עצה אנשים!!!!!!

Tal The White

New member
עצה אנשים!!!!!!

אני מתאמן כמעט שנתיים בקראטה, ועכשיו שסיימתי ללמוד תכננתי להתחיל להתעסק עוד באומנויות הלחימה ב7 חודשים שנותרו לי עד שאתן את נשמתי לרמטכ"ל המכהן... אני די מכור (או לפחות ככה הייתי רוצה לחשוב...), ולפי מה שראיתי אני לומד די מהר (אני יודע שזה נשמע יומרני, אבל זה נכון). תכננתי ללכת לאיקידו ולטאי-צ'י ונינג'יטסו ואלוהים יודע מה עוד. אבל לפני שבוע וקצת הייתה לי "התגלות". קראתי את האוטוביוגפיה של פונקושי "My way of life", ופתאום הבנתי שהייתי יהיר וגא וכאלו... חשבתי על איך קראטיסטים אמיתיים זזים, מתנהגים ונלחמים, וניסיתי להשוות את עצמי אליהם. מה שיצא לי מזה זה שהרגשתי ממש בהלם כמה יהיר הייתי שחשבתי שאני יכול להתחיל עוד אומנות לחימה חוץ מהקראטה, שלא לדבר על יותר!!!
מאז התאוששתי קצת, ודיברתי עם עוד חברים ואמני לחימה. התגובות שקיבלתי היו מגוונות: "אל תדאג! אתה תסתדר!", "שנתיים זה לא מספיק זמן, אז יכול להיות שתתבלבל בין האומנויות השונות!", "אולי כדאי שבאמת תתמקד רק בקראטה? אולי אפילו תעשה עוד שיעורים עם מורה אחר שיעזור לך להבין את הטכניקה טוב יותר?" ועוד. השאלה שלי היא: האם להתחיל לעשות באמת עוד אומנויות? כמה? איזה סוג? אולי אומנויות שיש בהן דגש על דברים שמדגישים גם בקראטה (כמו איקידו)? האם לעשות עוד שיעורים עם מורה אחר? אולי בכלל עוד שיעורים בשיטה אחרת של קראטה? אולי בשיטה שהיא כל כך שונה שאין סיכוי שאני אתבלבל בינה לבין הקראטה? תזכרו שיש לי כמה חודשים טובים לשרוף עד הצבא, שאני אוהב ומתעניין בהרבה אומנויות לחימה, ושאם אני לא אתמקד במשהו אני אשתגע תוך חודש! תודה!

בתור בנאדם שעבר את הצבא והמשיך

להתאמן, אני ממליץ להשאר בשיטה שלך, להספיק כמה חומר ומסת אימונים שאתה יכול, ולחשוב איך אתה שומר על מתח אימונים בצבא (וזה אומר גם בזמן שאתה בצבא ולא רק בשבתות). שווה גם לשאול את סלבו (היחדי שעולה לי בראש כרגע), שלפי דעתי גם שמר על מתח אימונים בזמן הצבא.

Lost Oath

New member
walking in his shadow...

תתמקד במה שאתה אוהב, בקראטה, אל תפסיק את האימונים בזמן הצבא. מנסיון - אם אתה באמת אוהב להתאמן הצבא לא יעצור אותך אלה רק יגביר את החשק. זה יהיה הדבר הראשון שתחשוב עליו כשתחזור הביתה (אפילו לפני המקלחת), והדבר האחרון לפני שאתה חוזר לבסיס. המממ... או שזה רק אני?!
רק אז תילמד עד כמה אתה מוכן להשקיע ולתת מעצמך. בהצלך!

Tal The White

New member
לא הבנתם

אין שאלה בכלל שאני אמשיך להתאמן (או לפחות אנסה) בצבא! השאלה שלי נוגעת ל7 חודשים שיש לי עד שאני מתגייס...

Tal The White

New member
הלוואי ויכולתי...../images/Emo4.gif

אפילו עכשיו כשאני לומד לבגרויות אני כל היום רק רוצה אימון.... למשל אתמול לא היה לי שיעור, ואני טיפסתי על הקירות ממש..... אני לא רוצה לתאר לעצמי מה יקרה כשאפילו בגרויות כבר לא יהיו לי!

עכשיו ברצינות, תשובה קצת יותר

מפורטת. הזמן הזה לפני הצבא, במה שנותר לך, צריך להתמקד בבניית הרגלים נכונים לעבודה לבד. הזמן שיש לך עד שתתגייס יכניס אותך לצבא ב"פז"מ אימונים" סביר: אני לדוגמה נכנסתי לצבא אחרי שנה וחצי אימונים בלבד. מומלץ, לדעתי: 1. אם אין לך בעיית זכרון, הרווחת. אם יש לך, תתחיל לרשום דגשים לעבודה לעצמך, את מהלך הקאטות, כל דבר שיסדר לך את החומר בראש. 2. תתחיל במשטר אימונים עצמאי, וחלק אותו בצורה מובנית (כדאי להתייעץ במורה): תחשוב מה אתה עושה בכל אימון אם יש לך שלושה אימונים בשבוע, מה אם יש לך שני אימונים, מה אם רק אחד? על מה אתה לא מוותר בכל מקרה? אימון עצמאי דורש הבנה טובה של עקרונות העבודה בשיטה שלך, ויכולת ביקורת עצמית גבוהה (וזה קשה, אבל חשוב). פרפקציוניזם הוא מילה בעייתית, אבל חוסר התפשרות עם עצמך לגבי רמת ביצוע ימנע ממך "להחליק" ולהתייאש. 3. שמור על קשר עם המורה: לביקורת חיצונית, להרגשת שייכות (עוזר למוטיבציה) וסתם בגלל שזה כיף. 4. הכי חשוב: תשאיר את האגו מאחור. הקבוצה של החבר'ה ברמתך תתקדם בקצב יותר מהיר, ולא תמיד יהיה מורה שיהיה מוכן להשאיר את כל הקבוצה לעבוד לבד בזמן שהוא מסביר לך משהו שלא הבנת. אם תתבייש לשאול, תמדוד את עצמך מול אחרים שמתאמנים עדיין בקצב רגיל ותרצה להיות הכי טוב מכולם, אתה תישבר. אם תתן לעצמך קרדיט על היכולת האישית שלך, תחשוב בכנות ותחתור לטוב ביותר שאתה יכול להפיק מהמצב הנוכחי, אתה תצליח. * אם יש חברים שאפשר להתאמן איתם בשירות ברנדורי או סתם להתאמן ביחד, זה תמיד תורם. מצד שני, זה עלול לסבך אותך עם מחרחרי ריב, אז קצת אינטואיציה לא תזיק. בהצלחה!

