעקשות, להנות גם מהשחרור של עראפת... לפעול כמו ימין ולתת לשמאל הרגשה כי זז שמאלה... זה פועל בפלשתין!!! לא פועל אצלנו... ולכן הירידה בסקרים במתיכה בראש הממשלה.

אלי.

New member
בקיצור - ליברמן ואילון מטומטמים.

כי אם שרון לא הולך שמאלה, ובעצם שום דבר לא השתנה - הם כנראה הולכים לחזור על מעשה המפד"ל אצל ביבי, ולא נותר אלא לחזור על הכותרת. את הצפי שלך לבחירות רשמתי - נובמבר 2002. אני סבלני. אכן, גם אני חושב שמגוחך לנהל מו"מ על הפסקת אש אחרי דבריו של ראש הממשלה. אתה אולי לא מודע לעניינים הללו, אבל ראש הממשלה לא מדבר לעצמו ואליך - העולם שומע, האמריקאים רושמים, וכל פיפס כזה נרשם כציון דרך שממנו אין חזרה. כרגע מתנהל מו"מ תחת אש, ואם זכרוני אינו מטעני (תקן אותי אם אני טועה) - אתמול היה זה הימין שהפגין את מצוקתו הרבה. איך זה מתיישב עם התזות שלך בדבר הטעיית השמאל ? נראה שזה משאלות-לב יותר מאשר עובדות. אתה טוען שמפלגת העבודה היתה "מתה" שתהיה לה סיבה לפרוש ... נו, גם זו תזה יפיפיה: עומד לו הימני בחוץ בגשם-זלעפות, רועד מקור אחרי שאיים בפרישה ונאלץ לקיים בבושת-פנים את איומו, מיידה אבנים על קירות הבית, ומנסה לשכנע את עצמו שכרגע להיות בחוץ בקור זה הדבר הטוב ביותר, ואלה שמתחממים ומחייכים ליד האח - הם הטפשים ... ´אומללים´ הוא קורא להם. לך תבין. "אפילו שרון יודע כי אם יזוז מאלה, שרי הליכוד יפרשו". נכון: כמו ששרי הליכוד פרשו כולם, מהראשון ועד האחרון, כשבגין הפך עורו ב-180 מעלות. כמו ששרי הליכוד פרשו לגמרי כשביבי מסר שטחי מולדת ... הם הרי פורשים מקצועיים, הלנדאויים והלבנתים למיניהם ("עם מי אתה מתייעץ ? אתנו אתה לא מתייעץ !"). לגבי מרכז הליכוד, אולי לך ברור - לי לא ברור שום דבר. גם יחסי הכוחות שמאל-ימין לא ממש ברורים לי, וגם מועמד השמאל (כמו גם הימין) טרם נקבע סופית. מעבר לכך, אין לי ספק שהנהייה תהיה הפעם למפלגות הסקטוריאליות, ואף אחד לא יכול לדעת מה תהיה הקואליציה ביניהן. אבל מה הבעיה ? בנובמבר הרי נדע ה-כל, לפי דבריך - כמה כבר נשאר עד נובמבר ? ושוב אני חוזר על דברי: אתה טענת ששרון יככב בסקרים כל זמן שלא יזוז. אכן הוא לא זז, ולכן השמאל ברובו נטש אותו. עכשיו, כשהוא רואה את זה, הוא מתחיל לזוז בכיוון הנכון (מו"מ תחת אש), ואם הוא יתמיד - הסקרים גם יראו זאת.

אלי.

New member
"מבחן התוצאה" זו אמירה מאד ממצה ...

