עצה

איתי 241

New member
עצה

רציתי לשאול את עצתכם, אני מעוניין ללמוד בשנה"ל הקרובה ונרשמתי לאחת המכללות. מצד שני אני נמצא במצב נפשי די ירוד כבר תקופה ארוכה בגלל כל מיני סיבות. ואני חושש שזה עלול יהיה להפריע לי ליכולת הריכוז והלמידה. אני שוקל לפנות לטיפול פסיכולוגי במקביל לזה שאתחיל ללמוד. האם הדבר מומלץ?האם סטודנטים פונים תוך כדי לימודיהם לטיפול פסיכולוגי? תודה.

ebi83

New member
דעתי הפשוטה...

אם זה מפריע לך למהלך החיים עכשיו אז תלך לפסיכולוג, טיפול הוא לא הסטיגמה שישר קופצת לראש... מעבר לזה אני יודע על אנשים שלומדים איתי שבמהלך הלימודים התחילו ללכת למפגשים עם פסיכולוג וזה עזר להם, מה עוד שדרך אגודת הסטודנטים יש הנחות לטיפול
בהצלחה

איתי 241

New member
העניין הוא

שאני מעוניין ללכת לפסיכולוג אבל אין טעם להתחיל עכשיו טיפול, כי באוקטובר אני עובר דירה ליד המכללה ולא אגור בבית. מה שאומר שהטיפול צריך להיות קרוב ליד אזור המגורים.

ebi83

New member
לדעתי, אם זה משפיע על חייך לרעה כרגע

אז כדאי לך ללכת כבר עכשיו. יש דברים שהטיפול עובד עליהם מהר מאוד וכאלו שלוקח לו זמן, הכי הרבה או שתיפגש עם הפסיכולוג משהו כמו פעם בשבוע גם אח"כ (לרוב זה אפשרי תוך כדי הלימודים) או שתחליף ותלך לטיפול קרוב למכללה... בקטעים האלה אין פתרונות קסם וזו החלטה שאתה צריך לקבל לבד בסופו של דבר...

לא יודעת לאן נרשמת

אבל ידוע לי על טיפולים פסיכולוגיים שמתקיימים מטעם מוסדות הלימוד במחירים זולים לגמריי...

amazone

New member
מה דעתך לראות את הלימודים כהזדמנות לשינוי

בעזרתם תוכל לשנות את הגורמים שמדכדכים אותך

Lir האחת

New member
למה לא?

אפילו ממולץ. זה רק יכול לעזור לך לעבור תקופות שיש בהן קצת יותר עומס ולחץ נפשי.

למעלה