עצה למסלול לימודים?

Zack DA

New member
רק הערה אחת -

כבוגר לשעבר וכמשוחד אני חייב להסכים עם המחמאות לאו"פ
דבר אחד דווקא אני לא מקבל: מה שאמרת לגבי שכר הלימוד. אם אני לא טועה, נותנים לך לקחת קצת קורסים בחינם אחרי ששלמת על 18 קורסים, שהעלות שלהם היא בדיוק כמו העלות שקבעה המועצה ללימודים גבוהים לתואר ראשון, פחות או יותר. כלומר, הקורסים חינם הם לא בגלל שבאו"פ כל כך אוהבים לוותר על כסף, אלא בגלל שאחרת זה היה עולה יותר מתואר במקום אחר.

vinney

Well-known member
זה דיון אחר שניהלנו בפורום או"פ

עשינו שם חשבון מדויק, יצא שמי שעושה תואר באו"פ ומנצל את 4 הקורסים החינמיים, משלם כמה אלפים פחות. ההנחה היא שאתה לא לוקח יותר משליש בהנחיה מוגברת, זאת הנחה סבירה. תעשה חשבון.

Zack DA

New member
ההנחיה זה כבר משהו אחרת.

כתלמיד תיכון שלא עבד יותר מדי בלי קשר לבי"ס, לקחתי את רוב הקורסים בהנחיה מוגברת, אז אולי מכאן החישוב יצא אחרת. החישוב שלי בזמנו בראה שבהנחיה מוגברת, זה יוצא אותו הדבר רק אם לוקחים בחשבון את ההנחה של ה- 4 קורסים. למען האמת, אם אני זוכר נכון, לפי מה שהם שולחים לך בדואר (ההודעה שמגיע לך כמה קורסים בחינם) יש הסבר שאומר משהו בסגנון הזה.

vinney

Well-known member
הנחיה מוגברת זה עסק יקר

זה לא משהו שהוא חלק משכר לימוד, ועל זה או"פ בעצם מרוויחה נטו. מה שכן, גם בחלק מהקורסים שלקחתי בהנחיה מוגברת לא הלכתי לשיעורים, כך שצריך לחשוב טוב טוב איפה אתה באמת צריך את זה, וזה בעיקר בהתחלה. בסוף בקורסים המתקדמים נראה לי שבכלל אין חיה כזאת...
אלה הקורסים הניתנים חינם ממילא

Zack DA

New member
נכון, אבל זה שיעורי תרגול הם חלק

מהרעיון. אגב, גם בקורסים חינם, אתה לא מקבל תשלום על ההנחיה.

vinney

Well-known member
אגב

תעשה סקירה קטנה בספריה, אתה תראה שהרבה מהספרים הם של או"פ... וזה לא נקרא הספקה מסודרת, יש לי כמה חברים באת"א שמחכים שבועות בתור לקבל את הספרים האלה בספריה, אני לעומת זאת מקבל הכל, עד הבית, ישר מבית הדפוס, ולכל החיים. אין מה להשוות.

forge

New member
מה על לעבור לשנה ב' ע"פ ציונים

מה אתם יודעים על מעבר לאונ' על בסיס ציוני שנה א' ופסיכו? אני באמת לא יודע כמה שווה את זה בתואר ראשון, נראה לי שבתואר שני משנה איפה למדת, תואר ראשון זה יסודות ואם אתה לא מתכנן על שני אז נסיון מדבר לא? בכל אופן אני מבין שרוח הדברים היא:ללכת על אונ', פרט לבר אילן, ואם כבר אז ב"ג עדיפה. בכלל שווה לקחת את זה כאופציה? (את המעבר לשנה ב') הרי אם בסופו של דבר אני אעבור אז יהיו לי פטורים ויחסכו ממני לא מעט קורסים קשים מה שבעזרת בגרות ופסיכו אני יכול להמשיך לחלום. או שממש לא יכירו לי את הלימודים האלה, בר אילן כי הרמה לא משהו ומכללה כי היא מכללה. כי מקריאה בפורום המסלול המורחב במכללה נחשב לאיכותי מאד ובר אילן עדיין אחת מהאונ' הסלקטיביות בארץ, לא נראה לי, לפחות מבחינה אקדמית, שתהיה בעיה. שניהם מאושרים ע"י המל"ג לא? אז איפה הבעיה? (אם יש בכלל) ** לגבי הפתוחה, הייתי שם ויש לי קצת פטורים. אונ' נהדרת אך לא כ"כ מתאימה לי. תודה ושבת שלום,