הבעיה מתחילה ונגמרת בכך שה"מבחן" הזה הוא לא מבחן מתימטיקה קלאסי, שבו יש תשובה אחת - וכך אנחנו יכולים לשייך את אינתיפאדת אל-אקצה לשבר של מלחמת יוה"כ, ואת הקמת מרכז עזריאלי לחצ´קון שצמח על אפו של חוסני מובארק 7 שנים קודם לכן. מה עושים ?

pilovich shahaf

New member
אלי רק בשבילך ...../images/Emo45.gif

ראש הממשלה סלל את הדרך החוצה למפלגת העבודה, וזאת תראה ב-24 שעות הבאות באם הם לא יתעשטו בכלל ופואד בפרט, ומפלגת האיחד הלאומי, מושכים עד מחר את מכתבי ההתפטרות שלהים שהגישו לראש הממשלה...
מפסוט אלי רק בשבילך....מבחן התוצאה
פ"ש.
עם ישראל חי

resh0

New member
התנאים מאוד שונים...

מצד אחד טוב מאוד שאתה (אתם בשמאל) מצויים באופוריה ואינכם מודעים להלך הרוח הפוליטי בעם. לדעתי, מנותקים לחלוטין! או, שמנסים לצייר תמונה מזויפת... פרישתם של ליברמן ואלון נובעת משיקולים מגוונים: 1. הערכה שתתקיימנה בחירות בקרוב. 2. ההסלמה היא הקרקע הפוריה ביותר כדי לקדם את רעיון הטרנספר (ראה סקרים). 3. אין שהשפעה על החלטותיו הזיגזגאיות של ראש הממשלה. 4. הבנה שאם שרון ירצה סיכוי להתמודד מול נתניהו, יצטרך (לפנות חזק ימינה), פרישתם רק תקרב את היום וגם תקרב את יום פרישת מפלגת העבודה. בקיצור: יש להם אך ורק מה להרוויח!!! כעת הם יכולים להופיע בכלי התקשורת ו"ללכלך חופשי". לנצל את האנרציה לצורך קידום רעיון הטרנספר ואם תראה סקרים (הודעתו של שמולק דגן מהבוקר) תראה עד כמה שישנה תאוצה בכיוון החיובי הזה. הם לא טיפשים! הם הכי חכמים... בזמן הנכון ביותר. לא מתנהל מו"ם מדיני ואם בכל זאת מתרחש, אין לו שום משמעות! הימין הפגין על אזלת היד ומבחן התוצאה העגום. גם אתה יכולת להיות נוכח ולהזדהות עם ההפגנה הזאת. הימין לא הראה מצוקה, הוא הראה כוח! כוח שהולך וגדל ואריאל שרון לא יוכל להפנות עורף לכוח הזה שמהווה את רוב אזרחי המדינה. מפלגת העבודה יצטרכו לחפס "תרוץ טוב" להיות אטרקטיבי לבוחר בבחירות הבאות. נראה לך שאם יישארו בממשלה עד לסוף הקדנציה, יש להם סיכוי? ברור לך שבאיזשהוא שלב, יצטרכו הם לפרוש למרות המנעמים ואז יצטרכו לחפס סיבה שתראה הגיונית בעיני הציבור, נכון? לכל שבת, יש מוצאי שבת... אני טענתי כי התמיכה בשרון בסקרים תמשך, אך אם התגברות הטרור ייחל הכירסום המתמשך. זה פועל בדיוק כפי שהערכתי אז. אם אתה סבור כי השמאל נטש אותו, אז לא התעמקת היטב בסקרים!!! נטשו אותו יותר תומכי ימין מאשר תומכי שמאל... שרון לא זז כי מעולם לא התנגד למו"ם על הפסקת אש תחת אש. הרי לא צריך מו"ם להפסקת אש אם אין אש... נכון? אבל יש לי חדשות (ישנות) בשבילך: אין סיכוי כי המו"ם להפסקת אש יצליח! מה השתנה מעשרות הנסיונות הקודמים??? ואז... מה יגידו הסקרים?

אלי.