טל הלבן.

ראשית, אני לא מבין מדוע אתה רוצה ללמוד עוד אומנות לחימה בזמן שנותר לך עד הצבא, במקום לנצל את הזמן ללמוד ולהתפתח במה שאתה עושה. אתה שלם עם מה שאתה עושה? האומנות לחימה הנוכחית שלך מביאה אותך להידי התפתחות עצמית? אם כן, אז אין סיבה שתעזוב או שתתחיל לעשות עוד דברים בנוסף, עדיף לך להשקיע את הזמן שנותר לך במה שהכי מתאים ו"מדבר" אליך. איך לעבור את הצבא ועדיין לשמור על מה שיש? אני מניח שאתה הולך לשרת במקום שלא יוצאים ממנו כל יום הביתה (כי אחרת לא היתה בעיה). למרות השרות הצבאי הארוך, והיציאות המעטות הביתה, תזכור שעדיין יש לך חופשות ("רגילה"), שאותן כדאי לנצל להגיע לדוג'ו ולהתאמן קצת (בנוסף לכל הדברים שרוצים להספיק לעשות ב"רגילות"). חוץ מזה, בתקופות מסויימות, יזדמן לך לצאת הביתה יציאות של אמצע השבוע (תלוי איפה משרתים) - תנצל גם את היציאות הללו להגיע לדוג'ו, כי אין הרבה הזדמנויות. גשקואים וסדנאות בסופי שבוע - אני לא יודע כיצד מתנהלים הדברים אצלך בדוג'ו, אבל בטח יש מעת לעת גשקואים וסדנאות בשישי-שבת, כך שמעת לעת תוכל לתת לעצמך ריכוז של אימונים בזמן קצר. אחד הדברים שהשתדלתי להקפיד עליהם במהלך השירות, זה להגיע למקסימום אימונים כאלה - למרות הקושי הפיזי והמנטלי, ולמרות שחלק טוענים שזה לא נותן כלום ורק מזיק. חשוב לשמור על קשר עם הדוג'ו ככל שניתן. בתקופת הצבא - אם יזדמן לך לתרגל קאטות בלי הפרעות, אז זכית באור מן ההפקר. אם לא, תמיד תוכל "לבצע" קאטות בראש בזמן שמירות (תתפלא כמה זה קשה, חוץ מזה שהשמירות הכי ארוכות עוברות במהירות האור...). בתקופת הטירונות ואולי מאוחר יותר, תעבור שיעורי קרב מגע. לא אוכל לעוץ כאן כלום, אבל אוכל להעיד על עצמי שהשתדלתי לשים לעצמי כמה שיותר מחסומים כדי לא להטמיע את הדברים הנלמדים שם, ולתרגל כמה שפחות (מבלי לעצבן את המפקדים...). כפי שאני ראיתי ורואה את הדברים גם כיום, רוב הדברים הנלמדים בשיעורים מהסוג הזה, יש בהם ניגוד מסוים להשקפת עולם של מה שאני עושה (בהיבט הלחימתי - פיזי וגם בהיבט המעשי). אחרי כל זה, בעוד 3 שנים ו 7 חודשים, תשתדל לחזור לרצף אימונים כמה שיותר מהר. לא משנה אם אתה מתכנן טיול, עבודה או לימודים - בזמן שיש לך תחזור לרצף אימונים סדירים (עדיף מיד בתקופת החופשת שחרור). למרות כל הנזיונות שלך לשמור על היכולות שיש לך, אין מה לעשות - 3 שנים מעלות הרבה מאוד חלודה! קח בחשבון שייקח לך לא מעט זמן לחזור לעצמך, וכפי שאמר אוהד - שים את האגו בצד! רוב התלמידים שהיו בדרגות נמוכות ממך, כבר התקדמו בצורה ניכרת. תתרכז בעצמך, וכמה אתה מתקדם ומחזיר את היכולות שהיו לך.

frodo1

New member
לדעתי צריך להתמקד בדבר אחד

תתמקד בשיטה אחת עד שתסיים אותה או עד שתגיע לחגורה שהיא לדעתך גבוהה מספיק לפרישה ואז תתחיל עו שיטה. בקשר לצבא אני לא יכול להגיד לך, אני קודם צריך לעבור בר-מצווה (נשאר לי עוד חודש בדיוק, אם כבר מדברים על זה).

Kenshinkan

New member
פונקושי בא מאוקינאווה, ספרו הראשון

היה "Ryukyu Kenpo Karate Do". בנוסף, בספרו "Karate-Do My Way of Life" הוא כותב: "It was from Kempo that the present day Karate evolved". אם אתה מתעניין בקראטה, מה יותר הגיוני מלבדוק את המקור? בעז

למעלה