Tal The White
New member
עצה אנשים!!!!!!
אני מתאמן כמעט שנתיים בקראטה, ועכשיו שסיימתי ללמוד תכננתי להתחיל להתעסק עוד באומנויות הלחימה ב7 חודשים שנותרו לי עד שאתן את נשמתי לרמטכ"ל המכהן... אני די מכור (או לפחות ככה הייתי רוצה לחשוב...), ולפי מה שראיתי אני לומד די מהר (אני יודע שזה נשמע יומרני, אבל זה נכון). תכננתי ללכת לאיקידו ולטאי-צ'י ונינג'יטסו ואלוהים יודע מה עוד. אבל לפני שבוע וקצת הייתה לי "התגלות". קראתי את האוטוביוגפיה של פונקושי "My way of life", ופתאום הבנתי שהייתי יהיר וגא וכאלו... חשבתי על איך קראטיסטים אמיתיים זזים, מתנהגים ונלחמים, וניסיתי להשוות את עצמי אליהם. מה שיצא לי מזה זה שהרגשתי ממש בהלם כמה יהיר הייתי שחשבתי שאני יכול להתחיל עוד אומנות לחימה חוץ מהקראטה, שלא לדבר על יותר!!!
מאז התאוששתי קצת, ודיברתי עם עוד חברים ואמני לחימה. התגובות שקיבלתי היו מגוונות: "אל תדאג! אתה תסתדר!", "שנתיים זה לא מספיק זמן, אז יכול להיות שתתבלבל בין האומנויות השונות!", "אולי כדאי שבאמת תתמקד רק בקראטה? אולי אפילו תעשה עוד שיעורים עם מורה אחר שיעזור לך להבין את הטכניקה טוב יותר?" ועוד. השאלה שלי היא: האם להתחיל לעשות באמת עוד אומנויות? כמה? איזה סוג? אולי אומנויות שיש בהן דגש על דברים שמדגישים גם בקראטה (כמו איקידו)? האם לעשות עוד שיעורים עם מורה אחר? אולי בכלל עוד שיעורים בשיטה אחרת של קראטה? אולי בשיטה שהיא כל כך שונה שאין סיכוי שאני אתבלבל בינה לבין הקראטה? תזכרו שיש לי כמה חודשים טובים לשרוף עד הצבא, שאני אוהב ומתעניין בהרבה אומנויות לחימה, ושאם אני לא אתמקד במשהו אני אשתגע תוך חודש! תודה!
אני מתאמן כמעט שנתיים בקראטה, ועכשיו שסיימתי ללמוד תכננתי להתחיל להתעסק עוד באומנויות הלחימה ב7 חודשים שנותרו לי עד שאתן את נשמתי לרמטכ"ל המכהן... אני די מכור (או לפחות ככה הייתי רוצה לחשוב...), ולפי מה שראיתי אני לומד די מהר (אני יודע שזה נשמע יומרני, אבל זה נכון). תכננתי ללכת לאיקידו ולטאי-צ'י ונינג'יטסו ואלוהים יודע מה עוד. אבל לפני שבוע וקצת הייתה לי "התגלות". קראתי את האוטוביוגפיה של פונקושי "My way of life", ופתאום הבנתי שהייתי יהיר וגא וכאלו... חשבתי על איך קראטיסטים אמיתיים זזים, מתנהגים ונלחמים, וניסיתי להשוות את עצמי אליהם. מה שיצא לי מזה זה שהרגשתי ממש בהלם כמה יהיר הייתי שחשבתי שאני יכול להתחיל עוד אומנות לחימה חוץ מהקראטה, שלא לדבר על יותר!!!