vinney

Well-known member
זה מסוכן

אתה יכול לקחת את זה כאופציה, רבים עושים את זה כשהם לא מצליחים להתקבל לפקטולטה שרצו : מתקבלים לפקולטה אחרת, ועוברים על סמך ממוצע. אבל, בד"כ זה ניוד בתוך האוניברסיטה, לא מבחוץ (לדוגמא מהנדסת מכונות בטכניון להנדסת חשמל), ונדרש ממוצע מאוד גבוה (תלוי ממסוד למוסדר, אבל בד"כ או 85 ומעלה בכל הקורסים או ב25% העליון של הציונים בכולם, כאלה דברים) וזה לא כל כך פשוט לעמוד בזה. אם אתה עובר ממוסד למוסד, בהחלט יכול לקרות מצב שלא יכירו לך בכל הקורסים, ותצטרך לחזור על חלקם שוב. בגלל זה עדיף כבר אפיק מעבר של או"פ - אתה יודע בדיוק מה יכירו לך ובאיזה תנאים, וכל מה שנדרש ממך - לעמוד בתנאים האלה.

forge

New member
תודה לכולכם,

בשעה טובה בחרתי בת"א,ולא מעט בזכות הפורום. אז תודה רבה. שתהיה שנה טובה קלה ומוצלחת לכולם. ממני, יאללה, להת' לבינתיים.

DadleFish

New member
וגם דעתי הסובייקטיבית...

למדתי במכללה האקדמית של ת"א, ואני מתחיל עכשיו תואר שני במכללה האקדמית של ת"א. אני חושב שזה אומר הכל. בכל מקרה, מהיותי מראיין ומגייס בחברה שמגדירה את עצמה בתור "בוגרי אוניברסיטאות בלבד", אני יכול לומר לך בסוד שגם בוגרי המכללה האקדמית של ת"א, וגם בוגרי המכללה להנדסה בת"א, וגם עוד כמה כאלו - מהמשובחות - נכללים בתוך החתך הזה. המכללה, אגב, היא מכללה רק בגלל שהיא לא מוסד מחקרי. שכר הלימוד זהה לאוניברסיטאות, המרצים הם אותם דוקטורים ופרופסורים שתמצא בת"א, תוכנית ה-BSc במכללה אינה נופלת ברמתה מהאוניברסיטה, המבחנים קשים מאוד ובהתאם גם ההתייחסות בחוץ. לגבי בר אילן אני יכול להגיד לך שלפחות עד התקופה האחרונה (בערך שנה-שנתיים אחרונות) הרמה שם הייתה מתחת לכל ביקורת, ובהתאם ההתייחסות של המעסיקים.

Zack DA

New member
ספר לי עוד על המכללה שלך, אלדד.

מה היצע הקורסים ? זהה לזה של ת"א ? גם תנאי הקבלה זהים ? אורך התואר, לפיכך, זהה ?

forge

New member
אלדד, לגבי תואר שני -

אני שמח על התיחסותך כמראיין, לגבי תואר שני, אם במדמח ואם בתחום אחר, ידוע לך על בוגרי המכללה שהתקבלו לתואר שני במוסד אחר, ולא כאלה עם ממוצעים ממש גבוהים (95 ומעלה), אלא משהו בסביבות 80-90. או יותר נכון לשאול, איך מתייחסים מוסדות אקדמאים לבוגרי המכללה בעת רישום לתואר שני? לדוג', יש שמועות שהטכניון נותן פקטור שלילי לבוגרי מכללה. מנסיונך ומהיכרותך עם בוגרי המכללה, האם יש חשש שלא להתקדם בעולם האקדמי? או שציונים מדברים בעד עצמם ואין מה לחשוש. תודה מראש, ושבוע טוב

למעלה