עצה מאנשים עם ניסיון...

• פותח הנושא ET2k
  • פורסם בתאריך

ET2k

New member
עצה מאנשים עם ניסיון...

שלום,אני אומנם מתגייס עוד חודשיים, ולכן הייתי אמור לפנות לפורום מתגייסים,אבל מכיוון שבפורום הזה ישנם אנשים שכבר עברו את הצבא או חלק מתקופת הצבא,חשבתי שאולי עדיף לשאול כאן. אני מאוד מתעניין במחשבים ויש לי ידע בתחום.עשיתי 9 יחידות מחשבים בבית הספר התיכון,כך שאני מקווה שאני לא נשמע כמו אחד שמדבר שטויות. לעומת זאת, לא קיבלתי שום זימון מהצבא לשום קורס, וכאשר שלחתי בקשה לקורס מחשבים (קד"צ).,קיבלתי תשובה שלילית שנראתה לי קצת תמוהה (היה רשום במכתב התשובה רק את השם שלי ללא מספר תעודת זהות ותשובה כי לא ניתן לספק מידע או לההענות לבקשה). השאלה הרצינית שלי היא האם ישנם קורסים כמו מפעיל מערכות מחשב ביותר מיחידה אחת?הבנתי שכן עד עכשיו.שאלה שניה היא,בהנחה שאני יודע לבנות אתרי אינטרנט ,האם כדאי לנסות ולהתקשר ליחידות האינטרנט השונות? אני לא מתכוון ליחידות מחשבים שמפעילות מערכות מחשב רציניות.אני יודע שלחיל הים למשל,יש יחידת אינטרנט (שקשורה לביטאון חיל הים). תיכננתי להתקשר מחר לפני 6 או 7,ורציתי לשמוע האם בכלל שווה להתאמץ,או שעדיף לשאיר את הכל לגיוס הכלל צהלי פ.45 (כנראה) באוקטובר?

TAFD

New member
קורסים

הקד"צ שאתה מדבר עליו הוא ככל הנראה קורס תכנות. הקורסים שאתה מדבר עליהם כמו מפעיל מערכות מחשב קיימים רק בבית הספר למקצועות המחשב שמכשיר את כל מקצועות המחשב בצה"ל (תכנות, הפעלת מערכות, הפעלת מחשב, כתיבת לומדה והנחיית ישומים). לשם אתה צריך לנסות ולהגיע. תנסה לכתוב אליהם מכתב ותבקש שיזמנו אותך למבחנים, תנסה לעשות את זה גם דרך מדור קד"צ בלשכת גיוס.

ET2k

New member
הממ,מדור קד"צ?

ניסתי לעשות את זה בלי להזכיר את המילה קד"צ בכלל , כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, ולמען האמת הם אלו שרשמו בהודעת התגובה מדור קד"צ
אז לא נראה לי שיש סיכוי... אבל אני אנסה, במכתב כמובן,אולי עוד פעם .

איך יותר מידי אופציות.

בקשר לבניית אתרים - אין הרבה יחידות שעוסקות בזה, וממש קשה להגיע לשם. בקשר למדור אינטרנט של חיל האוויר - כל התקנים מלאים ומתפנים עוד שנה. אבל אתה מוזמן להציק להם. פרט לכורסים של ממרם יש את קורסי המחשבים של מודיעין, שלפעמים הם טובים יותר. תשיג תטלפון של איתור מודיעין ותנסה. והכי חשוב. תנסה לדחות את התאריך גיוס ולהציק לממרם.

m88m

New member
תמיד אבל תמיד

שווה להציק! ואגב ממר"ם > מודעין (אפילו שאני במודעין לבי שייך לממר"ם שזה אגב בסמ"ח.... דה!)

ממר"ם > ממודיעין ?

לא נראה לי. תלוי לפחות באיזה קורס. ברמות הנמוכות (צפעילי מחשב) מודיעין עדיף. אבל מפעילי מערכות ממרם עדיף.

m88m

New member
דיברתי על תוכניתן

תוכניתן מממר"ם >> מ - שששש! של המודעין והמבין יבין!

ET2k

New member
אתה צודק ../images/Emo10.gif אני בערך הולך לבכות פה

כן.. צלצלתי, לא הזדהיתי כמובן בהתחלה... שאלתי אם אפשר להתקבל ליחידה (רק לפני 30 שנה זה בטח עוד היה עובד ככה,עכשיו עם האינטרנט בטח 100 איש מתקשרים כל שעה)... אמרו לי גם ביחידת האינטרנט של חיל הים וגם של חיל האוויר שאי אפשר... אני פשוט... מכיר סיפור של מישהוא שהתגייס לפני 15 שנה וקיבל תתפקיד שלו פחות או יותר אחרי שהוא התקשר ליחידה שהוא רצה.הוא אמר לי לנסות את זה,אבל היום זה לא עובד ככה...
במיוחד מעצבן אותי (וכן,אולי אני קצת מטורלל,אבל קצת מאוחר עכשיו) שאני התעסקתי המון עם מחשבים כבר מגיל צעיר בתקופה לפני שכל ילד בן 13 התחיל לתכנת.. אני אומנם לא מתמחה במחשבים ברמה של כמה ילדים בני 16...אבל אני מאמין שאני יכול ללמוד את רוב הדברים. בכל מקרה, ובסוף כנראה שאני אעשה משהוא בקיוטקסט במקרה הכי טוב.הדבר היחיד שמעודד אותי שאני אהיה כנראה הרבה בבית בתור ג´ובניק , ואני אוכל לעבוד על האתר שלי

למעלה