עצה למסלול לימודים?

forge

New member
עצה למסלול לימודים?

אני ממש דנדש בפורומים, אז מתנצל מראש אם זה ממש לא הפורום הנכון. ובכן, פחות או יותר הפנו אותי לכאן מפורום סטודנטים. ולשאלתי, אני עומד בפני שוקת שבורה, התקבלתי לשני מסלולי לימוד האחד מדמח והשני מתמטיקה ומדעי המחשב . (להשכלה כללית בבר אילן ובמכללת תל אביב יפו). אני לא יודע מה כדאי או יותר נכון מה ייתן לי כל תואר ומה השימושים שלהם בשוק העבודה. לגבי בוגרי מדמח, זה יותר קל לשער מה יהיו הכיוונים שלהם, אבל לאן פונים בוגרי מתמטיקה ומדעי המחשב? האם הם חולקים את אותו נתח שוק? או שזה סיפור אחר לגמרי? לגבי שני המסלולים, האם רצוי להמשיך ישירות לתואר שני? והאם אתם מכירים אנשים שנתקלו בבעיה להתקבל לתואר שני או לעבודה רק מעצם זה שלמדו במכללה הזו? תודה חג שמח ושנה טובה,

the new L

New member
לפי דעתי

לא תהייה לך בכל מקרה בעיה להתקבל לתואר שני, כל זאת בהנחה שיהיה לך ממוצע מתאים (אני מעריך סדר גודל של 80-85 יספיק). בקשר למתמטיקה ומדעי המחשב, בעיקרון אתה אכן תגיע לאותו שוק עבודה, רק שהחלק המתמטי נותן לך רקע עיוני תיאורטי חזק יותר, ואולי עם תארים מתקדמים יותר תוכל להגיע יותר למחקר אלגוריתמי, אבל זה עוד רחוק ממך, לא נראה לי שמעסיקים בוגרי תואר ראשון בתפקידים כאלה...

the another one

New member
אני לא חושב שהחלק המתמטי

נותן רקע תיאורטי חזק יותר, הרי בכל מקרה הבן אדם יילמד קורסים במתמטיקה ואת מה שהוא יצטרך הוא יילמד שם וברוב המקרים הוא יצטרך לקחת קורסי בחירה כמו תורת הגרפים,תורת המספרים... וקורסים כמו אנליזה מודרנית באמת לא ייתנו לו משהו שיוכל להשתמש בו בתפקידים של תואר ראשון.

Zack DA

New member
מסכים איתך.

אחד מהדברים שמטרידים (מבחינתי) בתואר ראשון, הוא שחומר הלימוד תקוע אי שם בשנות ה- 70, בניגוד לתואר שני שהוא הרבה יותר מעודכן ומודרני. נראה לי שמתמטיקה עודפת טובה בעיקר לאנשים שרוצים לעבוד בסביבה משולבת, כלומר במעבדה שמפתחת מערכות בשיתוף עם פיזיקאים, למשל, או בכל מקום שזה באמת יועיל.

the another one

New member
פיזיקה ../images/Emo99.gif

כמה עצוב שאנליזה מודרנית היא מלפני 80 שנה...

vinney

Well-known member
מה אתה אוהב יותר?

ההבדל בין שני התוארים הוא בעיקר בכמות הקורסים הפרקטיים במחשבים. מבחינת תיאוריה, כל מה שחובה במדמ"ח, חובה גם במטמתיקה+מדמ"ח, פלוס תוספת מתמטית, כך שאם אתה אוהב מתמטיקה - לך על המשולב, אם אתה מעדיף יותר רקע טכני/אלגוריתמי - לך על המחשבים. לגבי תואר שני - עם מטמתיקה ומדמ"ח אולי תוכל להתקבל לתואר שני במתמטיקה, אבל לא נראה לי שזה מה שתרצה, מבחינת תואר שני במדעי המחשב שני התוארים מתאימים. לגבי עבודה - לבוגרי משולב עם מתמטיקה אולי תהיה עדיפות קלה במקומות הדורשים יכולת פיתוח אלגוריתמים, אבל בד"כ זה לא משמעותי לבוגרי תואר ראשון, כך שכן, מדובר באותו נתח שוק.

