עצה...?

iinball

New member
עצה...?

שאלה: בנוגע להסברה בעניין זכויות בע"ח: כשאני מנסה להסביר לאנשים, אני נתקלת בכמה סוגים: אנשים שלא מודעים לעניין ואנשים שלא איכפת להם. ברוב המקרים מדובר באנשים שלא מודעים לכמה חמור הוא המצב של בע"ח בתעשיות השונות. הבעיה היא, שברגע שאני מתחילה להסביר לאנשים- אז או שהם מתחילים להתווכח ולהמציא הצדקות לעניין, או שמגיעה התגובה של "אני מעדיף לא לדעת, כי אז אצטרך לוותר על המון דברים". כשאני רוצה לתת להם חומר הסברה על העניין, או להראות תמונות- הם פשוט לא מוכנים. אז איך לעזאזל מתמודדים עם תגובות כאלה??? אלה אנשים שכן "איכפת להם" מבע"ח, אפשר לומר, כי אחרת לא היו מתנגדים לשמוע על מה שבע"ח עוברים. אבל מצד שני הם לא מוכנים לעשות כלום בנידון... אז איך גורמים להם כ-ן להקשיב?? וכן להיות מודעים לעניין? אשמח לשמוע עצות...

ווינגז

New member
סיפור אישי וגם....

הי... אחח אחח (אני חולה! כבר 4 ימים בבית!)
רציתי לספר שכשחברות שלי ואני רצינו להעביר מן הרצאה כזאת על צמחונות השאלה היחידה ששאלו אותנו בכיתה זה אם אנחנו צמחוניות.. אבל כעיקרון הילדים אצלינו בבית ספר נורא לא בוגרים
כעקרון אני חושבת שאת צריכה פשוט להמשיך ולהמשיך להסביר.. אבל לא ממש להעיק! למצוא את הדרך שתגרום להם להקשיב... את יכולה להגיד להם שהם לא צריכים להפוך לצמחונים רק בגלל שאת אומרת.. ושלפחות יקשיבו... שיהיו מודעים.... מנסיון אישי: אל
תראי תמונות! זה ממש מזעזע! גם לי,למרות שכבר ראיתי את התמונות האלה קשה לראות אותן! תנסי לשכנע אותם לבוא איתך פעם להפגנה, ולראות שצמחונים/טבעונים לא עושים בכח שאנשים אחרים יהיו צמחוניים!
מקווה שעזרתי,יעל

doronimous

New member
פתגם

לא זוכר של מי: "האויב הכי גדול של בעלי החיים הוא האדישות" כלומר, להעדיף לא לדעת זה הפגיעה הקשה ביותר ויש ליהודים דוגמא היסטורית טובה (רעה) לכך. אפשר לציין זאת.

תולי1

New member
חומר למחשבה.../images/Emo184.gif

נתקלתי בסרט "מעבר להודו" במשפט שעונה על המצב בו נתקלת: Nobody can tell no one anything unless he is ready to hear it . שפרושו: אין טעם להגיד משהו למי שלא בשל לשמוע.

guruyaya

New member
פתרון חלקי

אני מניח שכמעט לכל אחד ניתן להגיע לשיחה סביב הנושא, אבל לא אצל כולם אפשר להגיע מאותה נקודה. רוב מי שאני מכיר, נפתח דווקא מהכיוון האינטלקטואלי (כלומר דיון תאורטי בנושא), ואחר כך עובר למישור המעשי. אצל אחרים, הם יכולים להגיע לכך אם תצליחי לעורר בהם חיבה לחיות שעל צלחתם, או שמובלות למעבדות (בניסויים זה הרבה יותר קל: כלבים, ארנבות ואפילו קופים מתקשרים אצלנו עם משהו חביב יחסית לתרנגול - חיה מאאאד מעצבנת מנסיוני האישי). ישנם מי שהדבר שהכי ייגע בהם הוא הזעזוע. אלה יכולים "להנות" מהתמונות, או מהסיפורים. אחרים, מתוך האקטיביות. אנשים שנוטים למחות נגד דברים, וכל מה שצריך זה להביא אותם למחות פעם אחת נגד כבד אווז, וכבר הסביבה בה הם נמצאים תעשה את שלה. ישנם עוד המון דפוסים של היכרות עם הנושא, ופשוט חייבים למצוא אצל כל אחד מפתח אינדווידואלי.

למעלה