New member
אני קונה את התנאים בעיניים עצומות

אין לי בעיה לשבת בממשלה, ללחוץ על ראש הממשלה, לגרום לימין הקיצוני לפרוש ממנה בגלל ש"שרון מוליך את המדיניות של פרס", לכהן בממשלה שכנגדה ונגד ראשה מביא הימין 80,000 מפגינים - ולהיחשב כנתון באופוריה. לעניין הימין הקיצוני ונציגיו: - אם הם פורשים "רק" בגלל שיש בחירות, אזי מן הסתם הם ישבו בממשלה ביתר הזמן, היה מה שהיה. אם אלה נציגיך, מוטב תבדוק טוב טוב את עצמך, לפני שאתה מטיל אשמת אופורטוניזם על השמאל ונציגיו. - הסלמה היא דבר נחמד, ויש לציין שגם העם העיראקי מאד הסלים ב-10-15 השנים האחרונות. בכל מקרה רשמתי לפני את עיקרי הסקר שלך - כמחצית היהודים תומכים בטרנספר. לפיכך רשמתי לפני גם את המסקנה האופרטיבית מהסקר - לאיחוד הלאומי יהיו כ-50 מנדטים בבחירות הבאות. אני סבלני ... - החלטותיו של שרון עדיין אינן זיג-זג, אלא התקפלות בפני המציאות. 21 יום, 7 ימים, 0 ימים - זה לא זיגזג, זה קו ברור של התקפלות מ"ערכים" מיותרים. - לשרון אין שום סיכוי כימני בימין מול נתניהו. להערכתי, מול נתניהו (ובכלל) הוא יוביל דווקא קו מתון-יחסית. מה יצא מזה ? זה, כאמור, תלוי בשליטתו במרכז הליכוד, בלי שום קשר למידת התמיכה האמיתית בו. מה לעשות, כך זה עובד במפלגות מסוגן של הליכוד והמערך. בקיצור - הם טפשים (לא שזה חדש, בודאי כשידוע שהנדל מצוי בתוכם), אבל בזה עוד נווכח. לא מתנהל מו"מ מדיני ? אשריך. אני מניח שזה מסוג השכנועים כמו ההוא שאומר שמסירת 13 אחוז של שטחי מולדת זו רק "מסירה זמנית". מי מוסר "שטחי מולדת" (כהגדרתו) לאויב ? רק הימין. מי אשם ? השמאל
"מפלגת העבודה יצטרכו לחפס "תרוץ טוב" להיות אטרקטיבי ...". בודאי. והליכוד לא יצטרך - הוא מתפקד נהדר, לשיטתך ? אני בטוח שכן: כ-300 הרוגים בתקופת כהונתו זה מצויין. אף אחד לא היה עושה זאת טוב יותר מלבנת-לנדאו-הנגבי-שלום - והעם יגמול להם על כך בשפע מנדטים. נ.ב - אני מתנצל שאני "מודד" דם - זה אולי לא מכובד בעיניך, אבל בעיני לפחות הדם הוא חשוב מכדי להניח לו לזרום חופשי. בכלל, אני הייתי מציע לימין לשקול בחיוב התייחסות להרוגים כאל אנשים שפעם חיו ונשמו, ואז הכל בודאי ייראה אחרת. מצד שני, האחרון בימין שהתייחס לקורבנות כאל אנשים הפך לצמח (בגין אותה התייחסות, כנראה). זה בטח לא ידרבן אחרים בימין לנסות את השיטה. ובקשר לסקרים, גם כאן לא שכנעת אותי (מה חדש ?): אנחנו נחכה לתוצאות המו"מ המדיני. יש מסמך פרס-אבו-עלא, יש התוכנית הסעודית (לא משהו, אבל קיימת ברקע), ויש את זיני, שאולי הפעם לא יברח בבהלה הביתה. כמה נשאר עד נובמבר ? תלוי באיזו שנה