forge

New member
שאלה למראיינים, מכללת תל אביב נמצאת

תחת חסותה של את"א, אולם היא עדיין עונה לשם "מכללה" ולא אחת מופיעות מודעות אשר דורשות "בוגרי אונ' בלבד!" משיטוט קל בהודעות עבר בפורום זה ובפורום סטודנטים, ראיתי שהדעות חלוקות לגבי מעמדה מול הפקולטות המקבילות באוניברסיטאות. חלקם טוענים שאין מה להשוות, חלקם טוענים שהיא מתעלה, משתווה, מתקרבת ובאמת שלפעמים זה נראה כמו מאבקי כוחות מיותרים בין סטודנטים. רציתי לדעת את דעתכם, האובייקטיבית, לגבי המוסד (לתואר ראשון). והאם בחירה בו תהיה בחירה בלב שקט או שבר אילן עדיפה בתחום זה (יש לי גם אפשרות ללמוד שם מתמטיקה ומדמח), או שבכלל שווה להתאמץ ולשפר את סיכויי לשנה הבאה (בגרות ופסיכו) וללכת לגדולות, טכניון\עברית וכו'. אודה אם תתרמו מנסיונכם האישי עם מועמדים ממכללה זו, אם בעבודה (יש להם מספיק כלים), ואם בראיונות עבודה איתם (בקיאים?). למעשה כל מה שנראה לכם רלוונטי. אני יודע שזה לא מדע מדוייק וכל מועמד הוא שונה, אבל כמו שכולם שמעו ויודעים על הטכניון, כך אני מניח שיש דעה רווחת על המכללה. (לפחות מהצד של המעסיק כמובן). תודה מראש, חג שמח וספ"ש נעים

vinney

Well-known member
דעתי הסובייקטיבית

אני לא מחזיק מאוניברסיטת בר אילן, ואם הבחירה שלך בין בר אילן לבין המכללה התל אביבית, עדיף המכללה, היות והיא כפופה אקדמית לסמכותה של אוניברסיטת תל אביב המכובדת. מה שכן, הייתי ממליץ לך בכל זאת לחשוב על אוניברסיטה, אבל לא בר אילן, אלא אוניברסיטת באר שבע, או האוניברסיטה הפתוחה. את"א, טכניון ועברית מדרגה אחת מתחת, בעיניי, בתחום מדעי המחשב. בתחום המתטיקה - אוניברסיטאות באר שבע, תל אביב וירושלים הן הטובות, אם כי גם לפתוחה היכולות מעולות. טכניון הנדסי מדי בשביל מתמטיקה טהורה...

forge

New member
השאלה היא, האם שווה לדחות בשנה

את הכניסה ללימודים? אני מתלבט בין המוסדות האלו כי כרגע זה מה שהתקבלתי אליו ואלטרנטיבה אחרת כרוכה בשיפור בגרות ואולי גם פסיכומטרי. זה לא שהשתחררתי מהצבא ויש לי את כל הזמן שבעולם, זה נראה לי חבל להתחיל שנה הבאה בשביל לצאת עם תואר ממוסד עם שם טוב מאד. אבל אם ממש אין מה להשוות בין המוסדות, ואני אמצא את עצמי בעוד שלוש שנים במצב ביש בגלל החלטה שגויה ללמוד במוסד ללא מוניטין אז אולי זה שווה. אולי תוכל לפרט קצת יותר לגבי כל הנושא של היוקרה וכו', כי ממש אין מושג מעבר ל- טכניון שם טוב, את"א סיפי קבלה גבוהים ואב"ג מוסד טוב ואחלה חברה. כי אם בסופו של דבר אני לא אמצא את עצמי מובטל או נחות משמעותית בשוק הפתוח אז יש מה לדבר על השנה. אם לא, ועדיפה תעודה של סיון ושות' על המוסדות המדוברים אז אני מבין לאן אתה חותר. תודה מראש ושבת שלום

vinney

Well-known member
זאת חתיכת דילמה, ואין לזה פתרון קסם

יכול להיות שתצליח לשפר בגרויות, ויכול להיות שלא. יכול להיות שתצליח לשפר פסיכומטרי, ויכול להיות שלא. זה הימור. זה הימור גם כי אתה דוחה את החיים בשנה, ובשנה הזאת עוד בועה יכולה להספיק להתפוצץ. אני חושב שאתה צריך ללמוד השנה, והייתי ממליץ בחום על האוניברסיטה הפתוחה. אם המטרה שלך לעבור לאוניברסיטה "רגילה" (זאתי שכולאת סטודנטים עם נוכחות חובה, לא מספקת חומר לימוד, ולא מאפשרת לעבוד במסודר, והכל תמורת יותר כסף), אז יש אפיקי מעבר מוגדרים, בהם לא נדרש ממך לא בגרות ולא פסיכומטרי, אלא הצלחה בקורסים מוגדרים מראש, כדי לעבור אוטומטית לטכניון, באר שבע או כל אוניברסיטה אחרת, לשלל מסלולים. דוגרי - מכללה נחותה מאוניברסיטה (בד"כ) בהגדרה בעיני מעסיקים, שסיימו אוניברסיטאות ומזלזלים במכללות, גם הטובות שבהן, מתוך סטיגמא, ולקוות שזה ישתנה ב5 השנים הקרובות זה להיות מאוד מאוד אופטימי. לדעתי אלדד ואני די יוצאי דופן בדעותנו. מה שכן, אוניברסיטת בר אילן זאת לא אלטרנטיבה. אני לא מכיר בוגרים בשנתיים האחרונות, אבל ממה שאני כן מכיר (4 שנים אחורה) - תחום המתמטיקה ומדעי המחשב שם לחלוטין מוזנח, ולמצוא עבודה עם התואר שלהם בלי נסיון ובלי המלצות טובות יהיה לך קשה.

למה את"א, טכניון ועברית מדרגה אחת?

מה היתרון של האוניברסיטה הפתוחה ושל אוניברסיטת באר שבע עליהן? (לא שאני מתכוון לעבור אחרי שסיימתי שנתיים :) ) "לאוניברסיטה "רגילה" (זאתי שכולאת סטודנטים עם נוכחות חובה, לא מספקת חומר לימוד, ולא מאפשרת לעבוד במסודר, והכל תמורת יותר כסף) " אני לא מכיר את שאר האוניברסיטאות, אבל בטכניון כמעט כל הקורסים (לפחות אלו שסיימתי עד עכשיו - ארבעה סימסטרים) אינם בנוכחות חובה מלבד אנגלית וספורט. חומר לימוד ברוב הקורסים מסופק באופן מאוד מסודר, כך שלרוב כמעט כל החומר נמצא באתר הקורס (ביחוד במדעי המחשב), והשאר ניתן למצוא בספריה. כמה עולה תואר באוניברסיטה הפתוחה? אתה בטוח שהוא יוצא יותר זול מאוניברסיטה רגילה?

vinney

Well-known member
עדיין בסובייקטיביות של דעתי

את"א, טכניון ועברית מדרגה אחת מתחת כי זה מה שהוכיחו לי הבוגרים שנתקלתי בהם בשנות העבודה שלי בתחום. זה המדד היחיד שיש לי, היות ולא למדתי באף אחד מהמוסדים המכובדים האלה. גם לא בבאר שבע, לצורך העניין, אבל הבוגרים של האוניברסיטה הדרומית הוכיחו את עצמם בעיני הרבה יותר טוב. לגבי או"פ... תשמע... יתרון הכי גדול של או"פ זה שקיפות אקדמית. לכל הקורסים יש את אותן התוכניות, אבל רק באו"פ המצב של "המרצה לא הספיק, אז הוציא חלק מהקורס מהמבחן" לא יכול להיות בהגדרה. אתה יכול לנסות לשכנע אותי עד מחרתיים שבטכניון זה לא קורה, ואני לא אאמין לך. באו"פ זה לא יכול לקרות. אי לכך כשבא אליי מועמד עם רשימת קורסים שלקח באו"פ וציונים שלהם, יש לי מדד מוצק של מה הוא למד ומה לא. זה כמובן לא אומר כלום לגבי מה הוא יודע ומה לא, אבל זאת כבר שאלה אחרת...
ולשאלה הזאת : לבוגרי או"פ יש שני יתרונות בנושא הידע: 1. יש המון חומר לימוד איכותי ביותר שניתן על ידי האוניברסיטה, והסטודנט יכול ללמוד ממנו גם אחרי שהקורס נגמר. אני חוזר לספרים מדי פעם בנושאים שאני נתקל בהם בעבודה שלי. ואני מכיר את חומר הלימוד של טכניון בפקולטה למדעי המחשב, הוא משובח, אבל לא מתקרב אפילו לזה של האו"פ. היתרון השני הוא שמי שסיים תואר באו"פ הוכיח כמה וכמה יכולות אישיות שמאוד מוערכות אצל מעסיקים : יכולת למידה עצמית, משמעת עצמית, יכולת להבחין בין עיקר לטפל, ועוד ועוד. וזה לא מגלומניה אישית שלי, הרבה יגידו לך את זה. בעיניין שכר הלימוד, אז שכר הלימוד בכל האוניברסיטאות זהה, ונקבע על ידי המדינה. רק מה, באו"פ בערך 20% מהתואר (4 קורסים אחרונים) ניתנים חינם, מה שמוזיל משמעותית את הסה"כ. בנוסף, מעט מאוד משולם לאוניברסיטה מעבר לשכר הלימוד. ואחרון חביב - אתה יכול לעבוד במשרה מלאה. זה גם כסף, והרבה. בשנה שלישית אין שום טעם לעבור, כמובן, אבל הצגתי את זה כאופציה למי שמנסה להחליט מה לעשות בשנה הראשונה. וכמובן, אני משוחד, בתור בוגר (בקרוב, בע"ה) או"פ במדעי המחשב.