resh0

New member
נחדד את הדברים

עפ"י הסקרים דהיום, מצוייה דווקא מפלגת העבודה במצב של "על הקרשים" מבחינה אלקטורלית. אם רצונה לשנות את המצב דהיום, עליה לשנות משהו מהנעשה, נכון? האם ניתן לשנות משהו תוך ישיבה בממשלה? בוא ונבדוק את "השגי" מפלגת העבודה בתוך הממשלה: - שותפות להתדרדרות הבטחונית. - צה"ל בעצם "כבש" מחדש ישובים פלשתינים רבים. - עראפת נכלא ובעצם לא מתקיים כל מו"ם מדיני מעשי. - אבל ישנו השג "גדול"!!!! שרון חזר בו מדרישתו ל 7 ימי שקט לפני תחילתו של מו"ם על הפסקת אש... שים לב! תתיחס לדבריו של שרון: "מו"ם על הפסקת אש ואח"כ כניסה לביצוע המלצות טאנט ואז לא יוותר שרון על 7 ימי השקט, לפני הכניסה לתקופת הצינון. אז נכון, הימין טוען כי שרון הולך בדרך פרס ואני מקווה שברור לך שזה במסגרת משחק "משיכה בחבל", כאשר מושכים מעבר לכוח הנדרש... אבל גם אתה מודע על-סמך מבחן התוצאה כי דרכו של שרון רחוקה מאוד מאוד מדרכו של פרס... אז ניתן לסכם עניין זה כך: שרון לא הולך בדרך הימין, שרון לא הולך בדרך השמאל, שרון הולך בדרך הכלום!!!! והתוצאות לפננו ומפלגת העבודה שותפה מלאה. אולי לא קראת את עיתוני יום שישי, אבל ניכרת נטיה חזקה ימינה בקרב חברי מרכז הליכוד. מין הסתם, רבים מהם תומכים בטרנספר!!! נכון, הליכוד לא יציין זאת במפורש, כי הוא פונה אל המרכז המבולבל, אבל האיחוד הלאומי שיגרוף כ 12 מנדטים, יהיה השותף הטבעי של הליכוד שיגרוף כ- 40 מנדטים! והתוצאות תהיינה, קבלת חוק בכנסת שתאפשר תחילתו של תהליך טרנספר, כל עוד אין תקווה במו"ם מדיני שפוי. אילו היית קורא את עיתוני יום שישיף היית נוכח לדעת כי נתניהו לוקח את מרכז הליכוד בהליכה!!! לא סתם לוקח. ואם מתנהל מו"ם מדיני, על מה בדיוק מדברים שם? האם לדעתך עראפת מוכן לקבל פחות (הרבה פחות) מאשר הציע לו ברק? האם לדעתך יהיה רוב בכנסת להסכם התואם את הצעותיו של ברק? זכור! ברק נפל על זה... גם עראפת יודע את זה! גם הוא יודע שכל עוד לא יהיה רוב של שמאל קיצוני בכנסת, הוא לא יחתום על שום הסכם מדיני ולכן בחר בדרך הצבאית. יש מסמך פרס אבו עלה, בקרוב תווכח כי גם אם יש לו תוכן כלשהוא, ערכו המעשי הוא אפס. ישנה גם יוזמה סעודית "גמישה"... בקרוב תווכח שכוללת היא את כל כל כל כל דרישותיהם של הפלשתינים והסורים, ללא יוצא מין הכלל. גם ערכה של זאת בקרוב תווכח לך כ"אפס". ואז... גם אתה תבין כי על מפלגת העבודה לפרוש מין הממשלה וללכת לבחירות בנובמבר.

s.r.

New member
ציפור לילה- עכשיו יהיה שקט...

מוחלט במדינת ישראל, משום שאתה ובניך מתגייסים למילואים לסימטאות מחנות הפליטים בשטחים !!! תהיה מציאותי, העניין מורכב ומסובך, עובדה ש"ידידך" אריק שרון התעורר ומוכן כבר לדיונים-מו"מ להפסקת אש ! רק לאחר שאיבדנו 300 מחיילינו ואזרחינו, התחיל שרון להבין שאין ברירה, אלא לדבר ולשוחח... במקביל למהלומות שאנו "מכניסים" להם ! מותר לך ל ה ו ד ו ת שהשנה האחרונה היתה ארורה ומחדלית, משום שגם אצל שרון, משתנה המחשבה. ראה איזה מרחץ דמים משתולל (אצלם) גם אצלינו !

nightbird

New member
מסכים איתך

השנה האחרונה היתה לא טובה. היינו צריכים להכות בפלשתינים בצורה קשה הרבה יותר כבר מהתחלה. הרבה דם היה נחסך.

למעלה