the another one

New member
רק דבר אחד :

כמה זמן לוקח לסיים תואר באוניברסיטה הפתוחה (בהנחה שאתה לא משתגע ולוקח 6 קורסים בו זמנית ) ?

the another one

New member
לא למדת אף פעם באוניברסטיה הפתוחה

נכון? האנשים האלה ( שאני מאד מאד מעריך) מקבלים המון חומר ללמוד לבד - כשהם עוד צריכים לעבוד. חוץ מזה לפי מה שראיתי בחלק קורסים במתמטיקה הם צריכים ללמוד הרבה הוכחות בע"פ. תכפיל את זה ב 6. ואם אני זוכר נכון (ותקנו אותי אם אני טועה ) אבל המבחנים שלהם נופלים ממש קרובים אחד לשני. אז בוא נגיד שזה קצת לא נורמלי.

vinney

Well-known member
מצד שני יש הרבה מועדים

ואתה יכול לבחור בין 6 תאריכים שונים לכל קורס. זה רק באו"פ קיים, אם אני לא טועה
שלא לדבר על לבקש יפה מהמרכז שיתן לך עוד תאריכים, לא סירבו אף פעם, כמה חברים שלי עשו את זה...

forge

New member
קורסים בפתוחה הם הרבה יותר תובעניים

ולכן ארבעה קורסים בסמסטר זה הרבה. בנושא מדעי המחשב ןמדעים מדוייקים בכלל, הקורסים קשים ללמידה עצמית והיקפם אדיר. ומי שמחפש הצלחה מרובה עלול למצוא עצמו,אפילו, עם שני קורסים בסמסטר. זאת מנסיוני הקצר והטוב עם הפתוחה , באמת אונ' מצויינת אבל בהחלט לא מתאימה לכולם.

vinney

Well-known member
זה לא אותו דבר

זה בדיוק ההבדל. מה שבאוניברסיטה אחרת מלמדים אותך ולועסים לך, באו"פ אתה צריך לקרוא ולהבין לבד. 6 קורסים בסמסטר זה הגזמה, אבל 4 בסמסטר זה סביר בהחלט, היו לי כאלה גם תוך כדי עבודה ומילואים ביחד, והסתדרתי. קח בחשבון שצריך 21-22 קורסים לBA, זה שנתיים - שנתיים וחצי לימודים של קצב גבוה (שקשה מאוד לעמוד בו תוך כדי עבודה, כמובן).

vinney

Well-known member
תלוי

אני עובד משרה מלאה כל זמן הלימודים, אז לוקח לי 4 וחצי שנים. מי שלא עובד ומשקיע את כל הזמן שלו בלימודים יכול לעשות את זה ב6 סמסטרים, שזה פחות משנתיים. הכל תלוי בבן אדם וביכולות שלו, זה מאוד קשה ללמוד ככה, אבל יש אנשים (כמוני לדוגמא) שמעדיפים ללמוד לאט ובזהירות באמצע הלילה ולא במסגרת מוכתבת מראש ובלי חופש תנועה, כמו באוניברסיטאות האחרות.

למעלה